15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Planter for steinhage – hvilke er egnet for solfylte steder?

Planter for saftige stueplanter for steinhager

Steinhager kan opprettes i bakker, på tørre eller vanskelig tilgjengelige steder. Det plantes stort sett villblomster og sukkulenter der de er hardføre, lette å ta vare på og kan tilpasses endrede forhold. Steinhagen er mye mer enn noen få steiner og planter som vokser i mellom. Steiner og plantearter i forskjellige størrelser bør ordnes slik at helhetsbildet ser naturlig og visuelt tiltalende ut samtidig. hvilken Planter til steinhage er ideelle for denne oppgaven, se følgende artikkel.

Planter for steinhage – sukkulenter

Planter for steinhage-sukkulenter-kaktus-varianter

Sukkulenter er ideelle for solrike steinhager. Disse tykke, saftige plantene beholder vann, trives i full sol, krever minimalt med vedlikehold, men vil gi steinhagen en nydelig tekstur. Alle typer kaktus, aloe vera, huseleek, algaven, yucca -palme og sedumarter kan sees i en solrik steinhage. Den hardføre isplanten (Delosperma) danner et teppe med vakre, lyse rosa eller gule blomster over steiner og steiner og er et populært valg for steinhager.

Planter til steinhage – prydgress

Planter til steinhage grusbed bunndekke prydgress

Prydgress gir steinhagen struktur og visuell mykhet. Mange prydgresser har lange stengler toppet med myke blomsterspiker som pennengrenser, pampasgress og ravenna gress. Attraksjonen til andre prydgresser ligger i løvfargen. Kinesiske sivvarianter blir gule til oransjerøde om høsten, mens brytergress med blågrått løv blir gult om høsten. Gull av skjegg er blågrått til det blir oransje til lilla om høsten.

Planter for steinhage – villblomster

Planter for steinhage -villblomster-kornblomst-eng

Villblomster, spesielt de som er hjemmehørende i ditt område, er enkle å ta vare på og gir steinhagen et naturlig utseende. Wildflower frøblandinger for solfylte områder inneholder maisblomster, tusenfryd, valmuer, feber, smørblomst, solros, kløver, svartøyet Susan etc. Med en wildflower frøblanding i stedet for frø får du blomstrende blomster på forskjellige tidspunkter, noe som vil føre til en konstant endret utseende på steinhagen. Såing av frøene skjer om høsten, da villblomster ville spre frøene sine i sitt naturlige miljø.

Planter for steinhage – stauder

Planter for steinhage bitterrot-rosa-lewisia

Å plante flerårige stauder i stedet for ettårige i steinhagen er mye mer praktisk. Ryllik, klokkeblomst, lavendel og skjeggtråd har vakre fargerike blomster, lang blomstringstid og vokser opp til 30 centimeter i høyden. Nedre steinhageplanter som trives på solfylte steder er timian, steinurter, asters, steinhage, såpeurt, candytuft, steinkarse og katteloter.

Krydret steinhage

Planter for steinhage Sedum-acre-Aureum-Scharfer-Mauerpfeffer

La oss nå se nærmere på noen eksempler på egnede planter for steinhagen. Den krydrede steinklyden fortryller med sine små gule blomster og er ideell for steinhager og plantede vegger. Denne urteplanten vokser spesielt raskt og når raskt en høyde på omtrent 10-15 centimeter. Solrike steder med direkte sollys er det ideelle stedet for å plante steinhage. Hvis lysforsyningen er for lav, mister blomstene sin vakre farge og planten ser ikke lenger så attraktiv ut. Siden den sure steinklyden tilhører slekten til sedumplanten, er det best å bruke jord blandet med sand og kompost.

Stonecrop har vakre gule blomster

planter-steinete-hot-wallpepper-grusbed

Steinblomst blomstrer fra juni til august, når solen er på sitt sterkeste. I denne perioden kan du nyte de vakre, lyse gule blomstene. Dette krever imidlertid også passende omsorg. Du bør vanne steinhagen jevnt med steinhage og ikke for mye, for hvis fuktigheten er for høy, kan plantens røtter råtne raskt. Derfor bør du også unngå vannlogging i steinhagen.

Isblomst Delosperma med rødrosa blomster

planter-steinete-middag blomst-delosperma-rosa

Isplanten (Delosperma pruinosum) er en dekorativ sommerblomst som imponerer med sine magiske blomster. Isplanten trenger rikelig med sol og varme for å vise sine vakre kronblad. Først da åpner blomsterhodet seg og planten viser sin virkelige skjønnhet. En solrik, varm beliggenhet som også er tørr er best for dette. Stauden blomstrer vanligvis tidlig på året og er derfor spesielt populær blant amatører. Siden stauden ikke liker fuktighet, bør den imidlertid være godt dekket om vinteren.

Motsatt saxifrage Saxifraga oppositifolia for steinhagen

planter-steinete-motsatt-bladet saxifrage-Saxifraga-oppositifolia

Imidlertid er det ikke alle steinhageplanter som bare elsker varme og solskinn. Den motsattbladede saxifrage er en vakker blomstrende plante som trosser kulden og vokser og blomstrer voldsomt selv i mer enn 4000 meters høyde. De rosa blomstene dukker opp etter at snøen smelter og blomstrer til mai. Selv om planten er ekstremt frostbestandig, elsker den solrike til fulle solsteder. En sand, grusaktig jord og sur jord er ideell for dette.

Rød isplante – hardfør plante for et solrikt sted

Planter for steinhage delosperma-middag blomst-rosa

Rødisplanten (Delosperma cooperi) er en hardfør flerårig plante som kommer fra Sør -Afrika og elsker solrike steder. Om vinteren trenger denne planten bare litt børst som frostsikring og kan derfor lett forbli i hagen i de kaldere månedene. Som de fleste hagehageplanter viser rødisplanten bare blomstene når den mottar direkte solskinn. Delosperma cooperi blomstrer mellom mai og oktober og fortryller med lilla blomster. De grønne bladene får en rødaktig farge om vinteren og er vakre aksenter i steinhagen.

Isblomst kombinert med lavendel

planter-rockery-delosperma-cooperi-hardfør lavendel

For et vakkert hagedesign kan du kombinere plantene til steinhage med andre stauder og blomster. Siden de fleste blomstrer om sommeren, bør du velge ledsagerplanter som har sin høysesong samtidig. Plantenes farger bør også koordineres slik at de harmonerer med hverandre. Den lilla isplanten kan for eksempel kombineres perfekt med de lilla blomstene av lavendel.

Prydgress og bakdeksel dekorerer betongtrappen utenfor

planter-steinete-trapper-pryd-gress

Planter for steinhager er også ideelle for å plante hagestier og trapper. De kan plantes mellom leddene og kan pynte både stein og betong. Planter som ikke vokser for høye og ikke krever overdreven omsorg, er spesielt egnet for dette. Du kan dekorere betongtrappene med prydgress og bakdeksel og sette vakre aksenter i uteområdet.

Plant tørrstrømmen

planter-steinete-sukkulenter-bakdeksel-prydgress

Steinhager er noen ganger designet som en tørr bekk og minner om et naturlig landskap. Slik at tørrstrømmen ikke bare består av elvestein og grus, kan du plante den. Tørke-tolerante planter og sukkulenter er perfekte for dette, fordi de er eviggrønne og lett kan vokse mellom steinene. Dekorative gress er en annen god idé og kan tilføre et snev av skjønnhet til kantene på tørrstrømmen.

flere ideer til vakkert beplantede steinhager

planter-steinete-sukkulenter-arter

planter-steinete-sukkulenter-aloe-vera-arter-kaktuser

planter-steinete-sukkulenter-aloe-arter-grusbed

planter-steinete-eviggrønne-hekker-prydgress-bachle

planter-stein hage-hevet bed-betongblokker-elv steiner-dekorative

planter-steinete-grus-senger-huseleek-arter

planter-steinete-bakdeksel-varianter-grus-seng

planter-steinete-dekorative-grus-splinter-svart-hvit-grå

planter-steinete-blå-grønn-rød-løvverk

planter-steinete-pryd-gress-stein-elv

planter-steinete-pryd-gress-grusbed

Planter for steinhagebusker-idé-design-småstein

planter for steinhage skråning-belant-ide-ueppig

planter-for-stein-hage-moderne-graeser-svart-flake-blomster

planter-for-stein-hage-bakken-dekke-busker-idé-blomster-gul-hvit

planter-for-stein-hage-alpin-blomster-fargerike-lilla-gul-rosa

Previous Post
10 bunndekkende planter som et alternativ til plener
Next Post
Flotte yogaøvelser for deg og babyen din tone hele kroppen