15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å lage en grushage – 29 fascinerende designideer

Grus-hage-lage-ideer-hagesti-sandsteinsplater

Hagestier, gulv til terrasser, til og med blomsterbed har nylig blitt anlagt med grus. Med sine mange bruksområder i uteområdet har naturmaterialet gjort Furrore i hageverdenen. Fordi det ikke bare er praktisk, men også veldig lett å ta vare på. Hvem en Lag en grushage du har flere alternativer å velge mellom – en japansk hage med bonsai -trær, bakken og steiner, en middelhavshage med velduftende planter og koselige blomster og en moderne hage med klare linjer og eviggrønne busker.

Lag en grushage – moderne minimalistisk design

Grus-hage-legging-stein-stauder-ideer-japansk stil

Den moderne hagen har klare linjer og streng formell design – basert på det minimalistiske grunnprinsippet “less is more”. Uteområdet er delt inn i forskjellige soner. Vannfunksjonene tiltrekker fugler og sommerfugler til hagen og øker følelsen av velvære. Den moderne hagekunsten av stein tiltrekker seg automatisk oppmerksomhet og gir samtidig et naturlig preg med sine flytende former. Hagen i japansk stil tilbyr et koselig sittegruppe i skyggen av høye løvtrær. Og grusen? Det skaper en optisk forbindelse mellom de enkelte sonene.

Lag en grushage – hagesti og koselig sittegruppe ved siden av peisen

Grushage-lage-hagesti-terrasse-tre

Hver hageeier drømmer om en koselig sittegruppe midt i den bortgjemte hagen. Og med en peis står ingenting i veien for sosiale kvelder med venner utendørs. Dekorasjonsgress og lave stauder gir et middelhavsoppslag – og grusgulvet gir finpussen og får uteområdet til å se naturlig ut.

Å lage en zenhage – planter som kan plantes der

Design triks for en kinesisk eller japansk hage

Å lage en japansk hage – viktige elementer i hagedesign

Legg ut hagestien med grus og brostein

Grus-hage-lage-moderne-kunst-wire-kaktus

Grushagen må ha vakkert utformede grusstier som forbinder de forskjellige områdene og gjør hagen i orden. Du kan lage grus hele veien eller kombinere de runde steinene med steinheller. I dette tilfellet brukes grusen som et granulært fyllmateriale for leddene på trinnplatene. Resultatet – en vakker hagesti som passer perfekt inn i det moderne landskapet.

Ørkenhage med en liten terrasse med grusgulv

Grus hage-lage-terrasse-gulv-peis

De som elsker de eksotiske hagene kan også lage en fortryllende ørkenhage i sitt eget uteområde. Typisk for et slikt hagedesign er senger med grus og steiner, som sikrer god drenering og lagrer nok varme. Matchende eksotiske planter er satt i disse sengene, for eksempel hardføre kaktus og eviggrønne sukkulenter. I tillegg til utforming av senger, brukes grusen også som gulvbelegg i en ørkenhage. Småsteinene er den perfekte basen for møblene på sittegruppen, fordi de sikrer god stabilitet.

Tildelingshage dekorert med grus og elvesteiner

Grus-hage-lage-steiner-gress-blomster

Hvis du vil lage en grushage, bør du fortsatt tenke på hvilke andre materialer som vil harmonere med den. Den riktige materialblandingen er grunnleggende for et harmonisk helhetlig utseende i uteområdet. Grus kombinerer fantastisk med større elvesteiner, flis og belegg i naturstein og kan brukes til å lage dekorative områder i hagen. Hvis kombinasjonen av steiner er litt for kald, kan barkmaling brukes til å gi grushagen et naturlig preg.

Ørkenhage med moderne minimalistisk design

Grus-hage-lage-marmor-deco-vegg

I den moderne hagen kan du designe forskjellige områder med grus. Ulike typer grus kan brukes til blomsterbed og til sittegrupper og terrasser. Større elvestein kan for eksempel settes opp utendørs, og du kan bruke dem til å lage senger i ørkenhagen samt koselige retrettområder.

Belegningsstein og grus gir hagen et strukturert utseende og skiller de forskjellige sonene optisk fra hverandre

Grushage-lage-belegningsstein-innendørs trær-prydgress

Moderne hager er vanligvis preget av rette linjer og klare strukturer, og derfor spiller riktig inndeling av de forskjellige hageområdene en stor rolle. Hvis du lager en grushage, er dette trinnet mye enklere, fordi materialet gjør det mulig å strukturere utsiden tydelig. I kombinasjon med belegningsstein i passende former kan du tydelig skille de forskjellige sonene fra hverandre og gi hagen en klar struktur.

Hagesti med brostein, grus, elvesteiner og grunndekke

Grus-hage-legge-belegningsstein-elve-steiner-gress

Når du lager en grushage, kan du bruke småstein i forskjellige størrelser, som sammen skaper lekne effekter. Valget av planter spiller også en viktig rolle fordi de forbedrer helhetsbildet. Prydgress og sukkulenter er de klassiske plantene for en slik hage, men du kan legge til vakre aksenter med passende bakdekke og blomstrende planter for solrike steder.

Blomsterbed med grus, prydgress og drivved

Grus-hage-lage-ørken-hage-steiner-ideer

Hvis du vil lage en grushage og dekorere den pent, finner du noen flotte hagedekorasjonsideer på bildene som passer perfekt til den. Med elementer fra naturen kan vakre aksenter settes og et naturelskende hageområde utformes. Drivved, for eksempel, er alltid en god idé, og det finnes i naturen i mange originale former. Du kan plassere denne unike dekorasjonen direkte i grusbedet og kombinere den med prydgress.

Hagedesign i en moderne minimalistisk stil

Grus-hage-lage-ørken-hage-ideer-tre-gjerde-plantet

Uansett om den er stor eller liten, kan hver hage være vakkert designet med grus. Sengene med småstein i denne hagen er beplantet med sukkulenter og omgir den koselige sittegruppen. Sukkulenter er i harmoni med den vertikale plantingen på veggen og skaper en optisk ramme for sittegruppen. Den vellykkede blandingen av stein og tre forvandler dette lille området til en fantastisk drømmehage.

Design hagen i en klassisk stil

Grus-hage-lag-vann-spill-stein-plater-statue

I hager i klassisk stil brukes grushagen ofte for å vise forskjellige hageelementer. Hagefigurer av stein kan vises til beste fordel i en grusbed og sette optiske høydepunkter i små og store hager.

Japansk hage med grus, elvesteiner og mose

Grus-hage-lage-stein-gress-elv steiner

Hvis du vil lage en japansk grushage, trenger du en vellykket blanding av steiner, grus og litt grønt. Moss spiller en viktig rolle i japanske hager og kan brukes til å lage vakre senger og grønne områder. Kombiner med grå steiner eller elvesteiner, og den japanske grushagen er klar.

Hage med avskårne hekkplanter

Grus-hage-lage-stauder-japansk-hage

Grus-hage-lage-steiner-flerårige blomster

Lag en hage i middelhavsstil

Grushage lage hagefontene Corten stål grussti

Grushage-lage-stauder-prydgress-hagedesign

Grus-hage-lage-stauder-saftige-støttemur

Grus-hage-lage-lav-flerårig-hage-dam

Grus-hage-lage-lavt terreng-eviggrønt

Lag-en-grus-hage-design-en-japansk-hage

Grus-hage-lage-hage-sti-belysning-ideer

Grus-hage-lage-ideer-blomster-planter-busker

Grus hage-lage-brann-pit-vann funksjoner

grus-hage-lage-beige-busker-drivved-skulpturer

grus-hage-skape-beige-zen-atmosfære

grus-hage-lage-personvern-hekk-tre-hage-gjerde-plenområde

Grus-hage-legg-ut-sukkulenter-tre-brett-prydløk

Lag-en-grus-hage-ugress-kontroll-planter

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!