15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hage planlegging ideer fra et fugleperspektiv – 20 moderne design

Hage planlegging ideer fugleperspektiv-bassengformet-hekk-spisestue-murstein-gulv-hage sti-belegningsstein

God planlegging er sentral for den perfekte hagen eller bakgården. Du bør først forestille deg drømmehagen din, måle det tilgjengelige området og få tegnet en skisse. Først da opprettes en ønskeliste som inneholder de enkelte elementene i hagen. For alle som leter etter Hage planlegging ideer Vi introduserer noen moderne hager og bakgårder med topp utsikt som kan tjene som inspirasjon for ditt neste hageprosjekt.

Inspirerende ideer til hageplanlegging – en opplyst bakgård

Hage planlegging ideer fugleperspektiv-indirekte-belysning-bakgård-plener-hage sti-belegningsstein

Hvis du vil designe hagen din i en moderne stil og tilbringe mange uforglemmelige kvelder der med venner, men samtidig beholde litt grønt område, så er en bakgård med forskjellige områder egnet for deg. Avhengig av lengden kan du dele den inn i forskjellige områder. Området i umiddelbar nærhet av huset kan dekkes med belegningsstein, en vannfunksjon kan bygges på det og et sittegruppe kan utformes. Med belysning er uteområdet egnet for hagefester og festligheter om kvelden. For resten av hagen kan du legge en plen og, om ønskelig, plante den.

Hage planlegging ideer for forskjellige nivåer i bakgården

Hage planlegging ideer fugleperspektiv-bakgård-to-nivåer-uteplass-grill-område-over-plen-område-under

Kreative ideer for hagedesign kan maksimere den begrensede plassen i bakgården. For eksempel kan området på baksiden av huset utformes på to forskjellige nivåer, hvorav det ene kan tjene som uteplass med grillplass og spiseplass, mens det andre representerer en hage med plen og planter.

Hagedesign fra fugleperspektiv

Hage planlegging ideer fugleperspektiv-bakgård-hage sitteplasser-ampelschirm-senger-hekkplanter

Denne hagen har et individuelt design som er godt synlig sett ovenfra. Hagen ligger i bakgården til et hus og har alt du trenger for utendørs bruk. Ytterst er det en hagesalong med en utkragbar paraply, i midten er det små senger med planter og steiner, samt grønne hekker. Ved siden av trappen som fører til huset kan du se spisestuen, hvor familien kan nyte utendørs servering i løpet av de hyggelige dagene.

Bor sammen med naturen med en bakgård

Hage planlegging ideer fugleperspektiv-plantet-bakgård-design-hage trapper-hage sti

Bakgården tilbyr en plass som er egnet for avslapning, lek eller sosialt samvær. Uavhengig av størrelsen, gir den et sterkt forhold til naturen som realiseres uten å forlate hjemmet.

Moderne ideer til hageplanlegging med basseng – et fugleperspektiv

hage-planlegging-ideer-fugleperspektiv-lagdelt-bakgård-svømmebasseng-spisestue-glass rekkverk

Moderne hagedesign med basseng er en drøm for mange hageeiere, men ledig plass er ikke alltid nok. En mulighet i dette tilfellet ville være å designe hagen i nivåer igjen, med bassenget på lavere nivå og uteplass med utekjøkken og spisestue på øverste nivå. Du kan se svømmebassenget ovenfra gjennom et glassrekkverk og se på svømmebarna. Hageplanlegging som dette er perfekt for familier som ønsker å tilbringe mer tid sammen utendørs.

Hage planlegging ideer for dempet området i hagen

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-takterrasse-hage salong-belegningsstein-teppe

Hvis du har bestemt deg for et helt polstret område i din egen bakgård, bør du ikke nødvendigvis klare deg uten det grønne. Planterte høybed av betong er perfekte for uteplasser, og i kombinasjon med komfortable hagemøbler skaper de en hyggelig atmosfære som minner om naturen.

Romslig bakgård for hyggelig tid utendørs

hage-planlegging-ideer-fugleperspektiv-bakgård-definerte-områder-sandkasse-hage-sitteplasser-utendørs-kjøkken

Denne hagen består av flere avgrensede områder som kombinerer aktiviteter for både voksne og barn. For eksempel kan du gjøre hagearbeid eller slappe av i hagesofaen mens barnet leker i sandkassen.

Hage planlegging ideer – skape en feel -good oase i bakgården

hage planlegging-ideer-fugleperspektiv-bakgård-hage salong-utendørs-boblebad-hage sittegruppe

Vil du ha en bakgård hvor du kan slappe av og slappe av? Da er denne ideen med to nivåer og et utendørs boblebad i midten den riktige avgjørelsen. Gulvet i hagedelen med spisestue er dekket med dekorative grus- og betongplater, og velværehjørnet med hagestoler har tregulv. Den klare avgrensningen mellom de to områdene er sett fra fugleperspektiv.

Polstret bakgård med vannfunksjon

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-bakgård-natursteinheller-vannfunksjon-solseng

Vannfunksjoner som bekker, fosser og fontener gir noe spesielt til hver hage. Denne lille bakgården er et bevis på at du ikke trenger mye plass til et vakkert hagedesign. Med riktig hageplanlegging kan du lage en moderne hage med spiseplass, en liten foss, plass til å ligge under solen og senger med planter og blomster.

Hageplanleggingsideer – bruk hagegjerdet som en personvernskjerm

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-bakgård-personvernbeskyttelse-tre-innebygd belysning-hevet seng-grillplass

Hvis du allerede har opprettet din oase av velvære i hagen, trenger du en god personvernskjerm som forhindrer naboene i å se på deg. En av de beste ideene for dette er å velge et ugjennomsiktig tregjerde. Hvis du legger stor vekt på utseendet på hagen din, kan du matche hagemøblene med tregjerdet.

Moderne hagedesign med utendørs peis

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-bakgård-steinete-planter-trær-hagestoler

Hager uten plener er ekstraordinære, men kan utformes på en moderne måte. De hvite betongplatene med steiner i mellom ser stilige ut når de er omgitt av forskjellige bregner og trær. Du kan sette en utendørs peis på den og tilbringe hyggelige kvelder i hagen.

Hage planlegging ideer med hage sti

hage planlegging-ideer-fugleperspektiv-hintethof-hage-sete-belegningsstein-hage-sti-tre-grønn

Hagen i tre er rask og enkel å legge og er perfekt for lange hager for å koble sammen forskjellige områder.

Vakre ideer om hageplanlegging med klare linjer

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-moderne-bakgård-plantesenger-hagesalong-paraply

De rene linjene er et trekk ved den moderne stilen. De rektangulære hagemøblene og trepanelene kombinerer elegant med de interessante plantesengene som følger de samme linjene.

Ideer for hagedesign med grillplass

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-utendørs-kjøkken-dekket-hage-sitteplasser-plen-trær

Denne hagen med grillplass har en spiseplass dekket med en pergola, som fungerer som en solskjerm om dagen. Selv om den største delen av hagen er polstret, er det også en liten plen med trær og mange planter som minner om en naturlig hage.

Liten hage med store betongplater

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-store-brostein-grus-utendørs-peis-planter-trebenker

Denne kombinasjonen av hage og uteplass med en utendørs peis er designet for å skape en optisk illusjon. Det oppnås ved hjelp av de store betongplatene som skaper en illusjon for et større område.

Hage planlegging ideer-salong, plen og uteplass tre-i-ett

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-bakgård-hage salong-plenområde-belegningsstein-uteplass

Selv om denne bakgården ikke har et stort område, klarte designerne å lage tre forskjellige områder med passende hageplanlegging. Belegningssteinene på uteplassen fungerer som en hagesti som fører over plenen til salongen.

Fugleperspektiv over bakgården til et rekkehus

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-rekkehus-bakgård-stein seng-salong-møbler-plen-trær

Gode ​​hageplanleggingsideer bør vurdere alle aspekter av hagedesign. Hager som er beplantet med høye trær, tilbyr en trygg personvernskjerm som ikke kan sees fra fugleperspektiv. Dette alternativet presenterer et passende valg for hageeiere som bor i byen og hvis bakgård er omgitt av høyere bygninger.

Hage planlegging ideer for farge aksenter i hagen

hageplanlegging-ideer-fugleperspektiv-murstein-gulv-sirkulært-mønster-fargerikt-møbler-hevet senger

Hvis du vil friske opp den tradisjonelle innredningen i hagen, kan du kjøpe noen fargerike møbler som gir en spesiell hagedesign.

Kantete uteplass i bakgården

hage planlegging-ideer-fugleperspektiv-vinkel-uteplass-gårdsplanter-vann-funksjon-hage sitteplasser

Denne hagen er designet slik at det er et fritt område i midten hvor du kan plassere et bordtennisbord eller elegante salongmøbler. Du kan også prøve forskjellige ideer om hageplanlegging til du finner den du liker best.

Previous Post
Gjestgiveriet i Australia imponerer med en fasade av glass og tre
Next Post
15 sideplankvarianter for stramme magemuskler og en sterk kjerne