15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å bygge en steinmur i hagen – ideer for attraktiv hagearkitektur

Steinmur i hagen mosaikk hage benk treet Middelhavet

En Steinmur i hagen oppfyller flere funksjoner samtidig: den fungerer som skråningsbeskyttelse, vind- og personvernbeskyttelse og delingselement samtidig. En natursteinmur passer perfekt inn i det naturlige landskapet. Lag et følelsesmessig område i din egen hage med en praktisk og estetisk hagemur og på denne måten gi utendørsområdet en ryddig struktur. Du kan finne noen gode forslag til form, farge og høyde i galleriet nedenfor.

Ideer for moderne hagedesign – lag en steinvegg i hagen

Design ideer for steinvegghage i feng shui -stil

de Steinmur i hagen blir et spesielt blikkfang som kombinerer funksjon og form. Den tradisjonelle steinmuren, enten det er tørr steinmur, naturstein eller sandsteinvegg, er vanligvis laget som en skråstøttende vegg slik at hagen får nødvendig stabilitet. En slik hagevegg skaper forskjellige lett tilgjengelige nivåer, samt kanting av terrasser og lettstelte blomsterbed.

Sett aksenter med en tradisjonell steinmur i hagen

Steinmur hage gabion gjerde ideer

De iøynefallende steinene er et naturlig materiale som er preget av sin store variasjon. En dekorativ Steinmur i hagen bringer en spesiell teft med seg – enten rustikk, antikk, moderne eller middelhavs. På grunn av sin tilpasningsevne, forskjellige fargenyanser og overflater, tilpasser steinveggen seg til den respektive hagekarakteren.

Tørr steinvegg av naturstein blander seg perfekt med floraen

Steinmur-hage-naturlig stein-hage dam-vann funksjoner-trær

de Steinmur i hagen skaper en naturlig overgang fra boareal til natur. I tillegg kan hagemuren plantes – noen plantetyper trives ideelt i leddene. I tillegg gir sprekkene i veggen et trygt ly for flere dyrearter.

Vegger i hagen

Steinmur-hage-planting-murstein-vegg-eksotisk-DIY-prosjekt

Med sitt karakteristiske utseende er veggen av naturstein egnet for en naturlig design som garantert vil gi alle mye glede. de Steinmur i hagen, de tidløse skjønnhetsformidlene kan utformes etter individuelle ønsker. Interessante mønstre er ikke bare mulige, men også ønskelige og gir uteområdet en spesielt interessant teft.

Skap en god stemning i hagen

Bygge støttemur - natursteinmur

Ikke bare personvernsvegger kan bygges av stein. Også i form av støttemurer for fyllinger, hevede senger eller hevede terrasser og andre områder kan se mye mer attraktive ut med en steinvegg og samtidig også praktisk støttes for å forhindre et farlig skred i regnet.

Design natursteinmur i hagen

Ideer hagevegg for å lage steiner

Naturstein er ikke bare tilgjengelig i forskjellige farger, men også i et stort utvalg av design. Smale steinheller ser for eksempel veldig originale ut når de er stablet oppå hverandre og ser på en eller annen måte også naturlige ut, fordi de minner om det lagdelte utseendet på skifer. I form av en vegg kan arrangementet ikke bare støtte bakker, men også ramme trapper.

Bygg en hagemur

Landskapsplanlegging av vegger i hagen

Enten du bruker meislede varianter for konstruksjonen eller foretrekker de i naturlig steinform avhenger av din smak på den ene siden og din hagestil på den andre. Natursteinformer som de på bildet til venstre kan bygges med mørtel så vel som meislede steiner. Dette skaper en rustikk teft som også kan kombineres med moderne hager.

Du kan også kombinere naturstein med et annet materiale. Både tre og metall og til og med plast er egnet for dette. For eksempel kan det bygges en halvhøy eller lav steinmur i hagen, som du deretter utvider oppover ved hjelp av materialene som allerede er nevnt for å opprettholde personvernskjermen. Det får hagemuren til å se mye mer allsidig og interessant ut, og fremfor alt ikke så klumpete.

Hagemur som støttemur

Bygge støttemur i hage-steinveggen

Avhengig av skråningen i utendørsområdet, trenger ikke veggen å være veldig høy der heller. En annen variant er terrasseringen, som du også kan unngå veldig høyt og omfangsrikt murverk, selv om høydeforskjellen mellom gulv og topp er veldig høy. Naturstein har en veldig harmonisk effekt på omgivelsene, fordi det understreker naturligheten i hagen din.

Hagearkitekturideer – hagemurer

Hageideer for å bygge støttemur

Hagemurer er utvilsomt vakre arkitektoniske elementer. I noen tilfeller er de mer egnet enn gjerder. Dette er spesielt tilfellet når en fast personvernskjerm eller, som allerede nevnt, en støttemur er nødvendig. Det avhenger også av husets arkitektoniske stil. Hvis huset er kledd med stein eller til og med er laget av naturstein, er det optisk fordelaktig å bruke dette materialet også ute. Noen hagestiler krever også visse materialer på en bestemt måte. Med en middelhavsstil, for eksempel, kan du stole på en steinvegg i hagen og skape den perfekte atmosfæren.

Lag din egen natursteinmur

Design ideer til hage i naturstein

Hvis natursteinveggen må bygges av uregelmessige steiner, vil du raskt finne ut at det er en ganske tidkrevende jobb. I prinsippet kan det hele sammenlignes med et puslespill, for for at murverket også skal stå stabilt, må det alltid finnes passende steinformer som ligger godt oppå hverandre. Dette blir alt annet enn vanskelig for en erfaren murer. Han kan også banke noen hjørner og kanter i ønsket form. Du må imidlertid forvente en høyere pris hvis du ansetter noen. Siden du får et ekstremt solid hageelement som vil vare evig, er investeringen definitivt verdt det.

Bygg tørr steinmur – Steiner til hagevegg

Gips murstein for veggideer

Du er kanskje ikke engang klar over det, fordi du kanskje ikke har behandlet temaet ennå, men steinhageveggen kan være ekstremt allsidig fra et visuelt synspunkt. Det er så mange valg og alternativer at du til og med kan ha problemer med å bestemme deg for bare ett design. Enten rette varianter laget av firkantede, rektangulære eller andre vanlige steinformer, naturlige varianter som nettopp nevnt eller enda mer uregelmessige med elvesteiner, som det kan sees på bildet ovenfor, er det sannsynligvis ingen grenser.

Hageveggen i stein fungerer som skråbeskyttelse

Tips til bygging av støttemur i hagen

Moderne hagearkitektur for enhver smak

Murstein for vegghage design

Bygg en natursteinvegg – enkle hageideer

Veggbygningsideer for steiner

Hageveggen – fange blomsterbed

Ideer til bygging av sandsteinhage

Lag en estetisk og praktisk skillevegg i hagen med en vegg

Hagetips bygningsmur i hagen

Tørr steinmur som planter frodig hage

Vegg laget av naturstein i hagen ideer

Vegger i hagen laget av naturstein

Stenmur i blomsterbed

Gartnerideer om å bygge et steinvegg

Previous Post
Moderne arkitekturløsninger fra Brasil – Lee House av Studio MK27
Next Post
11 nyttige hagetips for nybegynnere: Hvordan lage din egen kjøkkenhage!