15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagearbeid og landskapsarbeid med steiner, steinblokker og steinblokker – 15 bemerkelsesverdige eksempler

Hagearbeid og landskapsarbeid Stones Boulders Public Park Thailand

Steiner er høyt verdsatt i hagedesign, ikke bare i de berømte japanske hagene. De brukes også ofte i moderne hagearbeid og landskapsarbeid og regnes som ekte iøynefallende uteområde. Det er derfor flere og flere landskapsarkitekter og designere stoler på ett eller flere steinelementer i prosjektene sine. Massive steinblokker og steinblokker som ser ut til å være tilfeldig fordelt på bakken, er spesielt populære. Dette er selvfølgelig ikke en tilfeldighet, men en original designløsning. Noen overdimensjonerte steiner her og der setter flotte aksenter og ser veldig moderne og naturlige ut. I dette innlegget har vi samlet noen eksempler fra forskjellige verdenshjørner som representerer vakre ideer for hagearbeid og landskapsarbeid med steiner, steinblokker og steinblokker.

Offentlige parker er ikke bare buede hagestier og grønne plener. Vi har valgt noen imponerende offentlige hager og parker i forskjellige land der forskjellige typer og former for stein brukes i landskapsarkitekturen.

Hagearbeid og landskapsarbeid med steiner i Ming Mongkol Park i Thailand

Eksempel på hagearbeid og landskapsarbeid med stein Ming Mongkol Park

Denne vakre parken med mye grønt ligger i Saraburi, Thailand, og ble designet av Landscape Architects 49 Limited under mottoet “bærekraftig livsstil”. I tillegg til naturlig vegetasjon og mange små innsjøer, har Ming Mongkol Park et tilbaketrukket område for å sitte og slappe av. I stedet for benker eller lysthus er dette stedet utstyrt med store steiner. Disse oppfyller formålet med benkene og har samtidig en veldig dekorativ effekt i det åpne rommet. De mellomstore steinblokkene er spredt tilfeldig over en grusoverflate og ser ut som om de flyter på et grått hav.

Ming Mongkol Park Thailand Landskapsarbeid Store steiner grus

Geosciences Garden ved Monash University i Australia

Landskapsarbeid med steiner grusblokker Monash University Australia

En spesiell hage ble designet på eiendommen til Monash University i Melbourne, Australia. Det ble designet for å vise frem hovedtrekkene i Victorias geologi og geomorfologi mens det fungerte som et utendørs undervisningslaboratorium for geofagstudier ved universitetet. Hagen kombinerer geologisk vitenskap med spesiell landskapsarkitektur i et unikt semi-naturlig landskap som er lastet med mye informasjon. Rush Wright Associates -prosjektet ble umiddelbart anerkjent av det vitenskapelige samfunnet og tiltrekker seg økende interesse både nasjonalt og internasjonalt.

moderne ideer hagearbeid og landskapsarbeid steiner korn planter

Hagene gjenspeiler de geologiske og geografiske trekkene til Victoria. Disse inkluderer kystregionen Gippsland, Otway Coast National Park, det store vulkanske komplekset Newer Volcanics Province og sanddynene i Wimmera Mallee -regionen. Massive steinblokker, steinbelegg, grusoverflater og vegetasjon gjenspeiler det spesifikke landskapet i den minste staten i Australia.

Monash University Australia landskapsark med parker

Hagearbeid og landskapsarbeid Rush Wright Project Australia

Hagearbeid og landskapsarbeid med steiner og vann i Xing Yuan Park i Kina

Xing Yuan Park prosjekt landskap arkitektur arkitektur steiner vann harmoni

Det kinesiske landskapsarkitektfirmaet Cicada bestemte seg også for å bruke steiner til utformingen av Xing Yuan -parken i Zhuhai, Kina. Det er et samspill mellom stein og vann som virker veldig beroligende. Bekken grenser til grus og grus og i midten av vannet fanger små, mellomstore og store steinblokker oppmerksomheten.

Hagearbeid og landskapsarbeid Prosjekt Kina Xing Yuan Park Uregelmessige steinblokker Vann

Landskapsarkitekturprosjekt Cicada Studio Park China Stream steiner

Qinhuangdao botaniske hage

Qinhuangdao botaniske hage Kina landskapsstein

Qinhuangdao botaniske hage i Kina har også et grønt område der stein “vokser”. Den flotte steinhagen ble designet av landskapsarkitektene fra Turenscape og er bare en av de vakre som kan sees i den botaniske hagen. Ikke så store steinblokker brukes her, men de smelter fantastisk inn i det ellers naturlige landskapet.

Moderne landskapsarbeid med store steinblokker – “Marabar” -prosjektet

Elyn Zimmerman Prosjekt Landskapsarkitektur Store steinblokker

Hagearbeid og landskapsarbeid med stein kan også tolkes på en moderne måte. Verkene til den amerikanske billedhuggeren Elyn Zimmerman viser hvordan dette fungerer. De følgende tre landskapsarkitekturprosjektene vi presenterer tilhører den talentfulle kunstneren. Hun kalte den første Marabar og designet den for National Geographic Society Museum i Washington.

Hagearbeid og anleggsbasseng Store steinblokker Marabar Elyn Zimmerman

Det sentrale elementet er et refleksjonsbasseng 18 meter langt og 2 meter bredt, som er omgitt av totalt fem store granittblokker. Tre av disse har en klippet, skinnende polert side som reflekterer omgivelsene. Det spesielle mesterverket er et fantastisk eksempel på hvordan naturstein vellykket kan integreres i moderne landskapsarbeid.

moderne landskapsarkitektur design steinblokker Marabar Project Washington

“Terrain” -prosjektet i Chicago

Terrengprosjekt Elyn Zimmerman Hagearbeid og landskapsarbeid med steinblokker

“Terreng” er et annet prosjekt av den talentfulle skulptøren der steiner spiller hovedrollen. Det ligger ved O’Hare International Center i Chicago, Illinois. Konseptet ligner Marabar, men her er mer enn 20 granittblokker fordelt på belegningssteinene. De omgir et uregelmessig formet refleksjonsbasseng og en smal, svaiende bekk som fører til en dam i den nedre hagen.

Stone Landscaping Boulders Project Terrain Elyn Zimmerman

moderne ideer for hagearbeid og landskapsarbeid med steinblokker Project Terrain

“Sanctuary” – Et fristed laget av massive steinblokker

moderne hagedesign ideer skulpturer stein sanctuary prosjekt

Zimmerman kalte dette prosjektet “Sanctuary”, som betyr noe som helligdom eller tilflukt. Den ble designet for Moffitt Cancer Center ved University of South Florida i Tampa, USA. Kalksteinblokker brukes her som aksenter. De er ordnet rundt den runde dammen og “beskytter” sittegruppen i midten.

Sanctuary Project Elyn Zimmerman Hagearbeid og landskapsarbeid med stein

Tanner -fontenen i Harvard University Park

Hagedesign med steiner og vannfontener Harvard University

Samspillet mellom stein og vann er bare magisk. Et kjent eksempel på hagearbeid og landskapsarbeid i stein og vann er Tanner -fontenen på Harvard University -campus i Cambridge, Massachusetts. Designet kommer fra landskapsarkitekten Peter Walker, som også studerte ved universitetet. Fontenen består av 159 steinblokker som er arrangert i en sirkel. Faktisk er steinene betydelig større enn man kan se, men en del av dem er begravet. 32 dyser sprayer vannet og skaper fantastiske effekter både i løpet av dagen og etter solnedgang.

Boulder Fountain USA Harvard University Landscaping Stones

Landskapsarbeid med vannfontene i stein

Tanner -fontenen laget av steiner Harvard University Park

moderne hagedesign offentlig park steinfontene

Hagedesign steiner vann Tanner fontenen Harvard University

gammelt foto Tanner steinfontene Harvard University

Moderne landskapsarbeid med store steinblokker i Arizona

Landskapsarbeid Arizona Public Park Steiner i vannet

Den berømte amerikanske landskapsarkitekten Garrett Eckbo tegnet hagen til Tucson Conference Center i Arizona, USA. En spesiell funksjon er fontene som går langs hele utsiden. De er fylt med uregelmessige steinblokker og steinblokker som fremkaller en helt spesiell design. Her kan du forfriske deg i den varme sommeren eller sitte på en stein og nyte solstrålene.

Landskapsarbeid med stein høyt vann Tucson Convention Center

Den moderne steinhagen ved Lake Yu Club i Kunshan

moderne ideer hagearbeid og landskapsarbeid steinblokker grus porselen

Et annet moderne eksempel på moderne hagearbeid og landskapsarbeid med steiner er verkene til det kinesiske Z + T Studio. De to prosjektene som presenteres her er preget av en moderne design med steinblokker som setter aksenter. Hagene i Kunshan og Hangzhou imponerer med sine klare linjer og bemerkelsesverdige landskapsarkitektur.

Lake Yu Garden Kina Landskapsstein

moderne landskapsforming stor steinblokk

Moderne steinlandskapsarkitektur i Hangzhou

Hagearbeid og landskapsarbeid med naturstein eksempel moderne Kina

Naturstein i hagen Royal Territory -prosjektet ZT studio

Fantastisk steinhage i Canadas ambassade i Tokyo

Landskapsarbeid med steinblokker grus den kanadiske ambassaden i Japan

Shunmyo Masuno er en japansk munk- og hageplanlegger som designet steinhagen ved den kanadiske ambassaden i Tokyo. Mange forskjellige steintyper brukes i designet, som er vellykket kombinert med hverandre og minner om de populære japanske hagene.

Hagearbeid og landskapsarbeid med steinblokker i Japan

Canadas ambassade i Tokyo Hagearbeid og landskapsarbeid med steiner

“Garden of Stones” i New York

Landskapsarbeid med steiner New York kysten

“Garden of Stones” er et prosjekt av kunstneren Andy Goldsworthy, som er et minnesmerke på Museum of Jewish Heritage i New York. Så her brukes ikke steinene rent til dekorative formål, men hedrer ofrene for Holocaust. Et lite eiketre er plantet av Holocaust -overlevende i hver steinblokk. Det første bildet viser steinhagen i 2006, og det andre i 2012.

Garden of Stones minnesmerke New York hagedesign med steintrær

Store steinblokker satte aksenter i hagen til Helix sykehus i Sverige

Hagearbeid og landskapsarbeid Boulders Modern Hospital Helix Sweden

I parken til Helix Hospital i Huddinge, Sverige, brukte landskapsarkitektene fra Niva Landskapsarkitektur også store steinblokker til designet. I hagearbeid og landskapsarbeid med steiner setter steinblokkene igjen aksenter, og noen av dem fungerer også som benker for leger, pasienter og deres familier og venner.

Hagearbeid og landskapsarbeid med steiner og grus sykehushage

Helix Hospital Sweden Garden Design Rock Grit

Moderne hagedesign med steiner på en kontorbygning i Madrid

offentlig hage landskap arkitektur kornstein Madrid

På gårdsplassen til en kontorbygning i Madrid tegnet landskapsarkitektene fra Urquijo-Kastner Estudio de Paisajismo en klassisk steinhage i japansk stil. Siden arbeidsrommene har utsikt over hagen på den indre gårdsplassen, valgte arkitektene en vakker zenhage med steiner. Kombinasjonen grus, små steinblokker og grønne hekker virker beroligende og ser veldig moderne ut.

Hagedesign med steinkornhekker atriumhage Madrid

Previous Post
Designerstolen Acapulco for interiøret – historie og ideer
Next Post
Øvelser for kvinner over 50 år: hvordan du holder deg frisk og frisk i alderdommen!