15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hekk i hagen – utvalg av former og nyttige pleietips

hekk i hagen moderne-bar-basseng-fliser-grønt

Hekken er utvilsomt et element som nesten ingen hage mangler i disse dager. Men det er ikke bare populært og populært i vår tid. Faktum er at det har vært en del av landskapsarbeid i tusenvis av år. Det er informasjon om at hekken ble brukt som hagedekorasjon i det gamle Egypt, men også i antikken. Hekken spilte imidlertid en spesielt viktig rolle i barokktiden. Du har sannsynligvis allerede sett typiske barokke hager i fransk stil der Hekk i hagen ikke bare for gjerder, men fremfor alt for dekorasjon og er kuttet i interessante former.

Hekk i hagen – bokstreet er lett å forme

hekk-i-hagen-benk-tre-rustikk-romantisk

Selv i dag brukes hekken i hagen ofte til estetikk. Med deres hjelp kan hjemmet og hageieren gjenspeile sin personlige smak og stil og dermed skape et unikt hage- og landskapsdesign. Og siden hekken fortsatt spiller en viktig rolle i vår moderne tid, vil vi gjerne gi deg litt informasjon om hekken i hagen. I denne artikkelen finner du ut hvilke former for støping som er tilgjengelige og hva du bør vurdere når du vedlikeholder dem.

Hvordan kan hekken formes i hagen?

Hekk i hagen kutt-rett-form-stell-tips

I prinsippet kan måten å forme hekken i hagen deles inn i tre forskjellige varianter. Det rektangulære snittet er den vanligste formen av en grunn. Dette er lettest å nå og passer også for nybegynnere når det gjelder hagedesign. Dessverre har denne formen for hekken i hagen også en ulempe. Den nedre delen av hekken eller de nedre delene av hekken får ikke tilstrekkelig lys, noe som fører til bladtap.

Hekk i hagen med en oval form

hekk i hagen graeser-front garden-evergreen-plants

Dette problemet eksisterer ikke med det ovale og tapezoidale snittet, da plantene kan nås med mye lys. Dette vil gjøre hekken i hagen mer frodig. Det er best å velge en eviggrønn hekk, slik at du kan nyte grøntområdet selv om vinteren. I Europa er barlind, buksbom og thujen (livets tre) veldig populære. Og labyrinten er også et godt alternativ.

Nydelig hagedesign

hekk-i-hagen-labyrint-speil-dekorasjon-trær-blomsterbed

Hekken kan deles inn i tre grupper avhengig av hvor høye de er. På den ene siden er det den lavvoksende hekken i hagen. Denne består av hekkplanter som når en høyde på 2 til 3 meter. Høyhekken består på sin side av tre rader, for å si det sånn. Den midterste er den høyeste og er opptil 5 meter høy. Det er mindre variasjoner på begge sider av raden. Den tredje gruppen av hekken i hagen, trehekken, er igjen en kombinasjon av de to første variantene. Trær plantes i midten. Eik, selje, or og snøball er spesielt egnet for dette. Periferien til denne typen hekk er dannet av mindre busker som eldre, hagtorn, svartorn og andre. For å gjøre forskjellen mellom de to radene jevne og flyte inn i hverandre, kan du også plante villrosen, hyben eller bjørnebæret som en hekk i hagen.

Lag en økologisk hekk i hagen

rekker hekk hage design idé deco inspirasjon personvern

Hekken i hagen består vanligvis av tre deler. De laveste plantene er på utsiden og danner periferien, midten dannes av litt høyere planter, mens hoveddelen ligger mellom og kan dannes av trær eller større busker. For den nederste raden kan liljekonvallet, den flekkete armen, liljen, barbarsporen og anemonen også brukes uten problemer.

Forhage med middels høy hekk

høy hekk forhage hus blomsterpotter hagedesign

Når du velger stedet for hekken, er det best å sørge for at du legger igjen en avstand på minst 4 meter til naboeiendommen. Denne avstanden beskytter hekken din i hagen i tilfelle naboene bruker plantevernmidler eller andre midler i hagen sin.

Hekk i hagen blant annet av formede trær

deco hage hekk buksbom trær beskjæring form

Det økologiske med hekken i hagen er at den gir jorda næringsstoffer. I tillegg er det en flott variant av gjerdet og fungerer som en personvernskjerm. Noen nybegynnere innen hagearbeid gjør feilen ved å fjerne død ved fra hekken. Men dette har en positiv innvirkning på miljøet.

Riktig omsorg for hekken i hagen

Hekk i hagen kutt sekatører hagearbeid

– Etter planting må jorden holdes fuktig. Dette gjelder spesielt for de tørre periodene. Følg denne regelen det første året.

– Ta vare på hekken i hagen med jevne mellomrom gjennom året.

– Hekken og de lave plantene er formet sidelengs bare en gang i året eller til og med hvert annet år. Dette skaper nok plass foran hekken til bruk.

– For at hekken skal bli vakkert frodig, må den beskjæres skikkelig. For å gjøre dette blir tipsene forkortet. Dette forhindrer at plantene vokser i bredde og høyde. Det er best å bruke spesielle elektriske hekksakser til dette. Når du klipper, må du sørge for at hekken blir smalere i høyden. Videre skal overflaten ikke være spiss. Dette sikrer at de lavere plantene får nok sol. Dette forhindrer også bladtap inne i hekken. Det neste snittet av hekken i hagen lages 5 til 10 cm lenger ut.

Hekk av buksbom i det indre området

Buksbomplanter hekker i hagen inne i grener

– Ikke klipp hekken to ganger på samme sted.

– Etter kutting må du ikke kaste haugene med en gang. Hvis disse blir liggende, kan frø spre seg og du gir insekter, øgler og andre smådyr et hyggelig miljø.

– Etter 5 til 7 år kan bladene falle ut fra innsiden og ut. Dette er imidlertid en helt normal prosess, ettersom sikringen går gjennom endringer og under ingen omstendigheter burde skremme deg.

– Når du forbereder jorda til hekken i hagen, må du gjerne legge igjen noen steiner i bakken. Disse fungerer som ekstra gjerder som forhindrer at forskjellige dyr kommer inn i hagen din.

– Busker som hasselnøtt, hornbjelke, hagtorn og andre egner seg også som hekk.

Lav hekk i hagen av buksbom og med gress

hekk i hagen buksbom rader blomsterkasse blomster

buksbom idé hekk i hagen grønn plante busk kutt

maigloeckchen hekk hvite blomster plante dekorasjon våren

lilje hvite planter hekker hage idé blomster

hyllebuske hekkform ide hage frukt

hyben rød frukt busk hekk skape hage

anemone rød hekk dekorere blomster hage idé

villrose hvit buskhekk skape hageinspirasjon

hagtorn hekk hekk variant hvit blomst busk

bjørnebær hage hekk bush design idé frukt

hekk i hagen buksbom runde baller hagesti

fargerike busker blomstrer lilla hvite gule hekker i hagen

labyrint form hekker idé hage morsom bro

ficus tree hekk blomsterpotte dekorativ idé design

elegante hekker design søyler busker hage gjerde

gate hage hekk form plen skur idé

hagedesign lav hekk dekorasjon plen statue

bush hekk i hagenivåer rader design

grønt inspirasjon personvern beskyttelse hekk i hagen fargerik

hekk i barokk stil hage design dekorasjon blomsterport

Personvern hage grønne planter hekk busker blomster plen

hage hekk design mønster design effektiv

Personvern beskyttelse hekk i hagen beite grønn idé

lav hekk lavendel lilla blomster inspirasjon

elegant design hekkballer trær grus

hage hekk form baller dekorasjon planter

høy hekk i hagen grønn plen labyrint

oval hekk kutte grønt gjerde ide personvernskjerm

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!