15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bassengbelysning – et spesielt høydepunkt i uteområdet

Bassengbelysning Moderne-svømmebasseng-i-form-av-en-fiolin-om-natten-attraktivt belyst-LED-er innebygd

De siste årene har belysning av svømmebassenger i hagen eller hagen blitt mer et spørsmål om estetikk og tiltrekning enn om funksjonelle krav. Kveldens skjønnhet uteområdet skyldes hovedsakelig den dekorative bassengbelysningen. Installasjonen av et komplett audiovisuelt system skaper en unik atmosfære ved bassenget.

Tradisjonell bassengbelysning harmonerer med designens rene linjer

Bassengbelysning Tredekk-med-innfelt-basseng-natt-belysning-Led-gjør-attraktiv

Lysene er plassert på gulvet eller på sidene av bassenget. Systemets type, form og størrelse, stedet hvor lysspillet observeres og ønsket slutteffekt er avgjørende for plasseringen.

Bassengbelysning – Vis frem bassenget med lys

eksotisk-basseng-design-med-lys-blå-belyst-fontene-tre pergola

De svært vanlige typene bassengbelysning er halogen-, fiberoptiske og LED -lamper. Halogenlyskildene er den tradisjonelle løsningen. Men de har noen ulemper: stor arbeidsstyrke og kvikksølvinnhold. Halogen spotlights med fargefiltre (blå, grønn og rød) brukes for å få forskjellige lysfarger.

Bassengbelysning med fiberoptikk

Fiberoptisk-bakgrunnsbelysning-ved-bassenget-ideer-lyseffekter-med-vann

Glassfibrene arbeider etter prinsippet om total lysrefleksjon, de har evnen til å holde lyset som har falt på dem. De er foretrukne på grunn av lang levetid, lavt strømforbruk, høy sikkerhet og enkel installasjon. Filteret, som settes inn etter lyskilden, bestemmer fargen og lysmengden som glassfiberen avgir. Det kan være diffust eller retningsbestemt lys, eller det kan også være en kombinasjon. Glassfiberbånd skaper en myk og betryggende glødende bakgrunn ved bassenget når de er skjult under bassengkanten, vannfontenen eller annet vannelement. Når de plasseres på overflaten, understreker de bassengets form. Ved spesiell montering på bunnen eller på sidene av bassenget kan du oppnå illusjonen om en stjernehimmel om natten.

Fordeler med LED -belysning for bassenget

moderne-buet-svømmebasseng-innendørs-fontene-rustfritt stål-taklamper-LED

LED -belysning har visse fordeler, inkludert redusert strømforbruk og bred drift, og det er miljøvennlig. Den lavere strømstyrken fører til en økning i antall lyskilder. Fjernkontrollsystemer regulerer programmet for å programmere farger og effekter, for eksempel å endre blink, redusere eller øke lysintensiteten. LED -teknologien muliggjør et bredt spekter av farger, fra ultrafiolett til infrarød. Enhver ønsket fargekombinasjon kan oppnås.

Effekt av farger i lysdesign

spektakulær-ledet-basseng-belysning-design-ideer-for-ute-området

Ifølge fargeterapi har forskjellige farger forskjellige effekter på menneskets sinn, psyke og humør. For eksempel reduserer grønt vår nervøsitet, gir likevekt og balanse. Rødt stimulerer og strammer livsprosessene i kroppen vår. Blått gir ro og fred og oppmuntrer til kreativitet. Konturlys brukes når du vil understreke bassengets form. For å understreke bassengets størrelse og omfang, kan undervannslys plasseres, vanligvis er de innebygd når bassenget bygges.

Side utendørs bassengbelysning

Overløp-basseng-moderne-form-blomsterpotter-dekorasjon-i-bassengområdet

Sidebelysning er installert minst 20 cm under vannstanden. For å bestemme antall lyskilder, bruk følgende regel: på en kvadratmeter vann tilsvarer 25W lysintensitet.

Dekorativt iscenesatte bassengelementer

bassengbelysning-unike-lyseffekter-fontene-LED-lamper

Interessante blikkfang i hvert basseng er vakre vannelementer som fontener og fossefall. Med disse bør fokuset alltid være bevegelsen av vannet. Hvis du installerer lys foran eller bak det fallende vannet, er effekten fantastisk.

Lysende kuler

Staging-utendørs-områder-med-lys-bluss-ball-ledet-indirekte-belysning

Et interessant alternativ for å dekorere svømmebassenger er lysarmaturer som flyter på overflaten av vannet i form av baller, vannliljer, maneter, etc. Lyset de sender ut kan være radialt eller rettet, mot omgivelsene eller nedover, mot volumet av vannet. Disse lysarmaturene representerer kjernen i en lyskilde med oppladbare batterier i et polymerskall. Fotovoltaiske celler brukes også til å lagre solenergi.

Bassenglys i form av maneter

maneter-flytende-på-vann-overflaten-led-belysningskropper

Moderne belysningsteknologi muliggjør visning av synkroniserte lyseffekter og bilder på vannoverflaten. Det er i utgangspunktet to metoder: projeksjon på det lineære området, vanngardin og projeksjon på vanntåke med en tredimensjonal effekt av bildet.

Så, som du kan se, fortjener bassengets nattbelysning spesiell oppmerksomhet. Det er nettopp lyset som strømmer direkte fra vannoverflaten som skaper den største attraktiviteten i bassenget. Vil du oppnå samme effekt i svømmebassenget ditt??

Ideer-belysning-basseng-vann-overflate-flytende-ledet kropp-vannliljer

Bassengbelysning-ideer-flytende-led-pærer-bord-lamper-form

utendørs-basseng-buet-form-moderne-belyst-led-lys-magenta

utendørs-basseng-foss-ideer-lag-et-spektakulært landskap-med-lys

Belysning-utendørsbasseng-uendelig-basseng-spotlys-lyseffekter-vannoverflate

Dekorasjon-svømmebasseng-vann overflate-lys refleksjoner-ideer

dekorative-led-belysning-vakre-koi-dam-basseng-hage-ideer

Design-utendørsbasseng-fiolin-form-LED-teknologi-belyst-ultrafiolett

Glassfiber-bånd-mykt-beroligende-glødende-bakgrunn-basseng

infinity-pool-gulv-lys-innebygde spotlights-design-utendørs-område-ideer

infinity-pool-subtly-illuminated-sports-lights-in-the-floor-leds

Vannoverflate-kunstnerisk-iscenesettelse-med-lys-ledet-basseng-design-vann-funksjoner-foss

Previous Post
Jernmangel hva skal jeg gjøre? – En oversikt over årsaker, symptomer og matvarer som inneholder jern!
Next Post
Å bygge og legge ut et drivhus i hagen – det du må vurdere