15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sette og plante plantesteiner – ideer og tips for hagedesign

Sett plantesteiner -planting-rektangulær-vegg-åsside-grønn-sypress

Plantesteiner og ringer er mye brukt i landskapsarbeid og hjelper til med å strukturere og sikre hagen. Å gi eiendommen en ramme, feste fyllinger, som en vegg eller hevet seng kan gjøres med hell Legg plantesteiner. I tillegg til funksjonen, tilbyr disse betongelementene muligheten til å bli designet og plantet som høybed eller planker.

Sett og plant plantestein – strukturer hagen

Sett plantesteiner -planter-runde-store-grå-betong-optikk

Plantesteiner fester fyllinger i hagen med en åsside. De fungerer som vegger og gjerder, som kan utformes i forskjellige bredder og høyder avhengig av beliggenhet og behov. Gartnerelementene har forskjellige størrelser, som kan være 60 til 25 centimeter brede eller lange og dermed dekke forbrukernes forskjellige behov.

Sett og plant plantestein – som lave gjerder eller grenser

Sett plantesteiner -plante-runde-plante-ringer-grønt-personvern-busker

Diverse design i runde, rektangulære eller buede, i grå, betonglignende, terrakottafarge, gulaktig eller okerfarge muliggjør fantasifulle hagedesigner som ser moderne ut og som samtidig ser naturlige ut med alle grønne planter. Dette muliggjør et mangfoldig hagedesign, med vakre og samtidig nyttige blikkfang.

Legg plantesteiner og skille hagestien

Sett-plante-steiner-plante-runde-plante-ringer-struktur-vegg-busk-barbær

Plantesteiner og ringer fungerer ganske godt som grense eller som separasjon av hagestier i hagen og på eiendommen. Dette kan brukes til å lykkes med å ramme inn terrasser og høye senger. Planter eller blomster plantes i hulrommene, og skaper derved attraktivt grønt. Det skapes en meningsfull syntese mellom ren funksjonalitet og natur.

Plasser plantesteiner i åssiden 

Sett plantesteiner -planting-rektangulær-terrassert-hage-trinn-åsside

Plantestein brukes til å fikse fyllinger og som støttemurer og fullstendig erstatte tradisjonelt murverk. Disse hagebrukelementene er mye lettere og kan derfor enkelt installeres av deg selv. Designalternativene er ganske varierte og individuelt tilpassbare. Kombiner flere farger med hverandre eller bare bruk en farge, avhengig av effekten du vil oppnå.

Sett plantesteiner og grønt – som en vegg

Sett plantesteiner -planter-runde-vegg-klatring-planter-jomfruvin

Plantesteiner er forskjøvet i høyere strukturer, for eksempel støttemurer, og sikrer på denne måten større stabilitet. Et høyt, massivt murverk virker ofte for omfangsrikt og enormt. For å redusere denne effekten kan disse hagebrukelementene være vakkert plantet og frodige grønne. Ulike plantetyper er egnet for dette.

Rektangulær Å sette plantesteiner og grønnere dem – klatreplanter, bregner og eviggrønne arter

plante-steiner-sted-plante-rektangulære-farge-vegg-bregner

Hvis du ikke vil bruke mye tid i hagen på å passe plantene, men foretrekker å nyte ditt eget grønne paradis, er det lurt å velge lettstelt, flerårige, robuste planter. Hvis du har bygget mur av plantestein, kan du dyrke jomfruelige vinstokker over hele gjerdets lengde. Over tid vil den bli til en grønn foss og dekke veggen naturlig.

Design plantesteiner som et høybed og plant dem frodige

plante-steiner-plassere-plante-runde-plante-ringer-blomster-begonia-funkie-hosta

Hvis du vil designe et blomsterbed fra de funksjonelle plantesteinene og plante det fantasifullt senere, bør du vurdere plasseringen og se etter passende typer blomster og planter deretter. Hagehageplanter eller de som foretrekker solrike steder og kommer godt overens med tørke, ville være et godt valg.

Hvilke blomster er egnet for planting i Plante steiner?

Sett-plante-steiner-plante-runde-plante-ringer-hevet bed-blomster

Plantesteiner arrangert i trinnform kan være spesielt frodige grønne, ettersom de kan bruke og fylle de forskjellige nivåene. Det er viktig å vurdere mulig høyde på de utvalgte plantene. I prinsippet er enten bare lavvoksende planter installert eller litt høyere i det øvre området og de nedre på kanten.

Eviggrønne busker egnet for planting Plante steiner

Sett-plante-steiner-plante-runde-plante-ringer-eviggrønne-busker-åsside

Små busker, busker, stauder og eviggrønne planter kan med hell dyrkes i de noe større plantesteinene. Lave bartrær og dekorative tresorter er også et godt alternativ, spesielt hvis de grenser til eiendommen eller fungerer som en grense. Samtidig fungerer denne hagedesignen som en naturlig, grønn personvernskjerm. Over kan du se en attraktiv kombinasjon av forskjellige eviggrønne plantearter. Det interessante her er de forskjellige nyanser av grønt som er representert i plantene og dermed skaper et attraktivt og variert samspill. Det er også forskjellige teksturer på grenene.

Design og plant et høybed fra planteringer

Sett-plante-steiner-plante-runde-plante-ringer-flytte-på en skråning

Planteringer og steiner kan utformes på en veldig variert måte. De ser veldig attraktive ut som trapper, forskjøvet i høyden og frodige plantet. Alle flerårige, blomstrende eller eviggrønne plantearter som normalt er egnet for dyrking i hagen, kan også dyrkes i hulrommet på plantesteinene. Regelmessig vanning og et passende underlag i henhold til de plantede artene er viktig.

Ikke glem at vannet her ikke kan lagres på samme måte som i den naturlige hagen, men heller siver gjennom ganske mye direkte. Dette betyr at blomsterjorden i steinene tørker ut raskere (av denne grunn foretrekkes også tørkeelskende prøver). Alternativt kan litt leire blandes inn i jorden. Dette er fordi det lagrer fuktighet.

Sett plantesteiner – som en grense i hagen

Sett-plante-steiner-plante-runde-blomster-tulipaner-grense-plen

Når du dyrker forskjellige plantetyper, er det viktig å vurdere hvilke som kommer godt overens eller slett ikke med hvilke. Selv om plantene er skilt fra hverandre i forskjellige beholdere, så å si, er nabolaget viktig. Tulipaner og påskeliljer, for eksempel, gjør det ikke bra med roser i det hele tatt, så de bør ikke settes sammen. Du kan spørre om slike “fiendtlige” plantearter i hagesenteret eller hos blomsterhandleren. Der kan du også få ytterligere tips om planting av plantestein.

Sett plantesteiner – som en grense i hagen

Plante-steiner-put-plante-runde-betong-optikk-struktur-hagedesign

Plantesteiner fungerer som en grense i hagen og samtidig som et dekorativt blikkfang. Attraktivt arrangement og vakre blomstrende planter er de to viktigste betingelsene for vellykket hagedesign med disse hagebrukelementene. Tenk også på blomstringstiden til de forskjellige plantene, samt fargen blomstene produserer. Design med smak og grupper etter farge eller motsatt – la hagen fremstå så naturlig som mulig.

Sett plantesteiner – som kantstein

plante-steiner-plassere-plante-runde-leire-farge-sengetøy-planteringer

Plantestener av liten størrelse kan brukes fantastisk i stedet for palisader eller kantstein. Små og lavvoksende prydbusker kan lett finne et sted i hulrommet. De plantede steinene ser også veldig vakre ut som en litt høyere sengekant. Du kan også fordele dem langs en trapp eller langs hagestien, slik at du vil bli ledsaget av vakre planter på hver tur gjennom hagen.

Plant stein med forskjellige former 

Plante-steiner-sted-plante-flytte-form-annerledes-geranium-rød-grønn-lilje

De forskjellige formene og designene tilbyr mer eller mindre variasjoner for arrangement og design i hagen din. Plantesteiner med en buet form forskjøvet seg inn i den andre og brukt som dekorative planter. Prydplanter som grønn lilje, geranium eller hosta hosta føler seg spesielt hjemme her. Varmeglade planter får en annen fordel av denne plantemaskinen. De blir oppvarmet av solen og avgir den til pottejord og også til røttene til blomstene, noe som er spesielt bra for dem.

Flytt plantesteiner og ordne dem pent

Plante-steiner-plassere-plante-flytte-odd-form-blomster-påskelilje

Med arrangementet kan forskjellige former settes sammen avhengig av steinformen. Du kan se et godt eksempel ovenfor, der en og samme stein er plassert på langs og på tvers. Dette skaper en interessant bølgeform, som deretter kan utformes i monokrome, brokete eller regnbue farger ved hjelp av forskjellige blomster. Det er best å finne ut nøyaktig om de forskjellige typene og formene du kan bruke som plantestein i hagesenteret. Dette gir deg en god oversikt over tilbudet og gjør at du kan ta en bedre beslutning.

Sett plantesteiner og grønn dem – som en grense rundt en naturlig dam i hagen

planting-steiner-plassering-planting-naturlig-betong-odd-form

Ved å sette plantesteiner skilles et bestemt sted fra et annet og oppmerksomheten trekkes til det. Dette er en fantastisk måte å markere eller skygge egenskapens spesielle egenskaper. Den naturlige dammen på bildet ovenfor får litt farge av dekorative plantesteiner. Steinene matcher fargen på belegningssteinene i hagestien og plantes på mange måter. En blanding av grønne og blomstrende planter skaper et naturlig og frodig utseende. En god idé er å plante bakken også på bakken. Dette vil skape en fin overgang fra gulvet til de hevede steinene.

Plantesteiner med naturlig form og ru overflate

Plante-stein-plante-natur-stein-grov-vegg

Plantesteiner som har en rent dekorativ funksjon kan også selv helles fra betong. Alternativt er det også de med et naturlig utseende som ligner ekte stein. Hvis du også har andre elementer laget av naturstein i hagen, kan du supplere disse med natursteinimitasjoner for plantesteinene.

Naturlig Sett plantesteiner – ligner en trestamme 

planting-steiner-planting-naturlig-tre-stamme-mulch-farge-busker

Plante-steinlignende hagebrukelementer er også tilgjengelige i en nesten naturlig form, slik at de kan ligne uthulede trestammer. Disse har en dekorativ funksjon og brukes ikke som bærende byggesteiner. Du kan også plante planter i den og dekke jorda med dekorativ og farget mulch eller grus som du ønsker. Dette er en annen måte å markere visse planter på. Ved å bruke kontrastfarger kan blad- eller blomsterfarger komme til sin rett.

Naturlig Plasser og ordne plantesteiner

Sett-plante-steiner-plante-naturlig-trestamme-mulch-farge-hage dekorasjon

Som allerede nevnt er plantesteinene virkelig fantasifulle. De forskjellige versjonene oppnår en moderne og samtidig naturlig effekt på grunn av muligheten for grønnere. Design etter din smak og forholdene i hagen din. Plantesteiner kan settes sammen små eller store og ordnes pent. Hva med en slik idé hvor du bruker steinene til små vannbasseng? På denne måten kan små fosser arrangeres forskjøvet.

Design dine egne plantesteiner – fra kant

plante-steiner-plassere-plante-hage-betong-blokker-runde-typresse-mulch-farge

Som et alternativ til plantesteinene kan du også designe noen selv. Ta buede hagekantelementer og bruk dem til å danne en sirkel der du kan plante en liten busk eller dekorativt tre. På denne måten kan du designe en veldig individuell størrelse avhengig av hva du vil bruke den ferdige ringen til og hvilken diameter du trenger.

Fantasifulle designalternativer for hagen med  Plant stein og ringer, palisader og dekorative steiner

Plante-steiner-sett-plante-hage-design-hevet seng-hage dekorasjon-stein-asfaltering

Hvis du allerede har gjort dine første erfaringer med støpt betong, hvorfor ikke prøve å lage dekorative plantesteiner selv. Det skal nevnes at disse kan oppfylle en rent dekorativ funksjon, ettersom de sannsynligvis ikke er tilstrekkelig stabile og vil være trygge for festing av fyllinger. Ikke risiker eksperimentering ved å bruke hjemmelagde murstein som støttemur. Det kan være veldig farlig fordi det er fare for skred.

Palisader som et godt alternativ fra Naturlig Plante steiner

plante-stein-plassere-plante-palisader-hevet seng-hage-steinblokker

Palisader er en annen type støtteelement for utendørs bruk. I likhet med plantesteinene skaper de en forbindelse mellom natur og moderne hagedesign og er ikke mindre attraktive. Palisadene er også tilgjengelige i et stort utvalg av design og farger. De brukes også som støttemurer, noe som gjør dem ideelt egnet for bruk på tomter i en skråning.

Previous Post
10 bunndekkende planter som et alternativ til plener
Next Post
Flotte yogaøvelser for deg og babyen din tone hele kroppen