15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bassengvedlikehold i regnet: du bør gjøre dette før og etter stormen!

På disse uvanlige dagene i juli opplever vi stormer og flom uten sidestykke. Du har sikkert lagt merke til at for mye regnvann ikke bare skader grønnsakshagen din, men også svømmebassenget. Alle bassengeiere som vedlikeholder bassengene sine selv, vil en dag stå overfor problemet: Hva må du gjøre når det regner? Her er noen tips om hvordan du beskytter bassenget ditt mot regn og gjenoppretter god vannkvalitet etterpå.

Kan regne overløpe et basseng?

Tapp ut bassengvannet 10 cm når det regner

Først og fremst er det ikke nødvendig å tømme bassenget før stormen, da dette kan forårsake store skader ettersom vannet beskytter kledningen på vegger og bunn. Hvis du imidlertid er bekymret for at regn kan renne over bassenget, må du tappe litt vann. 10-20 cm til kanten skal alltid være fri.

Tøm bassengvannet litt når det regner

Hvis du har et svømmebasseng i hagegulvet, trenger du vanligvis ikke å bekymre deg for et overløp, fordi vanndreneringssystemene som skimmer eller overløpskanal fungerer som overløpssikring, som i en servant. Det overfylte vannet mates normalt inn i et filter, hvor det rengjøres og deretter føres tilbake til bassenget via en pumpe.

Basseng over bakken med belysning og mulch

Når det gjelder et basseng over bakken eller et Intex-basseng, kan overløp bare bli et problem hvis gulvet rundt bassenget blir ustabilt på grunn av det overfylte vannet eller hvis vanntrykket blir for høyt og veggene truer med å lette. Overflod har imidlertid sjelden slike alvorlige konsekvenser. Selv om bassenget som er satt opp overløper, vil bare vannet som er for mye gå tom og ikke hele innholdet i bassenget. Hvis bassenget er for fullt på grunn av regnet, kan du tappe litt vann gjennom en slange i avløpet eller i en plastbeholder.

Bare for informasjon: 1 mm nedbør tilsvarer en liter per kvadratmeter. I juni 2021 var gjennomsnittlig nedbør i Tyskland 95 liter per kvadratmeter. Så det er 95 mm eller omtrent 1 cm per kvadratmeter. Et 30 kvadratmeter basseng inneholder 37 500 liter vann.

Dekk bassenget eller ikke når det regner?

Dekk bassenget eller ikke når det regner

Det er ikke nødvendig å sette på et deksel, ettersom støv og smuss fortsatt kan komme i vannet i kraftig regn og vind og presenningen kan bli alvorlig skadet. Pluss, etter det må du fortsatt pumpe ut regnvannet som har samlet seg på dekselet. Så du kan la bassenget være åpent når det regner.

Dekk bassenget når det regner

Noen bassengeiere er også av den oppfatning at innsatsen for å forsegle bassenget lett i 1 eller 3 dager i dårlig vær er for stort. Det ville være mer fornuftig hvis du skal på ferie i 2 eller 3 uker eller bare ikke er hjemme.

For å gjøre rengjøring etter regnet enklere, anbefaler vi at du rengjør bladene rundt bassenget før regnet og tilfører litt algedrep i vannet for å forhindre at alger dannes.

Skal du la bassengpumpen gå i regnet?

Bassengvann når det regner blir skittent og grumsete

Hvis det drypper, er det mulig å la filteret være i gang. Men når det er kraftig regn og tordenvær, kan det ofte oppstå strømbrudd. Eksperter anbefaler å slå av bassengpumpen og filtreringssystemet og sørge for at de er beskyttet mot regn. Dette vil også forhindre at skimmeren blir tilstoppet av blader og grovt skitt.

Hvis høyt vann truer med å senke bassengpumpen, er det best å slå av bassengets strømforsyning via hovedkontrollpanelet. Hvis du trygt kan fjerne pumpen, må du oppbevare den innendørs. Skulle pumpemotoren komme under vann, må den sannsynligvis byttes ut.

Regn skader vanligvis ikke bassengutstyret, selv om det varer i flere dager. Hvis du er bekymret, kan du bygge en slags værbeskyttelse for filterpumpen. Imidlertid er flom det virkelige problemet.

Bassenget er grumsete, melkete eller grønt etter kraftig regn?

Grønt vann i bassenget hva du skal gjøre

Det er ikke uvanlig at bassengeiere oppdager at vannet har blitt grønt og / eller grumsete etter en regnskur. Det er fordi regnvann inneholder støv, pollen, sand og andre forurensninger. Hvis det kommer kraftig regn på bassenget under tordenvær, vil bassengvannet bli forurenset av selve regnvannet. Denne forurensningen balanserer vannparametere, spesielt pH, da regnvann har en pH på 5 til 6 mens bassengvann trenger en pH mellom 7 og 7,4. Kvaliteten på bassengvannet blir deretter svekket, noe som raskt fører til multiplikasjon av alger og mikroorganismer samt grønt vann og et grumsete utseende. Det blir viktig å bli kvitt det grønne vannet, slik at det kan brukes til svømming igjen.

Rengjør bassenget etter regnet

Rengjør bassenget etter regnet

Etter at stormen er over, er det første vi må gjøre å senke vannstanden i tilfelle den har steget for mye. Dette vil bringe bassengvannet til et passende nivå for riktig rengjøring. Sett filterventilen i “Avfall” -modus og start pumpen til Vannstand på halve skimmeren står. Hvis du har et sandfilter med en flerveisventil, kan du bare bytte det fra vakuum til avfallsmodus for å tømme noe av vannet fra bassenget uten å føre det gjennom filteret.

skimmeren eller overløpskanalen fungerer som overløpsbeskyttelse

Fjern deretter alle Innskudd fra skimmeren og pumpekurvene. Med et landingsnett kan du fjerne overflatesmuss, dvs. insekter, blader og andre elementer som flyter på overflaten. Rengjør også bassengdekket slik at smuss ikke kommer tilbake i bassenget.

Snu Pumpe og filtersystem på igjen, slik at de kan filtrere ut de små smusspartiklene. Bruk en børste eller et bassengvakuum for å rengjøre veggene og gulvet i bassenget. Avklaring og Flokkulanter kan påskynde rengjøringsprosessen betraktelig og kan være nødvendig for sandfiltre.

Regnvann endrer pH i bassengvannet og klorinnholdet

Nå burde du Mål vannparametere, for å finne ut hvilke som er uaktuelle. Vær spesielt oppmerksom på pH -verdien til bassengvannet og konsentrasjonen av desinfeksjonsmidler og rengjøringsmidler, dvs. klor, brom eller aktivt oksygen. Nemlig hvis det har falt mye regn i bassenget, vil det føre til at det blir fortynnet. Som et resultat reduseres effektiviteten.

Etter å ha justert pH til 7,2, bør du ha en om kvelden Sjokklorering utfør og tilsett litt algicid. Stopp det Kjør deretter filtersystemet over natten. Dagen etter bør du analysere pH og klornivåene igjen.

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Du kan faktisk gå ned i vekt med suppe! (men bare hvis du unngår disse feilene)