15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan du kan plante og designe bildekk – DIY -ideer for hjem og hage

Når det er på tide å bytte bildekk, trenger du ikke kaste de gamle. De er fantastisk egnet for planting og kan dekorere hagen i lyse farger. Vi vil forklare deg hvordan du planter bildekk ved hjelp av instruksjoner og gir deg noen designideer for hagen.

Plante spiselige planter på bildekk?

Å plante bildekk, male dem lyst og stable dem til hagen

Spesielt de som liker å plante små grønnsaksflekker i potter, vil sikkert spørre seg selv om spiselige planter også er egnet for modning. Avgir ikke dekk forurensninger når de gradvis brytes ned? Ja, dekk inneholder kjemikalier og metaller som er skadelige for kroppen. Av denne grunn er de ikke anbefalt som beholdere for avlinger. For frukt og grønnsaker er det bedre å la den ligge med den klassiske sengen eller den høye sengen av ufarlige materialer og plante dekk bare med prydplanter. Men selv da bør du huske på at forurensningene vil havne i jorda. Hvis du planter bildekk dekorativt, er det derfor best å velge et sted i hagen som du ikke vil designe med nyttige planter i fremtiden.

Plant bildekk med grønne og blomstrende prydplanter

Fordelen med å plante bildekk er at plantene i dekkene vil kreve mindre vann og gjødsel enn for eksempel i en vanlig seng. I tillegg varmes dekkene raskt opp og sender deretter denne varmen videre til plantene via jorda.

Lag blomsterpotter selv av gamle dekk

Planting av bildekk – instruksjoner

Planting av bildekk - instruksjoner for kreative kar

Og når det gjelder å bruke dekkene for planting, kan du bli veldig kreativ. De kan ikke bare brukes individuelt som bøtter. Du kan også forskyve dem for å lage en lav vegg eller til og med lage en pyramide og deretter plante bildekkene. To eller tre bildekk stablet oppå hverandre er også egnet som blomsterpotter. Skal dekkene ikke bare pynte hagen, men også terrassen? Hva med å henge dem på veggen og deretter plante bildekkene?

Dekorer vegger eller trær med hengende blomsterdekorasjoner i bøylen

For å gjøre dette, fyller du bare den nedre delen med et dreneringslag og over den med pottejord, og du kan sette blomstene i den. Siden denne typen plantebeholder ikke har dreneringshull, bør du alltid vanne sparsomt – til tross for dreneringslaget! Alternativt kan du klippe et lite brett inn i det og ganske enkelt spre små blomsterpotter på det eller plassere krukkene direkte i bøylen. Hvis din plantede dekksdekorasjon henger fritt i hagen, kan du selvfølgelig også legge til drypphull ved hjelp av en drill.

Stabel dekkene på en forskjøvet måte for en pyramide som en skillevegg

Hvis du vil bruke dekkene som blomsterbed eller som høybed, fortsetter du som med et hevet bed: Legg et dreneringslag og fyll deretter hulrommet med pottejord av høy kvalitet eller en blanding du har komponert selv. Deretter kan du plante dekksengen.

Sukkulenter som planter i bildekk med kryssfiner for innendørs

Du kan også gi dekket et kryssfinerark som du borer på dekket. Du kan dekke innsiden med et gjennomtrengelig stoff slik at pottejord ikke faller gjennom hull eller sprekker. Fyll deretter med jord, hvoretter du kan plante bildekket. Denne varianten er også godt egnet for terrasser, balkonger eller til og med innendørs. For å unngå overvann anbefaler vi tørkeelskende planter som du bare trenger å vanne sparsomt.

Bølgete eller hakkede kanter

DIY planter laget av resirkulerte dekk med et bølgemønster

Du kan ikke bare krydre dekk med farger, men også ved å krølle eller hakke kanten. Bare tegn det ønskede mønsteret med kritt eller en blyant og skjær forsiktig kanten langs linjen med et stikksag eller en skarp kniv. Du kan nå plante bildekket eller male det på forhånd. En annen variant er å snu innsiden ut og ut en gang, noe som gir deg en bøtte. Skjæringsdelen er egnet som fot og kan limes til bøtta.

Garden upcycling - instruksjoner for DIY potter

Maling av plantemaskiner laget av bildekk

Plant personvernvegger ved hjelp av bildekk

Og ikke bare det – siden dekk ikke akkurat er pene å se på, ville det være en god idé hvis du maler bildekk med planter. Enten monokrom eller med vakre mønstre og motiver – det er ingen grenser for fantasien, og på denne måten blir prosjektet til en morsom aktivitet for barn. Tross alt, hvilket barn liker ikke å jobbe med farger? For å male dekkene bør du først påføre en olje- eller skjellakkprimer. Da kan det bli veldig fargerikt med akrylmaling for fasader.

Kult hageidé med dekk og plen i en steinbed

I stedet for blomster kan du også plante gress på bildekkene. Disse ser dekorative ut både i en seng som en aksent og i form av stepping stones etter at du har gravd dem ned i bakken. Resirkulerte bildekk er derfor allsidige og kan plantes etter ønske. Kombiner for eksempel blomster og gress, men vær også oppmerksom på riktig valg i forhold til stedets forhold. Planter som er i samme dekk bør også ha lignende behov.

Legg blomster i bøylen

Plant gamle bildekk og heng dem på veggen som uteplass eller balkongdekorasjon

Dekorer bare eller stygge vegger

Plant gamle dekk for fargerike aksenter på veggene

Hvitt dekk med lilla petunier

Bildekk som blomsterkasse med petunia - gjenvinningsidé for hagen

Bruk motorsykkeldekk i stedet for bildekk

Veggdekorasjon for utvendig eller mini steinhage i dekket

Upcycling for hagepynt

Ideer for å designe gamle dekk til hagen, terrassen og balkongen

Mal marihøner på dekk

Mal marihøner på dekk for små, dekorative høybed

Stablede dekk for en liten hevet seng

Design og stable dekk med prikker for smale hevede senger

Dekk i stedet for blomsterkasser i lyse farger

Alternativ til blomsterkasser i lyse sommerfarger og med stemorsblomster

Hvitt dekk dekorert med tau

Hvit bøyle dekorert med tau og plantet med syklamen

Lag et høyt blomsterbed selv med halverte dekk

Blomsterbed laget av bildekk i lyse farger som hagedekorasjon

Mintgrønne dekk

Plant mintgrønne bildekk med fuchsia

Vil du ha mer pynt med bildekk? Hvorfor bygger du ikke en brønn av gamle dekk?!

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!