15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rangering av de grønneste byene i verden: De beste reisemålene for miljøbevisste ferierende

Bærekraft i storbyferier, natur og grønne områder

Bærekraft og miljøvennlig liv blir stadig viktigere i dagens samfunn. Dette handler ikke bare om våre daglige handlinger, men også om måten vi tilbringer ferien på. Selv en bytur kan være bærekraftig hvis det riktige reisemålet velges. For de miljøbevisste reisende viser en rangering hvilke som er de grønneste byene i verden.

De beste reisemålene for en bærekraftig ferie

de grønneste byene i verden Reykjavik Island øverst på listen

For å fremme bærekraftig turisme, Online reisespesialist TravelBird laget en rangering av de grønneste byene over hele verden. Totalt 50 byer ble undersøkt i tre hovedkategorier:

  • Naturlige grønne områder som skoger og naturreservater;
  • menneskeskapte områder som parker, plener, offentlige hager og golfbaner;
  • og land som brukes til matproduksjon som frukthager, vingårder og jordbruksland.

de grønneste byene i verden Praha høyeste prosentandel av grønne områder

Resultatene av studien bestemmer på den ene siden prosentandelen grøntområder innenfor bygrensen og på den andre siden kvadratmeter grøntareal per person. Reykjavik, hovedstaden på Island, er den grønneste byen i verden når man beregner kvadratmeter grøntareal per innbygger. Praha i Tsjekkia har derimot den største prosentandelen av det totale grøntarealet. Det store antallet parker, skog og naturreservater i disse byene gjør dem til de beste reisemålene for alle turgåere og naturelskere.

Hamburg er den grønneste byen i Tyskland

de grønneste byene i verden Hamburg Tysklands grønneste by

Hamburg er høyt på listen over store tyske byer. De fleste grønne områdene i den nordlige byen er skog og skogkledde områder, naturreservater og offentlige parker. Hansestaden scorer også med den største andelen frukthager blant alle 50 analyserte land – både når det gjelder prosentandel og per innbygger..

Det rette feriestedet for alle

bærekraftig turisme reisemål naturlandskap

For å finne det riktige reisemålet for din neste bærekraftige ferie, bør du først stille deg selv følgende spørsmål: Hva er det jeg egentlig ser etter på ferie? Fordi det også finnes forskjellige reisemål for naturelskere når det gjelder deres egne interesser. For eksempel kan de som liker å drive sport utendørs eller foretrekker lange turer i naturen velge en by med mange skoger og skogkledde områder. De tre første plassene i rangeringen med mer enn 200 kvadratmeter skog per person er Auckland i New Zealand, Göteborg i Sverige og Bratislava i Slovakia.

Planlegger tur reisemål offentlige parker

For de som leter etter en spennende storbyferie som også tilbyr avslapning i naturen, er store byer med mange offentlige parker og grønne områder perfekte. De 3 beste reisemålene med mange parker inkluderer Sydney i Australia, Washington i USA og Auckland i New Zealand. Hvis ferien finner sted i Europa, er en tur til Helsingfors, Finland det riktige valget.

Hvorfor planlegge en ferie i en av de grønneste byene i verden?

Destinasjoner for naturelskere rangerer de grønneste byene i verden

Når vi reiser på ferie, drømmer mange av oss om et avbrekk fra den hektiske hverdagen. Og det er ikke noe bedre sted å slappe av enn i naturen. De grønne områdene i byen skal bidra til avslapning og redusere stress. Her kan du komme i kontakt med naturen uten å gi opp fordelene med bylivet. Turen til en grønn by er den beste fra begge verdener – naturens skjønnhet kombinert med kulturen og livskraften i storbyen.

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?