15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Øiferie: 10 lite kjente reisemål med hvite strender og vakker natur

Øyferie Tobago øya bukten tomme strender

Drømmeaktige bukter, frodige grønne landskap, dypt blått hav: Langt unna fastlandet lover en eksotisk øy ren avslapning. De som søker avslapning kan ligge på de hvite sandstrendene hele dagen, eventyrere kan organisere turer til øyets indre eller besøke de nærliggende byene på fastlandet, og sportsentusiaster vil sikkert sette pris på de mange mulighetene for ulike vannsportsaktiviteter. Men så vakker som det høres ut, er situasjonen vanligvis veldig annerledes: de mest kjente øyene er overfylte med turister. Støy, skitt og lange ventetider på flyplassen, på hotellet og på restaurantene er ikke uvanlig. Men det er noen få øyer som fremdeles er lite kjent, og hvor du kan nyte krystallklart vann, drømmestrender og vakker natur uforstyrret. Vi har samlet en liste over de 10 reisemålene for den perfekte øyferien.

1. Øyferie: Kokosøyene i Det indiske hav

Island Vacation Eksotiske destinasjoner Australia Cocos Keeling Island Windsurfing Beach

Kokosøyene er en liten gruppe øyer midt i Det indiske hav. Kanskje det mest berømte australske oversjøiske territoriet, de er kjent for sine hvite strender og de mange palmer på kysten. Den største øya, der rundt 80% av lokalbefolkningen bor, har en flyplass. Alle andre øyer ligger nær hverandre og kan nås med kano eller båt. Været er varmt hele året, temperaturene er mellom 25 og 29 grader. Vi anbefaler å besøke mellom september og februar.

2. Øyferie: Grenada er en vakker øynasjon

Island ferie eksotiske reisemål Grenada se ovenfor

Hvis du er ute etter ville strender og vakker natur, så er øystaten Grenada akkurat stedet for deg. Den eksotiske øya ligger i nærheten av Venezuela, og er nå også kjent som Spice Island. Nellik, kanel, ingefær og muskat vokser der. Turister kan også kjøpe kokosnøtter, mango og andre eksotiske frukter på det store markedet i hovedstaden, eller unne seg en fiskespesialitet på lokale restauranter. Når det gjelder naturen, regnes Grenada som et dykkingparadis og har flere korallrev som entusiastene kan besøke.

Øyferie Grenada øy strandvann

3. Øyferie i den pittoreske øygruppen Guadeloupe

Øyferie eksotiske destinasjoner strandferie La Gomera

To bebodde og syv øde øyer danner Guadeloupe -øygruppen, et fransk oversjøisk territorium i den karibiske regionen. I motsetning til andre øygrupper hoppet masseturismen heldigvis over det. Det er derfor øystaten fortsatt har frodig natur og har mye å tilby eventyrerne: Hvite palmestrender, tette skoger med eksotiske jungelplanter, mange naturlige underverk som de velkjente “kokende” kildene, fossene og til og med en vulkan Guadeloupe et populært reisemål for badegjester og turgåere.

4. Øyferie: Mauritius er et paradis på jorden

Mauritius øy feriebåter Yachting eksotiske reisemål

Mauritius er en øynasjon i Det indiske hav, omtrent 900 km fra Madagaskar. Det kan best beskrives med ordene til den berømte forfatteren Mark Twain: “Paradise is a copy of Mauritius”. Øya er ikke bare kjent for sin vakre natur og mange strender, men er også et populært reisemål for turister med kulinariske interesser.

5. Øyferie i Nihi Sumba, Indonesia

Island Vacation Nihi Sumba Villages Urbefolkningskultur Indonesia

Hvis du vil bli kjent med indonesisk kultur og natur, bør du definitivt besøke Nihi Sumba. Det er bare en time unna den overfylte øya Bali, og tilbyr alt du kan ønske deg av en aktiv ferie: Tallrike små landsbyer med hus av halm og tre inviterer turister til en oppdagelsesreise, ulike ekskursjonsmuligheter inn i øyets indre. , samt tilbud på båtturer er også tilgjengelige. Øya har også blitt et møtested for surfere fra hele verden.

Øyferie Nihi Sumba Indonesia eksotiske reisemål

6. Øyferie på Scilly: De tropiske øyene nær sørkysten av England

Island Feriedestinasjoner Scilly England Eksotisk

Tro det eller ei, Scilly -skjærgården ligger mindre enn 50 km fra sørkysten av England. Det milde klimaet og de mange solfylte dagene i året gjør de fem bebodde øyene til et populært feriemål for mange europeere. Underholdningsprogrammet inkluderer dykking med sjøløver, klatring og seiling.

7. Reunion Island i Det indiske hav

Øyferie Reunion Island Timbuktu reisemål fjelllandskap

Reunion Island, en fransk utenlandsk region, regnes som et fotografparadis. Der kan du ikke bare ta bilder av de pittoreske hvite strendene, men også av de høye fjellene og de eksotiske plantene i det indre. Sportsentusiaster kan også glede seg, for de kan velge mellom rafting, kanopadling og paragliding.

8. Øyferie på Sal Cape nær den sørafrikanske kysten

Øyferie Sol Verde Afrikansk øysaltproduksjon

Kontinentet Afrika er ikke akkurat kjent for sine eksotiske øyer. I motsetning til Sør- og Nord -Amerika, hvor mange øygrupper omgir kysten, er det ganske få øyer i nærheten av Afrika. Så Sal Cape er en av få bebodde øygrupper nær Sør -Afrika. Ikke bare er hovedøya populær for sine ville strender, den har også en undersjøisk hule som lokalbefolkningen kaller “The Eye”.

9. Øyferie i Dominica i Karibia

Island ferie strand eksotiske palmer fjell dominica

Øya Dominica i Karibia tilbyr et av de beste dykkestedene i verden. Midt i det såkalte Champagne-korallrevet er det en varm undervannskilde og dens boblende vann sørger for en unik dykkeropplevelse. De som ønsker å holde seg aktive i ferien, kan finne et naturreservat beskyttet av UNESCO på øya.

10. Øydestinasjoner: Tobago

Island ferie tobago strand kysten skog

Øya Tobago, mye mindre enn den populære Trinidad, har et biologisk mangfold som ingen andre øyer på vår liste. Rundt 100 innfødte pattedyr og over 400 fuglearter, samt forskjellige planter og blomster inspirerer turister hvert år. Den lange kysten tilbyr nok plass til alle ferierende.

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig