15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Høyd seng laget av stein – gjør hagen vakker og praktisk

Høyd seng laget av stein høy-lav-murstein-stor-hage-plante-grønnsaker

Både hageeksperter og nybegynnere finner en Høyd seng laget av stein redusere innsatsen i hagen og samtidig sikre din vakre hagedesign. Høysengen har mange fordeler, inkludert bekvemmelighet i vedlikehold og en bedre høst enn de flate sengene. Bruken av forskjellige typer naturstein gir mange muligheter for individuell modellering av små og store hager.

Fordeler med en steinhøy seng

Høyd seng laget av stein liten-hage-grønnsaker-voksende-sandstein-tre gjerde

Høysenger er en god løsning for alle som ønsker ledig plass, men også planter og blomster i hagen. De samler alle plantene og lar resten av området stå fritt for grønne enger eller vakre hagestier. Den største fordelen er absolutt den mer komfortable kroppsposisjonen når du jobber, fordi du ikke trenger å bøye for mye. I tillegg beskytter høybedene plantene mot skadedyr, takket være steinveggen og høyden. Så du kan dyrke frukt og grønnsaker i høybedet. Videre er tilstanden til jorda i hagen uten betydning, du kan også plante en ufruktbar hage.

Lag en vakker blomsterhage med en steinhøy seng

hevet-seng-laget-av-stein-små-blomster-plante-stor-hage-tulipaner-bakdeksel

Med vårens ankomst blomstrer mange blomster i lyse farger, lukter fantastisk og forskjønner hver hage. En høy eller lav mursteinhøy seng er et godt valg for en stilig blomsterhage. Til våren anbefaler vi på det sterkeste å plante tulipaner, omgitt av et lite bakdeksel som fargede primulaer.

Steinhøye senger for dyrking av grønnsaker

Høyd seng laget av steinbetongbrudd steinvegg grønnsakshagehus

Hvis du alltid spiser ferske grønnsaker og vil være sikker på opprinnelsen, er en høy seng i hagen ideell for dine behov. Spesielt er høybed laget av stein perfekt for dyrking av grønnsaker på grunn av deres robuste rammekonstruksjon. Det er også funnet at høsten er minst to ganger rikere enn på en flat seng av samme størrelse.

Murstein er egnet for høybed i forskjellige former

Høyd seng laget av stein rund-rød-murstein-dekorativ-dyr-vakker-hage-idé

Moderne hager har en spesiell design fra lignende motiver. I den viste bakgården er hovedformen en sirkel, og derfor har høybedet også denne formen. Den er også dekorert med dyrefigurer som blir belyst av et søkelys når det er mørkt.

Hjemmelaget hevet seng laget av stein

hevet-seng-laget-av-stein-grønne-planter-moderne-hage-design

Hvis du bestemmer deg for å bygge steinbedet selv, er det noen viktige forberedende trinn du må vurdere. Først bør du velge steintype – enten naturstein, murstein eller tørr stein er din egen beslutning, og den kan tilsvare hagestilen. Videre bør plasseringen være riktig for de planlagte plantene, avhengig av lys- og varmebehovet. Til syvende og sist trenger du passende materialer for å fylle høybedet.

Fylling av en hevet seng laget av stein

hevet-seng-laget-av-stein-dekorativ-betong-murstein-hage-design-pryd-grus-interessant-design

For å fylle et høybed laget av stein, er høst eller vår å foretrekke, ettersom grunnlaget er bedre i disse tider av året. Etter at rammen til høybedet er klar, kan du begynne å fylle. Det er lurt å legge et trådnett på gulvet mot små dyr. Deretter trenger du et lag med grener og blader for å råtne. Ha så inn hageavfall, kompost og til slutt hagjord eller pottejord.

Kjøp høybed i stedet for å bygge dem selv

høybed-laget-av-stein-liten-gips-blomster-gule-tulipaner-hvite krysantemum

For å gjøre ting enklere er det produsenter som til og med selger små høybed som et sett for å redde vanskene med å bygge dem selv. Bare bestill høybedet av stein, så får du det levert, og du trenger bare å bestemme hvor det skal plasseres i hagen.

Betonghøy seng med benk

hevet-seng-laget-av-stein-med-benk-murstein-vegg-bakgård-hagemøbler

For et koselig hagedesign kan du feste en benk til din høyne seng og nyte de vakre blomstene og solfylte dager komfortabelt utendørs. For dette formålet skal høybedet bygges av betong.

Høydesenger kan dekoreres som du vil

hevet-seng-laget-av-stein-hage-nisser-grå-murstein-blomster-planter-bakgård-grønn-eng

En fin dekorasjonsidé for et høybed plantet med blomster er utsmykning med forskjellige figurer som hagenisser, dyr eller sjøsnegler. De ser flotte ut i de grønne plantene og er lette å finne i butikker.

Gabions – interessant design av høye senger

hevet-seng-laget-av-stein-gabion-hvit-hyasint-plante-blomster

En annen idé for høybed laget av stein er bruk av mursteinkurver – de såkalte gabionene. De representerer et alternativ til tørre steinvegger og kan danne både store og små høybed.

Design høybed laget av stein med gabioner

hevet-seng-laget-av-stein-gabion-hvit-pryd-grus-pryd-gress-design-idé-hage

Forhøyede senger kan dekoreres med gabioner og dekorativ grus og plantes i trinn. Prydgress, for eksempel, ser bra ut i flere lag og er egnet i tilfelle en større hage.

Lag urtespiraler selv av naturstein

Høyd seng-laget-av-stein-urte-spiral-hage-jord-kompost-selvlaget

Ved hjelp av naturstein kan du til og med bygge en urtespiral selv. Den har en plassbesparende design og passer derfor også i mindre hager. Med riktig kompost og passende hagejord vil du ha friske urter i bakgården når du trenger dem.

Bunndekke for planting av høybed laget av stein

hevet-seng-laget-av-stein-bakken-dekke-pute-phlox-rosa-flamme-blomster

Hvis du har en høy seng og ønsker å plante den som en dekorasjon for hagen din, anbefaler vi blomstrende bunndekke. Disse vakre flammeblomstene er stort sett flerårige og veldig populære som prydplanter.

Å dyrke din egen frukt i hagen med en steinhøy seng

hevet-seng-laget-av-stein-grønnsak-hage-spiselige-plante-jordbær-lettstelt

Ulike frukter kan dyrkes godt i høybed. Søte jordbær om sommeren er en klassiker, og det er lettere og mer praktisk å dyrke dem med en hevet seng. Og egenproduksjonen smaker absolutt bedre enn kjøpt frukt.

Vegg huset med steinhøye senger

hevet-laget-av-stein-hus-landskap-design-murstein-blomster-planter

Planterte høybed er vakre ikke bare for hagen, men også som en dekorasjon av den ytre delen av huset. For eksempel, når det er høybed laget av tørr stein, er huset omgitt av et plantehegn, som gir en frisk duft med seg.

Fint gjerde foran grillplassen

hevet-seng-laget-av-stein-grå-tørr-stein-stein-rundt-huset-hagen

Liker du å grille med venner om sommeren? Med en hevet seng kan du mure grillområdet foran huset og beholde personvernet ditt.

Store blomsterbed laget av stein for et fargerikt hagedesign

hevet-seng-laget-av-stein-vegg-stein-planting-fargerike-blomster-hage-grønn-sommer

Hevede senger krever mindre bruk av beskyttelsesmidler for planter takket være deres lagsystemer, som garanterer god jordkvalitet etter å ha blitt fylt riktig. De er også mer holdbare enn høyhøyde av tre og krever mindre vedlikehold.

Krav for valg av steinhøy seng

hevet-seng-laget-av-stein-gips-steiner-stor-grønnsak-hage-omsorg

Steinhøye senger er lettere å vedlikeholde, men er litt dyrere å bygge på grunn av dyrebare materialer og vanskeligere montering. Dessuten er de ikke lette å ødelegge, så du må være sikker på om du velger å gjøre det.

Høyd seng laget av steiner er preget av fleksibilitet i design

Opphøyde bed-of-stone-build-yourself-bird-brønner-green-eng-planter

Formen på en slik hevet seng kan være vilkårlig og derfor helt individuell. Hvis du er en dyreelsker, kan du sette en fuglefontene i høybedet.

Previous Post
Inspirerende uteplassideer i frisk luft
Next Post
Å lage en permakulturhage – slik lager du et lettstelt og produktivt økosystem!