15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dvale oliventreet: Hvordan beskytte middelhavsbeholderplanten mot frost!

Et oliventre bringer Middelhavet teft inn i hagen og på balkongen og gleder oss med sitt grønne løvverk hele sommeren. Middelhavets skjønnhet er imidlertid ikke laget for den kalde tyske vinteren og trenger hjelp fra hobbygartneren for å komme seg gjennom den kalde årstiden. Vi gir deg mange tips om hvordan du kan overvintre et oliventre, uansett om det holder seg utendørs eller flytter til vinterkvarteret.

Overvintring av oliventreet: Hvilke temperaturer tåler den eksotiske planten og hvor mye frost tåler den?

Planter oliventreet i hagen og overvintre uten beskjæring

Overraskende nok er oliventreet ganske robust og hardfør for en middelhavsplante. Det eksotiske tåler temperaturer ned til -5 grader Celsius uten problemer. I Sør-Tyskland er det nå mange oliventrær som er plantet i hagen og ganske enkelt er laget vintertett med fleece eller geotekstil i oktober. Overvintring utendørs viser seg imidlertid å være en stor utfordring for de fleste hobbygartnere, ettersom selv dyrkede oliventrær er tilpasset værforholdene i Middelhavsregionen. For eksempel kan de bare tåle frost i kort tid, og bare når det ikke regner. Men siden vintrene i Tyskland er veldig våte, trenger treet beskyttelse. Hvis du vil være sikker på at din eksotiske vil overleve perioder med frost, kan du plante den i et kar på et lunt sted i hagen, på balkongen eller på terrassen.

Oliventreet i hagen overvintrer tips om hvor ofte det skal vannes

Som allerede nevnt tåler den ikke permafrost, og det er grunnen til at den bare dyrkes som en containerplante i Sentral- og Nord -Tyskland og bringes til vinterkvarter i den kalde årstiden. Ekspertene anbefaler å la oliventreet stå ute så lenge som mulig og bare ta det med seg inn i huset når det er permafrost (garasje, hagebod, etc.).

Dval oliventreet: hva slags plantebeskyttelse bruker det for å overleve vinteren utendørs?

Oliventreet overvintrer i hagen Tips for vinteren

Hvis klimaet i ditt område er mildt, kan du overvintre hageplanten utendørs. Et viktig krav for dette er at det er et eldre tre. I dette tilfellet trenger han imidlertid plantevern for å overleve vinteren ute. Hvis du vil vinterisere det eksotiske i din egen hage, bør du også finne et passende sted.

Dval oliventreet utenfor: finn riktig sted

Winterizing oliventrær i en bøtte Tips for vinteren

Du kan sette planten på et sted beskyttet mot regn og vind allerede fra midten til slutten av oktober. Sørsiden av huset, den overbygde terrassen, pergolaen eller hagemuren er ideelle. Plasseringen skal være så lys som mulig og ikke være i skyggen. Hvis du setter oliventreet på et skyggefullt sted, mister det raskt løvet. Som regel er planten eviggrønn og endrer bladene uavhengig av årstid. Men hvis alle bladene plutselig blir gule og plutselig faller av, er dette et tegn på at planten lider av mangel på lys.

Fra når og hvordan man overvintrer oliventreet?

La oliventreet ligge på balkongen om vinteren

Du kan flytte anlegget til det nye stedet i midten av oktober, slik at det kan bli vant til det i løpet av de neste to ukene. Du kan overvintre den i hagen i begynnelsen av november. For dette formålet bør du beskytte stammen og tretoppen med fleece. Du kan bruke ugressfleece og geotekstil til dette formålet, fordi de to materialene er luftgjennomtrengelige.

  • Weed fleece med en materialtykkelse på 50 g / m² slipper vann og flytende gjødsel gjennom, er pustende og skårer med høy rivemotstand. Velg imidlertid en variant uten UV -beskyttelse.
  • Geotekstilet er også gjennomtrengelig for vann og har høy strekkfasthet.
  • Hagefolie er ikke egnet som frostsikring fordi de er ugjennomtrengelige for luft. 

Dval oliventreet: balkong og terrasse som vinterkvarter

Vinter oliventreet som en beholderplante i hagen

Balkongen og terrassen tilbyr de best mulige forholdene for den kaldfølsomme planten. De beskytter oliventreet mot snø, regn og vind. Uteområder mot sør og vest, hvor containerplanten kan nyte vintersolen, viser seg å være ideelle. Bare pakk gryten inn i bobleplast slik at den ikke fryser i minusgrader. Legg deretter gryten i en høy trekasse og fyll hullene og hjørnene med en blanding av mulch og halm. På denne måten kan planten overleve vinteren ute selv med permafrost.

Dvale oliventreet: Hvor ofte vanner hobbygartnere sine planter?

Dvalemodus og kutt oliventreet i hagen

Hvis du vil overvintre oliventreet ditt i hagen, kan du stille deg selv spørsmålet: bør jeg vanne og gjødsle planten i vintermånedene? Som med de fleste middelhavsplanter gjelder også tommelfingerregelen her: Hvis temperaturen i rommet eller utendørs faller under 5 grader Celsius, bør du ikke lenger gjødsle treet. Vanning er også tillatt i vintermånedene, men i de fleste tilfeller er det ikke nødvendig. Den sensitive eksotiske tåler ikke vannlogging, så du bør lære å kjenne den igjen og unngå den.

Dvalemodus og beskjæring av oliventreet: når er det fornuftig å beskjære det?

Vinter oliventre beskjæring eller ikke beskjæring tips

Oliventreet er ikke hogd om høsten. Anlegget vil komme seg i vintermånedene. Så snart det ikke lenger er fare for frost, kan du imidlertid utføre et moderat vedlikeholdskutt og bare fjerne syke deler av anlegget. Det er derfor mye mer fornuftig å gi treet en noe kraftigere beskjæring om våren. Før ishelgenene og før blomstringstiden begynner, er det riktig tidspunkt å kutte ut døde skudd. Vær forsiktig så du ikke kutter ut hovedgrenene, da de vil gi røttene de nødvendige næringsstoffene.

Dvale oliventreet innendørs: i leiligheten, i garasjen eller kanskje i kjelleren?

I Tyskland er det dessverre svært sjelden milde vintre. De fleste hobbygartnere blir derfor tvunget til å flytte oliventrærne til vinterkvarteret. Det er flere alternativer å velge mellom:

1. Du kan sette oliventreet i et kjølig rom i hjemmet. En innglasset balkong, en vinterhage, et loftsrom og en garasje med vinduer er ideelle. Temperaturen i rommet skal være mellom 5 grader og 10 grader Celsius, fuktigheten bør være rundt 60%.

2. På den annen side er kjelleren lite egnet, spesielt fordi det er mørkt der. Oppvarmede oppholdsrom er også uegnet.

3. Har du en hage eller drivhus? Da kan du også lagre oliventreet der.

Oliventrær som beholderplante i stua dvale fra når og hvordan

Her er også noen pleietips:

  • La treet stå ute til permafrost. Den kan overleve en natt med lett frost, men etter det bør du ta den med til vinterkvarteret.
  • Ventiler to ganger i uken og måle luftfuktigheten i rommet hvis det er mulig.
  • Vann oliventreet etter behov. Hvis den er overvintret innendørs, kan du vanne planten sparsomt hver tredje uke. Men du kan også fylle en sprayflaske med vann og spray løvet på treet hver fjerde dag.
  • Du trenger ikke å gjødsle treet i vinterhalvåret. Du kan bare gi langsiktig gjødsel om våren.
  • En beskjæring om høsten er ikke nødvendig. Du kan imidlertid også fjerne syke skudd i vintermånedene.

Overvintring av oliventreet: når det mister blader

Rett etter at oliventreet er overvintret, begynner det å miste bladene? Det er flere grunner til at planten mister bladene:

Problem: Ikke nok sollys. Løsning: Sjekk om windbreak fleece slipper UV -lyset gjennom. Plasser beholderanlegget så nær vinduet som mulig.

Problem: Det er for varmt om vinteren. Løsning: Mål temperaturen i rommet. Hvis det overstiger 10 grader Celsius, vil du finne et annet vinterkvarter for oliventreet.

Problem: Jorden har tørket og oliventreet visner. Hvis romtemperaturen er 10 grader Celsius, bør du regelmessig kontrollere om underlaget er fuktig. Løsning: Gjenta planten.

Problem: Vannlogging. Mange hobbygartnere kan ikke riktig vurdere den nødvendige mengden vann om høsten og vinteren og helle over planten. Kraftig regn kan også føre til råte og skade plantens delikate rotkuler. Løsning: Plasser planten på et dekket sted og la jorden tørke ut. Du kan også repotere treet.

Forresten: ikke bekymre deg hvis treet plutselig mister bladene. Til våren vil den igjen produsere nye skudd, nytt løvverk og blomsterknopper. Det viktigste er at du finner årsaken til dette og løser problemet. Forresten reagerer oliventrærne på problemer med en forsinkelse på flere dager eller til og med uker. Så hvis du ikke kan tenke på hva planten kan lide av, kan du spørre deg selv hva som har skjedd den siste måneden.

Oliventreet er en av de mest populære middelhavsplantene. Men det er mye mer enn en nyttig plante; den har også en dekorativ verdi. Oliventreet gir terrassen og hagen et middelhavspreg, er lett å ta vare på og robust. Det er derfor det er veldig populært i Tyskland. Men siden den bare er delvis hardfør og ikke tåler frost, er vinterbeskyttelse avgjørende. I de sørlige delene av Tyskland kan containeranlegget gjøres vintertett i hagen. For dette formålet er det dekket med fleece og plassert på et lunt sted. I Sentral- og Nord-Tyskland kan planten ikke overleve den harde vinteren og minusgrader utendørs og må settes i vinterkvarter. Kule og lyse rom som garasjen med vinduer, drivhuset eller loftsrommet er perfekte. Uansett hvor treet skal tilbringe vintermånedene – bør du definitivt unngå vannlogging. I den kalde årstiden kan planten klare seg med veldig lite vann, og den trenger heller ikke gjødsel. Beskjæring er heller ikke nødvendig; du kan kutte individuelle skudd om nødvendig. Vær også oppmerksom på temperaturen i vinterkvarterene. Hvis det blir for varmt, for fuktig eller for mørkt der, kan treet miste bladene.

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver