15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Høy seng i Corten stål – Hvorfor denne skjønnheten er et godt valg og kule ideer for hagen

Forhøyede senger er et ekstremt praktisk element i hagen. De er ikke bare veldig populære for hager i en åsside, men inspirerer også mange andre hageeiere. Årsaken er veldig enkel: du kan jobbe komfortabelt i sengen uten å måtte bøye deg eller knele. I tillegg tiltrekker en hevet seng alle oppmerksomhet, fordi plantene kommer til sin rett. Mange velger høybed i tre. Men i dag vil vi introdusere deg for et fint alternativ. Vi mener hevet seng i Corten stål, som har noen fordeler sammenlignet med tre. Hva dette er, om materialet er skadelig hvis det brukes til frukt- og grønnsaksplanter og noen gode ideer for høybed laget av patina, vi skal vise deg i dag!

Høy seng i Corten stål – optisk vakker og praktisk på samme tid!

Høybed i cortenstål med gress og andre planter

Visst, tre ser fint ut og har en fin rustikk effekt. Du kan imidlertid også få den rustikke følelsen med et planteseng i Corten stål på grunn av rustutseendet. I tillegg utstråler det et snev av modernitet og er derfor et ekte blikkfang i hver hage. En annen viktig fordel med stål er at det er ekstremt holdbart. Mens treet forvitrer, mugner og blir sprøtt etter en viss tid, får du med en Corten stålhøy seng et værbestandig element som du vil bruke i mange, mange år (i gjennomsnitt 15 til 20) uten å måtte fornye eller bytte det. Det enkle utseendet får også hagen din til å se ryddig ut.

Corten stål planteseng – fordeler og ulemper

Høyseng i cortenstål i den minimalistiske forhagen med små trær

En viss ulempe er at rustlaget gnir seg av i startfasen fordi det fortsatt er veldig tynt. I noen tilfeller kan den til og med vaskes helt av. Det tar omtrent et år for den vakre patinaen å størkne i en slik grad at den nesten ikke gnir seg av, om det er noe – og alt det uten spesielle omsorgsbehov. Så hvis du liker patina -utseendet, er en høyde i Corten -stål det perfekte valget. Hva med å kombinere sengen med en matchende personvernskjerm laget av Corten?

Idee til høybed av Corten stål på terrassen med grønnsaker og prydplanter

Det faktum at metall er en bedre varmeleder kan også være en ulempe. Hvis bedet er et veldig solfylt sted, kan det varme opp mye i løpet av sommervarmen og dermed tørke ut raskere, noe som ikke er bra for noen planter. Men du kan motvirke dette ved å vanne oftere. I tillegg tilbys spesielle isolasjonsplater for dette formålet for å avbryte varmeledning. Sørg imidlertid for å bruke paneler av naturlig materiale til grønnsaksbed. Plastplater er også egnet for et blomsterbed.

Men: Den varmere sengen har også sine fordeler. Fordi det varmes opp raskere, kan du begynne å så tidligere. Varmen er også bra for plantene på senhøsten. Du kan dermed forlenge sesongen betydelig.

Forhøyede senger av Corten -stål mot snegler og gnagere

Beskytt høye senger mot overoppheting med passende isolasjon

Det er også slutt med sneglepesten. På den ene siden gjør høyden det vanskelig for dem å komme til plantene dine. Men patinaen er også en veldig god beskyttelse. Dette er fordi den inneholder mye kobber, som sneglene ikke liker i det hele tatt. Ulempen vi nevnte, at metall varmes opp sterkt, er din hjelper i dette tilfellet. Et annet problem med senger er gnagere, som kan ødelegge grønnsaker og blomster. Forhøyede senger, og dermed også høyden i Corten -stål, kan legges ut med et rutenett for å hindre at de kommer inn.

Slik tar du vare på tomater i høybed.

Høy seng i Corten stål – riktig sted

Høysenger i cortenstål i forskjellige høyder for prydplanter og grønnsaksbed

Om sengen av Corten -stål får stå på et solrikt sted, avhenger først og fremst av om du gir den isolasjon. Ellers er det best å tilpasse stedet til plantene du vil plante i det etterpå. Men ikke bare selve hagen er ideell for den høyhøyde sengen med rustutseende. En slik seng kan selvfølgelig også stå på terrassen og til og med på balkongen (vær oppmerksom på vekten!). Hvis du har et drivhus i hagen din, kan du også utstyre det med høye senger, noe som gjør hagearbeid mye enklere. Høybedet i Corten stål viser seg å være praktisk for en lang rekke områder i hagen din.

Bygg selv hevet seng i cortenstål

Lag kantlinjer laget av Corten for et pent utseende i hagen

Hvis du ønsker å bygge en høy seng av Corten stål selv, har du forskjellige alternativer å velge mellom. Bruk et sett til det klassiske høybedet laget av Cortenstål eller få et Corten -stålhøyde som er laget etter mål hvis du vil ha spesielle former. Buede senger i cortenstål er for eksempel veldig populære. Dette er kantsenger med en litt lavere høyde enn den klassiske høybedet, som er spesielt designet for å tiltrekke seg oppmerksomhet enda mer enn vanlige senger.

Høybed i cortenstål for trær foran en personvernskjerm laget av tre

Høy seng i Corten stål er like populær med en rund design. Generelt er runde senger et skikkelig blikkfang, men de må plantes på en bestemt måte. I denne artikkelen finner du ut hva du bør vurdere. Ellers har du et fritt valg. Forhøyede senger kan tilpasses, men trenger et dreneringsgulv med ledd slik at overflødig vann kan renne av. Ellers oppstår vannlogging neste gang det regner tyngre, noe som igjen fører til rotrot.

Hvilke lag?

Høyseng i cortenstål rundt på to nivåer for vakre blomsteroppsatser

Før du setter opp høyden i Corten -stål, fjerner du sverdet og fyller det med grus. Du får perfekt drenering uten å forstyrre utvekslingen av næringsstoffer mellom hagen og jorda i høybedet. Komposteringsmateriale kan fordeles over dette (hakket materiale, små kvister, etc.), hvoretter et lag med spesiell jord for høybed følger og deretter komposterer materiale igjen. Fyll deretter sengen med pottejord av høy kvalitet.

Er hevet seng i Corten -stål giftig?

Høybed i cortenstål plantet med rødt gress som bakgrunn for klassiske hagesenger

Prydbed, duftende urtebed, grønnsaksbed – alt kan plantes i høybed. Fremfor alt stiller selvsagt gartnere som ønsker å heve spiselige planter i høybedet av rustfritt stål seg spørsmålet om materialet kan være skadelig. Og en slik tro sirkulerer faktisk på nettet. Grunnen til dette er at det er forskjellige tungmetaller i rustfritt stål. Likevel er Corten -stålet en høy seng ikke giftig. Tungmetallene er på den ene siden under rustlaget. På den annen side er de bundet i metallet slik at du eller plantene dine ikke blir direkte utsatt for dem. I tilfelle du fortsatt ikke er sikker: Den samme legeringen brukes også til husholdningsartikler som er merket med “rustfritt stål” – inkludert bestikket ditt.

Forhøyede senger i patina på flere nivåer for grønnsaker

Høybed i cortenstål med kantbygning i en minimalistisk hage

Høyseng i lavt cortenstål med rød grus i minimalistisk hagestil

Kombiner høyhøyder med lave senger med kant

Moderne hagedesign med høy seng i Corten stål og kantkant i rustfritt stål

Mobil høyde på hjul

Mobil hevet seng i cortenstål for terrassestålplatene

Høye badekar for blomster laget av rusten corten

Corten bøtter til balkonger og små hager

Bygg høybed med gjennomtrengelig undergrunn for å unngå vannlogging

Liten seng med runde pelargoner for enkel plantepleie

Idee for inngangspartiet med elegante Corten -kar med små trær

Små hevede senger i patina i form av bøtter til inngangspartiet

Bygg omringninger i høy cortenstål for bakker

Idee for høybed i hagen i en åsside med bakdekke

Støtte og hevet seng laget av rustfritt stål

En seng laget av corten er dekket med et beskyttelsesgitter

Frodig hageplanting i høybed i forskjellige høyder

Buede cortenbedrammer for grønnsaker og andre hageplanter og en hagesti av grus

Høyd seng laget av Corten i form av en hylle for en grønn personvernskjerm på terrassen

Hevede senger på en annen måte i form av hyller som en personvernskjerm for terrassen samtidig

Hevet seng som en aksent på en terrasse

Høyseng i cortenstål med et tre som aksent for en moderne terrasse med grå gulvpaneler

Høyd seng i cortenstål med benk for et fint sete

Bygg en hevet seng i cortenstål med en benk i hagen

Buet kant seng

Høybed i cortenstål buet som en kantseng på husveggen

Potteplanter for hagen utstilt i Corten

Høyd seng i cortenstål som beskyttelse mot snegler og gnagere

Idee med stålkant for en hevet seng

Corten sengekant med hekkplanter og tre

Plant grønnsaker i cortenstålsbed

Enkelt vedlikehold av hagen takket være høye senger i hagen

Kjøp hevet seng i cortenstål i en rund form

Lag en steinhage med høybed i Cortenstål - røde aksenter foran en grå fasade

Forhøyede senger i form av planter til terrasser og balkonger

Plant en smal hevet seng med gress til hagen, terrassen eller balkongen

Bygg høybed mot snegler

Runde cortenhøyde i forhagen med steinhage

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver