15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dette er hosta -varianter som tåler solen

Hostaer er kjent for å lyse opp skyggefulle flekker og legge til tekstur og farge til vanskelige flekker i hagen. Mens hosta vanligvis blir referert til som “skygge-tolerante” planter, noe som betyr at de vokser i skygge eller delvis skygge, kan noen varianter også tåle litt sol. Noen varianter har til og med fordel av sollys for å holde løvet levende og fargerikt. Solen har også en positiv effekt på blomsterdannelse. Det anbefales imidlertid ikke å la hosta stå i den brennende solen hele tiden, da bladene ellers kan brenne og bli brune. For mye sol kan også få det fargerike løvet til å falme. Les videre for å finne ut hvilke hostas som kan håndtere full sol!

Hostas for full sol

hvit og grønn hosta for full sol

Hostaer med gult gullblad eller velduftende blomster tåler ofte mer sol enn hostaer med grønne, blå eller hvite blader.

Selvfølgelig er det alltid unntak, og kanskje har du til og med en hosta som er i full sol og trives fantastisk – så det er ingen hard og rask regel. Hold øye med nyplantede hostaer og plasser dem på et skyggefullt sted hvis bladene blir brune rundt kantene.

Kombiner hostas med forskjellige farger

Generelt kan gule hostaer håndtere litt mer sol uten å miste den lyse gule fargen. Omtrent to timers sol om dagen får disse gulgrønne skjønnhetene til å se sitt beste ut. Et sted med morgensol og ettermiddagsskygge ville være ideelt.

De duftende hostaene av arten Hosta plantaginea trenger også sol for å utvikle blomstene sine. Hostaene til Plantaginea -familien tåler 4 til 6 timers sol.

Hostas foretrekker sol eller skygge?

Husk at full sol vil variere fra område til område og til og med på forskjellige tider av døgnet. Full sol i morgentimene er ikke like intens som full sol ved middagstid, og solstråling i de sørlige delene av Tyskland kan være mye sterkere sammenlignet med nordlige klima. Gule og velduftende hostaer trenger en viss mengde sollys, men de liker ikke å være i den brennende solen. Så hvis din solfylte beliggenhet er ekstremt varm eller tørr, bør du gi hostaene dine drypp vanning slik at de blir godt vannet.

Hostas for delvis skygge

Hosta Halcyon for delvis skygge

Selv om de er kjent for sin skygge -toleranse, gjør de fleste hosta -varianter det bra hvis de får litt sol om morgenen og litt skygge om ettermiddagen. For mye sol vil resultere i brente blader, fra kantene innover. Bladene ser da brune, tørre og papirlignende ut. For mye sol får også fargene på prydbladet til å falme.

Blåblad-hostas trenger mest beskyttelse mot solen. Bladene til blå hosta er egentlig ikke blå. I stedet gir et voksaktig lag på toppen av de grønne bladene planten det blåaktige utseendet. I den brennende, varme solen smelter dette lag med voks og avslører det grønne bladet under, som endrer fargen på planten fra blå til grønn. Regn kan også falme det voksaktige belegget i løpet av vekstsesongen.

Hvite hostas

Funkia Hosta med hvite blader hvit fjær

Det er flere typer hosta med hvite blader eller variasjon. Dessverre er den eneste måten å finne ut hvilke typer hvite hostaer som kan håndtere full sol uten å bli solbrent, gjennom prøving og feiling. Jo tykkere bladene er, desto mer soltolerant er hostaen. Tynnbladede hostas, som “White Christmas” på bildet nedenfor, bør være i delvis skygge for å få dem til å se sitt beste ut.

Hvitgrønn hosta-variant Hvit jul

Et problem med blekbladede eller hvite spraglete hostaer er at bladene er hvite fordi de inneholder lite klorofyll. I full sol kan klorofyllinnholdet i planten øke, noe som gjør bladene grønne og mindre fargerike. De beste resultatene oppnås med hvite spraglede hostas hvis du planter dem på et sted med bare morgensol. Som en tommelfingerregel, jo tynnere bladene er, desto mindre tåler planten.

Får hostaen din for mye sol??

Hosta med solbrenthet

Den eneste virkelige måleren på hvor godt planten din takler solen er hvordan den har det. Det er to klare tegn på at hostaen din får for mye sol:

  • Du merker en brunfarging av bladspissene eller de ytre bladmargene.
  • Plantens blader blir bleke eller har falmede flekker.

Hvis hostaen din ikke har det så bra som du vil at den skal være, bør du vurdere å transplantere den. Hostaer er solide planter og tåler å transplantere altfor godt.

Hoster som kan ta full sol

Funkie Hosta for full sol Sum og stoff

Basert på tidligere erfaring anbefaler American Hosta Society og amatørgartnere noen varianter og hybrider som tåler solen. Vær oppmerksom på at disse forslagene vil variere og avhenge av plasseringen din, den nøyaktige mengden sollys og selvfølgelig andre plasseringsforhold.

Gulbladede hostas: ‘Sum and Substance’, August Moon ‘,’ Gold Regal ‘

Gule spraglede hostas: ‘Gold Standard’, ‘Inniswood’, ‘Regal Splendor’, ‘Rainforest Sunrise’

Duftende hostas: Hosta plantaginea -familien, inkludert ‘Aphrodite’, ‘Ming Treasure’ og ‘Venus’; ‘Duftende bukett’, ‘Guacamole’, ‘Honeybells’, ‘Invincible’, ‘Royal Standard’, ‘Summer Fragrance’, ‘So Sweet’, ‘Sugar & Krem ‘

Hvitgrensede hostas: ‘Patriot’, ‘Albomarginata’, ‘Francee’, ‘Minuteman’

Grønnbladede hostas: ‘Invincible’, ‘Pearl Lake’

Disse stammene kan håndtere noe sollys, ikke full sol

hosta halcyon sun

Som nevnt tidligere, bør blå hostas ikke plantes i full sol. Du kan imidlertid prøve å plante denne typen gråblå hosta på solfylte, men ikke full sol, steder.

Blåblad hostas for sol: ‘Blue Angel’, ‘Elegans’, ‘Halcyon’, ‘Krossa Regal’

Previous Post
Bygging av stjernemuskler – Hvordan trener Hollywood -skuespillere for rollene som superhelter?
Next Post
Zac Efron Baywatch Workout: Tren som superstjernen med denne treningsplanen!