15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk hageplantingsplan: ideer til moderne utearealer i asiatisk stil

Japansk hageplantingsplan for gratis skurtreskere

Den asiatiske designstilen er preget av et konsept som er tenkt ned til de minste detaljene og en smakfull kombinasjon av ulike hageelementer. Sluttresultatet er et harmonisk hagebilde, hvor minimalisme møter tradisjonelt. Vi har allerede gitt deg mange ideer for en Zen- eller en Feng Shui -hage, denne gangen ser vi nærmere på det fantasifulle hagedesignet i japansk stil. Og siden en japansk hage må planlegges godt, gir vi deg også flere gratis planteplaner og forklarer hvilke planter som passer. Ta med en eksotisk teft til utendørsområdet ditt og skap et kunstnerisk landskap med stor sans for estetikk!

Japansk hageplantingsplan for kolonihagen

japansk hageplantingsplan pergola benkplanter

En effektiv hage i lite format: Slik kan det japanske designet beskrives. Alle som noen gang har gått inn i en oase i asiatisk stil, har oppdaget et koselig uteområde fullt av farger, former og dekorasjoner. Hagen er delt inn i flere områder som smelter sømløst inn i hverandre. De japanske gartnerne lykkes med å kombinere hageelementene smakfullt selv på små tomter. Vannfunksjoner, hagedammer, steinhager, plener og omfangsrike blomsterbed har blitt varemerker for japansk hagekunst.

En japansk hageplantingsplan bør derfor inneholde alle elementene. Vårt første forslag er for alle som har en byvilla med en liten hage. Vi vil vise deg en ide om hvordan du kan designe en rektangulær tomt på 10 meter ved 15 meter. Koblet direkte til huset, ideelt forbundet med stuen med store skyvedører i glass, er det en lang og smal terrasse i en form som etterligner bølger. Et plassbesparende sett med teakmøbler tilbyr nok sitteplasser for hele familien. En vertikal minimalistisk hagefontene tilbyr kjøling på varme sommerdager, og en Buddha -statue fungerer som dekorasjon. På siden er sittegruppen skjermet fra naboene av flere potteplanter.

Det er en plen midt i hagen. Kanten av plenen er kunstnerisk dekorert med elvesteiner. Høye busker og trær skjermer hagen fra alle sider. Det er også et lite hagedam på den ene siden. En brygge som stikker ut i vannet gir plass til en hagebenk for to og en asiatisk pergola i tre. Stepping stones slynger seg gjennom vannet og fører til det romantiske sittegruppen.

Japansk hageplantingsplan for den store hagen

japansk hage plantingsplan rockery creek statue pergola ideer

Hvis du har minst 600 kvadratmeter tilgjengelig, kan en hagedrøm gå i oppfyllelse. Det er også mulighet for å lage en steinhage og bygge en te -paviljong. Steinhagen lagt med grus tiltrekker seg automatisk alles oppmerksomhet: Der er de større steinene dyktig arrangert i grupper. Bokstrær plantes tradisjonelt i utkanten av steinhagen.

Elementet av vann bør definitivt ikke mangle i en stor hage. En hagedam med buede strandlinjer som begynner med en bekk og slynger seg gjennom halve eiendommen vil utvilsomt bli et høydepunkt i uteområdet. Flere buede trebroer forbinder de to bankene. I tillegg kan et fuglebad tiltrekke fugler og insekter til hagen. Stauder, blomster og prydgress kombineres dyktig slik at hagen ser så naturlig ut som mulig.

På den andre siden av eiendommen danner en japansk lønn, en steinlykt og en Buddha -statue et attraktivt ensemble.

Japansk hageplantingsplan for en bakgårdsoase

japansk hageplantingsplan for gratis kombinere hageelementer

Store tomter er vanskelig å finne, spesielt i tettbygde bydeler. De gamle bygningene har også stort sett en smal forhage og en liten bakgård. I dette tilfellet er det bare å prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. En japansk hage er det beste valget fordi den kan legges kompakt og er ekstremt lettstelt.

Japansk hageplantingsplan: Disse trærne og stauder er vanlige i kystområder

japansk hageplantingsplan kystplanter kombinerer tips

Stauder, blomster og trær spiller tydelig hovedrollen i enhver japansk hage. Vi gir deg derfor flere ideer om hvordan du kan lage en effektiv hageseng. Det første ensemblet består av planter fra kystområdene i Japan. Følgende planter er merket på planteplanen ovenfor:

A. Japansk lønn

B. Japansk Oregon -drue

C. japansk aukube

D. Klatrespindelbuske

E. indisk søtt flagg

F. “Coral Bells” lilla klokker

G. Lenten Rose “Ruse Black”

H. Brocade Fern

japansk hageplantingsplan kystplanter kombinerer bregner eviggrønne

Alle disse plantene trives best på delvis skyggefulle steder, elsker en moderat fuktig, godt drenert og humusrik jord og må vannes regelmessig i sommermånedene. Stauder har en spredningsvane og når en høyde på opptil 2 meter. Den japanske lønnen med sin brede, paraplylignende krone kan til og med bli 7 meter høy med god omsorg. Alle planter tar mye plass i hagen og er derfor bedre egnet for større hager.

Staudebedet er fargerikt: gul, rød, rosa og lilla danner et attraktivt ensemble og ser veldig eksotisk ut. Perfekt for hjørner i hagen eller som en ekstra personvernskjerm foran hagegjerdet.

Japansk hageplantingsplan: tomt med nordlig orientering og skyggehage

japansk hageplantingsplan nordlige deler skygge planter

Hvis tomten vender mot nord, må plantene velges med stor forsiktighet. Mange blomster og bakdeksel for skyggefulle steder tåler nesten ikke vannlogging, så det er verdt å lage et dreneringslag først. Følgende planter er egnet for en nordvendt japansk hage:

A. Japansk lønn

B. Rød slørbregne

C. Japansk ysander, også kjent som den fete mannen

D. Daylily

E. Edellieschen

F. Japansk rosmarinpil “Oliver”

japansk-hage-plante-plan-japansk lønn-daylily-fett mann-1

En litt sur, frisk jord viser seg å være optimal for alle plantene ovenfor. Et sted i skyggen eller delvis skygge fremmer plantens raske vekst. De fleste bakdeksler er eviggrønne. Så du kan se frem til en grønn hage selv i vintermånedene. De er tøffe og trenger derfor ingen spesiell omsorg i den kalde årstiden. Når det gjelder vanning, avhenger det mye av værforholdene. De fleste planter kan vanligvis overleve en tørr periode uten problemer. Men de er følsomme for vannlogging. En fuktig jord kan føre til råte og gjøre bakdekselet spesielt utsatt for sopp og skadedyr. Så heller for lite enn for mye vann. Fra begynnelsen av mai til slutten av juli kan du administrere flytende grønn plantegjødsel en eller to ganger i måneden. I vintermånedene blir stauder mindre vannet og ikke lenger befruktet. I utgangspunktet er heller ikke beskjæring nødvendig. Siden japanerne er kjent over hele verden for sin skjærekunst, kan du ta noen planter i form hvis du ønsker det.

Japansk hageplantingsplan: Solrik tomt med sørretning

Japansk hageplantingsplan sørlige deler som planter solrike steder

Solrike hager mot sør tilbyr de beste betingelsene for blomstring. Den vakre dagliljen og de fargerike Edelliene gir flerårige senger ekstra fargesprut. Men også filigranbladene til den fargede nesen er ekte iøynefallende. Vi gir deg en oversikt over planteplanen:

A. Japansk lønn

B. Japansk Oregon -drue

C. Daylily

D. Edellieschen

E. farget nesle

F. Velvet hortensia

G. Boxwood “Golden Dream”

japansk hageplantingsplan sørlige deler blomster stauder kombinerer

Alle planter i denne flerårige sengen kan tåle solen uten problemer, men trives også godt i delvis skygge. For dette ensemblet har løs, moderat fuktig og gjennomtrengelig jord med en andel sand vist seg å være optimal. De klarer nesten ikke tørre perioder. Du trenger vanlig vann, spesielt i sommermånedene og i blomstringsperioden. Edellieschen må til og med vannes en eller to ganger om dagen mellom juni og august, slik at den kan produsere mange vakre blomster. Befruktning, derimot, er helt utelatt om sommeren. Det er nok hvis du gir plantene langvarig gjødsel om våren. Med unntak av den årlige Edellieschen er plantene vintertette og kan også stå på balkongen eller i hagen i de kalde månedene.

Boxwood, som grenser til plantene og gir struktur til bedet, elsker delvis skyggefulle steder og kan ikke trives i solens sterke stråler. Den har lignende krav til jorda, men trenger regelmessig befruktning. Japanerne gir den en topiary flere ganger om våren og sommeren.

Japansk hageplantingsplan: stauder og sukkulenter for steinhagen

japansk hageplantingsplan ørken tørre planter velg steinhage

Den japanske steinhagen anses å være ekstremt lettstelt. Men hvis du tror at bare steiner, grus og sand kan brukes i designet, så tar du feil. Blomstrende og eviggrønt bakdeksel sørger for at det steinete landskapet ser så naturlig ut som mulig. Her er en liste over tre plantetyper som kan lykkes med å bryte opp det stramme minimalistiske hagenes utseende på steinhagen.

A. Bredbladet buktrose

B. Japansk klatrebregne

C. Japansk azalea

Plantene har forskjellige krav. De egner seg derfor mer som solister i steinhagen enn for arrangementer. Den bredbladede bukkerosen elsker for eksempel solrike steder og løs, godt drenert og sur jord.

Den japanske klatrefernen er ideell for skyggefulle områder i steinhagen. Den er ekstremt lang levetid, tåler frost uten problemer og trives på et normalt plantesubstrat.

Den japanske azaleaen er spesielt behagelig i solen, men kan også trives i delvis skygge uten problemer. En løs, humusrik, lett sur og godt drenert jord gir planten næringsstoffer og fremmer blomsterdannelse. Hun trenger mye vann, spesielt om sommeren. Du må vanne planten minst en gang i uken. Anlegget trenger frost- og vindbeskyttelse i vinterhalvåret. I november kan du beskytte planten mot frost og kulde med et lag mulch.

Japansk hageplantingsplan: Planter som en aksent på bekken og vannfunksjonene

japansk hage plantingsplan fjell japansk kristtorn cockefoot planter japansk fantastisk spar

Steinen spiller en stor rolle i hagedesignet i asiatisk stil. Japanerne elsker å vise steiner i en gruppe ved en bekk eller en hagedam. Arrangementet skal se så naturlig ut som mulig og passe harmonisk inn i hagen. Ulike eviggrønne og blomstrende stauder kan brukes som planter:

A. Boxwood

B. japansk kristtorn

C. Smørblomst

D. Japansk prakt -spar, også kalt astilbe

E. Daylily

F. “Coral Bells” lilla klokker

G. Japansk Iris

Når det gjelder blomsterbed, er kreativitet spesielt viktig her. Ikke glem at japanerne legger stor vekt på et lettstelt design. Så du bør alltid ha tilgang til alle planter og dammen. Det er også viktig at arrangementet ser naturlig ut. Følgende tommelfingerregel gjelder her: det er bedre å plante sparsomt og la det være nok plass mellom de forskjellige plantene. På denne måten vil de kunne vokse i høyde og bredde uforstyrret. Tenk også på blomstene som kan tiltrekke fugler og fordelaktige insekter til hagen.

japansk hageplantingsplan fjellområder lager hageblomster

Asiatisk hageplantingsplan: utendørs meditasjon

japansk hageplantingsplan gratis meditere rundt planter

Hvis du vil skape en utendørs oase hvor du kan unnslippe hverdagslivets påkjenninger, så er vårt neste forslag noe for deg. Du trenger bare å visuelt skille en sirkulær del av hagen fra resten av utsiden med et beskyttende gjerde eller hekkplanter. Sett en Buddha -statue og en hagefontene midt i hagen. Vippingen av vannet virker spesielt beroligende og kan redusere gatestøy og andre lyder.

Bygg deretter en hagebenk av resirkulert tre. Der kan du sette deg ned og slappe av etter en lang dag på jobben. Ikke glem å plante koselige eviggrønne busker og trær i utkanten av hagen. De fyller to funksjoner: på den ene siden beskytter de deg mot fremmede øyne, på den annen side gir de meditasjonsområdet ekstra sjarm. Unngå blomstrende busker og blomster i sterke farger. De kan trekke oppmerksomheten din og er spesielt irriterende i tildelinger.

Du kan også vise steiner i meditasjonshagen, forutsatt at de ikke er i veien og ikke forstyrrer fri bevegelse.

japansk hage rundt steinplanter buddha statue

En japansk hageplantingsplan må vurderes nøye. På den ene siden er det veldig viktig at hageelementene skaper et harmonisk helhetsbilde. På den annen side bør plantene i staudebedet komme fra Asia eller Japan. Det er også veldig viktig å gruppere planter med lignende krav til jord og plassering. La deg inspirere av våre forslag og design din egen oase i asiatisk stil.

japansk hage legge ut ideer bridge wood dam plenområde

japansk asiatisk hageplantingsplan gratis meditasjon

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!