15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tips og ideer for å lage en kolonihage – hva bør du ikke gå glipp av?

tips-ideer-design-liten-hage-loes-hage-sti-moderne-planter-hagemøbler

EN Design tildelinger er ofte en utfordring for gartnere fordi det aldri er nok plass til alt. Trenden for små hager forklares med mangel på plass i store byer. Men hvis du bor i en leilighet, trenger du ikke klare deg uten det grønne. Heldigvis er det tildelinger i utkanten. Dette er en fin løsning for familier og unge for å unnslippe den urbane betongørkenen. Det er noen grunnleggende elementer som man bør planlegge i den lille hagen for å tilfredsstille ulike grunnleggende behov. Dette gir deg muligheten til å dyrke din egen frukt og grønnsak eller bare møte venner i det åpne under grillsesongen. Vi har satt disse designelementene sammen i en kort liste for å gjøre det enkelt for deg å skape en ekte oase av velvære i kolonihagen.

Design tildelinger – bygg personvernskjermer

tips-ideer-liten-hage-design-hevet seng-stein-grus-grønnsaker

Skjerming fra nærliggende hager er viktig, spesielt hvis du har leid en Scherbergarten. Mulighetene her er mange – en hekk som strekker seg rundt hagen, en pergola som er plantet med klatreplanter. Clematis, eføy, vinranker og selvfølgelig bambusmatter er perfekte for dette.

Hageskur i den lille hagen

hage-design-tips-ideer-hage-bod

Et hageskur er avgjørende for hver hage, enten den er liten eller stor. Det brukes til å lagre hageverktøy; hvis det er større, kan du til og med overnatte der i helgene. En enkel modell er tilgjengelig i hver jernvarehandel for rundt 700 euro, men hvis du bygger den selv, blir den definitivt billigere. Hvis den er utstyrt med en regnrenne, kan du samle verdifullt regnvann ved ganske enkelt å plassere en vannfat under. I kolonihageoppgjør er det forskrifter og hagebua med grøntareal må ikke overstige 24 kvadratmeter. Selve en kolonihage må ikke være større enn 400 kvadratmeter.

Design en kolonihage – planlegg nok fortau

tips-ideer-tildeling-hage-design-eviggrønne-planter-bok-tre-bregne

Selv om tildelingene ikke er så store, må du lage nok gangveier. Sørg for å bane vei fra inngangen til lysthuset, grillområdet, høybedene og redskapsboden. Bruk steinsteinbelegg, konvensjonelle belegningsstein eller grus.

Vannforsyning og Elektrisk forbindelse

hage-design-grus-fliser-jern-møbler-hagemøbler

Vann tilbys på en rekke forskjellige måter – vel, tilgang til drikkevann, regnfat, hagedam, basseng. Regn og brønnvann er kalkfattig og derfor veldig godt egnet for planteomsorg. Små hagedammer er veldig dekorative, men må ofte etterfylles. I dag må en hage ha en elektrisk tilkobling for å sikre tilstrekkelig belysning. Elektrisitet brukes også til elektriske apparater som elektriske gressklippere.

Hvilke prydplanter og grønnsaker

tips-ideer-liten-hage-design-grønnsaker-hevet seng-grus-tre

Du kan ikke bare bruke hagen som en oase av avslapning, men du kan også dyrke din egen frukt og grønnsak. Velg planter som er så robuste og enkle å ta vare på som mulig, fordi mange hageeiere i byen vanligvis bare kan ta vare på hagen i helgene. Grønne salater, kål, urter og vakkert blomstrende prydplanter er perfekte for dette. Friske urter er en del av forbruket av din egen frukt og grønt. Disse trives ganske godt på solfylte steder. En plassbesparende urtespiral er en god løsning for små hager der det egentlig ikke er mye plass tilgjengelig.

liten hagegrill

design liten hageterrasse hortensia hagerill

Hvem sier at du må slippe å grille i en liten hage? Imidlertid har du ikke lov til å installere peis i skjærehager og i kolonihageoppgjør. Men i din egen eiendom, uansett hvor stor den er, kan du gjøre grilling med dine nærmeste en ekte opplevelse. Imidlertid er ikke alle grillene egnet for bruk i små hager. Små utearealer har vanligvis vinklede hjørner som ideelt sett kan brukes til dette formålet. Selvfølgelig vil en skreddersydd grill best passe den individuelle situasjonen. Dette skaper et ekstra høydepunkt, som er en veldig god grunn til å bare bruke mer tid ute.

Bygg høybed av tre

Liten hagedesign hevede senger grønnsaker iris tre hage gjerde

Mange mennesker har et lite areal, som ofte er dårlig kuttet og kanskje med en skrånende skråning. I byen eller i forstadsbygder skjer det ofte at din egen hage ligger i direkte tilknytning til nabohuset. En betongvegg får de få kvadratmeterne med grønt til å virke kjedelige og kjedelige. På den annen side kan den se overbelastet ut med hagemøbler og noen få fargerike blomster. Først og fremst bør hver eier av en liten hage nøye vurdere hvordan de vil bruke sitt begrensede hageområde. Skal det være en kjøkkenhage eller rettere sagt en forlengelse av innendørsområdet for å nyte det vakre været om sommeren og våren?

Dyrk grønne salater og urter i den lille kjøkkenhagen

kolonihage ideer fortau hevede senger grønnsaker

Først og fremst, når du designer det lille uteområdet, bør du dele opp ledig plass på en fornuftig måte. En klar og enkel struktur er en fordel her, slik at hagen ikke ser trang ut til slutt. En hagesti og / eller salongområde kommer først i forgrunnen. En minimumsbredde på 80 cm anbefales for en hagesti. Avhengig av hvor mye plass som er igjen og med en gunstig beliggenhet, kan du lage en minikjøkkenhage eller bare urter. En annen mulighet ville være å utvide avslapningsområdet for å slappe av eller å lage et lekeområde for barna.

dekorere med steiner

kolonihage design ideer steiner vann mini rike planter plen

Når du designer flere områder i en liten hage, er det spesielt viktig å skille dem visuelt fra hverandre, men uten å kutte området i individuelle avdelinger. Små hekker, espalier og smale, langstrakte senger eller individuelle busker eller høybed skaper visuell avgrensning på grunn av høydeforskjellene og gir samtidig variasjon.

Prydplanter i høybedet

Design tildelinger prydplanter grønnsaker tre bygge høybed

Hvis du liker hagearbeid, trenger du ikke klare deg uten det i den lille hagen. Flere høybed arrangert symmetrisk gir den lille hagen mer struktur. De fungerer også som en fin avgrensning. Men du bør ikke overdrive blandingen og koordinere materialene som brukes. Hvis du vil ha mer plass, kan høybedene også plasseres langs kanten av hagen.

runde stepping stones

design liten hage stepping stones prydplanter plen

Lag en kolonihage terrasse privatliv skjerm bambusmatter fortau grusplanter

Design tildelinger grønnsakspleier personvernskjerm bambusmatter trebenk

designe liten hage fortau sittegruppe grus prydplanter

hagetips ideer vannfunksjon bakken dekke grus mulch

små hage ideer grønnsak hevet senger personvernmatter

design liten hage personvernskjerm bambusmatter vinboks prydplanter

hagedesign plenområde hengende kurv rottingmøbler terrasse overbygd

design liten hage tre pergola prydplanter hengende kurv

hagedesign fortau steinfliser hvite tulipaner benk

liten terrasse design pergola stein søyler grus metall møbler sitroner

lite hagehus (hus) blomster stepping stones blomster espalier

hage design ideer tre røde pelargoner hevet seng stepping stones hagemur

liten hage plen personvern skjerm klatreplanter gitter gjerde

Previous Post
Strandvilla på øya Bali i Indonesia
Next Post
Å bygge en høy seng – ideer for plassbesparende hagedesign