15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 unike botaniske hager og parker fra fjerne kontinenter

botaniske hager parker toppen

Interessant kutte hekker, dammer fulle av vannliljer og koi, drivhus fulle av eksotiske blomster, rare og fascinerende skulpturer – botaniske hager og parker rundt om i verden viser skjønnheten i dyrket natur. Som en sammensmeltning mellom den ville, utemmede naturen og menneskets arkitektoniske geni, er disse parkene som et stykke paradis som vi kan lage med egne hender.

1. Botaniske hager og parker – Brooklyn botaniske hage, USA

botaniske hager, brooklyn usa

bonsai museum brooklyn new york

Det er mange botaniske hager og parker i New York, men Brooklyn Botanic Garden skiller seg ut fra mengden. Det ble grunnlagt i 1910 og strekker seg over 52 hektar. Hagen er hjemsted for mer enn 12 000 plantearter, med høydepunktene i hagen Cherry Esplanade, Steinhardt Conservatory og Bonsai Museum. Det er også en av verdens mest ubehagelige blomster, som sist blomstret for seks år siden – Sumatra Amorphophallus Titan eller likblomst kalt.

2. Botaniske hager og parker – Kirstenbosch nasjonale botaniske hage i Sør -Afrika

Kirstenbosch botaniske hage Cape Town Sør -Afrika

botaniske hager kirstenbosch cape town strelitzie

Denne vakre hagen ligger på et område på 89 hektar i Cape Town, på skråningen av Table Mountain, og ble grunnlagt i 1913. Kirstenbosch er stolt over å være den vakreste hagen i Afrika, og æren er velfortjent. Det er utpekt som et UNESCOs verdensarvliste. Selv om en stor del av hagen er dyrket, beholdes et enda større område for å beskytte biologisk mangfold (flora og fauna). Et varemerke for hagen er Strelitzia, en gul versjon kalt Mandelas Gold.

3. Missouri botaniske hage i USA

Missouri USA botanisk hage

Opprinnelig var den 79 mål store eiendommen en privat landeiendom som eies av forretningsmannen Henry Shaw, men den har vært åpen for publikum siden 1859. Den 14 hektar store japanske hagen “Seiwa-en” er den største i sitt slag på den vestlige halvkule, mens vinterhagen i Climatron er hjemsted for eksotiske tropiske planter.

4. Singapore botaniske hage og parker

Singapore botaniske hage

botanisk-hage-singapore-dam-vannliljer

botanisk hage singapore orkideer

Singapore botaniske hagetrær

Singapore blir ofte referert til som “Garden City” og med god grunn: Det er 300 parker og 4 naturreservater på øya. En av de vakreste er den 183 mål store botaniske hagen, som huser mer enn 20 000 orkideer, samt ville aper og skilpadder. Grunnlagt i 1859, og det er den eneste botaniske hagen i verden som er åpen daglig fra 5 am til midnatt.

5. Jardin Botanique de Montreal, Canada

Jardin botanique de Montreal canada botaniske hager

Du tror kanskje Canadas kalde vinter ville gjøre hagearbeid til en utfordring, men Montreal’s Jardin Botanique viser at teorien er feil. Hagen, som ble etablert i 1931, bruker innendørs og utendørs rom for å ta imot besøkende året rundt. I de varmere månedene vil du først se de 30 temahagene, inkludert “den største kinesiske hagen utenfor Asia og den japanske hagen, som har bonsai -trær og noen utsøkte vannfunksjoner. Når været er kaldt, gå til Insectarium, som inneholder 160 000 levende og bevarte insektarter. Høydepunktet er utstillingen “Butterflies Go Free”, der tusenvis av tropiske sommerfugler og møll slippes ut i drivhusene.

6. Longwood Gardens, USA

botaniske hager parker Longwood Gardens USA

Som Missouri Botanic Garden var Longwood Garden en gang privat eiendom – familie eid av DuPont, men ble omgjort til en offentlig hage i 1919. Hagen er på mer enn 1000 hektar og inkluderer 20 utendørs og 20 innendørs hager. Utstillingene inkluderer: Orangeriet, Silver Garden, Acacia Passage, Orchid House, Cascade Garden, Palm House, Mediterranean Garden, Tropical Terrace og Outdoor Water Garden.

7. Royal Botanic Gardens i Sydney, Australia

sydney botaniske hage australia

Royal Botanic Gardens, grunnlagt i 1788, har utsikt over Sydney sentrum og det beryktede operahuset i Sydney. Tiår med forbedringer av jorda har gjort det mulig for et vakkert utvalg av planter å blomstre, inkludert mange som vokser i glasspyramiden. I mai 2011 bodde en koloni med over 22 000 fruktflaggermus i hagene, men de drepte dusinvis av trær og ble til slutt kastet ut..

8. Francisco Alvarado Park, Zarcero, Costa Rica

Hedgerows francisco alvarado park zarcero costa rica

Abstrakte former, bueganger og ansikter på merkelige skapninger vokser ut fra gårdsplassen i Parque Francisco Alvarado, funnet i Zarcero sentrum, Costa Rica. Hekkhagen har blitt formet i disse fascinerende formene av den samme mannen siden 1960 -tallet.

9. Hagene i Las Pozas, Xilitla, Mexico

botaniske hager cluptures mexico las pozas

botaniske hager xilitla mexico

Skulpturpark mexico las pozas

Las Pozas er mer som en surrealistisk skulpturpark enn en hage, og er lekeplassen til den britiske poeten Edward James, kunstens beskytter. James var en lidenskapelig talsmann for den surrealistiske kunstbevegelsen, og hans kjærlighet til stil er tydelig i Las Pozas, som inkluderer over 80 mål med naturlige fosser og bassenger, samt betongskulpturer. De tørre, merkelige skulpturene ble bygget mellom 1949 og 1984; hele prosjektet kostet James over $ 5 millioner fra salget av hans store samling av surrealistisk kunst.

10. Kyoto botaniske hage, Japan

kyoto japan botaniske hage

Kyoto botaniske hage ligger på et omfattende område på 240 000 m2 og ble grunnlagt i 1924. Hagen ligger ved Kamogawa -elven. Med rundt 12 000 forskjellige plantetyper, hager, en vinterhage, nyttig plantehage, store plener og en lekeplass for barn, er det en av de største botaniske hagene i hele Japan.

Previous Post
Progressive linser i trend – hvorfor multifokale briller er verdt
Next Post
Yoga øvelser hjemme