15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagearbeid og landskapsarbeid: Mange bedrifter leter desperat etter fagarbeidere

spesialister på hagebruk og landskapsarbeid ønsket

De mange spesialistene innen hagearbeid og landskapsarbeid er ekte mestere i sitt håndverk. Du designer med trær og hekker, blomster og busker og fortryller hver hage. Enten stor eller liten hage, kan nesten alle hager forvandles til en grønn oase av velvære av spesialister. Når man ser på slike kjærlig utformede hager, kan tanken oppstå ikke bare å dvele i dem, men å være kreativ selv.

Gode ​​karrieremuligheter innen hagearbeid og landskapsarbeid

hagebruk og landskapsarbeid gaertner driver yrkesopplæring

Uansett er sjansene for å få jobb i hagearbeid og landskapsarbeid gode. Alle som har mye kjærlighet til naturen og til arbeidet utendørs, vil finne mange ledige stillinger i denne bransjen. Fordi kompetent personale er presserende nødvendig her. Vi leter ikke bare etter spesialister som har lært yrket som en del av en læreplass. Lateral deltakere fra et bredt spekter av yrker vil også finne en ny mulighet her. Yrket er spesielt interessant for arbeidssøkere og alle som ønsker et karriereskifte.

Omorienter deg profesjonelt – hagearbeid og landskapsarbeid gir mange muligheter

hagebruk og landskapsarbeid lager hagevei anlegg blomsterbed

Arbeidsområdet til de ansatte og spesialistene i hagearbeid og landskapsarbeid er stort. Spekteret spenner fra planlegging og utforming av kolonihager til parker. Det er også mulig å spesialisere seg på et av de enkelte områdene. Alt starter med grunnopplæring som en del av a omskolering. Her tar du første kontakt med trær, busker og blomster på såkalte mini-byggeplasser. Du lærer allerede de første trinnene som kreves for den praktiske avsluttende eksamen.

Suksess med håndtering av anlegg og gode jobbmuligheter

hage landskapsarbeid prinsipper læring utdanning

For å lykkes i det nye yrket er det selvfølgelig viktig å bli vant til planter. I motsetning til andre yrker jobber du med levende materialer her. Målet med hagearbeid og landskapsarbeid er ikke å gi et resultat for øyeblikket. Det bør snarere skapes forutsetninger for at hagen kan utvikle seg gjennom vekst. For å gjøre dette må du for eksempel vite hvilke planter som blomstrer i hvilken sesong, hvilke planter som harmonerer med hverandre og hvordan du skal trimme plantene riktig.

Hagearbeid og landskapsarbeid – kreativ yrke med gode langsiktige utsikter

hage landskapsarbeid tulipaner hagestien belegningsstein

I løpet av kurset lærer deltakerne også hvordan de skal vanne og gjødsle riktig. Kunnskap om jordens natur og korrekte behandling blir også formidlet. Potensielle spesialister lærer hvordan de skal ta vare på plenen riktig og fjerne ugress på en bærekraftig måte uten å skade plenen og naturen. Siden vintertiden ikke er en pause for de ansatte i hagearbeid og landskapsarbeid, er det også mye arbeid som må gjøres i løpet av denne tiden, som også blir undervist i kurset.

Perspektiver og kvalifikasjoner

hage landskapsarbeid blomster omsorgstrening

Med Grunnkurs inngangen til hagebruk og landskapsarbeid begynner. Etter bestått eksamen er ulike alternativer åpne. Du begynner som hjelper, for eksempel i en blomsterbutikk eller i et dam- og hagebedrift. Andre faglige mål inkluderer for eksempel en håndverksmester eller en tekniker innen hagearbeid og landskapsarbeid, en spesialisert landbrukssjef for trepleie og renovering, og natur- og landskapsvedlikeholdsspesialist og spesialisert landbrukssjef for vedlikehold av golfbane og gressbane..

Kurs og statstilskudd i hagearbeid og landskapsarbeid

hage landskapsarbeid blomster omsorg læring

Hvis du ikke vil eller kan fullføre en læreplass, har du muligheten til å ta et kurs i dette området ved et av utdanningsinstituttene, for eksempel WBS Training. Slike kurs er bl.a. finansiert av staten med utdanningsbeviser. Hvis du vil sjekke sjansene dine for å motta slike midler, bør du komme sammen med rådgiverne fra WBS Training så snart som mulig. Federal Employment Agency er også kontaktpunktet for informasjon om dette på alle steder.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!