15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Duftende blomster til hagen din – topp 10 med bilder

tre blåregn blå blomster duft sommer plante

Den vakre duften er utvilsomt et ekstra sentralt aspekt ved en hage. Fortryllende dufter kan virkelig forvandle et sted, gjøre det til en liten oase, hvor du liker å dvele, skjemme bort sansene dine og ikke vil haste ut gjennom inngangsdøren eller hagen. I dag vil vi dele noen veldig nyttige tips om hvordan du kan ta vare på deg Duftende blomster å kunne nyte. For å virkelig skape et drømmested utendørs, kan du plante slike blomster som blomstrer i forskjellige årstider. Dette vil gjøre hagen din til et velduftende paradis hele året. Planter varmeelskende busker og blomster med en duft som lavendel mot nordvendte vegger og omring dem med småstein, slik at du kan beholde lukten lenger. Plasser de nattsuftende plantene i nærheten av utendørsområdet eller vinduet, slik at du kan nyte duften mens du slapper av om kvelden.

Duftende blomster – blåregn

wisteria blossom blomster duftende hage idé

De spektakulære duftende blomstene av blåregn vises på de bare vinstokkene om våren, etterfulgt av bladene kort tid etter. Det er en vakkert duftende klatreplante, så den er spesielt egnet til å plantes langs pergolaer og gjerder. Blåregn som blomster med duft kan også pleies som busk og trimmes regelmessig. Blåregn kan tåle frost, men planten foretrekker en solrik beliggenhet.

Duftende blomster – voksblomster eller tempeltrær (plumeria)

voks blomst tempel tre blomstre hvit gul hage blomst aroma

Hvordan ser du for deg paradiset nøyaktig? Kanskje som en solbelyst, gyllengul strand på Fiji? Herlig! Med duftende voksblomster som duftende blomster i hagen din, kan du komme veldig nær denne ideen. Den utsøkte duften av denne tropiske busken vil glede deg om sommeren og glemme mangelen på blader om vinteren. Du trenger et varmt, solfylt sted for voksblomstene; Potter er best for de som bor i kaldere områder. Dette betyr at plantene kan bringes inn for å overvintre før den første kulden.

Daphne -blomsten med duft

silkeblomst rosa blomsterblomster duftende av gress

Den vinterblomstrende daphne har en særegen gammeldags duft. Delvis nyanse er best for disse buskene, med god drenering. Daphne trenger kjølig og litt sur jord. Blomstene kan farges veldig forskjellig fra hvitt til roserødt og lilla.

Sitrustrær med velduftende blomster

oransje sitrusfrukterblomster med duftende hvite blomster

Sitrusplanter lukter så søtt i hagen, pluss at du har en bonus på deilig frukt. Sitrusplantene trenger mye fuktighet og jordnæring, spesielt fra vår til høst. De fleste av disse duftende blomstene er utsatt for frost, så plant dem i potter i kjøligere områder. Den viktigste blomstringstiden er om sommeren, men noen varianter blomstrer og bærer frukt det meste av året.

Duftende blomster – stjernen jasmin

Jasmine klatrer blomster duftende terrasse pergola

Den hardføre, lavvoksende klatrerstjernen jasmin har en fantastisk duft. Stjernens jasmin har blanke mørkegrønne blader og dekker hagen din med fantastisk velduftende, hvite blomster fra våren til sensommeren. Stjernens jasmin tåler lett til middels frost.

Gardenias (Gardenia) som blomster med en duft

gardenia hvite blomster duft hageplanter omsorg

Denne blomsterbusken har sin guddommelige duft som vil sjarmere deg lenge. Gardenias som blomster med duft foretrekker fruktbar, sur jord, mye fuktighet og delvis skygge. Mye kompost eller annet organisk materiale i jorda er også viktig. Men tenk også på frostsikring om vinteren.

Lilla – en klassiker blant blomstene med en duft

syrin rosa blomster vårbusk duftende blomster

Den søte, gammeldagse duften av syrin finnes sjelden i moderne hager, spesielt i varmere områder. Men lilla trær kan fremdeles finnes i tradisjonelle hager i kjøligere områder. Disse frostharde trærne kan variere i lukten, men du kan nyte de vakreste duftene mens planten blomstrer. Som en duftende blomst foretrekker syrin fuktig jord og vil blomstre selv etter hard frost.

Duftende vårblomster

hyacint vårblomst duft blå planter hage

De første vårløkblomstene som freesia, påskelilje og hyasint har en søt, frisk duft, de minner oss om at våren snart kommer, selv om trærne fortsatt er bare. Fresiaene vokser best i varmere strøk, mens påskeliljer og hyasinter er frosttolerante. I små hager vokser disse duftende blomstene best i potter, slik at de kan fjernes fra synet når løvet dør. Dette er en viktig prosess for å sikre god blomstring neste sesong.

Roser er velduftende blomster

sittegruppe roser rød grytebenk treblomster duftende

Duften av en rose er ren glede for sansene. Imidlertid klarer ikke alle rosesorter seg godt i varmere områder, og mange moderne hybrider mangler duft, så velg riktig rosesort for hagen din nøye. Old English Rose eller David Austin roser er vanligvis duftende blomster som er nydelige, akkurat som de gammeldagse Damaskus rosene gjør.

Duftende blomster – liljer

Lily hvite blomster duftende hageknopp

Av de mange, duftende liljer du kan dyrke i hagen din, vil hybrider ødelegge deg med de vakreste duftene. Noen av de nyere hybrider er mindre duftende, men lettere å dyrke og ta vare på i hagen. De trenger godt drenert jord og rikelig med fuktighet. Liljer er best i en kjølig nyanse slik at røttene ikke blir varmet opp av solen. Planter dem i potter hvis hagen din ikke passer deres behov.

rosebue blomster duftende rosa middelhavshus

pergola wisteria hageplanter duftende blomster idé

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!