15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Du kan faktisk gå ned i vekt med suppe! (men bare hvis du unngår disse feilene)

Ja, det er riktig – suppediet fungerer virkelig. Eller i det minste kan konseptet med en suppe diett føre til vekttap. Forskning viser at suppe er en nyttig mat for vekttap: mens den er flytende, har den potensial til å være like mettende som fast mat. Og nyere forskning har funnet ut at suppespisere veier mindre og har en smalere midje enn de som unngår suppe – disse resultatene ble publisert i British Journal of Nutrition i april 2014. Men ikke hver suppe har de samme fordelene og er egnet for vekttap. Det er noen suppe diett feil som kan gjøre denne flytende lunsj mindre ideell hvis målet ditt er å kaste noen få kilo. Her er de fem tingene du bør passe på.

Feil 1: Kostholdet ditt er utelukkende basert på fløtesupper

Kremsuppe med sopp inneholder mye kalorier

Typiske fløtesupper inneholder en god porsjon fett (og har derfor også flere kalorier). Noen ganger er kremet supper fortykket med en roux og raffinert med fløte eller helmelk. En roux er vanligvis laget av like deler smør og mel. I tillegg til fettet i smøret, inneholder meieriproduktene også mye fett. 100 ml 30% krem ​​har 292 kalorier, hvorav 97 prosent kommer fra fett.

Kremet blomkålssuppe raffinert med sitron og fløte

Hvordan kan du se om en suppe inneholder fløte eller andre fettrike meieriprodukter? Du bør bare lese ingredienslisten. Noen ganger inneholder kremet supper ikke krem ​​i det hele tatt! De kan være naturlig kremete fordi de er laget av ingredienser som blir kremete når de tilberedes, for eksempel blomkål, bønner, etc. Noen ganger er kremen bare prikken over i’en, og bare en spiseskje tilsettes for en kremaktig munnfølelse.

Alt dette er ikke å si at du aldri bør velge kremet suppe. Bare sørg for å inkludere de ekstra kaloriene i din vekttap plan.

Feil 2: Du spiser bare pureede supper

Pureede supper tilbyr ikke noen strukturell variasjon

Pureede supper fortjener en plass i kostholdet ditt, men de bør ikke være den eneste typen suppe du spiser. For det første inneholder pureede supper (f.eks. Tomat-, potet- eller blomkålsupper) litt krem ​​for mer kremhet. Men det er også veldig lite, eller noen ganger absolutt ingen, tygge som kreves når du spiser en purert suppe.

Både tygge maten din og spise en tallerken med litt teksturell variasjon kan bidra til å øke metningsfaktoren for måltidet og holde deg mett lenger, ifølge en studie publisert i Appetite i juni 2018. Dessverre kan ikke en purert suppe tilby det.

Feil 3: Du tror suppe ikke er frokost

Spis avgolemonosuppe til frokost

Hvis frokost-til-middag er en ekte ting, bør middag-til-frokost også være det. Så du kan unne deg en suppe til frokost.

Å spise suppe til frokost betyr også å starte dagen med et næringsrikt måltid: vanlige suppespisere er sunnere enn ikke-suppespisere, ifølge en studie fra april 2014 av British Journal of Nutrition. I denne studien spiste suppespisere mer protein, fiber, vitaminer og mineraler og mindre fett sammenlignet med deltakere i den andre gruppen som ikke spiste suppe. Suppespisere konsumerte også mer natrium, noe som fører oss til feil nr. 4.

Feil 4: Du tar ikke hensyn til saltinnholdet i suppene dine

Hermetiske supper inneholder mye salt, noe som er usunt

Å lage det meste (eller alt) av måltidene som suppe kan øke natriuminnholdet i kostholdet ditt – og det påvirker ikke bare midjen din.

Suppe er en av matvarene som vanligvis inneholder mye salt – delvis fordi noen av ingrediensene er salte (f.eks. Spekemat, hermetiske bønner, buljonger og lager). Selv om du hovedsakelig spiser hermetiske supper, bør du vite at de ofte inneholder mye salt.

Og som vi alle vet, er for mye salt (natrium) usunt: ​​det kan øke risikoen for høyt blodtrykk, nyrestein og magekreft, og er usunt for hjertet.

Når vi spiser for mye salt, beholder kroppen vår vann, noe som kan føre til hevelse, gass og til og med vektøkning.

Feil 5: Du spiser en suppe med lite eller ingen proteiner

Gå ned i vekt med suppe - linsesuppe inneholder mye protein

Hvis du vil gå ned i vekt med suppediet, bør du krydre suppene dine med proteinrik mat. Dette har flere fordeler. For det første kan en kombinasjon av et proteinrik diett (rundt 90 til 150 gram per dag) med et kalorifattig diett hjelpe deg med å gå ned i vekt enn om du bare spiste moderate mengder protein, ifølge en studie fra juni 2015 i “American Journal” av klinisk ernæring “.

Andre undersøkelser som er beskrevet i denne artikkelen antyder at protein kan hjelpe deg med å holde deg gjennom kostholdet ditt og kanskje ikke føle deg sulten så ofte fordi det er et så fyllende næringsstoff.

Så velg klar kyllingsuppe som denne avgolemonosuppen, som er full av protein, eller velg vegetarisk alternativ og lag en solid linsegryte.

Gå ned i vekt med suppe - klar nettlesuppe med egg

Legitimasjon:

British Journal of Nutrition: “Forbruk av suppe er forbundet med en lavere energitetthet i kostholdet og en bedre diettkvalitet hos voksne i USA”

Appetitt: “Påvirkning av oral behandling på appetitt og matinntak – En systematisk gjennomgang og metaanalyse”

Previous Post
Scarf Upcycling Ideas – Flotte DIY -prosjekter for gjenbruk av tilbehøret
Next Post
Resirkulerbare materialer – hvilke bygningsmaterialer er egnet for resirkulering?