15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design hagen din – kinesisk harmoni i uteområdet

hagedesign steinhage-inspirasjon-eksotisk-dam-vannplanter

Det er mange stiler innen landskapsarbeid. To viktige ting skiller seg ut: den enkle og landskapsstilen. For det andre passer prinsippene for Feng Shui -undervisning, som nylig har blitt veldig populære,. Flere og flere hobbygartnere vil ha Feng Shui Design hagen. Hva lærer denne filosofien oss når vi planlegger uteområdet? Dette er et system med regler og prinsipper for hvordan vi kan skape et harmonisk miljø for å oppnå helse, lykke og velstand. Feng Shui brukes på forskjellige felt, men hovedsakelig innen arkitektur og interiørdesign, men den gamle kinesiske undervisningen vekker størst interesse for landskapsarbeid.

Design av en hage – Grunnleggende om Feng Shui

hagedesign i kinesisk stil-dam-steiner-idé

Ordet “Feng” betyr vind og “Shui” betyr vann, så Feng Shui symboliserer de to viktigste elementene i livet til den gamle kineseren. I henhold til de kinesiske reglene, som vi helt har vedtatt i dag, er det viktig å vurdere det omkringliggende landskapet når vi skal velge et sted for et nytt bygningsobjekt. Hvis du har en Feng Shui Design hagen da bør du være nøye med de omkringliggende skogene, fordi deres beliggenhet og form sterkt bestemmer husets skjebne og fremtid.

I det gamle Kina ble det antatt at hvert hus var voktet og beskyttet av mytiske figurer. De gamle kineserne så sin oppgave i å øke den positive innflytelsen fra mytiske skapninger. Skilpadde, føniks, tiger, drage og slange er symboler fra kinesisk mytologi og regnes som Feng Shui -dyr. Hver av dem tilsvarer et bestemt element, en farge, verdensretning og har sin egen symbolikk.

Skilpadden er et symbol på lang levetid og støtte. Phoenix symboliserer velferdsendringer, flaks og håp. Tigeren symboliserer det mektige forsvaret, dragen bringer suksess og slangen symboliserer visdom og tålmodighet.

Det må være en fenix foran huset. Du kan plassere en skilpadde på baksiden av huset. Forholdet mellom dragen og tigeren er et viktig hierarki. Dragen er høyere enn titeren, så det må være sånn utenfor. Hekker og små busker har sin plass vest på tunet og aktivt voksende trær og høye busker trives best på østsiden. Hvis du vil, kan du også bruke ekte symbolikk, med små statuer eller figurer av de mytiske dyrene beskrevet ovenfor.

Design hagen – del uteområdet i forskjellige soner

hagedesign deco-stimulering-hylle-utendørs-hekk-planter

Den kinesiske Ba-gua-ottekantet hjelper oss med å designe de forskjellige funksjonsområdene. Den består av ni seksjoner, hvorav åtte er trekanter. Hver seksjon tilsvarer et aspekt av menneskelivet. Åttekantet har sitt element, farge og verdensretning. Den bestemmer hageplanen, kardinalpunktene, og som et resultat er hagen delt inn i ni soner.

Blomsterbed er ikke typisk for kinesisk stil. Blomstene er ganske enkelt en del av den generelle naturlige sammensetningen, de vokser fritt uten planlegging.

I vest – et sted for rekreasjonsområde

hage-design-bonsai-personvern-skjerm-vegg-blomsterpotter

Nordvest – “Venn, lærer”: Et bra sted for rekreasjonsområde. Hvis du har en Feng Shui Design hagen, da bør du plassere metallkunstgjenstander nøyaktig i denne sonen. Dette betyr at grunnfargen her er hvit, kombinert med sølv, blå, men også omtrent gul, som gullfargen. Aster, pioner, prydgress, glem-meg-ikke, iriser vokser godt i dette området.

Vest – “Barn”: Det billigste stedet for en utendørs lekeplass. Planter med hvite eller sølvblomster som delphinium, snøklokker, lupin, elementet metall hersker her og disse blomstene understreker det. Nyttig tillegg kan være gul og oransje, med blomster rudbeckia, krysantemum. Tulipanene anbefales spesielt.

Sør – Høye planter og trinn gir hagen et strukturert utseende

hage-design-hage-sti-stein-grus-trær-planter

Sørvest – “Forhold”: Et godt sted for hvile og avslapning. Betoningen er på plantene som symboliserer kjærlighet og vennskap. Rosa, rød og lavendel er fargene som etterspørres her; asters, nelliker, roser, liljer og flox er valgt fra blomstene, som gjenspeiler jordens kraft med sine gyldenbeige toner.

Sør – “Fame”: Denne sektoren forholder seg til folks sosiale status. Relevante høyere planter i en pyramideformet design med oransje og røde farger er vedlagt her, dette er de forskjellige typene lønn, surmelktistel, også medisinske urter. Andre urter som peppermynte, basilikum, sitronmelisse er også velkomne i denne sonen.

Sørøst – “Rikdom”: Det rette stedet for en vannfunksjon. Vannet er et symbol på rikdom og evig bevegelse. De beste plantene for denne sektoren er mangebladede lupiner, duftende fioler, lilla klokker (Heuchera). Den sterke silhuetten til et tre med smale blader er et must i denne sonen. Du kan også dyrke forskjellige typer løk her.

Øst – en harmonisk sone hvor du kan slappe av

Stauder stor hage hage skur Feng Shui prinsipper

Øst – “Familie”: I denne hagesonen presenteres forholdene. Her kan du lage hekker. Sonen domineres av elementet tre og den grønne fargen, det er symbolet på fruktbarhet. Harmonien avrundes her med tidligblomstrende blomster som primula, krokus og andre.

Nordøst – “Kunnskap”: Et godt sted for stauder, som symboliserer den kontinuerlige læringsprosessen, også godt egnet for frukttrær. Elementet jord er her dominerende og den mørkegrønne fargen, representert av selje, einer, etc..

Nord – lag en vannhage

Foss høyt tre stein hage asiatisk Feng Shui stil

 Nord – “Karriere”: Fra denne sonen kan man forvente endringer i karrieren. Planter med buede blader er etterspurt her, det dominerende elementet er vann, aksentfargene er blå og lilla, som i klematis, plomme, iris. Suppleres med eple, jasmin, påskelilje og flammeblomst (phlox).

Midt i hagen – medisinske planter med gylden gule og oransje blader

form høye trær deco stein benk lanterne belegningsstein

Hagesenter, senteret – “Helse”: Hjertet i hagen din konsentrerer positiv energi. Medisinske planter bør dyrkes her, så vel som de med gylden gule og oransje blader. Disse inkluderer iris og gule dagliljer, de understreker det dominerende elementet, jorden.

Hvordan er hagen din designet? Hva slags blomster og hvilke trær vokser der? Vil du følge de kinesiske reglene for harmoni i hagedesignet ditt? Jeg vil definitivt gjøre det i min lille hage. Eller i det minste prøver jeg å gjøre det! Jeg ønsker alle mange hyggelige timer i et fantastisk uteområde fullt av fred og harmoni!

Utvendig med harmonisk design

Hagedam i shui -stil lager hus med stein

Opprette en kolonihage – tips for design i Feng Shui -stil

Innendørs trær plen betong belegningsstein hage dekorasjon

Tildelingshage med høye stauder og busker

Ideer plen høye stauder hagedam Asiatisk stil

Steinhage med hagedam i midten

Naturstein hagedam gulv stein kant tre gjerde personvern skjerm

Foss i hagen

Foss i hagen sommerfugler trær steinmur figurer

Hage i åssiden

Kinesiske grunnprinsipper for valg av romtrær

Tildelingshage designet etter prinsippene for Feng Shui

lage plenområde tre pergola solbeskyttelse personvernskjerm

Vannhage – steinbru og hagebenk i ett 

Stone bridge benk hage vann planter høye trær

Legging stil sand grus gulv høye trær

Plantekrukker hagesti naturstein høye planter personvernskjerm

Stildesign ideer hagefigurer fuglhus stein

dele hage tjern steiner tre terrasse sete

Japansk stil lønn stauder jord naturstein hage sti fuglhus

Previous Post
17 moteantrekk – stilige kombinasjoner for kvinner
Next Post
Interessant idé for hagedesign gjør hagearbeid enkelt