15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bekjemp skala insekter: hjemmemedisiner og fordelaktige insekter som hjelper mot angrep

Skalainsekter er en av skadedyrene i hagen. Deres klistremerker er et sikkert tegn på at det er en angrep. Hvordan du kan bekjempe skalainsekter og hvilke hjemmemedisiner som hjelper mot det, forklarer vi i artikkelen.

1. Gjenkjenn skalainsekter: Hvordan ser skalainsekter ut?

Gjenkjenne og kontrollere skalainsekter på orkideblader

Skala -luseartene som finnes i Tyskland har en kroppslengde på 0,8 mm til 6 mm. Hannene har vinger og ser ut som små fluer. Hunnene, derimot, er for det meste immobile og tilbringer hele sitt liv på planten. De spiser på saften som de får i seg gjennom munnen. De er gulbrune i fargen og legger eggene direkte på planten. Larvene som klekkes midt på sommeren er mobile og lever også av plantesaften. De skiller ut honningdugg, som tiltrekker maur.

1.1 Hvordan kan du kjenne igjen et insektangrep av insekter?

Hvordan ser insekter ut og gjenkjenner angrep

Det første tegnet på en angrep er den klissete sekresjonen som finnes på undersiden av plantens blader, skudd eller kvister. Bladene på den infiserte planten skinner og henger sammen. I noen tilfeller kan blomstene visne og bladene kan bli gule. Honningduggen, det klebrig stoffet som voksne kvinner lager, finnes ikke bare på plantene selv, men også på møbler og gulvet. Ofte tiltrekkes maur av det, ettersom honningdugg er den perfekte maten for dem. Forøvrig kan skalainsektene lett overvintre både innendørs og utendørs. De er beskyttet mot elementene av en tank.

1.2 Hvordan kommer skalainsekter inn i hjemmet?

Skala insekter bekjempe maur angrep tegn

Hageeksperter har lenge visst hvordan insektene sprer seg i hagen. Der er det hovedsakelig mobillarvene som blir båret bort av vinden. Noen larver vandrer ganske enkelt og leter etter andre planter. Flere generasjoner kan vokse på en varm sommer og mild høst. Det er også grunnen til at du kan angripe alle plantene i bedet innenfor en hagesesong.

Imidlertid spør mange seg selv hvordan skadedyrene kommer inn i hjemmet. Det er flere varianter:

  • Mesteparten av tiden blir insektene transportert med en ny plante. Når du kjøper nye planter, må du alltid kontrollere undersiden av bladene for å finne insekter.
  • Larvene kan også introduseres med pottejord. Ja, skalainsekter kan også bli funnet på jorden. Grunnen til dette er veldig enkel. Noen insekter angriper plantens røtter. Larvene dine blir derfor i plantesubstratet.
  • Maurene kan også bidra til spredning av skalainsektene. Ofte tar de med seg larvene til nye planter.

1.3. Er skalainsekter farlige for mennesker?

Skalainsekter er farlige for mennesker og ikke bare for planter

Skalainsekter er vanligvis ikke farlige for mennesker. Fremfor alt er det viktig å bekjempe skadedyrene naturlig og unngå kjemikalier. Flertallet av disse kjemiske midlene er skadelige for mennesker og dyr, og det er preparater som til og med er forbudt da de kan trenge ned i grunnvannet. Alle som bryter reglene må forvente bot. Heldigvis kan du unngå det, for det finnes også hjemmemedisiner eller naturlige kontrollmidler som du kan bruke til å drive bort skadedyrene.

2. Bekjemp insekter: Hvilke hage- og husplanter angripes??

Bekjemp insekter med hjemmemedisiner på en naturvennlig måte

Skalainsekter er veldig tilpasningsdyktige. Mens skadedyrene sprer seg utendørs i sommermånedene, blir innendørsplanter stort sett angrepet i den kalde årstiden. Det er tilstrekkelig hvis bare en potteplante med skalainsekter bringes inn i drivhuset eller vinterhagen. Derfor er det første trinnet i kontrollen av skjoldbladlus forebygging. Sjekk regelmessig at alle stueplanter er sunne. Mulige årsaker til at en plante er infisert med skalainsekter:

1. Anlegget er svekket. Mulige årsaker: feil plassering, utilstrekkelig pleie, for mye gjødsel med nitrogen.

2. Vinterkvarteret er for varmt. Dette kan fremme spredning av larver og reproduksjon av skalainsekter. Sett husplanter på et lyst og kjølig sted.

3. Sollyset er utilstrekkelig. Dette fører til at saften endres og foretrekkes av skalainsekter.

2.1. Skala insekter på sitrontreet

Fjerne skalainsekter fra sitrontreet Tips og ideer

Sitronplanter blir ofte angrepet av skalainsekter. Dette skyldes hovedsakelig at de ofte er satt på feil sted. Spesielt om vinteren kan for varme og for mørke vinterkvarter svekke treet. I utgangspunktet er det to alternativer for overvintring:

1. Overvintring på et varmt og veldig lyst sted (vinterhagen, et rom med store vinduer og sør eller vest eksponering). Temperaturene bør aldri falle under 20 ° Celsius. Hvis sitrontreet ikke overvintres i mørket, trenger det også regelmessig befruktning om vinteren.

2. Vinter på et kjølig og mørkt sted (i et hageskur eller en lys garasje). Temperaturen i rommet skal være mellom 4 ° og 14 ° Celsius. Veldig viktig: legg plantene på en isoporplate slik at røttene ikke fryser og kan absorbere fuktighet.

Uansett hvilken variant du velger: Fuktigheten skal være rundt 40%. Hvis du ventilerer rommet på varme høst- og vinterdager, vil sitrustræret føles godt og overleve vinteren ved god helse.

Med en liten angrep: Skrap av skadedyrene med en tannbørste, repotér og skyll røttene grundig for å fjerne eventuelle gjenværende larver. Det er viktig å overvintre den infiserte planten separat fra andre innendørs planter.

Ved sterk angrep: Sett på et solfylt sted, skrap av skadedyrene og repot planten. Ventiler regelmessig og ikke tilfør treet nitrogengjødsel. For hjemmemedisiner og fordelaktige insekter som hjelper mot skalainsekter, se nedenfor.

Hjem rettsmidler: Spray med rapsolje eller med appelsinolje.

2.2. Skala insekter på palmer

Kontroll skala insekter på palmer

Skadedyr sprer seg raskt på syke håndflater. Også i dette tilfellet gjelder følgende: overvintrer planten på et mørkt og kjølig sted med passende fuktighet. I dette tilfellet forblir sammensetningen av plantesaften uendret, og det eksotiske er mindre attraktivt for bladlusene. Forresten, hvis du har mange palmer, bør du la nok plass mellom karene.

Med en liten angrep: Skrap av vekten insekter, repot, skyll røttene under rennende vann.

Ved sterk angrep plasser håndflaten på et solfylt sted med høy luftfuktighet. For hjemmemedisiner og fordelaktige insekter som hjelper mot skalainsekter, se nedenfor.

Hjem rettsmidler: Vaskemiddeloppløsning og myk såpe

2.3. Skala insekter på oliventreet

Bekjempe insekter på oliventreet med hjemmemedisiner

Oliventreet blir ofte angrepet av skadedyr fordi det ofte ikke blir tatt godt vare på. Med en liten angrep det er nok hvis du skraper av skalainsektene og styrker beholderplanten med mykorrhizal sopp. Soppsporene selges som et underlag og må begraves nær plantens røtter. Denne jordsopp kan forbedre opptaket av næringsstoffer og regulere sammensetningen av plantesaften. Det styrker oliventreet.

Ved sterk angrep En beskjæring kan hjelpe, der bare de infiserte delene av planten blir kuttet av. Du kan deretter behandle treet med et hjemmemedisin.

Hjem rettsmidler: Løsning med myk såpe (se nedenfor)

2.4. Skala insekter på oleander

Skalainsekter på oleander selger ideer for hjemmemedisiner og fordelaktige insekter

Oleanderen er veldig følsom og kan dø raskt. For å forhindre at dette skjer, sjekk stueplantene for skadedyr regelmessig. Det er ofte nok å fjerne insekter med en tannbørste. Når skadedyrene kutte ned kan hjelpe.

Hjem rettsmidler: Du kan behandle planten med en hjemmelaget spray med appelsinolje. (se nedenfor)

2.5. Bekjempe insekter i orkideer

Skala insekter i orkideer hvordan de skal bekjempe naturlig med oransje olje

Hvis orkideene dine har skalainsekter, må du handle så snart som mulig før skadedyrene sprer seg. Slik gjør du det: Først skraper du av vekten av insektene med en tannbørste, og deretter skjærer du av bladbladene til de berørte blomstene. Du kan deretter behandle de resterende orkidebladene, skuddene og stilkene med et hjemmemedisin.

Egnede hjemmemedisiner: Oransje olje

2.6. Kontrollskala insekter i hortensiaer

Hva du skal gjøre mot skalainsekter i hortensiaer, hjemmemedisiner og fordelaktige insekter

Hvis du vil kontrollere skalainsekter i hortensiaer, kan du ta følgende tiltak:

1. Løsne jorda rundt plantens røtter.

2. Mulching.

3. Hvis angrepet er alvorlig, kan du bekjempe skalainsektene med fordelaktige insekter.

3. Hva hjelper mot insekter? Hjemmemedisiner og fordelaktige insekter

Bruk fordelaktige insekter mot skalainsekter Tips

Hvis du vil kontrollere skalainsekter, kan du kjøre dem bort med fordelaktige insekter, eller du kan behandle plantene med hjemmemedisiner. I det følgende ser vi nærmere på de forskjellige variantene.

3.1. Fordelaktige insekter mot skalainsekter

Skalainsektene angriper ikke bare prydplanter, men kan også forårsake store skader i kjøkkenhagen. Så hvis du finner skadedyrene i hagen, må du handle raskt. Du kan selvfølgelig bekjempe skalainsekter ved å bosette fordelaktige insekter i hagen hjemme. Følgende insekter hjelper:

  • Ichneumonider mot kamskjellinsekter
  • CM-australske marihøner mot melus
  • Marihøner mot insekter
  • (Earwigs hjelpe mot bladlus, som imidlertid ikke tilhører superfamilien av skala insekter)
  • Noen fuglearter

En naturlig designet hage gir de beste forutsetningene for et stort mangfold av arter. Imidlertid kan monokulturer og hager med bare noen få plantearter vise seg å være en reell utfordring. I dette tilfellet kan du også finne visse fordelaktige insekter i hagesentrene. For at du skal finne det rette fordelaktige insektet som lever av larvene og de voksne hannene og hunnene, bør du imidlertid ta med et eksemplar av insektene dine til en spesialist.

3.2. Bekjemp insekter: hjemmemedisiner med myk såpe

Hjemmemedisiner for skalainsekter med instruksjoner om myk såpe

Et effektivt hjemmemedisin for skalainsekter er en løsning laget av myk såpe og alkohol. Hell 2 liter vann i en plastbeholder, tilsett 30 ml myk såpe og 30 ml white spirit og la løsningen hvile i omtrent en halv time til 45 minutter. Påfør løsningen på bladene og skuddene med en børste. Det er verdt å først teste effekten på planten på et blad. Hvis bladet neste dag ikke har blitt gult og faller av, kan du bruke det til å behandle planten.

Viktig: En annen behandling finner sted rundt 10 til 14 dager etter den første. Bruk aldri på orkideer eller oleander.

3.3. Bekjempe insekter med vaskemiddel

Bekjemp insekter med vaskemiddel Tips og ideer

Oppvasksåpe alene kan ikke gjøre mye mot insekter. Men kombinasjonen av olje og vaskemiddel kan vise seg å være spesielt effektiv. Hvis du vil bekjempe skalainsektene naturlig, kan du tilsette 1 ss vegetabilsk olje (olivenolje fungerer godt til dette formålet, men du kan også bruke rapsolje) og 1/2 ts oppvaskmiddel i 500 ml lunkent vann. Rør løsningen godt og hell den i en ren sprayflaske. Bruk den til å fukte plantebladene (inkludert undersiden).

3.4. Er neemolje effektiv mot insekter?

Neem olje for skala insekter er ikke et effektivt hjemmemedisin

Neemoljen som utvinnes fra neem -treet, regnes som en biologisk gift for insekter. Midlet er lite eller slett ikke effektivt mot skalainsekter, fordi de har et skall.

3.5. Oransje olje mot skala insekter

Oransje olje mot skala insekter hjemmemedisiner som hjelper

Den oransje oljen er veldig aggressiv og bretter seg raskt ut. Den har en annen avgjørende fordel: I motsetning til forskjellige andre brygger har den ingen ubehagelig lukt og er også egnet for bruk i lukkede rom. Tilsett ca 10 ml oransje olje til 500 ml lunkent vann, hell oppløsningen i en sprayflaske og rist flasken kraftig. Test deretter effekten på et ark. Hvis dette ikke dør, kan du spraye hele planten dagen etter. Det er skånsomere hvis du pusser skalainsektene med løsningen.

3.6. Bekjemp insekter med rapsolje

Rapsolje er mildere enn appelsinolje og har en lignende effekt: hvis planten blir behandlet med den, kan ikke insektene puste og kveles. Slik at larvene også bekjempes, bør du behandle planten igjen etter en uke.

3.7. Bekjempe insekter med kaffe: det fungerer?

Bruk kaffe for å bekjempe insekter, hjemmemedisiner for å kjøre bort stueplanter

Bladlusene kan effektivt bekjempes med hjemmemedisiner ved bruk av kaffegrut, ettersom koffeinen de inneholder er giftig for dem. Skalainsektene har imidlertid et skall og er derfor mindre eller slett ikke utsatt. Men du kan brygge kaffegrutet, sil dem og vanne plantene med vannet. Skalainsektene vil absorbere koffeinet gjennom plantesaften.

Previous Post
Scarf Upcycling Ideas – Flotte DIY -prosjekter for gjenbruk av tilbehøret
Next Post
Resirkulerbare materialer – hvilke bygningsmaterialer er egnet for resirkulering?