15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design triks for en kinesisk eller japansk hage

paradis hage med foss skape japansk stil

De asiatiske utseende hagene nyter økende popularitet i den vestlige verden, kanskje fordi de er fulle av symboler og uttrykker en dyp forståelse av livet. En kineser eller japansk hage Du kan også designe den selv i din egen hage. Denne artikkelen vil fortelle deg hva som er viktig å vite!

Den kinesiske hagen

kinesisk stil hagebro foss fossefall planter vegetasjon

Siden middelalderen har Kina tiltrukket europeernes oppmerksomhet for sin fantastiske kultur. Under påvirkning av mange historier og historier fra verdensreisende dukket den kinesiske stilen opp, som ble en betydelig retning på slutten av 1600-tallet. Århundre rådet også innen landskapskunst. I kinesisk stil er de to symbolene – stein og vann – alltid mesterlig kombinert. Steinen er et symbol på aktive mannlige aktiviteter, yang, og vannet symboliserer den kvinnelige kraften, yin. I det kinesiske hagedesignet finner du en beundringsverdig kombinasjon av disse to grunnelementene, her kommer stein og vann i fantastisk harmoni med hverandre for en diskret forhåndsvisning. Der vil du sikkert og på en eller annen måte tilsynelatende tilfeldigvis finne et stille hjørne hvor du kan nyte den rolige lappingen av vannet helt selv. Eller på et annet stille sted kan du treffe gode venner. Du vil føle deg rolig og helt avslappet her i den kinesiske hagen, fordi stillhet og ro utstråles rundt deg. Kanskje det er grunnen, den kinesiske hagen beskrives av noen eksperter på landskapsdesign som festlig.

Lag en japansk hage

Japansk hage avslapningsbenk stein vann de viktigste elementene i designet

Den japanske hagen utviklet og utviklet seg under kinesisk påvirkning. Men det kan kalles “lukket” i landskapsarbeid, er mer beregnet på meditasjon og ensomhet. Utformingen av den japanske hagen er vanligvis ikke lys, slik at besøkende ikke blir distrahert fra meditasjonen. En slik hage trenger ikke nødvendigvis mye plass, selv et beskjedent sted er noen ganger stort nok til det.

Å lage en zenhage – planter som kan plantes der

Å lage en japansk hage – viktige elementer i hagedesign

Å lage en steinhage – hvilke plantetyper er best egnet?

La oss begynne på jobben!

trebro - blomstringstid av trær - designideer japansk hage

Først av alt må du være klar om den grunnleggende ideen om hva du faktisk vil oppnå i hagen din gjennom designet. Tegn en detaljert lokalplan for tunet, vurder landskapet, definer nøkkelområdene, bestem stiene og plantesonene. Gjør alt dette med tanke på detaljene i hagen din. Typiske trekk ved japanske hager inkluderer tilbakeholdenhet i landskapsdesign og beskjedenhet i fargeløsninger. Den kinesiske stilen er vanligvis mer åpen og komplisert.

Elementer i asiatisk hagedesign

Frodige hagedam i asiatisk stil fontenen dekorasjoner figurer

De viktigste elementene i begge hagene er stein og vann. Imidlertid er de ikke i opposisjon til hverandre, men utfyller hverandre. Du kan bruke de typiske fjernøsten -attributtene i en japansk eller kinesisk hage. Kraner, skilpadder, steinlykter, benker og kiosker med typiske spisse tak. Hvordan kan du skape denne Fjernøsten -atmosfæren i utendørsområdet ditt? Bruk bambuspinner til å avgrense figurer eller planter, individuelle steiner eller en gruppe steiner for å sette visse aksenter i hagen, etc..

Når plassen ikke er stor nok

farger i japanske hagedamdekorasjoner ideer

Hvis du vil lage et hjørne av hagen i Fjernøsten -stilen, må du definitivt prøve å skille den fra de andre områdene i hagen din. På denne måten sikrer du mer privatliv der og atmosfæren blir ikke forstyrret. Dette kan enkelt oppnås ved å plante busker, hekker, personvernskjermer eller bambusmatter tett sammen. I den kinesiske hagen er det ytre rommet ofte delt med kontinuerlige hele vegger med vinduer kuttet i dem i en rekke former.

Hva er typisk for den japanske hagen?

liten japansk hagedesign ideer brobygning ut av tre

Legging av hagestier er utvilsomt et av kjennetegnene på den østlige tradisjonen. Takket være dette endres tempoet og retningen for menneskelig bevegelse i hagen. Hagestiene forbereder oss på at landskapet snart skal endres. Bredden på en hagesti kan for eksempel skape en ny illusjon, åpne nye romlige perspektiver eller omvendt få området til å virke mindre og smalere. Materialet som hagestiene er laget av er også viktig. Alternativene her er også mange, vi har allerede publisert noen artikler om dette, her vil jeg bare nevne at du kan starte med store steintrinn på en ujevn overflate, deretter legge steinbelegg og deretter kombinere det med mose eller grus. Slik oppnår du det typiske utseendet på en japansk hage!

Plantene her antyder en annen tradisjon 

japansk hagedesign trær plante arter ideer

I en japansk eller kinesisk hage er det ikke nødvendig å vise en rekke plantearter. Det er ingen dekorative blomsterbed i tradisjonelle hager av denne typen. Planter omgir de steinbelagte stiene, vokser i skråningene og rundt vannsystemene. I prinsippet er det ingen symmetri her, det er ingen regelmessighet her, alle planter skal se så naturlige ut som mulig. Grønne prydgress og bregner foretrekkes ofte. For eksempel er det høye kinesiske sivet (Miscanthus, også kjent som elefantgress), ridegress og blåpipegress (Molinia) eller lavblått gress (Sesleria) ideelt for hver hage i Fjernøsten -stil.

Zen -følelse i din egen hage

blomstrende kirsebærtrær i hagen langt østlig atmosfære

Interessante grupper av prydtrær kan bli funnet i disse hagene, men også individuelle trær med et bisarrt utseende bringer fjerntalen i stil til hagen. For å nevne noen eksempler, kan disse være det høye innendørs aralia (Fatsia japonica) og det japanske kaketreet (Cercidiphyllum japonicum).

Og til slutt vil jeg gjerne gi deg et lite tips i tillegg. Hvis du virkelig ønsker å designe en japansk eller kinesisk hage i utendørsområdet, så ikke glem at dette hovedsakelig er steder for meditasjon, og prøv å beholde denne karakteren på gårdsplassen din også!

Japansk tørr hage

tørr hage steinhage full av symbolske elementer steinvann

tips og triks for japansk hagedesign

Japan hagedesign - blomstringstid planter farger - avhengig av sesong

Japansk landskapsarbeid skaper en vanndam

Utsikt over en kinesisk hage

kinesisk hage trær ideer vann design zen atmosfære

kinesisk hagevann og stein hovedelementer

kinesisk hagedesign deen innganger hagestier

kinesisk zen hagedesign for rolige designelementer vann

kalkdekorasjoner i asiatisk stil vakre hageideer

japansk hage i høstfarger skaper en dam med blader og en foss

Previous Post
10 bunndekkende planter som et alternativ til plener
Next Post
Flotte yogaøvelser for deg og babyen din tone hele kroppen