15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 tips for hagedesign: danne et harmonisk ensemble

Tips-hagedesign-personvern-belysning-basseng-hagemøbler-pergola i tre Å designe hagen vår er ikke en lett oppgave. I tillegg til personlige preferanser og ønsket om å implantere den ene eller den andre planten, er det imidlertid bedre å søke råd fra en profesjonell. Men hvis du vil designe din egen hage selv og vil bruke din kreative visjon om harmoni, vil vi gi deg noen få Tips til hagedesign.

Tips for hagedesign: Lavvoksende planter i forgrunnen

Tips-hage-design-blomster-fargerike-plen-farge-blomst-teppe

Når du designer et nytt område, er det best å begynne med å plante høyere planter som vil tjene som bakgrunn for de lavere artene. For eksempel er et grønt bambusgjerde eller prydplommer gode alternativer for en “ramme” for de mindre plantene.

Tips til hagedesign: farget sirkel

tips-hage-design-tulipaner-rosa-planter-bolle-forhage

Valget av farger tilsvarer naturligvis din personlige smak. Men når det gjelder inspirasjon, kan du prøve noe som heter fargehjulet. Dette verktøyet er nyttig for å unngå irriterende feil i fargekombinasjonene. Det vil gi deg gode ideer og vise deg hvilke farger som “fungerer sammen” og hva som egentlig ikke passer sammen.

Sett aksenter

tips-hage-design-georginer-blandet-farget

Når du oppretter fokuspunkter og flotte blikkfang i hagen, bør du velge slike planter slik at mulige konflikter med andre elementer i sammensetningen unngås. Med andre ord, velg enten flotte aksentplanter i sentrum av området eller høye grantrær i det bortgjemte hjørnet av hagen. Det viktigste er ikke å overdrive, fordi et annet fokus bare kunne svekke inntrykket av komposisjonen som helhet.

Design hagen etter sesongen

Tips-hagedesign-trepergola-steinhage-moderne-personvernbeskyttelse

Årstidene kommer og går, men hagen din må alltid se bra ut, ikke sant? Ja, det er også mulig å nyte plantens skiftende farger gjennom året. Ikke nekt deg selv denne gleden, gå til det nærliggende hagesenteret og spør om eviggrønne planter som vil glede øynene dine hele året. Hvis du kombinerer de eviggrønne plantene med løvtrær, vil du ikke bare gjøre hagen din mer mangfoldig, men også gi den forskjellige farger og former. Du kommer garantert aldri til å angre på det!

Tips for hagedesign: Mot trendene

Legge trapper i hagen naturstein blomster vokser busker harmonisk ensemble

Planter i hagesenteret er vanligvis gruppert og ordnet etter et bestemt symbol. Dette betyr imidlertid ikke at planting i hagen din skal følge dette prinsippet. For eksempel kan planter til steinhager plantes i store sprekker i den indre delen av hagen. Du kan dyrke frukttrær bak de fargede kantsteinene eller bare la dem spre seg slik at du kan prøve å lage grafiske bilder.

Bare de beste

Forsidehageideer design-med planter-blomster dekorative plenpleie-tips

Når du skal kjøpe nye plantetyper i spesialforretningen, må du først se nøye på dem og deretter velge bare de beste og sunneste av dem du liker. Vær oppmerksom på at de ikke har tegn på sykdom eller noen form for skade. Sørg for at etiketten på anlegget inneholder klar og lettlest informasjon. Hvis du er i tvil om en bestemt plante, kan du ta en annen.

Klatreplanter

hagehus inngang klatreroser hageideer planter blomstrer

Å dyrke klatreplanter er en fantastisk måte å gjøre bare vegger eller vegger mer komfortable og koselige. Her kan du gi fantasien din frie tøyler – du kan legge til vertikale aksenter eller dekorere gamle frukttrær med klatreplantene.

Fordelene med god planlegging 

Hageskoglignende busker, hagestier laget av småstein

Før du kjøper og planter et lite tre, er det en god idé å finne ut hvilken størrelse det treet vil vokse til når det er ferdig utviklet. Ellers kan det oppstå problemer: potteplanten som har prydet hagen din en stund kan overskygge mange andre planter på få år. Dette vil endre karakteren til hele komposisjonen.

Design av hagen: velg riktig jord

Hagestier grønt gress blomsterbed-lag på skråningstipsene

Valget av planter er utvilsomt spesielt viktig, men egnede betingelser for deres utvikling bør heller ikke undervurderes. For eksempel kan nabolaget av azaleaer og rhododendron virke attraktive, men de kan dø hvis jorden er for kalkrik. Eller hvis du vil dyrke Gunnera (mammutbladet) i tørr jord, vil det sikkert lide. Dens utvikling vil bremse, bladene vil forbli små og ikke utvikle seg fullt ut.

Personvern gjerde laget av levende planter hagedesign tips

Planter du liker må være hardføre. Hvis du vil nyte sjarmen i mange år, bør du tilbringe mye tid i hagen fordi hagearbeid tar tid og penger, selvfølgelig.

Matchende former

kunstnerisk designet blomster-senger-tulipaner-vårfarger i hagen

Ulike former kan kombineres harmonisk i hagen eller brukes til å skape kontrast. For eksempel kan kronen på boktreet, nøye formet med en saks, som har en kuppelform, stå i kontrast med den arkitektoniske formen på agaven og harmonisk kombinere med de myke mønstrene til melkeurt.

Vi håper det presenterte ovenfor Tips til hagedesign kan hjelpe deg med å gjøre utendørsområdet ditt vakrere og mer koselig. Vi ønsker deg mye moro!

Nyt en blomstrende hage

Lag en hage ale-design fargerik blomsterduftende seng

Klatreplanter er et høydepunkt

Trepergola i hagen som dekorasjon for klatreplanter

Arcade klatreverk støtte Arch-lignende konstruksjon albert kahn-park

Personvernbeskyttelse med levende planter

Sett opp et sittegruppe i hagen. Personvern med hekketips

Lavvoksende blomster som vokser en seng tips hagedesign

Hagesign blomsterbed for å skape elv av blå og hvite blomster

vårhage design fargetips plantetyper fargerike blomster

lavvoksende og høyt voksende plantearter Fargetips for design

Sirkulære blomsterbed med kantstein-tips i hagen

Å designe en hage med trær og høye busker - ideer og tips

Garden design blomsterbed fargerike et harmonisk ensemble

Previous Post
Nellik av blomster – hvilke følelser de forskjellige fargene uttrykker
Next Post
Tredemølleopplæring – 12 nyttige tips for effektive kondisjonstreninger