15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Liste for oransje blomstrende stauder med omsorgstips og informasjon

Oransje blomstrende stauder for hagedesign i varme farger

Nå er det på tide å lete etter de manglende plantene for hagedesign. Hvis du vil forskjønne hagen din med noen flere stauder, kan du velge hardføre stauder i oransje. De plantearter som vanligvis er lett å ta vare på, er perfekte for forskjellige områder, slik at du kan dekorere et skyggefullt og et solfylt sted med dem. Kanskje du allerede har noen vakre blomstrende busker i rosa, blått, gult eller hvitt i hagen din, men ønsker å legge til en aksentfarge? Da er oransje blomstrende stauder bare tingen! Listen over forskjellige stauder i oransje vil gjøre valget ditt enklere, for der finner du ikke bare den ideelle beliggenheten og omsorgsforholdene, men også størrelsen på dem.

Oransje blomstrende stauder med nellikrot (Geum)

Nellikrot (Geum) farger sengen oransje og vokser lavt

De eviggrønne avensene er vakre, noe som ikke bare gjelder blomstene, men også de rødaktige stilkene som pryder hagen om vinteren. Med sine 40 cm kan den enkelt dekorere de fremre delene av sengen, forutsatt at de er i delvis skygge eller i solen. Blomsten har ingen spesielle krav til jorda. Blomstringen finner sted mellom april og juni og imponerer med en delikat aprikosfarge. Hvis du vil, kan du plante disse oransje blomstrende stauder i et kar og dekorere terrassen med dem.

Bulbous milkweed (Asclepias tuberosa ssp. Interiør)

Den vakre tuberous milkweed (Asclepias tuberosa ssp. Interior) liker solen og er giftig

Denne hardføre flerårige foretrekker en sand-lerjord som er veldig gjennomtrengelig og ganske tørr. Jorden er fantastisk tørr, spesielt i full sol. Så hvis du har ledig plass der, er dette perfekt. Dette er middels høye oransje blomstrende stauder med en høyde på ca 60 cm, men dette kan også variere. De attraktive og lyse oransje blomstene vises mellom juni og august.

Advarsel: giftig plante!

Hagesolbrud (helenium)

Hagesolbrud (Helenium) i oransje og gult for en englignende seng

Du får stauder i oransje-gul med hagesolbruden, fordi denne planten kombinerer begge fargene i sin blomstring, som vises mellom juli og september. For dette formålet bør du finne en solrik beliggenhet for sommerbusken med normale jordforhold og normal vanning. Hagesolbrenner er oransje blomstrende stauder som er 80 cm høye og kan også brukes fantastisk som snittblomster.

Velg gigantisk montbretia (Crocosmia paniculata) for oransje blomstrende stauder

Den gigantiske montbretia (Crocosmia paniculata) har interessante oransje-røde blomster

De oransjerøde blomstene til den gigantiske montbretia er virkelig veldig uvanlige og attraktive og blir raskt til et skikkelig blikkfang i hagen. Blomstringsperioden er mellom juli og august. Med sine opptil 150 cm høye stilker, er oransje blomstrende stauder som disse godt egnet for de bakre områdene av sengen. Forbered en sand-lammende og godt drenert jord som er tørr i stedet for fuktig. Gi også planten tilstrekkelige næringsstoffer.

Hawkweed (Hieracium aurantiacum)

Hawkweed (Hieracium aurantiacum) blomstrer om sommeren og er et vakkert bakdeksel

Blomstene på haukweed er også oransjerøde og gleder øyet mellom juni og august. Stauden elsker en solrik beliggenhet, og der trives den godt i tørr og godt drenert jord. Der tiltrekker den seg deretter insekter på magisk vis. Vær oppmerksom på at haukweed når den er plantet, vil spre seg raskt og i store mengder. På denne måten skaper 30 cm høyde raskt et stort teppe med blomster.

Himalaya spurge (Euphorbia griffithii)

Plant oransje blomstrende stauder med Himalaya Spurge (Euphorbia griffithii) i hagen

Stauder som blomstrer oransje er også disse attraktive prøvene som når høyder på mellom 60 og 80 cm. De oransje til rødlige blomstene pryder hagen mellom mai og juni, mens de røde stilkene og interessant fargede stilker også ser bra ut resten av året. En litt fuktig, men også godt drenert og næringsrik jord i full sol eller i det minste delvis skygge er ideell for planten. De er faktisk hardføre, oransje blomstrende stauder, men vinterbeskyttelse anbefales den første vinteren for å være på den sikre siden.

Advarsel: giftig plante!

Orientalsk elefant (Inula orientalis)

Orientalsk elefant (Inula orientalis) kommer i gul og oransje

Det skal også være sol for denne prøven. Den tørkeelskende planten er ellers veldig krevende og lett å ta vare på. Dette er gule og oransje blomstrende stauder som blomstrer mellom juni og juli og kan da også brukes som snittblomster. De er 80 cm høye og er derfor egnet for de midterste områdene i sengen, men de kan selvfølgelig også dekorere ethvert annet område, så lenge du oppfyller alle dine ønsker der.

Kakadblomst (Gaillardia x grandiflora)

Kakadblomst (Gaillardia x grandiflora) i rødt, gult og oransje som et blikkfang rundt blomsterbedet

Kokadeblomsten presenterer en blanding av varme farger. Ved å gjøre det oppstår forskjellige fargeblandinger igjen og igjen i blomsterbedet gjennom den uavhengige såingen og forplantningen. De 70 cm høye stauder er ideelle som snittblomster og trenger næringsrik og gjennomtrengelig jord i solen som vannes regelmessig. Blomstene vises mellom juli og september.

Torch Lily (Kniphofia uvaria)

Oransje blomstrende stauder som lommelykten (Kniphofia uvaria) gjør hagen sommerlig

Stort sett består fakkelliljen alltid av minst to blomsterfarger som smelter jevnt inn i hverandre på en attraktiv måte. Dette kan være fra rødt til oransje eller fra oransje til gult. Noen ganger kan imidlertid alle tre fargene sees samtidig. Denne stauden skylder navnet sitt til dette fargespillet og formen på blomstene. Stilkene og bladene minner om siv. Fakkelliljen er en varmekjær plante, som derfor foretrekker en solrik beliggenhet og tørr jord. Om vinteren trenger den vinterbeskyttelse av børstetre eller blader, for eksempel for å overleve de kalde ukene. Den blomstrer relativt sent mellom juli og oktober, når en høyde på 90 cm og kan brukes som snittblomst.

Sun rose ‘bronse teppe’ (Helianthemum) for stauder og oransje blomster

Sun rose 'bronse teppe' (Helianthemum) som et oransje bunndekke og for steinhagen

Denne solrosen er perfekt som bakdeksel fordi den bare er 30 cm høy. Du kan også bruke flerårige i steinhagen eller grusbedet, fordi den solfylte beliggenheten er veldig bra for deg. Der bør jorden være gjennomtrengelig og tørr til normal slik at planten kan trives og de vakre blomstene kan utvikle seg fritt. Blomstringsperioden er mellom mai og juli. Så det er en sommerblomster. Det er også godt å vite at det er en eviggrønn variant.

Tall garden gold sheaf (Achillea x filipendulina)

Høy hagesgullskive (Achillea x filipendulina) i rødt, gult eller oransje

Selv om disse plantene er mer sannsynlig å komme i gule eller røde toner, er det også varianter som kan brukes som oransje-blomstrende stauder. Igjen er det en solelskende plante som foretrekker tørr fremfor normal jord. De oransjerøde blomstene vises i en høyde på 60 cm mellom juni og september. Stauden som egner seg som snittblomst er også praktisk sneglesikker.

Tall gull ert (Lathyrus aureus) for oransje-blomstrende stauder

Den høye gullerten (Lathyrus aureus) er blek oransje og gul

Den ideelle jorda for flat ert bør være kalkholdig, humus og næringsrik, samt tørr til lett fuktig. Velg også et sted som er i delvis skygge eller, enda bedre, i full sol. Denne typen flate erter er en oransje blomstrende busk som kan bli opptil 80 cm høy. Den blomstrer mellom juni og august eller september.

Advarsel – giftig plante!

Skogvalmue (Meconopsis cambrica)

Skogvalmuen (Meconopsis cambrica) minner om den røde valmuen, men er oransje

Fargen på valmueblomstene er mer i retning oransje-gul. Men det er også veldig gule varianter. Blomstene forventes mellom juni og september og minner sterkt om den vakre, sterke røde valmuen (derav navnet). Jorden skal være normal til humus-lammende og gjennomtrengelig. Penumbra er det beste stedet. Med en høyde på 25 til 40 cm er dette svært lavvoksende, oransje-blomstrende stauder som forbedrer enhver hage og gjør den mer attraktiv.

Oransje cinquefoil (potentilla)

Orange cinquefoil (Potentilla) er lavvoksende og egnet som bakdeksel

Cinquefoil kommer i mange farger og fargekombinasjoner, inkludert oransje og oransje-gul. Dette betyr at riktig prøve for hagen kan bli funnet raskt. Blomstringsperioden er mellom mai og juli. Et sted i solen støtter blomstdannelse og bør ledsages av frisk og godt drenert jord. Med en høyde på bare 20 cm dekker planten bakken. Men det finnes også varianter som kan bli opptil 50 cm høye.

Lily (lilium)

Den oransje liljen (Lilium) har en imponerende blomstring

Liljer er også stauder som tilbyr oransje blomster. Men det er bare en av mange mulige fargevarianter. Avhengig av sorten, finner blomstringen sted mellom juni og september og imponerer med sin unike skjønnhet. En solrik beliggenhet med godt drenert jord er godt egnet for liljer. De trenger også mye humus. Med en høyde på opptil 150 cm er disse høye, oransje-blomstrende stauder som du kan lage bakgrunnen i blomsterbedet med.

Italiensk arum (Arum italicum)

Italiensk arum (Arum italicum) med en original blomst og vakre blader

Den italienske arum kalles også veined arum. Det imponerer ikke bare med attraktive, sterke oransje blomster, men også med vakre, mønstrede blader. Hvis du leter etter oransje blomstrende stauder for skygge, tar du den riktige avgjørelsen med denne prøven. Men den eviggrønne planten føles også veldig behagelig i delvis skygge. Etter blomstring mellom april og mai dannes røde bær, som er giftige! Reserver en humusrik, godt drenert og frisk jord for planten og forvent en høyde på 30 til 60 cm.

Krysantemum (krysantemum)

Krysantemum (Chrysanthemum) liker en solrik beliggenhet med tilstrekkelige næringsstoffer

Krysantemum som hageklassikere bør selvfølgelig ikke mangle på listen vår. De lettstelte plantene er tilgjengelige i mange forskjellige farger og med et stort utvalg blomster. Oransje er en av de mest populære variantene. Disse sene blomsterne begynner blomstringen på sensommeren eller tidlig på høsten, men vanligvis i slutten av august, og pryder deretter hagen til den første frosten. Dette er veldig lettstelte, oransje-blomstrende stauder som elsker den solfylte beliggenheten og godt drenert jord. På grunn av den store blomstringen trenger planten også mange næringsstoffer. Stauder, egnet som snittblomster, har en fantastisk lukt, noe som gjør dem enda mer populære for sengen. Plantet nær terrassen, kan du nyte duften spesielt godt. Krysantemum er vanligvis 70 cm høye. Dette avhenger imidlertid av variasjonen.

Oransje blomstrende stauder med iris (iris)

Den lyse oransje iris er en dyrket plante som blomstrer sent på våren

Den oransje irisen har en delikat og blek oransje. Det er varianter som til og med lukter og på den måten ikke bare imponerer med blomstens vakre utseende. Blomstringsperioden er mellom mai og juni. Planten trenger en solrik og tørr til litt fuktig jord. Tørre perioder bør unngås. Iriser er tilgjengelig i mange andre farger, slik at vakre kombinasjoner kan settes sammen i hagen. Iriser som oransje blomstrende stauder har en høyde på opptil 80 cm.

Globe blomst (Trollius chinensis)

Det er to typer globusblomst (Trollius chinensis) med oransje blomster - Orange Globe og Golden Queen

Globeblomsten er faktisk en gul blomst. Med variantene ‘Golden Queen’ og ‘Orange Globe’ får du imidlertid en imponerende oransje nyanse. Begge variantene føles veldig behagelige både i solen og i delvis skygge og krever frisk til fuktig jord som er rik på næringsstoffer og ler og humus. Globeblomster blomstrer mellom mai og juni og har ekstremt behagelige og velduftende blomster. Mens de er helt åpne med Golden Queen, med Orange Globe minner de mer om buketter og er litt lukket. Så begge er oransje blomstrende stauder som vil forelske seg og vil berike hagen din fantastisk.

Peony (Paeonia)

Peony (Paeonia) i delikat aprikos til det oransje blomsterbedet

Den vakre pionen er også en klassiker og finnes i nesten alle hager. Du vet sikkert allerede at denne vakre flerårige kommer i et stort utvalg av farger og i et mangfold av blomsterformer. Dette inkluderer også sorten i delikat aprikos, som du kan få appelsinblomstrende stauder med og dekorere hagen din i denne varme fargen. Blomstene vises mellom mai og juni. Det er ikke uten grunn at planten fikk dette navnet. Den foretrekker en solrik beliggenhet med frisk jord og trenger mye humus og næringsstoffer. Peoner blir 70 til 80 cm høye.

Previous Post
Gjestgiveriet i Australia imponerer med en fasade av glass og tre
Next Post
15 sideplankvarianter for stramme magemuskler og en sterk kjerne