15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk lønn i hagen – arter som tåler direkte sollys

japansk-lønn-hage-romantisk-hage-design-typer

Få planter kombinerer alle de fordelaktige egenskapene man har Japansk lønn i hagen tar med seg. Det blir umiddelbart et ekte blikkfang i hagen, gir en interessant aksent og gir hagen tekstur takket være de vakkert fargede og interessant formede bladene. Det er vakre arter som også er fantastiske å bruke i en solrik hage. Mange av disse trærne trenger til og med direkte sollys for å skape sine vakre farger. Hvis du fortsatt er i tvil om du skal legge det attraktive treet til hagen din, vil vi definitivt overbevise deg med denne artikkelen. Og senest etter at treet er i hagen, vil du være glad for din beslutning. Her er noen imponerende arter for den solfylte hagen:

Japansk lønn i hagen for tekstur og farge

japansk-lønn-hage-busk-størrelse-busk-idé

Den japanske lønnen, som alle andre planter, har forskjellige underarter. Vi har satt sammen en liste over de mest populære variantene for en solrik hage. Du kan deretter velge den perfekte for hagen din selv. Og hvis beslutningen er vanskelig for deg, kan du enkelt kombinere flere arter samtidig, hvis hagestørrelsen din tillater dette. En japansk lønn i hagen kan aldri være for mye av det gode, og du kan bruke flere nyanser som aksenter. Fordi hver art er preget av en annen tone.

Japansk lønn som fokus i hagen

japansk-lønn-hage-forgård-design-plen-hekker

En japansk lønn i hagen kan ha forskjellige bladfarger og bladene kan også farges annerledes om høsten. Det avhenger ikke bare av arten, men også av plasseringen. Størrelsen kan også være veldig forskjellig. Av denne grunn kan selv små hager der det ikke er skyggefulle steder utformes med noen eksemplarer som tåler solen godt. Så du skjønner, selv små utearealer får muligheten til å huse noen typer lønn.

Japansk lønn i hagen – populære arter

japansk-lønn-hage-tamukeyama-høst-småstein-jord

Den japanske lønnen (Acer palmatum “Tamukeyama”) er en interessant plante. Den trenger et sted i solen for å kunne danne den attraktive røde fargen. Ellers vil bladene falme og få en ubehagelig, rødgrønn farge. Skulle en japansk lønn velges i hagen, kan denne typen vurderes. Bladene vises imidlertid ikke før sent på våren. Inntil da må du nøye deg med et bart tre. I andre arter skjer dette tidligere. Du bestemmer selv om det plager deg så mye og forhindrer deg i å velge denne kopien.

Blader sent på våren

japansk lønn i hagen lilla-attraktivt-spill av farger-sukkulenter

Fordi dette faktum ikke nødvendigvis skal sees på som en ulempe. På denne måten kan en mulig, senere frost ikke skade treet, slik at det er vanskeligere enn mange andre japanske lønn i hagen. Høyden er mellom 1,5 og 2 meter, så det er en relativt kompakt lønnvariant. Det er også forventet med en bredde på opptil 1,50 meter. Den skylder navnet sitt til bladene, som er ganske kraftig spaltede og dermed ser veldig delikate ut. Det er både grønnbladede varianter og de med røde blader. Den kan også heves i en bøtte. Imidlertid må et tilstrekkelig stort fartøy velges.

Japansk lønn orangeola

japansk-lønn-hage-orangeola-lavt-tre-planter

Med den japanske lønnen Orangeola (Acer palmatum “Orangeola”) kan du nyte tre farger i løpet av året, nemlig grønt, rødt og rød-oransje. Bladene har en fancy, spiss form som er unik. I tillegg ser bladmargene ut som de er revet. Det er best å finne et sted i den brennende solen. Der garanterer du de beste forholdene for god vekst og en maksimal høyde på opptil 1,2 meter. En japansk lønn i hagen som ikke blir for stor og derfor også er egnet for små hager.

Likevel bør du også gi ham nok vann om sommeren. Røttene vokser ikke dypt nok til å nå de fuktige jordlagene. Vanning anbefales om morgenen og om kvelden, noe som gjør denne typen lønn relativt behov for pleie. Unngå et trekkfullt sted til tross for solen. Dette sikrer at spissene på bladene brenner og treet mister sitt vakre utseende.

Japansk blod lønn

japansk-lønn-hage-blod lønn-keiser-klassisk-rød-farge-hus-fasade-prydbusker

Den japanske lønnen er preget av mørke, blanke blader som er grønne på undersiden. Men det er også andre interessante bladfarger. Denne prøven får også bladene litt senere på våren. På den annen side er de desto mer imponerende, slik at ventetiden definitivt er verdt det. Denne typen japansk lønn føles spesielt hjemme i hagen i varme og fuktige områder.

Noen blodlønnearter er flere busker enn trær, slik at disse også egner seg når det er lite plass og kan dekorere hagen sammen med andre mindre plantearter. Unge planter kan være litt følsomme for frost de første årene. Det er best å spørre om dette hos forhandleren og beskytte ungen eller busken om vinteren.

Japansk japansk lønn Seiryu

japansk-lønn-hage-seiryu-lys-grønn-blader-pen

Seiryu ((Acer palmatum “Seiryu”) har gulgrønne blader. Det er også interessant at bladene vokser oppreist, noe som er veldig sjeldent hos den japanske lønnen. Vanligvis henger disse ned fra grenene. I tillegg er det i sol Dette er en stor fordel, fordi en grønnbladet japansk lønn egentlig ikke liker et sted i solen i hagen, fordi bladene deretter brenner.

Varmetolerant, grønnbladet lønn

japansk-lønn-hage-romantisk-ombre-varme-nyanser

Ellers er ikke treet spesielt krevende. Enhver type gulv vil gjøre det bra. I tillegg, hvis du leter etter et tre som vokser raskt, vil du ta den riktige avgjørelsen med denne prøven. Den når en høyde på 6 til 6,7 meter og ser dermed veldig majestetisk ut. Bladfargene er imponerende i hver sesong, slik at du får et konstant høydepunkt i hagen.

Twombly Red Sentinel Maple

japansk-lønn-hage-twombly-rød-sentinel-søyle-form-blomsterbed-graeser

Det som er spesielt med denne typen lønn blir klart ved første øyekast. Det er en japansk lønn som har en interessant søyleform. Veksten varer i hele 15 år. Deretter når den maksimal høyde på omtrent 3 meter og en imponerende omkrets på nesten en meter. Hvis du bare har en liten hage, men ikke vil klare deg uten en japansk lønn, er dette det riktige valget, fordi det ikke tar et stort område og derfor ikke kaster en stor skygge som kan begrense plantingen. -og det er også flott for den mindre forhagen.

Denne tresorten er også preget av burgunder-fargede blader, som ser helt fantastisk ut hvor som helst i hagen. Det skal nevnes her at de unge bladene i utgangspunktet er lysrøde og blir mørkere med alderen. Grenene og stammen har også en attraktiv rød farge.

Kolonne lønn tsukasa silhuett

japansk-lønn-hage-personvern-skjerm-tre-dekorasjon-lykt

Tsukasa -silhuetten er igjen en art som vokser som en søyle. Så det er igjen en ideell japansk lønn med en liten størrelse. Bladene er gulgrønne i begynnelsen, men blir mørkegrønne etter våren. Treet får den mørkerøde fargen som er populær blant den japanske lønnen om høsten. Arten er varmetolerant og kan bli opptil 6 meter høy og nesten to meter bred, så du bør gi nok plass. Den vokser også ekstremt raskt. Du kan se et flott eksempel på en samling for hagen på bildet ovenfor. Kombiner røde blader med forskjellige bladfarger. Både mørke og lysegrønne planter er egnet for forgrunnen. Jo mer fargerik jo bedre!

Monticello Gardens Maple

japansk-lønn-hage-monticello-frodig-grønn-vår-utendørs-dekorasjon

Hvis du verdsetter lav vekst, er en japansk lønn i hagen som heter “Monticello Gardens” perfekt for deg. Den er bare 1,5 meter høy og bred og kan også klare seg fantastisk i den brennende solen. Den røde fargen på bladene er garantert i lang tid. Bladstrukturen er også veldig interessant. Treet ser rett og slett ut som om det var laget av pels, ikke blader. Denne buskete egenskapen gjør også denne prøven perfekt som en personvernskjerm og pryder samtidig utearealet ditt på en naturlig måte.

Japansk lønn Germaine’s Gyration

japansk-lønn-hage-germaine-gyration-løvverk-grønn-aksent

Germaine’s Gyration er en hengende lønn. Det er også den høyeste japanske lønnen og kan bli opptil 6 meter høy. Dette er noe du må huske på når du leter etter et sted for denne typen japansk lønn i hagen. Bladene blir oransje om høsten. Treet er sterkt og spenstig og derfor også egnet for ufruktbar jord og påvirkning. Det er ytterligere bevis på at selv de grønne bladene på en lønn kan være ekstremt attraktive.

Seki no kegon

japansk-lønn-hage-acer-Sieboldianum-hagearbeid

Hvis en japansk lønn er plantet i hagen, får du et fantastisk høydepunkt. Så også med denne arten, som har det latinske navnet Acer Sieboldianum iført. Det er det mest kaldtolerante treet blant de japanske lønnetrærne og derfor også egnet for hageelskere som bor i kjøligere områder. Den er preget av hengende grener og en høyde på 1,8 til 2,4 meter. De grønne bladene får en dyp rød nyanse om høsten. Mens du venter på denne tiden, kan du også glede deg over de røde og rosa blomstene, som er fremhevet midt i det grønne bladverket.

Saiho

japansk-lønn-hage-saiho-gull-oransje-små-blader-bonsai

Saiho kommer også fra japanerne og betyr paradis. Og en japansk lønn i hagen kunne ikke beskrives bedre. Der kan den stå i solen uten problemer og er 1,5 meter høy og 1,2 meter bred. Men treet er ikke bare veldig attraktivt i hagen. Takket være de relativt små bladene er den også ideell for dyrking av en bonsai. I dette tilfellet vil du motta et eksemplar som imponerer på grunn av to egenskaper. Fordi de kompakte størrelsene på bonsai er veldig attraktive i seg selv. Hvis de fargede bladene legges til dette, vil lønnetreet bli den største juvelen i hagen din, som du kanskje snart kan legge til en annen.

Sango-khaku

japansk-lønn-hage-blomsterpotte-plante-bob-hodet-bakdeksel

En japansk lønn i hagen som ikke bare endrer bladfargen? Ja det er. Etter at bladene imponerer med en attraktiv oransje og gul om høsten, blir barken rød om vinteren. I de andre sesongene er bladene lysegrønne. For å gjøre alt dette fargespillet mulig, må treet være i solen. Da blir den også mellom 5,4 og 6 meter høy.

Japansk lønn i hagen – Kurenai jishi

japansk-lønn-hage-kurenai-jishi-rød-svart-blad-farge

Lønnen, som kan oversettes til en svart løve, har allerede mørkerøde blader om våren. Etter det blir de gradvis svarte, med spissene på bladene som forblir en rød nyanse. Det er en slags japansk lønn i hagen som er ganske kompakt. Beregn med en høyde på 1,3 meter og en bredde på mindre enn en meter.

Nesten svarte blader

japansk lønn i hagen mørk-bordeaux-graeser-grønn-edel rød-dekorasjon

Mens de fleste andre lønnearter har en grønn eller rødaktig bladfarge, imponerer den svarte løven med slike blader. Før det kommer lettere planter som disse gressene til sin rett. En japansk lønn i hagen kan ta sentrum av et arrangement, samt danne bakgrunnen.

Kombiner lønn

japansk lønn i hagen mørkerøde blader høstdesign

Du er velkommen til å kombinere flere typer lønnetrær i hagen. På denne måten garanterer du mange forskjellige fargenyanser du vil glede deg over hele året. Midt i grønne senger gjør en japansk lønn et fantastisk inntrykk i hagen. Innram hagen med den eller skap attraktivt, naturlig utseende personvern og solbeskyttelse som tiltrekker alles oppmerksomhet.

Japansk lønn og bakdeksel

japansk-lønn-i-hagen-typer-tips-tekstur

En japansk lønn i hagen med en krone som ikke er så bred som de søyle lønnetrærne kan plantes fantastisk med bakdeksel rundt stammen. Slik lager du en interessant blanding av forskjellige farger. Det er mange forskjellige alternativer tilgjengelig for design med japansk lønn. Det er viktig at plantene rundt stammen er utstyrt med tilstrekkelig sol til tross for tretoppen. Alternativt kan du også velge skygge-elskende planter. Fargede prydgresser er en annen variant, men de foretrekker en solrik beliggenhet.

Previous Post
Stilbukse: slik bruker vi trendmønsteret høst og vinter!
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!