15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjør hagedammen trygg for barn – en oversikt over alternativene

Lag hagedam barnesikker dam-sikring-barnehage-spill-fiske

Sommeren har allerede kommet og de solfylte dagene oppfordrer oss til å tilbringe mer tid i hagen og ved hagedammen med familien. Vannet er alltid attraktivt for barna, men det er også farer som lurer rundt dammen. For å unngå ulykker som ødelegger det gode humøret, bør du gjøre det i god tid Gjør hagedammen barnesikker. I artikkelen oppsummerer vi variantene for barnesikkerhet ved dammen og presenterer noen interessante design som du kan vurdere. Fra enkle og rimelige til mer detaljerte og dekorative varianter, det er noen gode ideer.

Lag hagedam barnesikret med et gjerde rundt dammen

Lag hagedam barnesikker eiendom-gjerde-gjerde-dam-lysthus

De fleste foreldre starter barnesikring hjemme før de blir født. Når barnet vokser opp og allerede kan gå, bør man sikre områdene der det er fare for å falle. Sikkerhetsbeskyttelse er spesielt viktig i hager med dammer og vannfunksjoner. En mulighet ville være å gjerde inn hagedammen. Et stort utvalg gjerder i forskjellige høyder, farger og design finnes på markedet. Gjerdet skal være tett nok til at barna ikke kan gå gjennom, men fortsatt kan se på vannet.

Pluggjerde for tjern – gjør hagedammen barnesikker

Lag hagedam barnesikker dam-stein-gjerde-tre stolpe

En god variant for et enkelt gjerde rundt hagedammen er plug-in gjerdet. Den er enkel å montere og krever ikke betong. Stolpene settes ganske enkelt inn i bakken og plugg-gjerdet blir deretter forankret til dem. Hvis du ikke vil ha et metallgjerde i hagen, kan du koble trestolper med tau og bruke dem til å gjerde dammen på en barnesikker måte. Sørg for at barna ikke kan klatre under eller over gjerdet.

Fint deksel for barnesikkerhet i hagedammen

Lag hagedam barnesikret mobilgitter-deksel-rundt-vakkert design

Å dekke hagedammen med stålnett er et populært alternativ til gjerdet. Mulighetene for design er mange – du kan velge mellom runde eller firkantede former, forskjellige farger, motiver og høyder på grillen. Med et beskyttelsesgitter kan du gjøre hagedammen barnesikker og samtidig bidra til et vakkert hagedesign. Gitteret er virkelig pent å se på.

Fest hagedammen med et flatt ståldeksel

Gjør hagedammen barnesikker

Damdekselet sikrer barns sikkerhet, men hindrer regelmessig vedlikehold av hagedammen. Hvis prydfisken din trenger spesiell omsorg, er den svært vanskelig å fjerne fra dammen, ettersom noen stålgitter er forankret i bakken eller ved kanten av dammen. Ved fôring er det derimot ingen problemer fordi de fleste dekslene ikke er for stramme.

Gjør hagedammen barnesikker – et gjennomsiktig deksel av stål

Hagedam-gjør-barnesikre-dekk-rutenett-små-barn-se på prydfisk

De minste elsker utvilsomt vannet og alle dets innbyggere, men et gjerde rundt hagedammen forhindrer dem mer eller mindre i å se på det. Med et deksel av stål, derimot, kan barna trygt se på prydfiskene og plantene i dammen ovenfra. Tenk nøye på forhånd om dette er det riktige alternativet, for anskaffelseskostnadene kan være ganske høye.

Barnesikringstiltak – installer damnett selv

hage-dam-gjør-barnesikker-mobil-dam-sikkerhets-rutenett-stål

Montering av et damdeksel er ikke nødvendigvis en oppgave for spesialisten. Du kan også lage hagedammen selv barnesikret. Alt du trenger å gjøre er å finne det riktige rutenettet for dammen din eller få det laget og fikse det. Gitteret ser spesielt elegant ut når det ikke bare ligger rett på dammen, men heller stikker ut som en kuppel, som det var her.

Gjør hagedammen barnesikker – tøm vannet

hage-dam-gjør-barnesikker-dam-tom-liten-bekk-la

Hvis barna dine liker å leke med vannet, kan du ganske enkelt tømme det meste av vannet fra hagedammen og la bare en liten bekk eller vannet være grunt. På denne måten kan du tilbringe de varme dagene i den barnesikre dammen uten fare for å falle. Selvfølgelig er dette bare en variant hvis dammen din ikke er bebodd av fisk og planter. Jo mindre vann, jo raskere varmes det opp, noe som ville være dødelig for alle typer levende vesener.

Fyll hagedammen med steiner

hage-dam-gjør-barn-safe-fylling-steiner-grunt-vann-barn

Hvis du vil lage en større hagedam barnesikker i hagen, kan du fylle den med steiner som reduserer vannstanden betydelig. Du kan bruke store eller små steiner som er både over og under vannet. I ankelhøyt vann er det ingen fare for drukning, og du kan la barna leke rolig. Husk imidlertid at selv med den beste foreldrekontrollen trenger småbarn tilsyn av voksne. Man kan aldri være for forsiktig med barn!

Barnesikkerhet for dammen – sett et sikkerhetsnett under vannet

hage-dam-gjør-barnesikker-bekk-hage-undervanns-nett-tre-striper-planter

Et sikkerhetsnett under vannoverflaten kan sikre at barna ikke faller i vannet, uten å endre utformingen av hagedammen. Denne barnesikringen er spesielt egnet for dypere dammer der det er fare for drukning. I tillegg kan nettet ikke sees og er godt gjemt under vannet, spesielt hvis det fortsatt er noen vannplanter. Bortsett fra våte føtter, er det ingenting å bekymre seg for med denne typen beskyttelse. Et rutenett kan også brukes i stedet for et nett.

Hochteich tilbyr barnesikkerhet

hage-dam-barnesikker-lage-høy-dam-design-foss-vannliljer

En dam med barnesikring bør forhindre tilgang for små barn, men likevel tillate enkel stell av planter og fisk. Dette kan oppnås med en forhøyet dam, hvis konstruksjon er noe mer kompleks, men sikrer barns sikkerhet. Så hvis du ikke eier dammen ennå, men fortsatt planlegger det, er dette et flott alternativ som du kan vurdere. Ytterveggene skal være høye nok til at barnet ikke kan klatre på dem.

Lag en barnesikker hagedam på terrassen

hage-dam-gjør-barnesikker-dam-akvarium-design-pryd-fisk-vannliljer

Du kan også designe en hagedam på terrassen som et stort akvarium. Du må finne en passende beholder, kjøpe vakre prydfisk, plante vannliljer og andre planter og til slutt fylle den med vann. Dette alternativet for hagedammer er trygt for barn og fungerer som en fin dekorasjon på terrassen.

Uansett om det er en hevet eller terrassedam, husk at det faktum at dammen ikke er i bakken betyr at den vil varme opp raskere. Den varme luften varmer ikke bare vannet ovenfra, men også sideveggene. En lys, men skyggefull beliggenhet anbefales derfor her. Det er best å få råd fra en forhandler om hvilke planter og fisk som er egnet hvis du vil gjøre hagedammen trygg for barn på denne måten.

Barnesikring for hagedammen med foss

hage-dam-gjøre-barnesikker-foss-steiner-drenering-vann-safe-spill

Det er definitivt ingen som ikke liker vannfunksjonene i hagen. Spesielt små barn er fascinert av fossefall og vil alltid leke med dem. Med en installasjon for fossen kan du gjøre hagedammen barnesikker. Med en slik teknologi kan vannet tømmes raskt, og det er bare nok igjen i dammen for å få føttene våte.

Barnesikker dam i hagen med en grunne barnesikringsport

hage-dam-gjør-barnesikker-dam-vakt-hage-sittegruppe

For en plantet dam bør du velge et damnett som ikke er for tett, slik at høye planter kan vokse gjennom dekket. Rutenettet fungerer som barnesikring, selv om det knapt kan sees og ikke ødelegger den vakre hagedesignen. Tilstrekkelig sollys og oksygen trenger også inn i bassenget slik at planter og fisk blir godt tilført.

Gjør hagedammen barnesikker med et metallgitter

hagedam-barnesikret-metall-gitter-høydesign-vannplanter

Du kan velge design og høyde på omslaget selv. Hvis du vil la ledig plass til plantene slik at de ikke vokser gjennom metallgitteret, justere høyden på barnesikringen til høyden. Det er viktig at du fikser rutenett som brukes som en hettebrønn til gulvet. Barn er nysgjerrige og ivrige etter å eksperimentere, og vil raskt finne ut det og hvordan de skal flytte rutenettet.

Mobilt deksel av polert rustfritt stål til hagedammen

hagedam-barnesikret-deksel-polert-rustfritt-stål-abstrakt-design

Du kan også oppnå en moderne dambeskyttelse med et mobildeksel av polert rustfritt stål. Slike stålgitter kan settes opp og demonteres raskt, og festet til hagedammen sikres med en hengelås. Denne varianten passer hvis gjester med små barn kommer for å besøke deg og et permanent system ikke er nødvendig, eller hvis du ikke vil fjerne permanent barnesikring i hagen, men heller fjerne det om noen år.

Vakker og barnesikker hagedesign – et dekke til hagedammen

hage-dam-gjør-barnesikker-stål-rutenett-svart-plantet-dam

Du vil gjøre hagedammen barnesikker, men ikke gå glipp av den vakre designen. Mange produsenter tilbyr fletter med interessante former eller mønstre laget etter kundens ønsker, som muliggjør en individuell hagedesign og til og med gjør uteområdet mye mer romantisk. Disse omslagene har også en annen fordel. Du beskytter dammen mot høstløv. Så hvis du må stå i nærheten av et tre som bladene faller i vannet hvert år, får du dekorativ beskyttelse.

Gjør hagedammen din barnesikker – et damnett med et elegant design

hage-dam-gjør-barnesikker-design-rutenett-baller-moderne-hage

For moderne hager er damgitter med elegante design som bølgeformer en passende beslutning. Barnesikkerhet ved dammen er garantert, og trekket samsvarer samtidig med atmosfæren i hagen. Siden det ikke skal mangle dekorasjoner i noen hagestil, er dette et godt alternativ. Designet er verken for påtrengende eller for pompøst, men tiltrekker seg likevel oppmerksomhet og gjør dammen til et spesielt blikkfang, samtidig som hagedammen er barnesikker.

Hagedammedeksel sikrer barnesikkerhet og plantevern

hage-dam-gjør-barnesikker-uteplass-område-kantete-rutenett-dekke-planter-vannliljer

Dekselet med stålnett vil ikke bare gjøre hagedammen barnesikker, men også beskytte planter og fisk i dammen mot andre dyr. Hvis du har for eksempel en katt, har du kanskje fanget den “fiske”. Selv om de fleste tjernfisk vet hvordan de skal beskytte seg selv, kan noen tillitsfisk bli ofre. Et gitter hindrer katten i å ha direkte tilgang til vannet og dyr som fremdeles er babyer kan ikke falle i vannet mens de boltrer seg i hagen.

Et alternativt dekke til hagedammen – sikkerhetsnettet

hagedam-gjør-barnesikret-sikkerhetsnett-dam-vannlilje-fiskedeksel

Hvis du leter etter en enkel og billig variant for barnesikkerhet i hagedammen, kan du velge et sikkerhetsnett. Den er lett å montere og sikrer at dammen ikke faller i vannet til barna. En ulempe er det ikke så vakre utseendet, som sannsynligvis ikke passer inn i en moderne hage. Imidlertid kan nettet enkelt fjernes og festes på nytt når som helst så lenge du trenger det. Så hvis du ikke vil investere mye penger i en midlertidig løsning hvis du vil gjøre hagedammen barnesikker, så er et enkelt garn veldig egnet. Sørg for at nettet er godt strammet og festet til bassengkanten på tilstrekkelige steder til å bære vekten i tilfelle fall.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!