15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Med disse midlene kan du rengjøre terrasseplatene raskt og forsiktig!

Uteplater rengjøres forsiktig etter vinteren

Med de første solstrålene er det på tide å piske opp dine egne fire vegger slik at de skinner i en ny prakt. Uteområdet, hvor du bruker mer tid om sommeren, fortjener også å bli frisket opp og rengjort etter de kalde månedene. For å gjøre det komfortable og vakre stedet i det fri innbydende og koselig igjen, må du først rengjøre terrasseplatene. I dagens artikkel lærer du hvordan du kan rengjøre terrasseplatene så forsiktig som mulig uten å bruke kjemiske rengjøringsmidler.

Rengjøring av terrassefliser – enkelt og miljøvennlig med milde husholdningsmidler

terrassefliser, selvfølgelig, rengjøringsverktøy, bøtter, hansker

Utover vinteren samler det seg mos og alger på terrasseplatene, som må fjernes. Jo lenger panelene er dekket med det, desto større er risikoen for at de lekker gjennom og blir skadet som følge av dette. Av hensyn til miljøet er det lurt å bruke milde hjemmemedisiner. Å holde fingrene unna kjemiske rengjøringsmidler forhindrer også at toksiner vaskes i jorda og sengene og forurenser dem.

Rengjøring av terrassefliser – velg rengjøringsmetoder avhengig av materialet

terrasseheller rengjør mekaniske midler naturlig uten forberedelser

Ofte stoler du på kraften i vannstrålen og bruker en høytrykksrens til å rengjøre terrassehellene. Denne metoden ville ikke være egnet for hver overflate. Denne rengjøringsenheten bør til og med slippes helt hvis panelene er belagt. Ellers kan belegget bli riper eller til og med slitt.

hageslange hjemmemedisiner naturstein rengjøring terrasseplater

Før du bruker en skånsom metode med hjemmemedisiner for rengjøring av terrassefliser, bør smusset først feies med en kost og terrassen skylles av med hageslangen. Hvis det er matflekker og annen grov tilsmussing på terrassen, kan du fjerne dem med varmt vann og litt oppvaskmiddel. På den annen side kan du drysse fettsprut fra grillen med babypulver og la det trekke i en dag. Fettet absorberes i pulveret og kan deretter feies opp. Nå kan hjemmemedisinene for rengjøring av terrassefliser brukes.

Rengjør betongplater

betong terrasseplater rengjøring sand høytrykksrenser

Betongterrassene bør alltid behandles med lite vann, fordi dette materialet er veldig absorberende. Du kan fjerne grov tilsmussing ved hjelp av skarpe kanter sand fjern fra terrasseplatene. Spred en liten bøtte over terrassen og fei sanden. Smuss fjernes og overflaten poleres samtidig.

terrasse betong terrasse plater rengjøring sand børste

Hvis flekkene er sta, kan du bruke høytrykksrenseren til å rette opp situasjonen. Du bør jobbe med et vedlegg slik at platene ikke går i stykker. Det er best å tette leddene med belegningsmørtel slik at de ikke vaskes ut. En annen fordel med mørtelen er at det forhindrer ugress i å vokse igjen.

Rengjøring av terrasseplater i tre – bruk miljøvennlig mos og algefjerner

Rengjør terrasseheller med et høytrykksrenser

Et grønt lag med mose og alger kan ofte observeres, spesielt på terrasseplater i tre. De som ønsker å rengjøre terrasseplatene i tre kan bruke de velprøvde husholdningsmidlene soda adgang. Du kan lage et hjemmelaget rengjøringsmiddel av brus og maisstivelse. For brusstivelsesbehandling må du først blande 3-4 ss maisstivelse med litt lunkent vann for å danne en pasta. Ha deretter pastaen med 5 liter lunkent vann i en stor gryte og tilsett 100 g brus.

Rengjør terrasseheller med brus

Rengjøring av terrasseheller med brus er miljøvennlig

Kok opp væsken. Den skal ha en grøtaktig konsistens. Påfør den fortsatt varme massen på terrasseplatene med en svamp og la den virke i 4-5 timer. Fjern brusblandingen med en børste og skyll grundig. La panelene tørke og strøk dem om nødvendig med treolje. Behandling med bare brus er raskere, men like effektiv. Terrasseplatene i tre er drysset med brus og skyllet av med en hageslange etter en times eksponering.

Rengjør steinheller

rengjøring og tetting av terrasseplater hjemmemedisiner steinplanting

For steinheller kan du trygt bruke den hjemmelagde brus- og maisstivelsesrenseren ved å tilsette blandingen for en enda sterkere effekt Kaliumpermanganat å legge til. Det må utvises forsiktighet ved dosering av oksidasjonsmidlet. I ti liter vann bør det ikke være mer enn 15 gram. Bruk hansker og påfør mirakelhjemsmidlet på terrassesteinene. La rengjøringsmidlet tre i kraft kort og skrubb det deretter av.

Rengjør terrasseheller med myk såpe

brusstivelsesblanding renser terrasseheller på en miljøvennlig måte

Et annet biologisk ufarlig hjemmemedisin for rengjøring av terrassefliser ville være Myk såpe. Det brukes ofte av miljøbevisste hobbygartnere som en komponent i plantevernmidler mot ulike plantesykdommer og skadedyr. Et naturlig pleieprodukt som du enkelt kan produsere selv til en lav kostnad, er effektivt mot mose og alger på terrasseplatene.

Følgende ingredienser kreves for 10 liter skånsomt rengjøringsmiddel:

10 liter musserende varmt vann

100 ml flytende myk såpe

60 ml glyserin

60 g vaskebrus

120 g flekkfjerner

rengjøring av terrasseheller fjerner husholdningsmidler fra mosalger

Bland alle ingrediensene i en stor beholder og påfør rengjøringsmiddelet på området med en svamp umiddelbart etter tilberedning. Etter 20 minutters eksponering, fjern midlet og skyll grundig med rent vann. Bruk hansker under forberedelse og håndtering.

Terrasseplater på terrassen rengjør husholdningsmidler uten mos uten kjemikalier

Den sikreste og utvilsomt den mest økonomiske måten å fjerne mose og alger fra terrassen ville være å ta forhåndsregler. I utgangspunktet bør panelene alltid legges med en liten skråning slik at det ikke oppstår vannlogging. Keramikk-, marmor- og granittterrasser anbefales. Trepaneler bør være glassert fra begynnelsen. I tillegg til de effektive hjemmemedisinene, er det også mange mekaniske hjelpemidler som du kan rengjøre terrasseplatene uten aggressive preparater.

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!