15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å plante kaker i bakeformer – gamle kakeformer som hagepynt

Kakebakeform-planter-kakeformer-hagedekorasjon-sukkulenter-muffinsbrett

I tider hvor hver husmor er orientert mot praktisk bruk av bakepapir, engangsformer og disse silikonene når de bakes, er den konvensjonelle Kakeform laget av metallplater blir gammeldags og på en eller annen måte foreldet. Hvis du ikke har kastet de gamle kakeformene dine, kan du bruke dem godt i hagen. Selv rustne bakeformer finner en ny bruk som dekorasjon.

Å gi kaken til stekepannen ny bruk – som en dekorativ blomsterpotte

Kakebakeform -plante-planter-kakeformer-hagedekorasjon-runde-sukkulenter-rueschen

De velkjente små og store Gugelhupf-formene kan plantes som en flott upcycling-idé med en fantastisk dekorativ karakter. Små planter som ikke blir mye større blir et spørsmål. Som vanlig kan disse dyrkes i en original beholder og omdannes til en autentisk hagedekorasjon.

Å plante kaken i stekeformen – kreativ hagearbeid for nybegynnere

Kakebakeform-planter-kakeformer-hagedekorasjon-voksende-hjerte-sukkulenter

For å plante kakeformen trenger du de vanlige verktøyene og materialene, nå trenger du bare en liten mengde. Stekepanner er relativt små sammenlignet med vanlige blomsterpotter, og derfor trenger du ikke lenger substrat hvis du bare vil omplante plantene.

Plant kaken i bakepannen ‘Heart’

Kakebakeform-planter-kakeformer-hagedekorasjon-hjerter-sukkulenter

I en enkelt kakeform kan flere planter komme inn og trives ganske godt. Siden det handler om hagedekorasjon, kan du sette sammen forskjellige typer som du vil, slik at sluttresultatet ser harmonisk ut og forskjønner utearealet ditt.

Planter muffinsformen eller kakeformenKakebakeform -plante-planter-kakeformer-hagedekorasjon-muffinsbrett-muffinfoermchen

Gammel muffinsform kan romme flere små planter, og hver vil ha sitt eget område. Som en blomsterpotte, men sammenkoblet som en helhet, ser denne “blomsterbrettet” virkelig fantastisk og original ut. Sett den på et representasjonskontor slik at denne fantasifulle ideen kan få mange rosende ord.

Plante kaker i bakepannen – hvilke planter passer

Kakebakeform -planter-kakeformer-hagedekorasjon-sukkulenter-små-typer

Planter som du ønsker å plante i en så liten beholder skal i prinsippet trives godt i et miljø med lite humus. Kaktus og sukkulenter er spesielt egnet for dette. Heldigvis er det et stort utvalg av disse plantetypene – sedumarter, huslus, sukkulenter og minikaktuser, som er spesielt lette å ta vare på og virkelig robuste.

Plant kakeform med små sukkulenter og kaktus

Kakebakeform - planter - kakeformer - hagedekorasjon - muffinsbrett - vintage kaktuser

Selv om disse små plantene er veldig robuste og krevende når det gjelder underlag, vanning og gjødsling, krever de også viss omsorg, spesielt om vinteren. Siden de har tilpasset seg det subtropiske, tåler de tørke, men for høy luftfuktighet eller lave temperaturer vil ikke overleve. Fra november til mars, når det er under 12-6 grader ute, bør de midlertidig bli plassert et sted.

Uvanlig hagedekorasjon med kakeformer

kake-baking-mold-planting-kake-former-hage dekorasjon-sukkulenter-liten-kreativ

Sedumarter, huslus, sukkulenter og minikaktuser er små, men virkelig lyssultne planter. De skal bare helles når underlaget har tørket helt ut. Disse planteartene vokser sakte og må gjødsles to til tre ganger i året i vekstsesongen om sommeren.

Planting mini kakebakeform – puddingformer

kakebaking-form-planting-kakeformer-hagedekorasjon-pudding-former-metall-sølv

Særlig dekorative, til og med søte og veldig enkle å ta vare på, de saftige og huslaksartene passer for folk som ofte er på farten og ikke kan bruke mye tid på å ta vare på plantene. Også plantet i vakre mini blomsterpotter, ser de rett og slett søte ut.

Vintage dekorasjon med puddingformer i aluminium

kake-baking-mold-planting-kake-former-hage dekorasjon-vintage-pudding-mold-dessert

Siden disse plantene normalt er hjemmehørende i ørkenområder, krever de svært lite substrat og er derfor spesielt eksperimentvennlige. Gamle damper av aluminium eller metallplater blir skinnende saftige kar som viser karakter.

Kakebakeform laget av kobber med sukkulenter plantet

Kakebaking-form-planting-kakeformer-hagedekorasjon-kobber-sukkulenter

Metaller Effekter og glans er et ofte brukt element i moderne design som får ny mening. På den annen side har alle kakeformer i den moderne husholdningen hatt sin dag og er ikke lenger brukbare. De kan brukes til nye formål som originale blomsterpotter inne eller ute.

Dekorer kaken i bakeformen med et hull

Kakebaking-form-planting-kakeformer-hagedekorasjon-kobber-runde-sukkulenter

De tidligere kakeformene er veldig robuste, og de fleste av dem er arvet fra moren eller bestemoren til hver husmor. Bordpynt til hagebordet og også innendørs kan gjøres veldig elegant. Ha noen miniplanter i stekeformen, og det er alt du trenger å gjøre.

En rekke kakeformer – forskjellige modeller, materialer og farger valgfritt

kake-baking-mold-planting-kake-former-hage dekorasjon-chic-kobber-blomst-eple

Gamle, lekne bakeformer finner du sikkert i kjelleren eller i et hjørne dypt inne i kjøkkenskapet. Hvis ikke, bla gjennom bodene på det neste loppemarkedet, og du kommer garantert til å støte på den ene eller den andre skatten.

Lag en hengende kurv selv av en kakeform

kakebaking-form-planting-kakeformer-hage-dekorasjon-blomster-hengende-blomster-lag-selv

Du presenterer de vakreste kakebakeformene på best mulig måte – lagt på. Lag en hengekurv selv og heng den der du vil ha en slags grønt, men har en reell mulighet til å sette den opp. Lag et hull på hver av de to motsatte sidene og bind med snor eller en passende kjede som holder lasten.

Plasser kaken i stekeformen og la den henge

Kakebaking-form-planting-kakeformer-hagedekorasjon-hengende kurver-sukkulenter

Betonghagepynt fra kakeform – Gugelhupf laget av betong

Kakebaking-form-planting-kakeformer-hagedekorasjon-betong-helle

Plant en kakeform med løkplanter om våren

Kakebaking-form-planting-kakeformer-hagedekorasjon-betong-vårblomster

Dekorative betongprodukter har blitt en ekte trend i det siste. Det er mange versjoner av disse på markedet, men du kan enkelt lage dem selv. Sement blandes forsiktig tørt i et forhold på 1: 3-4 deler sand og deretter tilsettes vann i porsjoner til en jevn, litt skinnende konsistens oppnås. Bare rist den i formene. Etter at vannet har dampet, vanligvis etter omtrent 48 timer, blir formen som er opprettet noen millimeter mindre enn originalen. Dermed kan betongfiguren enkelt fjernes.

Kakeform som støpeform for betong

kakebaking-form-planting-kakeformer-hagedekorasjon-vårblomster-blomsterpotter-betong

Ulike planter som ikke trenger mye plass for å trives, plasseres inne. Bulbous og vårblomster er også et annet alternativ i tillegg til sukkulenter og kaktus. Du er bortskjemt for valg! Selvfølgelig kan du lage lysestaker eller lykter av dem.

Planter gammel kakeform og legg den i hagen som et dekorativt element

kake-baking-mold-planting-kake-former-hage dekorasjon-rød-parasoll-utendørs

Noen ganger har hagedekorasjonen også praktisk bruk – for eksempel kan blinde flekker dekkes optisk veldig godt. Vel, parasollen midt på hagebordet er ikke et overbevisende bilde, men med en gammel kakeform full av blomster får den et helt annet utseende.

Previous Post
Vanlige og enkle yogaøvelser hjelper med brystløft uten kirurgi
Next Post
Ryggstrekkøvelser: Med følgende øvelser erklærer du krig mot ryggsmerter!