15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Opprette en kolonihage – lag en hageoase i 4 trinn

Lag en liten hageplanter-graeser-moderne-peis-tregulv

Hvis du har en liten uteplass og en der Lag en kolonihage da kan du bruke plassen så effektivt som mulig. For å skape en følelse av eleganse og romslighet, plant blomster der i lyse farger, for eksempel hvitt, blått og rosa. Hvis du vil motivere deg selv og romkameratene til å handle, kan du stole på de brennende fargene. Uansett hvilken idé du velger, trenger du alltid en presis plan som du vil lage ditt grønne paradis i henhold til.

Her vil vi gi noen nyttige tips for å lage en liten hage. Hvis du fulgte dem, ville du virkelig kunne skape en liten oase av ro for deg selv og din familie og venner.

Opprette en kolonihage trinn for trinn – symmetri

Lag kolonihage moderne-symmetri-buksbom-hekk-baller-plen

Mange synes de har gode ideer og kan enkelt gjøre sine Lag en kolonihage. Dessverre viser det seg alltid etterpå at det ikke er nok plass til at det kan realiseres. Det er derfor det lille hageområdet ofte blir overfylt med en overdreven mengde planter og dekorative elementer. Hvis du legger mange små ting i et lite og lukket rom, vil det se enda mindre og strammere ut. Derfor, som eier av en liten hage, må du prøve å unngå nettopp det. I ditt tilfelle er de mest effektive tiltakene basert på symmetri, det vil si: klare, skarpe linjer må råde i den lille hagen din. Hvordan kan du oppnå dette i hagen? Du kan plante en rosebusk og legge eviggrønne buksbom rundt den for å tiltrekke seg oppmerksomhet og provosere en følelse av perfeksjon.

Lag en kolonihage – personvern og solbeskyttelse med attraktive klatreplanter og busker

Lag en liten hage klatreplanter-personvernskjerm-tre-terrasse-hevet seng

Rosenbusken har en annen funksjon, den mørkner hjørnet i nærheten, hvor du kan slappe av komfortabelt på en vakker benk dekket med en rosebue. Et slikt blikk vekker alltid hos meg ønsket om å komme nærmere og å oppleve det som fremdeles er i dette området, det som forblir utilgjengelig for øynene. Hvit grus plassert rundt ringen utvider visuelt rommet utenfor og skaper en illusjon av romslighet.

Fire søyler – obelisker omgitt av klatreplanter i blomsterpotter tjener ikke bare som en symmetrisk aksent, men også som et element i den vertikale hagen.

Vårt tips: hvis du har en Lag en kolonihage,  det er best å plante de samme plantene i alle fire plantebeholderne.

Tildelingshage i en rund form ser visuelt større ut

liten-hage-lage-rund-design-tre-aksent-gjestehus-dam

Hvis du har et rundskriv Lag en kolonihage, du vil bruke den tilgjengelige plassen optimalt. Denne planleggingen har en interessant visuell effekt: lange og smale områder ser mer romslige ut. Det dynamiske utseendet på denne hagen er basert på de forskjellige størrelsene på de enkelte områdene der. Størrelsen på sirkelen bestemmer de praktiske formålene for hver sone.

Vårt råd: ikke forstyrr den generelle harmonien til den runde terrassen, hvis det var mulig, burde bordet der ha samme runde form. Terrassen er omgitt av en sirkulær plen med blomsterbed. En sti forbinder terrassen med et annet mindre hjørne for avslapning. Der er bakken dekket med hvit grus, en liten benk er plassert der, rundt er det bare velduftende blomster og busker i en rund krone. Ser det ikke superkult ut?

Trange hager er en stor utfordring

liten-hage-lage-minimalistisk-småstein-hvit-hage-sti-grå-stein-plater-bakdeksel

Områdene rundt huset er ofte ikke bare små, men også smale og lange. Imidlertid har de fordelen av å være lett støpt. Dette lar deg igjen bruke forskjellige typer design for å bestemme relevansen til et eller annet område.

En minihage har en terrasse som fungerer som et åpent hjørne for hvile og avslapning. For en sterkere effekt, sørg for en komfortabel benk under tregrenene. Grønne espalier med utbredte planter på dem, massive vegger eller tette hekker kan bare fullføre utseendet på hagen din hvis du har nok plass til dem.

Familieidyll med lekeplass i kolonihagen

Hagedesign ideer Klettwerwand hage gjerde

Hvis du har en småbarnsfamilie, ikke glem de små når du planlegger. Organiser så langt det er mulig en lekeplass med sandkasse, husker og et lekeområde med plen for de minste.

Mange familier designer en større lekeplass, avhengig av hobbyene deres, hvor store og små kan chatte sammen.

Viktig tips: Selv om hagen ofte er utformet som et eventyr, innpakket i rosenbusker og trær med tykke kroner og delt inn i soner, bør du kunne se barnas lek fra alle sider av huset.

For eksempel kan du tilpasse den nærliggende halvdelen av hagen for de andre familiemedlemmene. Det er tilrådelig å danne den såkalte terrassen i freestyle-stil der, med fargerike og velduftende blomsterbed rundt den. Ja, det er familieidyllen, ikke sant??

Liten, men fin – koselig terrasse, blomster og plen å leke

Stein fliser gulv metall møbler stauder plen

Bruk hvert ledige hjørne i kolonihagen

vertikale vegggrønnende ideer moderne hagedesign

Selv en smal hage kan se større ut

Hagedesign ideer hagesti tre belegningsstein stoler

Utendørs dusj og vannfunksjoner i bakgården

Lag hageideer vannspill hagedusj

Små trær kan også gi skygge

Struktur fra moderne gulv, sittegruppe, belegningsstein, grus

Den koselige sittegruppen skal selvfølgelig ikke mangle i kolonihagen

lage ideer eksotiske planter høye stauder trær

Lag en liten hage ideer, originalt hagedesign, sparer plass

Strukturtildelingshage Lag ideer Setevannsfunksjoner

Opprette en kolonihage Personvern for høye stauder

Ideer med vann i vann rundt vann har høye personvernskjermer for planter

Tildelingshage eviggrønne planter personvernskjermideer

Klipping av eviggrønne hekker – 23 kule designideer for hobbygartnere

Previous Post
Honning i stedet for sukker – er søtningsmiddelet virkelig et sunnere alternativ til bordsukker som sukkererstatning?
Next Post
Bygg et basseng i hagen eller i huset – 110 bilder av svømmebassenger