15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Høstblomster for trafikklys: egnede planter for hardførhetssonene 5, 6 og 7

Vi har allerede forklart hvordan du kan sette sammen et effektivt høstarrangement for bøttene. I dagens innlegg skal vi nå forklare hvilke planter som er egnet for å plante hengende kurver. Dette er de vakreste høstblomstene for trafikklys!

Høstblomster for trafikklys: 3 viktige spørsmål

Høstblomster for trafikklys oversikt varianter og tips

En rekke bunndekke, høstblomster og stauder tilbys i hagesentrene. Før du lar deg fascinere av de lyse høstfargene, bør du svare på tre viktige spørsmål som vil gjøre valget ditt enklere.

1. Hvor ofte kan du vanne plantene? Hvis du ikke har nok ledig tid, ofte glemmer det eller rett og slett er trafikklys vanskelig å nå, bør du velge planter som kan klare seg uten vanning i den kalde årstiden.

2. Henger kurven i skyggen, i full sol eller på et skyggefullt sted? Flertallet av de hengende kurvene henger på et skyggefullt til delvis skyggelagt sted, ettersom taket på terrassen eller balkongen kaster skygge på dem.

Høstblomster som henger for trafikklys Ideer til opplegg for klimasone 7

3. Årlige eller flerårige planter? Ettårige planter er ofte ikke hardføre. Du må plante trafikklyset om hvert år. Flerårige planter må være hardføre slik at de kan overleve vinteren ute.

Hvis du er ute etter planter til dine hengende kurver, velger du kortvoksede varianter med hengende stilker. Gruppe oddetall: fem plantetyper ser mye mer harmoniske ut enn seks eller fire, og du kan bedre estimere avstanden mellom de enkelte plantene.

Høstblomster for trafikklys: Vinterherdighetssonene brukes til orientering ved kjøp

Velg høstblomster til trafikklys i henhold til klimasonetips

Når du velger høstblomster, spiller deres vinterhardhet også en rolle. Avhengig av om de er frostharde og hvilke minus -temperaturer de tåler om vinteren, er plantene tilordnet en passende vinterherdighetssone. Denne inndelingen fungerer som en veiledning og er en viktig indikator på hvilke planter som kan og ikke kan dyrkes i en region. Det er totalt 11 soner, sone 1 har en øvre temperaturgrense på -45,5 ° Celsius og er derfor den kaldeste. Plantene som trives der kan overleve vinteren selv ved -45 °.

Sone 11 har en nedre temperaturgrense på + 4,4 ° Celsius og er den varmeste. Fremfor alt vokser det eksotiske arter som tåler varme og sterkt sollys.

Planter som tilhører klimasone 6, 7 og 8 er interessante for hagen hjemme. Den nedre grensen for klimasone 6 er -23,3 °, den øvre grensen -17,8 °. Tyskland er i hardførhetssonen 7 og minimumstemperaturene om vinteren varierer mellom -17,7 ° og -12,3 °. Planter som tilhører klimasone 8 er bare delvis hardføre i dette landet. Den nedre grensen for sonen er -12,2 °, den øvre grensen -6,7 °.

Planter som tilhører vinterhardhetssonene 1 til 5 er hardføre, men de tåler ofte ikke de høye temperaturene om sommeren. Hvor godt de trives i hagen hjemme, avhenger imidlertid også av andre faktorer.

Det er ikke bare det generelle klimaet som spiller en rolle i valg av planter – mikroklimaet i hagen (orientering, lysforhold, stedet er beskyttet mot vind eller trekk) er også veldig viktig.

I det følgende viser vi derfor planter som trives i hardførhetssonene 5, 6 og 7. Disse plantene kan settes opp både som solister og i grupper.

Høstblomster for trafikklys: krysantemum

Krysantemum er populære høstblomster for trafikklys

Med sine fargerike blomster og fargerike løvverk er krysantemum høstens vakreste varsler blant blomstene. Med god omsorg vil de glede hobbygartnerens øye til slutten av november. De fleste flerårige varianter er tilordnet vinterhardhet sone 7 og er vanligvis vinterharde.

Hvis de henger på et solfylt og skjermet sted, kan krysantemumene lett overleve vinteren. I slutten av november kutter du de falmede stilkene tilbake til en fjerdedel og dekker rotkulene med et lag løvverk.

Hvis terrassen eller balkongen er i skyggen, kan du flytte den til et lyst og kjølig vinterkvarter (glasshus, vinterhage).

Forøvrig tilbys også mange årlige varianter i hagesentrene. Disse er følsomme for frost og blir enkelt kastet på slutten av blomstringsperioden.

Høstasteren er perfekt for å plante hengende kurver

Høstblomster for trafikklys asters i lys rosa hengende med eføy

Asters er også en uunnværlig del av hagen. De fargerike høstvariantene kan knapt temmes for sin blomstrende glede før i november. Teppelignende varianter som “Middelhavet”, “Apollo” og “Kristina” er spesielt egnet for å plante hengende kurver. De blir rundt 30 cm høye og har en kompakt, busket vane. Asters spiller en viktig rolle i naturen, da blomstene deres gir mat til mange insekter.

Stemorsblomstene og hornfioler er sanne klassikere

Feltblomstretter som høstplanting for bøtter og trafikklys

Villig til å blomstre og fargerike: stemorsblomster og hornfioler er de perfekte høstblomstene. De to blomstene er nært beslektet, men det er også forskjeller. De hornede fioler har litt større blomster og lengre blomstringstid, som, avhengig av plantetidspunktet (om høsten eller våren), varer til sent på høsten.

Både stemorsblomster og hornfioler tåler frost i begrenset grad. Når temperaturen faller under -15 ° Celsius, trenger du vinterbeskyttelse for å komme trygt gjennom vinteren.

Høstplanting for trafikklys: den spanske tusenfryd er en magnet for sommerfugler og bier

Spanske tusenfryd for trafikklys om høsten

De spanske tusenfrydene er den perfekte blomsten for den solrike terrassen og vinterhagen. De skårer med en veldig lang blomstringstid og blomstrer i rosa til oktober. Tips: Heng blomsten så høyt som mulig fordi blomstene er rike på nektar og tiltrekker seg bier og sommerfugler. De gir mat til insektene om høsten.

Høstblomster for trafikklys: solsikker

Flerårig solsikke er en gul høstblomst som er egnet for å henge lys

Den flerårige solsikken sikrer et godt sommerstemning selv på dystre høstdager. Høyden på stauden varierer sterkt avhengig av sorten. Varianten “Pacino Gold” er rundt 60 cm høy og er derfor perfekt for å plante hengende kurver og potter. “Big Smile” når en maksimal høyde på 35 cm og har en busket vane. Solsikkene er best iscenesatt som solister. Kombinasjoner med andre høstblomster og planter er også mulig, så lenge plasseringen er solrik. For soltilbederen, reserver en plass i full sol på terrassen eller balkongen.

Høstmunkeskapet er en senblomstring flerårig

Høstverbena for planting av potter

Høstmunkeskapet er en senblomstring som åpner sine store drueformede blomster i september. I mildvær kan blomstringsperioden strekke seg til november. Avhengig av sorten, kan høyden variere sterkt. De små stauder er stort sett hybrider. Derfor bør man informere seg selv i hagesenteret i detaljer. Munkeskapet er svært giftig og derfor uegnet for familier med barn eller kjæledyr. Fordi selv kort kontakt med planten kan utløse allergiske reaksjoner. Sørg derfor alltid for at barn og kjæledyr ikke kommer i kontakt med visne blomster, falne blader eller selve planten når du velger stedet..

Hengende blomster til høsten: magiske bjeller sørger for blomstrende prakt

Magiske klokkeblomster til høsten som henger planter for trafikklys

De magiske klokkene gleder øyet fra april til oktober med sine utrettelige blomster. De er ekte overlevende da de trives både i delvis skyggefulle og solrike steder. Enda mer – de magiske klokkene trenger varme slik at de kan vokse og danne blomster. Hvis temperaturen faller under 10 ° Celsius, bør høstblomstene overvintres på et lyst sted.

Høstblomster for trafikklys: ringblomst

Tagetes høstblomster til lyskryss og bøtter

Ikke la deg lure av den lyse oransje fargen: ringblomstene ser ut som ekte høstblomster, men de blomstrer til begynnelsen av oktober. De er også følsomme for frost og må overvintres. I Tyskland dyrkes de derfor som årlige blomster. Likevel er Tagetes gode partnere med andre høstblomster da de skaper en sømløs overgang mellom sensommeren og høsten.

Planting av trafikklys: høstanemonen

Høstanemoner for blomsterpotter, blomsterbed og ideer om trafikklys

Høstanemonene viser seg fra sin vakreste side i hengekurven. Velg varianter med en kompakt vekst som Japonica -hybrid “Pamina”. Den blir omtrent 60 cm høy og er hardfør (vinterhardhet sone 6). Imidlertid, slik at blomsten blomstrer rikelig selv i den kalde årstiden, bør plasseringen være solrik til off-sun. Den flerårige trenger minst 6 timer med direkte sollys om dagen.

Høstblomster for trafikklys: Snakehead (skjoldblomst)

Skjoldblomst med rosa blomster om høsten

Snakehead er en flerårig plante med en oppreist vane og sterkt treaktige skudd. Ved første øyekast er den lite egnet til å plante hengende kurver. De vakre rosa blomstene, den lange blomstringstiden og robustheten taler for den hardføre flerårige. Med en høyde på 60 cm (for de små variantene) er blomsten perfekt som en aksent.

Hengende blomster til høstens trafikklys: paddeliljen

Padda lilje er en vakker høstblomst som opprinnelig kommer fra Taiwan. Den har litt overhengende skudd og når, avhengig av sorten, en maksimal høyde på 50 til 80 cm. Be derfor om et lavt utvalg når du kjøper.

Villblomster: den hvite kløveren

Høstblomster for trafikklys ville blomster hvitkløver

Hvitkløveren er faktisk et bakdeksel som er verdsatt som en prydplante for sine vakre blader. Når den er riktig iscenesatt i lyskrysset, tiltrekker planten seg også oppmerksomhet med sine små hvite blomster. Eføyen er en god plantepartner.

Når alle sommerblomstene har bleknet, er tiden for høstplanter kommet. Høstblomstene er på ingen måte dårligere enn sine “kolleger” når det gjelder blomstring og er ekte iøynefallende. Det viktigste er å velge riktig sort. Fordi ikke alle høstblomster er hardføre og kan overleve den første frosten. Heldigvis er det nok blomster som ser bra ut i en hengende kurv. Kartet med vinterhardhetssonene kan brukes til orientering. Tyskland tilhører klimasone 7. Planter som trives godt i hardførhetssonene 6, 7 og 8 er godt forberedt på den tyske vinteren.

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer