15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

30 ideer for billig hagedesign og dekorasjon

hagedesign billig-idé-småstein-gulv-solsenger

For alle lidenskapelige gartnere som enten har lite tid eller ikke nok penger til Hagedesign Vi har utarbeidet noen tips om hvordan du kan gjøre hagen din rimelig og moderne. Alt du trenger er et friluftsområde og mye fantasi. Før du begynner, bør du være oppmerksom på at en forseggjort hageanlegg krever mye vedlikehold og tid. Så tilpass valg av plantearter og mengder til fritiden din for å kunne gi den nødvendige omsorgen.

Kreativt og rimelig hagedesign – 10 tips

hagedesign billig-idé-utendørs-kjøkken-mot-skodderblokker

Planlegg alle elementene i hagedesignet for å spare tid og penger

1. Hvis du vet nøyaktig hva du vil, kan du virkelig velge det billigste alternativet for det Hagedesign Finne. Du bør tenke nøye gjennom hvordan du planlegger å bruke hagen din og hvor mye tid du er villig til å investere i å vedlikeholde den. Planlegg først hvordan du vil at hagen skal se ut, og kjøp først de nødvendige plantene, dekorasjonene og møblene. For de som vil gjøre alt selv – dette er uten tvil en av de billige ideene, men det tar også mye tid.

Hagekunst og møbeldesign

hagemøbler-billig-idé-trestamme-sidebord-terrasse

2. Vil du ha en designerhage med originale elementer, dekorasjoner og et unikt design? For de som er villige til å bruke mer penger på det, kan det være bedre å ansette en profesjonell designer for det Hagedesign å ta i bruk. Han vil også hjelpe deg med planleggingen, svare på dine ønsker, men også gi forslag til en bedre design, for han har tross alt en viss erfaring.

Råd fra fagfolk

hage-design-billig-idé-plan-på forhånd-skisse

3. Råd fra en hagearbeider kan alltid være nyttig for deg – med de grove ideene og hans kunnskap vil du definitivt komme til et overraskende resultat Hagedesign komme. Vedlikehold av hager av en profesjonell kan begrenses til sesongarbeid. Han kjenner også behovene til forskjellige plantetyper og kan derfor fortelle deg nøyaktig hvilke typer som er enkle å ta vare på og som passer din fritid.

Utendørs hage ideer

hagedesign-billig-idé-natursteinplater-gulv-bakdeksel-i-mellom

4. Ikke kjøp alt på en gang. Lag en liste over alle elementene og dekorasjonene du kan kjøpe, og beregne gjennomsnittlige ukentlige utgifter du kan gjøre. Alt du ikke trenger raskt kan bli funnet senere. I løpet av denne tiden har du også muligheten til å dele ideene dine for Hagedesign å revurdere. I ettertid kan du til og med finne på noe bedre.

diy-hagemøbler-benk-forskaling-blokker-treplater

5. Billig betyr ikke nødvendigvis billig. Velg det bedre, ikke nødvendigvis det billigere. Vurder forskjellige produkter før du kjøper. Det anbefales å investere i teakmøbler fordi det vil vare livet ut, mens billigere tre krever mye mer forsiktighet og kanskje bare varer noen få år. Det samme gjelder andre elementer som gulv, der stein for eksempel er et bedre valg enn tre. Så planlegg utgiftene i god tid slik at du kan glede deg over hagedesignet ditt på lang sikt.

Krevende eller lettstelte planter?

hage-dekorasjon-billig-idé-planter-skodder-blokker-bygge

6. Den Hagedesign er en liten utfordring. Bruk naturmaterialer – tre, metall og stein er spesielt egnet for møblering av terrassen, så vel som dekorasjonene. En gammel trestamme kan gjøres om til et lite sidebord. En romantisk steinsti laget av elvestein og sand kan føre til terrassen. For eksempel, hvis du vil ha en dam, må du finne kreative måter å implementere den på.

7. Hvis du for eksempel vil ha noen krevende plantearter som er eksotiske, må jorda oppfylle visse krav. Og det har selvfølgelig også innvirkning på tiden du har å investere i vedlikehold. Velg riktig planteart for de skyggefulle, delvis skyggefulle og solrike områdene i hagen din.

Skjerf steiner ideer fra skjerf steiner

hagedesign-billig-idé-rom-skillelinje-trapp-trinn-skodder blokker

8. En klok langsiktig investering er for eksempel de eviggrønne planteartene, ettersom de fleste er permanente og lette å ta vare på. Om ønskelig kan mange av de eviggrønne planteartene også omdannes til originale bonsai -trær med en formskåret. Og dette kuttet skjer vanligvis ikke mer enn to ganger i året, slik at du ikke trenger å bruke mye tid på det heller.

Ideer til billige gulv og fortau i hagen

hagedesign-billig-idé-gulv-grus-betong-plater

9. Trenden er Hagedesign basert på eksemplet på fremmede kulturer. Asiatiske hager er for det meste mer vedlikeholdskrevende enn andre kjente hagetyper. Så hvis du vil redesigne en Feng Shui -hage eller japansk zenhage, bør du forvente deres spesielle egenskaper. Bonsai -trærne som nettopp er nevnt er en flott variant. Plenområder som krever vedlikehold kan igjen erstattes av grus- og steinbed.

liten dam og steinhage

hagedesign-billig-idé-tjern-steiner-bakdekke-bregner

10. På egen hånd Hagedesign Du kan selvsagt bare kombinere individuelle elementer fra de forskjellige hagetypene og lage en interessant blanding av stiler. Du kan alltid gjøre det du synes er best i hagen din. Det er ingen grenser. Kombiner moderne elementer med rustikk, asiatisk med middelhavet eller hva du forestiller deg.

Evergreen planter er alltid godt egnet

hagedesign billig-lettstelt-idé-eviggrønne planter

Eviggrønne planter er ikke bare vakre å se på. På grunn av deres mange arter med forskjellige bladstrukturer, høyder og formbart grønt, skaper de en interessant tekstur i hver seng. I tillegg kan du nyte den vakre grønne fargen selv i grå vinter. Hagen ser mye vennligere ut.

Benk av forskalingsblokker og tre

hagemøbler-billig-diy-skodder-stein-planke-benk

Utstyr hagen eller terrassen med en selvlaget benk. Du trenger ingen spesielle byggekunnskaper for dette. Bruk betongblokker som du bare stabler oppå hverandre. Du designer setet ved hjelp av trebjelker, og du kan også legge til et ryggstøtte. Det eneste som mangler er noen få seteputer, og du har et komfortabelt og moderne sete.

Minidam i bøtta

hagedekorasjon-billig-idé-kuebel-dam-vannplanter

Et tjern trenger ikke alltid å være stort for å ha en interessant effekt. Du kan også designe en liten versjon i kar, boller eller kar og nyte vann som element selv i små utearealer. Kombiner den med bakdeksler, maling, småstein og elvesteiner. På denne måten ser hagedammen mer naturlig ut og derfor mer attraktiv.

hagedekorasjon-billig-idé-vann hage-keramisk-bolle-terrasse

Du kan også spørre om egnede vannplanter som er mest komfortable i en liten og grunne beholder. Det er også viktig at minidammen ikke er i direkte sol, ettersom vannet der vil varme opp for raskt og plantene vil gå til grunne. Ellers kan du til og med nyte de vakre vannliljer. Med et større fartøy kan du til og med ha muligheten til å avle små gullfisk. Du kan også finne ut mer om dette hos en forhandler.

hagedesign-billig-idé-kant-steiner-tulipaner

Forresten, du kan bruke betongblokker ikke bare for en hagebenk. Selv små skillevegger, som du til og med kan plante med vakre blomster og dele visse områder, og trapper kan bygges med dem uten problemer og også enkelt. Se slike ideer ovenfor. Steinene er enkle å håndtere og gleder derfor alle hobbygartnere når det gjelder å designe landskapet i uteområdet.

hagedesign-billig-idé-gulv-betong-plater-prydgrus

hagedekorasjon-billig-idé-tre-stige-plantestativ

hagemøbler-bygg-selv-skodder-blokker-treplater-planter

hagedesign-billig-stepping-stones-bakdeksel-blomsterbed

moderne-billig-hage-design-personvern-hekk-busker

Mesterverk i moderne hagedesign

20 ideer til hagen som lover vakre stunder utendørs

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen