15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å designe en liten hage med lite penger – nyttige tips og forslag

Lag en hage med lite penger plen-rundt-fortau-sittegruppe

Å designe en liten hage er en reell utfordring for mange huseiere. Oppgaven blir enda vanskeligere når du har et budsjett. I dagens artikkel gir vi noen tips og ideer om emnet “Designe en liten hage med lite penger” som skal hjelpe deg med å skape din egen oase av fred på de minste plassene og spare penger i prosessen.

Å designe en hage med lite penger-god planlegging er alt og til slutt

hage-design-lite-penger-plen-dam-hage-planlegging

Et kaotisk konsept får ofte hagen til å se upleiet og ubehagelig ut. Derfor er god planlegging avgjørende. Her er de viktigste trinnene i planleggingen av et vellykket hagedesign:

1. Tegn en grunnskisse: Hvor er inngangen? Hvor skal sittegruppen plasseres? Hvor store blir blomsterbedene? For å gjøre dette trenger du selvfølgelig dimensjonene til eiendommen din. Du kan også bruke en gratis hageplanlegger til dette formålet.

2. Hvilken Elementer og byggematerialer brukes til hagedesign? Finnes det billigere alternativer?

3. Den Valg av planter avhenger av størrelsen på blomsterbedet, formålet og plasseringen. Det er viktig å bestemme himmelretningen og dagslysforholdene. Noen blomster føles bedre i full sol, mens andre foretrekker mer skyggefulle steder. Begrens deg til noen få plantetyper i en seng og gjenta disse oftere.

4.. Utførelse av prosjektet: Hvis du går for et enkelt konsept, kan du enkelt gjøre mye av arbeidet selv. Arbeid der feil kan være veldig dyrt, bør overlates til spesialistfirmaer.

liten-hage-vertikal-blomst-tårn-plassbesparende-petunier

Gjør en innledende beregning av grove kostnader slik at du kan orientere deg. Prisene varierer selvfølgelig avhengig av designelementene som legges til individuelt. Et lysthus eller drivhus ser vakkert ut, men det betyr også ekstra utgifter. De viktigste kostnadsfaktorene inkluderer størrelsen på eiendommen, valg av materialer og priser, mengde og type planting, belysning og vanning.

Reduser størrelsen på plenen for å spare penger

hage-design-lite-penger-runde-plen-prydbusker

Store plener i en liten hage kan virke kjedelige og tomme. Men alle som tror at plener er lettere å ta vare på enn blomstrende urteaktige senger, må huske på at plener må klippes, gjødsles, skjæres, klippes og vannes regelmessig. Og det tar ikke bare mye tid, det tar også penger. For en liten hage anbefales enten en liten plen eller brede plenstier som fører forbi urteaktige senger. Kunstgress er et alternativ, da det fullstendig eliminerer behovet for økt vedlikehold. Plastvarianten er faktisk mye dyrere enn naturlig plen.

liten-hage-liten-plen-områder-lettstelt-stauder

I tillegg er det monotone grøntområdet veldig sårbart og må frigjøres fra mose og et stort utvalg ugress igjen og igjen. Denne besettelsen driver hageeiere til å bruke unødvendig store mengder penger på ugress- og mosedrepere. Hvis oppdraget deres er vellykket, er resultatet en grønn monokultur. Imidlertid anbefaler mange hagearbeidere en rimelig prosentandel ugress i plenen. Argumentet deres er at denne naturlige sorten kan bidra til å opprettholde en sunn plen. Kløveren for eksempel sikrer en berikelse av nitrogen i jorda gjennom sine fint forgrenede røtter. Dette gjør den ekstra tilførselen av kunstig produsert nitrogengjødsel unødvendig.

Det trenger ikke alltid å være det velstelte grøntområdet som lager en vakker og innbydende hage. Ved å klare deg uten plener får du plass til en større terrasse, en fontene eller en liten dam.

Lag billige hagestier med mulch og grus

hage-design-lite-penger-mulch-grus-bøtte-urter

Grus- eller mulchbaner er et annet billig designalternativ. For å holde området ugressfritt, legg først en ugrasfleece under. Avispapir har vist seg å være en effektiv beskyttelse mot ugress. Dette holder ikke bare mulken fri for gress, men ser også frisk ut lenger. En interessant idé for å pynte mulch- og grusbedene er bøtter med friske urter innebygd i bakken.

Vannsystemer, dammer og vannfunksjoner med lite penger

hage-design-lite-penger-dam-billig-pumpe

Vann er et spesielt forfriskende element i hagen. Et vannsystem eller hagedam trenger ikke å koste en formue. Det er nå moderne pumpesett og damfôr på markedet som er rimelige og enkle å installere. Hvis du arrangerer steiner og steinblokker på en interessant måte, kan til og med små fosser oppstå. Alternativt kan du lage en liten fontene selv av leirgryter.

Velge billige planter for hagen

hage-design-lite-penger-stauder-bakketrekk-blomster

Hvis du vil spare, bør du bruke billigere, men tilstrekkelig store plantearter. Flerårige flerårige planter, for eksempel, er et billig alternativ fordi de er kravløse, hardføre, flerårige og eviggrønne. Det brede spekteret av flerårige arter inkluderer bunndekke, blomstrende busker, prydgress og praktfulle stauder. Du må investere mer i begynnelsen, men engangsinnsatsen vil bli belønnet på lang sikt. Alliums, flotte spurver, asters, solhatter og lupiner er spesielt lettstelte, men veldig vakre stauder.

hage-design-lite-penger-stauder-pryd-gress-kombinasjon-blomsterbed

Gode ​​ledsagere for de imponerende hageblomstene er lavt bakdeksel som phlox, cranesbill, catnip og lady’s mantle. Stauder kan også være vakkert omgitt av prydgress. Gress gir store kontraster og gir blomsterbedet en naturlig sjarm. Planlegg et blomsterbed som vil blomstre noe hele året ved å observere blomstringstiden for hver plantetype.

planter-hage-billig-supermarked-basilikum

Hvor kan du få billige hageblomster? Et alternativ er å dyrke nye planter ved stiklinger. Stiklinger er deler av planter som slår rot og utvikler seg til en selvstendig plante igjen. Det kan være blader, skyte tips, stamme biter eller røtter. Skjæringen skal være omtrent ti centimeter lang, med blomster og blader fjernet. Plantedelene legges deretter enten i et vannglass eller plasseres direkte i fuktet jord. Så snart du vil multiplisere større mengder, er den andre varianten mer økonomisk. Mange planter som hortensiaer, hostas, lavendel, syrin, buksbom og pelargonium kan formeres fra stiklinger.

planter-billige-frøplanter-hortensia-formerer seg

I supermarkeder og diskotek tilbys ofte også billige hageblomster for planting for hagen. Selv om kvaliteten på billige planter blir kritisert av mange blomstereksperter, med tålmodighet, flaks og omsorg, kan selv slike blomster fortsatt være vakre etter uker. Når du kjøper, må du sørge for at bladene er grønne og sunne og at planten fortsatt kan utvikle nok knopper.

Lag billige dekorasjoner til hagen selv

liten-hage-forskjønne-billig-fyr-leire potter

Dekorasjonen gir hagen prikken over i’en og gjør den innbydende og koselig. Selv om det er utrolig mange pyntegjenstander på markedet, kan du spare mye penger ved å lage noe vakkert selv. Du har utrolig mange alternativer. Det trenger ikke alltid å være et komplisert DIY -prosjekt. Du kan enten få gamle ting og husholdningsartikler til å skinne igjen eller bare kjøpe andre billige håndverksmaterialer og bruke dem på nytt. Leirgryter kan for eksempel brukes som grunnlag for mange dekorasjonsideer. Hvis du ikke kan tenke på noe for øyeblikket, kan du finne inspirasjon på nettstedet vårt! Ha det gøy å kopiere!

Previous Post
Designerstolen Acapulco for interiøret – historie og ideer
Next Post
Øvelser for kvinner over 50 år: hvordan du holder deg frisk og frisk i alderdommen!