15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plante fontengress i hagen for tekstur og farge

Fontene gress-hage-moderne-hage design-bakdeksel

Hvis du vil oppnå tekstur i hagen din, bør du absolutt vurdere gress. Mangfoldet av typer er enormt, så det kan være vanskelig å gjøre et valg. For å hjelpe deg litt, vil vi introdusere deg for en bestemt art som du sikkert kommer til å like. Dette er fontenen gress (Pennisetum setaceum). At Fontenen gress i hagen gir en fin farge og tekstur og kan brukes nesten hvor som helst takket være fleksibiliteten.

Fontengress i hagen – lettstelt eksemplar

Fontene gress-hage-inspirasjon-design-vår-sommer

Fontenen gresset er også ekstremt lett å ta vare på, noe som er en annen grunn til dens popularitet. Enten du er i hagen, i blomsterpotten på terrassen eller balkongen eller på takterrassen, bør disse gressene ikke mangle i utgangspunktet. Vi vil dele tips om omsorg og litt informasjon om fontenen gresset i hagen.

Fontenen gress i hagen med attraktive farger

Fontene gress hage bøtte kurv design dekorative idé

Det som skiller denne ugresset fra andre er dens interessante farge. På bakkenivå har planten grønne gressstrå som gradvis går fra Burgund til svart i fargen mot toppen. På denne måten tilpasser fontengresset i hagen seg perfekt til de andre plantene, men forblir samtidig en aksent og et ekte blikkfang.

Tekstur i hagen

Fontene-gress-hage-dekorative-grinende-plante-afrikaner

Grunnen til dette er ikke bare fargen. Endene minner om revehaler og faller utover som en fontene. Det er her navnet på gresset kommer fra. Teltene dukker opp om våren og pryder planten til sensommeren og ofte langt ut på høsten. Fontenen gresset i hagen ser spesielt pen ut når en lett vind blåser og teltene svaier frem og tilbake.

Kompakt størrelse

Fontene-gress-hage-blomsterpotte-kurv-planter-takterrasse-balkong

En annen fordel som denne typen ugress kommer med er størrelsen. De middels høye plantene tar ikke mye plass i hagen. Dette er en rask og enkel måte å finne et passende sted å vise fontenen gress i hagen.

Hurtig vekst

Fontene-gress-hage-blomsterpotte-blader-grønn-rød

Videre er gresset preget av rask vekst. Så du trenger ikke bruke mye penger på en fullvoksen plante. På veldig kort tid vil du ha et fullvokst fontengress i hagen, som fint rammer ned lavere planter i forgrunnen eller fungerer som en interessant bakgrunn.

Design blomsterbed etter plantestørrelse

Fontenen gress i hagen tekstur blomsterbed omsorgstips

Et blomsterbed er vanligvis delt inn i tre rader. I frontområdet er de lave plantene og blomstene. Plant den middels høye arten i den midterste raden. Fontenen gresset i hagen kan også finne sin plass her. Bak den plasserer du de høyere plantene igjen. På denne måten kan du være sikker på at hver plante blir lagt merke til og ikke går tapt.

Fontenen gress i grupper

fontene-gress-hage-pennisetum-setaceum-middels-høy-delvis skygge

Så attraktivt som gress er, kommer de vanligvis ikke til sin rett som en enkelt plante. Du kan motvirke dette ved å opprette grupper. Dette betyr en blanding av minst tre gress. Mellom hvert fontengress i hagen, la det være nok plass mellom dem til at hver av plantene kan utvikle seg godt.

Fontenen gress som en enkelt plante

Fontene gress hage blomsterpotte petunia gul blomst idé arrangement

Som en enkelt plante er gresset igjen egnet i en blomsterpotte eller planter. Sørg for at beholderen er stor nok til gresset. Hvis den øvre kanten har en diameter på 60 cm, er dette tilstrekkelig. Siden blomsterpotten vanligvis sees fra alle sider, bør du plante fontengresset i midten. La den være i fred eller sirkel den med andre, lavere planter, for eksempel petunier eller magiske bjeller, som legger til mer interessante farger i arrangementet.

Vanning av gresset

Fontenen gress i hagen, planter-terrasse-dekorasjon-rosa-blomster

Løs jorden godt før du planter fontengresset i hagen. Han liker løs jord veldig godt. Han får heller ikke holde på vann. La alltid jorda tørke litt før neste vanning. Fontengresset er ganske tolerant for tørre perioder, forutsatt at det har slått seg ned så å si, det vil si at sterke røtter har dannet seg.

Fontenen gress i hagen – Beliggenheten

Fontene-gress-hage-student-blomster-gul-oransje-plen-senger

I utgangspunktet er fontenen gresset i hagen ganske robust. Vi anbefaler imidlertid at du velger et sted i delvis skygge eller et sted i øst eller sørøst for å plante gresset. Planten får ikke den sterke solen på ettermiddagen om sommeren så godt. Det er en risiko for at det tørker deg ut om sommeren.

Gress om vinteren

Fontenen gress i hagen delvis skygge-slott-hund-farge-blomster-rosa

Om vinteren forblir fontenen gresset i hagen og krever ingen spesiell omsorg. Hvis du bor i en region med et mildt klima, bør du beskjære det tilbake i februar. La en lengde på seks til åtte tommer være. Dette betyr at gresset ditt kan vokse til fulle igjen og glede deg med sin vakre struktur i den kommende sesongen. På kalde vintre vil det sannsynligvis være nødvendig å plante gresset på nytt. I slike regioner dyrkes den som en årlig plante.

Previous Post
Arkitekthus med glassfronter åpner seg mot naturen
Next Post
Lag ideer til påske for små og store – søte kaniner og andre motiver