15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trær for små hager: Disse treslagene har en kompakt vane

Et tre er mer enn bare et blikkfang, det er også et funksjonelt tillegg til hagen. Om sommeren gir den skygge og tilbyr personvern, om høsten og vinteren gir den utendørsområdet karakter med sitt fargede løvverk. Blomstene tiltrekker seg fugler, sommerfugler og bier, og hengekøyer henger fra grenene. Selv om eiendommen er liten, står ingenting i veien for å plante et tre. Vi lister opp forskjellige varianter som har en kompakt vane.

1. Et lettstelt tre for den lille hagen: en oversikt over de viktigste spørsmålene

Hustre for liten hage Eksempel på feil design i forgården

Det er mange lettstelt og småvoksende trær som er perfekte for små hager. Når du velger, bør du imidlertid vurdere noen ting. Til syvende og sist er et tre en langsiktig investering og kan påvirke hagens utseende betydelig.

1. Mange hageeiere spør seg selv: “Hvilke trær vil forbli små?”. Men ikke bare høyden spiller en stor rolle i valget. Formen på tretoppen er også veldig viktig og bør velges ut fra funksjon og plassering.

Hus tre i kolonihage for uteplass små trær ideer

 • Balltrær egner seg som aksenter i blomsterbedet.
 • Trær med overhengende kroner er den perfekte skyggeleverandøren for terrassen.
 • Kolonnetrær kan kombineres med andre hekkplanter og fungere som personvernskjermer.

2. Et eviggrønt eller løvtrær? I prinsippet er det et spørsmål om smak. Når det gjelder et tre for kolonihagen, bør du imidlertid vurdere din beslutning nøye. Evergreen søyle trær er perfekte for planting på eiendomslinjen. Ta hensyn til lokale forskrifter. Du kan plante løvtrær i gårdsplassen eller rundt terrassen.

3. Et tre foran huset ser fint ut, men det kan fort bli et problem. Derfor bør plasseringen og tretypen velges nøye.

2. Velg et tre for en liten hage avhengig av funksjonen

Trær for små hager som skyggeideer

Hvilket tre passer for kolonihagen? Vi lister opp flere varianter som har en kompakt vane

2.1 Et eviggrønt tre for den lille hagen: et blikkfang hele året

Sølvfuru rundt hagestien for liten hage

 • Fjellfuru (fremdeles kjent som fjellfuru) er en grunnt rotet bartrær som når en maksimal høyde på 6 meter. Den foretrekker en solrik beliggenhet, men kan også trives i delvis skygge. En mineralsk, moderat tørr jord gir de beste betingelsene for rask vekst. Fjell furu har en busket vekst, men tåler en topiary.
 • Sølv furu er det perfekte tilskuddet til steinen eller kolonihagen. Den har en tett tretopp, noe som gjør området under furu vanskelig å plante. Sølvfuruen når en maksimal høyde på 6 meter og tåler frost godt. Snøen kan imidlertid skade nålene.

eviggrønt tre for liten hageomsorg Europeisk lerk

 • Den europeiske lerken og den japanske lerken er to dvergformer av lerk. De vokser til en meters høyde, men kan med god omsorg bli opptil 2,5 meter høye. Disse lerkesortene trenger et skyggefullt sted i hagen hjemme. Om vinteren tapper du snø, vind og frost, om sommeren – varme.
 • Korkekken gran er et eviggrønt sfærisk tre som blir opptil 2 meter høyt. Den foretrekker et sted i delvis skygge og en næringsfattig, litt sur jord med en høy andel sand.

Bruksområder: I utkanten av hagen, som en aksent i steinhagen, i den japanske hagen

2.2. Lite tre for hagen: Skygge arter

Lite tre for hagen Skygge arter Balltrompet

Raskt voksende kuletreet varianter som gir skygge i hagen er:

 • Den sfæriske linjen er et hardfør, beskjærings-kompatibelt tre som er like høyt som det er bredt. Den vokser omtrent 10 cm årlig til den er 5 meter høy. En løs, gjennomtrengelig og humusjord gir de beste betingelsene for rask vekst. Hun er en sann soltilbeder som føler seg best i full sol.
 • Sweetgum -treet blir rundt 2 meter høy og har en avrundet tretopp.

Lite tre for hageskygge leverandør i forhagen ideer

 • Acacia i silke er et raskt voksende tre som kan nå maksimal høyde på 8 meter relativt raskt. Den paraplylignende kronen gir skygge på varme sommerdager.
 • Ballen trompet treet “Nana” er et lite voksende trompetre som kan bli opptil 6 meter høyt. Den foretrekker en skyggefull beliggenhet, men trenger minst 6 timer med direkte sollys om dagen. Når det gjelder jordsmonnet, er det imidlertid lite krevende. Dette trompetet er delvis hardfør og trenger frostbeskyttelse fra desember til mars.

Bruksområder: terrasse, seter i hagen, forhagen

2.3. Et tre som en personvernskjerm for den lille hagen

Å plante sølvbjørketrær for små hager

 • Den sfæriske lønnen har en sfærisk krone. Det kan brukes som et enslig tre i kolonihagen, men kutter også en fin figur i grupper, f.eks. Rundt oppkjørselen.
 • Den gylne alm er liten, avhengig av sorten, når en maksimal høyde på ca. 5 meter. Derfor er det det perfekte hustreet for forhagen. Den gylne alm er et dypt rotfestet tre som du kan plante fantasifullt under. Plant flere gullalmer rundt terrassen slik at sittegruppen er beskyttet mot vinden og skjermet for nysgjerrige øyne.

Treet som en personvernskjerm for små bjørketrær i hagen

 • Den hengende bjørken er et tre som kan iscenesettes på mange måter. I den lille hagen klipper selv et lite bjørketre som sorten “Youngii” en fin figur, spesielt som solist. Du kan også gruppere flere små bjørketrær hvis du ønsker det, så lenge du har riktig plass i hagen. Sølvbjørken skal ikke plantes for nær huset fordi den vokser veldig raskt og danner en tett krone som knapt slipper sollys gjennom. Bjørken er ekstremt lettstelt og tåler varme. Den foretrekker tørr og sandholdig jord og tåler ikke vannlogging.

Bruksområder: Rundt hageinngangen eller oppkjørselen, foran hekken, sentralt som en aksent.

2.4. Et slankt tre for den lille hagen: Smale søyle trær

slank tre for små hager smalt voksende søyle trær

 • Når det gjelder høyden deres, er gullalmen ikke akkurat liten. Men søyletreet skårer med en veldig smal krone og en oppreist vekst. Treet tåler å forme og beskjære hvis dette gjøres om vinteren. Hvis den gylne alm er i full sol, blir bladene gule og er spesielt dekorative. Hvis stedet er i delvis skygge, forblir de grønne.
 • Den søylefjellasken kan nå høyder på mellom 5 og 7 meter avhengig av variasjon. Det kutter en spesielt god figur som solist i forhagen. Fjellaska foretrekker en humusrik, luftig, moderat fuktig jord og en solrik beliggenhet. Fruktene av den søyleformede fjellaska gir mat til dyr og fugler.
 • Den søylehagtorn er ideell for smale nisjer og hjørner. Det slanke treet når en maksimal høyde på nesten 5 meter og skårer med en veldig kompakt vekst.

Bruksområder: I grupper rundt terrassen som vind og personvern, rundt hagestien

2.5. Dyprotede trær for små hager

Dyprotede trær for små hager Blodplomme

 • Den ekte hagtorn er en dyprotende plante som trenger moderat tørr, næringsrik jord. Treet vokser opp til 6 meter høyt og danner store rosa blomster i mai. Den ekte hagtorn tilbyr et hekkested for fugler og har en dekorativ verdi som et prydved.
 • Den europeiske barlind er et lettstelt tre som til og med tåler et snitt. Om høsten produserer barlindet små røde frukter.
 • Blodplommen er et tre som kan bli opptil 6 meter høyt. Det finnes også dvergvarianter som kan bli opptil 2 meter høye. Blodplommen vokser veldig sakte og har en mer dekorativ verdi.

Bruksområder: I blomsterbedet, foran huset eller i forgården. Passer for underplanting

 2.6. Bivennlige trær for små hager

Bivennlige trær for små hager Kirsebærsorter for uteplasser

 • Kirsebærsortene “Accolade”, “Kanzan” og “Ruby” bli opptil 8 meter høy. Deres velduftende blomster tiltrekker seg fugler og sommerfugler inn i hagen.
 • Det kanadiske Judas -treet når en maksimal høyde på 4 meter. Nektarplanten er spesielt vennlig for bier. Det vanlige Judas-treet foretrekker en moderat tørr, næringsfattig jord med en høy andel leire og et sted i full sol.
 • Kobberbergpæren er et flerstammet tre med en maksimal høyde på 6 meter. I slutten av mars danner den snøhvite blomster som tiltrekker bier og fugler. Treet har ingen spesielle krav når det gjelder jord og plassering. Den tåler tørke og vannlogging like godt, den tåler også sterk vind om vinteren uten problemer.

Bruksområder: I den naturlige hagen, i hyttehagen, i kjøkkenhagen

Trær under 10 meter for kolonihagen: Eksempler på en vellykket design

Hustre i den lille hagen Lagerstroemia omsorgstips

Lagerstroemien er et høyt hustre. Avhengig av sorten, blomstrer den i rødt, lavendel eller hvitt. “Arapaho” og “Catawba” er spesielt vakre varianter. De to skårer ikke bare med blomstene sine, men også med sine spesielt attraktive høstfarger. Treet trives best i full sol og trenger en godt drenert jord.

Slik bruker du Lagerstroemia i hagen: Rett foran hagegjerdet i kombinasjon med et søyle -tre og en høy busk. Treet er perfekt for underplanting da kronen slipper sollys gjennom. Samtidig tilbyr den personvern.

Huset tre for den lille hagen dogwood

Hørt med sine rosa eller hvite blomster blomsterkornel blant de vakreste nordamerikanske trærne. Varianter “Cloud Nine” og “Cherokee Sunset” er spesielt interessante for hagen hjemme. Den første danner store filigranblomster, den andre har en vakker mørkrosa farge. Treet blir 9 meter høyt.

Slik setter du dogwood i hagen: Midt i blomsterbedet i den naturlige hagen. Tulipaner og andre sesongblomster er de perfekte plantepartnerne. Hustreet har lignende krav til jord og plassering som bartrærne og kan også kombineres med grantrær.

lite tre under 10 meter for hagen velg laburnum

Det gylne regnet er til forveksling lik blåregn. Dens overhengende grener og store blomsterhoper flues ofte over av bier og humler. Treet blir 9 meter høyt.

Slik bruker du laburnum i hagen: Den skjærer en spesielt god figur i steinhagen og på hagestien. Laburnum tolererer ikke naboer, spesielt hvis de er like høye eller høyere. Han føler seg mye bedre på kanten av plenen, der det ikke er konkurranse om røtter.

Hustrær på eiendomslinjen plante kompakt hagtorn sort

Hagtornet er en ekte magnet for biene. På begynnelsen av sommeren danner den hvite blomster som utstråler en behagelig, sterk duft over hele hagen. På sensommeren og høsten tiltrekker den seg fugler med sine røde frukter. Den oransjerøde høstfargen gjør treet til et høydepunkt i hver hage, selv om høsten.

Slik bruker du hagtorn i hagen: Som en personvernskjerm på hagegjerdet eller som en aksent i forhagen.

Previous Post
Designerstolen Acapulco for interiøret – historie og ideer
Next Post
Øvelser for kvinner over 50 år: hvordan du holder deg frisk og frisk i alderdommen!