15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Legging av natursteinbelegg – de mest populære leggemønstrene og steintypene

Legging av naturstein belegningsstein-granitt-innkjørsel-hus-vegg

Belegningsstein i hagen, på terrassen eller rundt huset sikrer mer orden i uteområdet. Naturstein tilhører den eldste formen for belegning, noe som indikerer deres gode egenskaper og holdbarhet. I tillegg har du et bredt utvalg av steintyper og farger å velge mellom, som lar deg designe din egen hage. Hvordan kan du Legging av natursteinbelegg, som er de beste leggemønstrene og annen nyttig informasjon og tips finner du nedenfor.

Legging av natursteinbelegg – materialets fordeler

Legging naturstein belegg hage stier-asfaltering-segment buer-kant design

Et stort antall naturstein, som har forskjellige farger og kan finnes som store eller små plaster, kan brukes til asfaltering. Natursteinbelegg er lett å rengjøre, regnes som en sklisikker overflate og er motstandsdyktig mot flekker og urenheter. Takket være sin robusthet og slitestyrke, beholder utseendet i mange år, uavhengig av ytre påvirkning. I motsetning til natursteinheller siver regnvannet bort gjennom leddene i natursteinbelegget, og du bør ikke sørge for ytterligere drenering. Naturstein er dyrere enn betongstein, men deres varige fargetone og lengre levetid sikrer en verdig investering.

Legging av natursteinbelegg – understrukturen

Legging av natursteinbelegg under konstruksjon-spade-hull-grøft-gulv

Hagestier, terrasser, uteplassområder og innkjørsler kan legges med steinstein. Avhengig av belastningen kreves det en passende underkonstruksjon før legging. Hvis du vil asfaltere garasjeinngangen, er et stabilt grunnlag på rundt 25 centimeter nødvendig for å kunne motstå motorvognene. På den annen side trenger ikke hagestier for fotgjengere mer enn 15 centimeter underkonstruksjon. Et sengetøy laget av høykvalitets flis eller knust sand legges over det ferdige grunnlaget og fordeles jevnt horisontalt ved hjelp av en aluminiumspinne.

Legg og felles belegningsstein riktig

Legging av naturstein belegg i granitt-brostein-oppkjørselen-grus-sengetøy

Etter at understrukturen er klar, begynner installasjonen. For en mer stabil overflate vil det være tilrådelig å designe en kant på kantene som holder faststeinbelegget godt. Deretter legges belegningssteinene individuelt, tilpasset høyden og mønsteret og festes med en gummiklubbe. Hvis ønsket sted er lagt med steinsteinbelegg, bør leddene fylles med flis av høy kvalitet eller fugemørtel. Avhengig av leggemønsteret, er det en annen metode for å legge de enkelte natursteinene.

Legging av natursteinbelegg – det lille fortauet

naturstein-asfaltering-legging-rund-form-legging-mønster-asfaltering-bandasje

Hagestier har ikke bare funksjonen til å lede fra porten til døren og muliggjøre rene føtter. De har en optisk effekt og er derfor et uatskillelig element i hagedesign. Før du legger en hagesti med asfaltering, bør du alltid tenke nøye gjennom hva som passer best for huset. Noen behandlingsdetaljer spiller også en viktig rolle og bør også tas i betraktning. De forskjellige bergartene er preget av en rekke farger. Slike natursteiner kan finnes i forskjellige størrelser, der de kubeformede brukes mest. Disse har vanligvis en høyde og bredde på 9 centimeter, og av det trenger du omtrent 110 steiner per kvadratmeter, avhengig av mønsteret. Interessante former og mønstre kan best oppnås med den såkalte lille gipsen. De tilbyr mange designalternativer for å gi terrassen eller hagestien et veldig individuelt preg. For det meste brukes svart basalt og / eller grå granitt. Materialet er fantastisk egnet for å lage palisader, asfaltering, trinn, fantasifulle ornamenter eller dekorative kuler og trau. Naturstein er veldig populær på grunn av hardheten. Den er holdbar, spenstig og kommer i mange farger – fra gråtoner til nyanser av rødt, blått og grønt.

Legg asfaltering av naturstein i rader

Legging av naturstein belegningsinstruksjoner-grunnbane-knuste sand-belegningsstein-naturstein

Radforbindelsen til natursteinbelegget anses å være det enkleste leggemønsteret – steinene legges i forskjøvne rader. For et perfekt raddekke kan du også bruke bearbeidede naturstein som har samme form og er egnet for forskjellige mosaikkmønstre. Belegget kan legges med eller uten skjøt. På grunn av de rette kantene er dette utelatt, men 1 til 2 cm margin for korreksjoner må alltid tillates i beregningen. Forresten legges belegg alltid fra området som allerede er dekket. Ellers blir den nylagde sandbunnen ødelagt. Det beste du kan gjøre er å ta et panel og plassere det på steinene. På denne måten blir de nylagte steinene ikke ødelagt av de uforsiktige bevegelsene. Steinene får sin siste styrke først etter fuging med fin sand.

Legging mønster av naturstein fortau – sirkelen

legging-naturstein-asfaltering-knust-sand-svart-asfaltering-stein-rund-legging-mønster

Et rundt natursteinbelegg i hagen eller på terrassen er veldig populært fordi den klassiske formen har en beroligende effekt og skaper en optisk illusjon for større områder. En asfalteringssirkel gir variasjon og er også en fin måte å understreke et bestemt område i hagen på. Spesielle belegningsstein kreves for å få en god sirkelform. De er allerede konisk støpt eller malt og er ordnet fra innsiden til utsiden av sirkelen. Dette oppretter automatisk en sirkel når du legger dem ved siden av hverandre. Imidlertid tilbyr de fleste produsenter slike prefabrikkerte gipssirkler. Hvis du vil legge en sirkel av natursteinbelegg selv, er det viktig å velge riktig belegg. For dette formålet anbefales en større mengde stein, slik at du kan velge de mest passende blant dem. Ved legging skal leddene ikke bli ujevne og uforholdsmessig brede. Det er best å markere en sirkel først og plassere en gipscirkel i midten. Hvis du vil gå enda lenger når det gjelder design, kan du prøve en naturstein -spiral.

Bearbeidede naturstein for perfekt form

naturstein belegg-legging-sirkel-legging-mønster-grus-sengetøy-instruksjoner

Siden belegningsstein ikke har en perfekt trapesform i naturen, bør du bruke bearbeidede naturstein til dette leggemønsteret. Slik blir den perfekte runde formen. Ikke la leddene være for store mellom belegningssteinene for å beskytte dem mot ugress. Hvis belegningsrunden ikke tar mer enn halvparten av arealet som skal asfalteres, kan du ganske enkelt kjøpe en usortert steinblanding i henhold til kvadratmeterkrav. Som regel er det nok passende formede steiner til å kunne bane en sirkel selv.

Legg belegningsstein i en rekke løpere

legging-naturstein-asfaltering-bakgård-uteplass-område-sandstein-løper-rad-legging-mønster

Løperekken ligner radforeningen, hvor små belegningsstein er spesielt egnet her. De kan veksles med større og dermed skape interessante leggemønstre for terrasser og uteplassområder. En stabil kant er nødvendig for denne typen design. Dette sikrer kantene på fortauet mot å skli. Dette avhenger imidlertid først og fremst av de lokale forholdene, belastningen og størrelsen på belegget. For områder med liten eller ingen belastning er en betongstøtte, minst 10 cm tykk, tilstrekkelig, og plasser deretter rekken med løpere. Betongkantstein anbefales for tunge belastninger.

Bane hagestier med bearbeidet naturstein

naturstein-asfaltering-legging-sandstein-maskinert-løper-rad-diagonal-mønster

Du kan kombinere store og små plaster for å lage en kreativ rekke løpere. Søk imidlertid først råd fra eksperter om hvilke størrelser og leggemønstre som er best for området ditt. Du kan legge små hagestier eller terrasser selv med steinstein i naturstein, men hvis du har en hel hage, er det best å ansette noen få håndverkere for å gjøre jobben. I tillegg spiller belastningen og bruken av overflaten en viktig rolle i valg av type belegning, størrelse og leggemønster. I utgangspunktet, for sikker legging av områder som kan kjøres kontinuerlig, for eksempel innkjørsler, bruker du belegningsstein i størrelse 8. For terrasser, hagestier og husinnganger er 6 steiner veldig egnet.

Legging av natursteinbelegg – segmentbuen

naturstein-asfaltering-legging-naturstein-segment-buer-mønster-grønn-ledd

Belegningsstein kan legges i mange forskjellige steinsammenslutninger. Veggbindingen og den skalerte buen regnes som klassiske. den siste ble ofte flyttet til torg og gater på 1800- og 1900 -tallet på grunn av den vakre designfunksjonen. Buene løper parallelt og ser ut som ekte smykker. Med dette leggemønsteret kan naturstein i forskjellige farger legges som belegg i naturstein. Dette skaper vakre mønstre som passer for store, små, klassiske og til og med moderne hager.

Legging av natursteinbelegg – kombiner forskjellige leggemønstre

naturstein-asfaltering-legging-naturstein-forskjellige-legging-mønstre-sirkulær-løper-serie

I hager uten dekorasjon fungerer et område som er attraktivt lagt med steinsteinbelegg. Leggemønstre kan kombineres med hverandre for større områder og også se lekne, men også veldig stilige ut. Du kan legge en stor uteplass med natursteinbelegg, ved hjelp av en rekke løpere for hovedområdet og utforme spisestuen med et sirkulært leggemønster. Med et slikt design er de forskjellige områdene merket på gulvet. Det trenger ikke alltid å bli bearbeidet stein. Store steinblokker eller elvesteiner kan også innarbeides dekorativt i fortauet.

Legg garasjeporten med natursteinbelegg

naturstein belegg-legging-rad belegg-garasje inngang-asfaltering-klinker fasade

Inngangene til garasjen kan legges med belegg i naturstein, noe som representerer en god og permanent beslutning for dette området. Hvis de er lagt riktig, garanterer belegningssteinene en stabil overflate som ikke kan ødelegges av bil. Som allerede nevnt er disse tilgjengelige i forskjellige størrelser. Mosaikkplaster har en kantlengde mellom tre og åtte centimeter. Vanlig steinsteinbelegg er mellom åtte og elleve cm. Disse regnes som store fortau mellom 13 og 17 centimeter. Fortau fra denne størrelsen på er kjent som steinheller.

Porfyrbelegg rundt huset

naturstein-asfaltering-legging-porfyr-asfaltering-naturstein-bearbeidet-landskapsarbeid

Natursteinbelegg harmonerer perfekt med lignende byggematerialer som brukes i hagen eller i fasadedesign. Som et eksempel presenterer vi kombinasjonen av naturstein for fasadebekledning av huset og porfyrbelegg som belegg for oppkjørselen.

Legg utepeisen med asfaltering av naturstein

legging av naturstein belegg-hage-utendørs-gass-peis-peis-vann funksjon

Naturstein i hagen skaper en hyggelig atmosfære i hagen. Design din egen bakgård med en utendørs peis, vakre vannfunksjoner med en bekk og et steinsteinbelegg i samme form som peisen. Bruk naturstein i forskjellige former til dette formålet og lag din egen naturlige oase i hagen.

Legging av natursteinbelegg – svarte basaltstein

naturstein belegg-legging-basalt-asfaltering-hage sti-knust sandhage

Hvis du vil designe en mørk hagesti utendørs, bør du velge en passende steintype. Basaltstein for belegning er en passende beslutning i dette tilfellet, ettersom de forekommer naturlig i svart og ikke trenger å farges.

Kombiner natursteinbelegg i forskjellige farger

legging-naturstein-asfaltering-uteplass-område-basalt-stein-porfyrbelegg

En annen designidee er å designe det runde natursteinbelegget i to matchende farger, for eksempel med basalt og porfyr naturstein. Bruk den mørkere fargen på kanten og den lysere fargen på den indre delen for å unngå en dramatisk effekt.

Hagedesign med belegningsstein i granitt

naturstein belegg-legging-hage-landskapsarbeid-granitt-belegningsstein

Hvis du foretrekker den hvite fargen på hagedesignet ditt, anbefaler vi å legge belegningsstein i granitt. De er typen stein som oftest finnes i hvitt.

Legge granittstein rundt huset

naturstein-asfaltering-legging-landskapsarbeid-hage-sti-granitt-belegningsstein

Grå granitt brostein kan tilpasses ethvert eksteriør. Den har et vakkert utseende som, sammen med holdbarheten, skaper det perfekte fortauet i naturstein for terrasser og innkjørsler.

Mosaikkbelegg for hagestier og torg

naturstein-asfaltering-legging-mosaikk-asfaltering-lissabon-svart-hvitt-mønster

I mange store byer er bytorg med mosaikkdekke lagt i interessante former. Denne havbølgeformasjonen laget av sorte og hvite naturstein og andre bilder av belegningsstein forskjønner noen offentlige områder i Lisboa – Portugals hovedstad.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!