15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hageideer for terrassen – de siste trendene for 2019!

Hage og terrasse ideer boho look rotting sofa blomster tregulv hage trender dekorasjon ideer

Sommeren er i full gang og bringer delikate blomstrende planter og godt humør med seg. Hager og terrasser er verdifulle oaser for avslapning for oss alle, og akkurat som på mote, er det nye trender hvert år. I 2019 vil alt føles litt mer – mer komfort, mer natur og også mer teknologi. Leter du etter nye uteplass hage ideer? Les deretter videre – fra bivennlige hager til de nyeste hagemøbletrendene – vi har oppsummert de viktigste tingene for deg.

Hageideer terrasse – bivennlig hage

Bi-vennlig hage og terrasse ideer trender hagedesign

Dessverre har bi -dødsfall vært et utbredt problem i en årrekke, noe som skaper stor bekymring. Spesielt antallet ville bier har gått dramatisk ned de siste tiårene. Gjennom pollinering spiller de små, hardtarbeidende insektene en svært viktig rolle for å sikre matkildene våre og bevare det biologiske mangfoldet. Dette skyldes først og fremst plantevernmidler og ugressmidler samt kunstgjødsel. Vi har noen tips hvis du trenger noen hage- og uteplassideer. Dette er i utgangspunktet ville, naturlige hager som ser totalt mystiske og mystiske ut og også blir tatt vare på på en helt miljøvennlig måte. Med bruk av bivennlige planter og fullstendig avkall på bruk av kjemikalier bidrar du til utvidelse av mattilførselen til dem og til forbedring av levebrødet.

Hage og uteplass ideer bi vennlige blomster mosaikk stein parasoll hage trender

For eksempel er lavendel, salvie, phacelia, epletre, kongeblomst og silkeblomst egnet. Målet er å forbedre mengden og variasjonen av pollen som er tilgjengelig, slik at de små insektene får en variert mattilførsel så kontinuerlig som mulig, og du kan nyte blomstersortimentet i din egen hage. Om du også setter opp insekthoteller eller et lite vassdrag, sikrer du enda mer naturvern. I tillegg til god samvittighet har du vanligvis andre fordeler – høsten er ofte større og en slik naturlig hage er mye mindre arbeid enn de stilige grønne områdene.

Hageideer terrasse – høybed og urtespiral

Hage og terrasse idé hevet seng zen hage tre veranda hage trender

Imidlertid er høye senger egentlig ikke en nyhet og har vokst i popularitet og popularitet de siste årene. Entusiasmen for høybedene vil heller ikke avta i 2019, og de overbeviser oss med sin ergonomiske arbeidshøyde og de mange mulighetene for å dyrke et stort utvalg av planter og grønnsaker. Selv for mennesker med rygg- eller kneproblemer, blir arbeid en glede igjen. Hagetrenden i år er imidlertid rundt de såkalte urtespiralene.

Hage- og terrasseideer Hvordan bygge en urtespiral Instruksjoner for hagetrender

Trenger du ideer til hage og terrasse for en begrenset plass? Da er urtespiralen akkurat det rette for deg! Takket være spiralarrangementet gir du muligheten til å slippe å være uten en vakker hage, selv når det er lite plass. En annen fordel er de forskjellige nivåene – slik at du kan plante urter og planter med forskjellige beliggenhetskrav selv. Avhengig av hvor de er plassert, råder forskjellige lysforhold. Middelhavsurter som rosmarin vokser i det øvre, tørre og næringsfattige området, mens peppermynte finner et fuktig og næringsrikt sted i nedre ende av urtespiralen.

Hageideer terrasse – trendy vannhage

Hage og terrasse ideer vannfontener dekorasjon ideer sommer hagetrender

Enten det er en sprutende fisk eller boble dam, en fontene eller en stor badedam – i år er vannhagen helt raseri. Stillvannsoverflater har en beroligende karisma og behagelig sprut av det bevegelige vannet bør virke oppkvikkende. Installert som et elegant designelement eller naturlig som en fiskedam – vannpunktene gir en ekte oase av velvære. Og er ikke disse flotte hage- og terrasseideene? Men vann i hagen er ikke bare en virkelig velsignelse for deg – dyr som bier og pinnsvin vil også takke det takknemlig i de varme sommermånedene. En annen fordel for deg – hvis svømmedammen er satt opp riktig, renser den seg praktisk talt og uten bruk av forskjellige kjemikalier.

Hageideer terrasse – Smart hagearbeid er alt raseri!

Hage- og terrasseideer Smart hagearbeid med mobiltelefoner Gartentrends 2019

Hvis du må planlegge vanning av hagen selv og ønsker å dra på ferie, står du overfor et reelt problem når ingen nabo kan hjelpe deg. Nå som smarte teknologier har erobret leilighetene våre, gjør de nå også hagen mye mer behagelig. Spesielt irriterende arbeid elimineres med smart hagearbeid eller kan enkelt gjøres med en smarttelefon fra hvor som helst i verden med et tastetrykk. Robotgressklippere, forteltmotorer og smartstyrte vanningssystemer programmeres individuelt eller beregner jordens behov selv via de integrerte sensorene. Disse enhetene er følere og øyne i hagen din og er noen ganger enda mer effektive enn klassisk hagearbeid..

Hage- og terrasseideer Smart hagearbeid Hagetrender

Robotgressklipperne har allerede blitt så etablerte at det nå er virkelig flotte modeller som kan designes individuelt med værbestandige filmer. Og gode nyheter for reiseentusiasten – det er til og med blomsterpotter som automatisk vanner når bakken blir for tørr. Utstyrt dette smart, har du mye mer tid til å slappe av og bare nyte solen.

Hageideer terrasse – vertikal hagearbeid som en stilig dekorasjon

Hage og terrasse ideer vertikal hagearbeid blomsterdekorasjon trender hagemøbler

Plante veggene og forvandle dem til en grønn oase hvor du også kan høste – vertikale hager er i økende grad i fokus i år og erobrer terrassene og hagene dine. Materialer som betong eller glass, moderne geometriske former eller til og med potter som henger på veggen er spesielt trendy og et elegant blikkfang. Hvis du bare har et lite område og trenger nye ideer til hagearbeid, er vertikal hagearbeid bare noe for deg. Med denne metoden kan du gjøre god bruk av høyden i stedet for å gå bredt og dermed spare viktig plass som du kan bruke til for eksempel å sitte. De mest mangfoldige konstruksjonene går bratt opp i luften og gir deg muligheten til å dyrke forskjellige blomster eller frukt og grønnsaker i flere etasjer.

Hage- og uteplassideer vertikale hagearbeid grønnsaker som vokser tomater instruksjoner

En annen spesiell fordel med vertikal hagearbeid er at det vanligvis faller veldig lite skygge på plantene når de blir hevet. Så det ville være det perfekte miljøet for jordbær eller andre avlinger som trenger mye sol. Generelt kan du imidlertid la fantasien løpe vilt når det gjelder planting. Enten urter, frukt, grønnsaker eller blomstrende planter – uansett vil dette gjøre hagen din til et flott blikkfang.

Hageideer terrasse – dyrk urter selv

Hage og terrasse ideer egen urtehage sunt å spise

Bærekraft blir stadig viktigere og flere og flere legger stor vekt på lokalprodusert mat. Dessverre kan ikke alle dyrke sine egne tomater og grønnsaker i hagen, men det er nesten overalt plass til en liten urtehage på terrassen. Planter som ikke bare er dekorative, men også nyttige, inkluderer persille, oregano og dill. Eksotiske oliven- eller sitrustrær er også ideelle for dette og skaper en fin fargetone på terrassen din. Og selvfølgelig, sist men ikke minst, bidrar de grønne plantene til en avslappet og koselig atmosfære.

Hageideer terrasse – trendy møbler

Hage og terrasse ideer trebord peis trebrett ratan sofa palmer hagetrend

Så snart temperaturen stiger ute, er det knapt noen som bor i huset, og hagen og terrassen vår blir fokus for å leve. Så det skal ikke komme som en overraskelse at funksjonaliteten og utseendet på hagemøblene i økende grad minner om stuemøbler. Det er viktig at du velger riktig tilbehør og hagemøbler, og at området rundt terrassen din er perfekt tilpasset sittegruppen – med et vakkert gulvbelegg og riktig belysning og planter. Intet annet materiale gir en følelse i stuen så mye som tekstil- og værbestandige salongmøbler er totalt trendy i år. Takket være spesielle produksjonsprosesser er fibrene i møblene ikke bare vann- og smussavvisende, men også fullstendig farget og derfor spesielt varmebestandige. Robuste utendørs tepper, lykter og utelys samt vaser og forskjellige dekorative gjenstander fullfører den koselige stua.

Hage og terrasse ide rustikk landsted stil trebord trestol peis stein dekorasjon ideer

Leter du etter hage- og terrasseideer i den trendy landlige stilen? Enten individuelt eller i kombinasjon med andre materialer for et mer moderne utseende, er tre ideelt for å designe uteområdet. Høykvalitets og slitesterk teak har vært spesielt populær i det siste. Enten det er i en varm naturlig tone eller i et mørkere vintage -utseende, etterlater det et koselig og samtidig moderne inntrykk.

Hageideer terrasse – utekjøkkenet skal heller ikke mangle

Ideer til hage og terrasse Utendørs kjøkken landstedstil ideer Hagemøbler trender

Grilling har alltid vært en av tyskernes favoritthobbyer, og det er derfor det er grill i nesten alle hager. Men et utekjøkken er mye mer enn det. I hovedsak er det et fullt utstyrt og fullverdig kjøkken, der du finner alt du trenger. Fra biff og pølser til spaghetti til retter fra wokken – absolutt alt er mulig! I tillegg til det faktiske og obligatoriske matlagingsområdet, er det også arbeidsflater og en vask. Det er enda mer ideelt hvis du har plass til arkivering og lagringsplass, slik at du ikke alltid trenger å ta med kjøkkenutstyr og kjøkkenutstyr fra huset. Og hvis du lager en urtespiral i nærheten, kan du alltid forsyne deg med ferske ingredienser.

Hage og terrasse ideer utendørs kjøkken moderne kullgrill hagetrender

Riktig sted for utekjøkkenet ditt er best dekket. Det er viktig at utstyret og materialene er værbestandige og ganske robuste, noe som dessverre gjør alt til en relativt dyr fornøyelse.

Hageideer terrasse – riktig gulvbelegg

Hage og uteplass ideer bivennlige blomster trebenk tregulvmaterialer

Terrassegulvene er ganske allsidige og kan være laget av natursteinheller, betong, tre eller fliser. I år er det en spesiell trend mot trebord, som ser veldig mykt ut og skaper en koselig atmosfære. De har også fordelen av at de ikke varmes opp så raskt i solen – slik at du kan spise lunsj barbeint på terrassen din selv på midtsommeren.

Hage- og terrasseideer Steinjord Gras Voksende planter Hagetrender Design av terrasse

En stor fordel med stein- og flisgulvene er deres ekstreme holdbarhet. I tillegg lar flisene deg designe terrassen din på forskjellige måter, ettersom de tilbys i en rekke farger og mønstre. Vær imidlertid forsiktig med utendørs gulvfliser – regn eller vinter kan gjøre overflaten veldig glatt. Vær derfor oppmerksom på et høyt nivå av sklisikkerhet når du kjøper.

Hage og terrasse ideer moderne steingulv utendørs stue terrasse design trender

Hage og uteplass ideer rustikk landsted stil tregulv fliser rotting sofa

liten hage og terrasse ideer tregulv gressdekorasjonsideer hagestol svart moderne

liten hage og terrasse ideer trapper hagemøbler blomster chortensia hagetrender 2019

Hage- og terrasseideer Bivennlige hagetrender Roser

Bi-vennlig hage og terrasse ideer tre blomsterpotte liten hage

Hage og uteplass ideer blomsterdeco rustikk stige bruk hagetrender

Hage og terrasse ideer blomster planter neon farger blomsterpotte

Hage og terrasse ideer moderne hevet seng trebenk plen hage trender

Hage og terrasse ideer boho look tre sofa tre stol teppe mønster dekorasjon ideer

Hage og terrasse ideer bivennlige hagetrender rotting sofa hage dekorasjon

Hage- og terrasseideer for bivennlige blomster for å lage høyder selv

Hage og terrasse ideer tilbehør trestol rustikk herregård på landet

Hage og terrasse ideer hagefontener retro dekorasjon ideer hagetrender

Hage og terrasse ideer hagedekorasjon høybed plante blomster sesong Gartentrendsd

Hage og terrasse ideer hagedekorasjon vann dam tre landsted levende stil solseng

Hage- og terrasseideer Høyd seng laget av tre selv lager hagepyntesteiner

Hage og terrasse ideer tre gjerde salonghjørne i hagen

Hage og uteplass ideer matlaging kullgrill mosaikkmønster gulv tre gjerde

Hage og terrasse ideer Landsted stil lounge hjørne design terrasse dekorasjon ideer

Hage og terrasse ideer salonghjørne boho stil minimalistisk tre benk hage trender

Hage og terrasse ideer moderne brann svømmebasseng tremøbler hagetrender

Hage og terrasse ideer rustikt landsted levende stil tremateriale blomster

Hage og terrasse ideer moderne vann dam stein vegg belysning hage trender

Hage og terrasse ideer moderne hagegjerde moderne hagemøbler trender

Hage og terrasse ideer trender 2019 planter tregulv

Hage og uteplass ideer miljøvennlig gjerde landsted stil blomster hage trender

Hage og terrasse ideer vertikal Hagearbeid Gartentrends 2019

Hage og terrasse ideer vertikal hagearbeid blomsterdekorasjon trender tre stol gjerde

Hage og terrasse ideer vertikal hagearbeid blomsterdekorasjoner trender hagemøbler benk

Hage og terrasse ideer hevet seng plante blomster hage dekorasjon trender

Hage og terrasse ideer gjerde design blomster steiner hage dekor

Hage og uteplass ideer gjerde med blomster roser hagetrender 2019

Previous Post
Arkitekthus med glassfronter åpner seg mot naturen
Next Post
Lag ideer til påske for små og store – søte kaniner og andre motiver