15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design en forhage med grus: bilder, ideer og tips for en lettstelt grushage

Har du aldri nok tid til å passe på hagen din og bakgården? Hagearbeid er ikke lett og kan være veldig slitsomt. Slik at du har mer tid til å slappe av i frisk luft og beundre hagen din, kan du prøve å lage en lettstelt forgård. Det betyr: små eller ingen plener, færre planter og mer struktur. Og dette kan oppnås veldig enkelt ved å designe forhagen med grus. Hva du skal se etter, samt mange inspirerende ideer og bilder finner du i artikkelen vår.

Design av forhagen med grus: hva taler for det?

Liten forhage med grus og lettstelte planter

Hvis du leter etter et alternativ til grønn plen for forhagen, bør du vurdere grus for et moderne, lett å vedlikeholde landskap. Så snart du bytter ut plenen med et gruslandskap, er det ikke nødvendig med konstant vedlikehold som vanning, slått og gjødsling. Dette betyr at luking og bruk av plantevernmidler hører fortiden til. Reduksjonen i vann- og kjemikalieforbruk fordeler miljøet, spesielt i de tørre sommermånedene. I tillegg ser landskapet i gårdsplassen godt preparert ut uten all innsats.

Design forhagen med grus og planter busker

Så hvis du har bestemt deg for å designe forhagen med grus, kan du stole på mange fordeler. Her er de viktigste med et blikk:

 • Grushagen er lett å vedlikeholde og ser velstelt ut selv med liten innsats
 • Moderne utseende for gårdsplassen
 • Passer for enhver hagestil
 • Grus er billigere som gulvbelegg sammenlignet med asfaltering
 • Et lag med grus balanserer temperatursvingninger i bedet og beholder jordfuktigheten om sommeren
 • Hvis den er riktig installert, er det ingen problemer med ugress

Ulempene med grushagen

Tips og ideer for uteservering med grus og planter

Før du prøver et hagedesign med grus, må du først finne ut om de lokale byggekodene. I noen føderale stater er grushager til og med forbudt eller ikke tillatt. I hvert fall når ingen eller bare noen få planter ble brukt. Fordi en grushage som utelukkende består av steiner, pukk og grus uten vegetasjon kan være problematisk sett fra et økologisk synspunkt. Så hva er ulempene med en hagedesign der stein og grus spiller hovedrollen?

Grushage foran huset uten planter.

Her er en oversikt:

 • Grushager gir ingen mat eller ly for små dyr og insekter.
 • Steiner varmes kraftig opp om sommeren.
 • Grus og grus øker støyen fra biler.
 • Uten planter vil ikke støvet i forhagen filtreres.
 • Jordens fruktbarhet reduseres.

Kan jeg designe forhagen med grus?

Forhage med grus og brostein pluss planter

Selv om hagedesignet med grus ser lett ut å ta vare på og strukturert, er det ikke tillatt overalt. I Baden-Württemberg og Sachsen-Anhalt er det for eksempel et fullstendig forbud mot grushager i henhold til naturvernloven. Andre føderale stater viser til sine bygningsforskrifter, men planlegger å innføre et slikt forbud i nær fremtid. Under hvilke omstendigheter er det imidlertid tillatt å lage en grushage?

Design forhagen i skråningen med grus og gress

Stein- eller grushager, der det er tilstrekkelige planter, teller ikke med i definisjonen av grushager og er ekskludert fra forbudet. Så hvis du vil gjøre forhagen lett å ta vare på med grus, må du absolutt benytte deg av en beplantning.

Grus forgård – bilder og ideer som inspirasjon

Zen -hage med grus lager forhage

Kombinasjonen grus og planter ser moderne og velholdt ut i gårdsplassen. Her vil du oppdage noen fine ideer som illustrerer et hagedesign med grus og passende beplantning.

Design forhagen med grus og gress

Hage med ideer og tips om grusdesignplanter

Kombinasjonen grus og gress er en flott løsning for alle som ønsker et lettstelt hagedesign. Prydgress krever betydelig mindre vedlikehold enn stauder eller busker og ser fortsatt veldig pent ut. Dette gjør at forhagen kan designes på en minimalistisk måte uten helt å måtte undvære planter.

Design forhagen med grus og gress

De vakreste typer prydgress som danner et godt partnerskap med grus inkluderer blant annet blåsvingel, mygggress, switchgrass og blåstrålehavre.

Hvilke planter for grushagen?

Grus i forhagen ideer for design og planting

I en grushage dyrkes hovedsakelig planter som tåler dårlig, næringsfattig jord. I tillegg til gress inkluderer disse også tørkeelskende arter som sedum (sedum) og huseleek (Sempervivum). Disse plantene gir liv i forhagen med grus og er også veldig enkle å ta vare på og lite krevende.

Design forhagen med grus og barkmulk

Hagedesignidé for forhagen med grus og barkmulk

I tillegg til grus, er mulch nå ansett som et annet populært alternativ for design på gårdsplassen. Barkmassen er veldig dekorativ og kan brukes til å forskjønne forskjellige områder i hagen. Imidlertid er bruken ikke begrenset til bare dekorative funksjoner.

Grushager lager en buet grussti

Den naturlige mulken i hagen gir også noen fordeler. Dette undertrykker for eksempel ugress i senger, og det er også perfekt for mulching av en skyggefull forhage på nordsiden.

Utvendig hagedesign med grus når det er tillatt

I kombinasjon med grus og forskjellige planter ser barkmulden best ut i forhagen. Fantastiske fargekontraster skapes, og du kan vurdere et originalt hagedesign hvis du designer forskjellige områder med grus og mulch.

Moderne og likevel naturlig: forhage med grus og plen

Ideer til forhagen med grus og plen

Hvis du bare vil gi forgården et moderne preg, kan du bruke grus spesielt for dette. Bare krydre sengene med den eller lag en dekorativ kant for plenen. Kontrasten mellom den grønne plenen og de små steinene skaper vakre fargede aksenter i forhagen.

Design hagen foran med grus og plen. Tre i grusbedet

Du kan også bruke en grusbed for å vise frem et tre i gårdsplassen.

Lag en grussti i forhagen

Grushagebane i kombinasjon med barkmultsenger

En klassiker i hagedesign med steiner er grusstien. Denne varianten er betydelig billigere enn å legge belegningsstein og ser også veldig romantisk ut. For å lage en grussti i forhagen, må du først grave ut en del av banegulvet og legge et lag med grus under grusen. Dette gjør hagestien mer stabil. En ugressfleece legges også over den og grusen spres over den.

Design grus foran hager med treplater

Grusen er også populær som gulvbelegg i forhagen. De små steinene kan kombineres med forskjellige materialer som tre og naturstein, for eksempel for utforming av vakre hagestier.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!