15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Karlsruhe severdigheter – de 5 vakreste stedene for den perfekte ferien!

Med mer enn 315 000 innbyggere er Karlsruhe den nest største byen i Baden-Württemberg og er utvilsomt en av de mest populære reisemålene i Tyskland. Den vakre byen er preget av en unik planløsning, som ble designet av Margrave III Wilhelm på 1700 -tallet. Karlsruhe krysses av et nettverk av gater som vifter ut fra palasset. Det er her kallenavnet “fanformet by” kommer fra. Fra beundringsverdige bygninger og monumenter til mange museer og fantastiske hager – du kan finne severdigheter i Karlsruhe som er så mangfoldige at alle får pengene sine. I denne artikkelen finner du de 5 vakreste stedene som absolutt er verdt et besøk.

Karlsruhe attraksjoner vakreste byer i Tyskland bytur

Karlsruhe ligger ved Rhinen, i nærheten av Schwarzwald og Frankrike, og har mye å tilby alle besøkende. Oaser av ro som den botaniske hagen og palassparken fortryller folk fra hele verden. 135 kulturinstitusjoner og et stort antall festivaler i den vifteformede byen sørger for et variert program gjennom året. For at du best skal oppdage Karlsruhe under besøket, anbefaler vi at du tar en titt på de aktuelle utstillingene og arrangementene. Gode ​​reisetips og anbefalinger for en avslappende ferie, i tillegg til de siste nyhetene og informasjonen om forskjellige hendelser, finner du på byportalen myKA.

Karlsruhe -severdigheter – Karlsruhe -palasset og Baden statsmuseum

Karlsruhe slottferie i Tysklands vakreste byer

  • Karlsruhe -palasset – Et besøk i den vifteformede byen er bare fullført når du har besøkt Karlsruhe-palasset og eventyrpalasshagen. Den praktfulle barokkbygningen ble reist mellom 1715 og 1718 og minner om slottet i Versailles. Slottet danner sentrum av Karlsruhe og derfra starter de 32 gatene som kjennetegner den symmetriske planløsningen. I dag ligger en annen populær Karlsruhe -attraksjon der, nemlig – Badisches Landesmuseum.
  • Baden statsmuseum er en annen veldig viktig offentlig attraksjon i byen. Samlingen av historiske, kunstneriske og kulturelle artefakter er internasjonalt anerkjent. Noen av utstillingene i form av antikviteter, møbler, våpen og kunstverk er enda mer enn 50 000 år gamle. Besøkende har også muligheten til å lære om slottets historie og de mektige menneskene som en gang bodde der.

Den botaniske hagen og torget for en avslappende spasertur gjennom byen

Karlsruhe sightseeing reisetips Tyskland ferie

  • Den botaniske hagen ligger i den vestlige enden av palasshagen og er en sann oase av ro midt i byen. Det ble bygget i 1860 og er en av de vakreste hagene i Europa. Den fargerike blomsterprakten og den unike strukturen inspirerer alle natur- og arkitekturelskere. Den botaniske hagen er hjemsted for mange tropiske planter og kaktusarter, samt over 20 tresorter fra hele verden. Små benker og kunstneriske vannfunksjoner inviterer deg til å somle om sommeren og om vinteren har besøkende muligheten til å utforske tropiske palmer og fugler i drivhusene. Om sommeren arrangeres det spesielle turer for barn for å lære dem å dyrke grønnsaker på gårdene.

de vakreste byene i Tyskland Karlsruhe severdigheter gamlebyen

  • Markedsplass – Markedsplassen er fremdeles referert til som det bankende hjertet i byen, og er også en av de mest berømte severdighetene i Karlsruhe. I tillegg til mange restauranter, kafeer og butikker, er det noen av de viktigste landemerkene i den vifteformede byen, inkludert rådhuset og den protestantiske kirken. Men det viktigste symbolet på Karlsruhe er den unike pyramiden. Den er laget av sandstein og markerer graven til byens grunnlegger, Margrave Karl III Wilhelm. 

Kunst med en forskjell – senteret for kunst og media

ZKM Karlsruhe sightseeingferier i Tyskland Tips

ZKM, også kjent som det “digitale Bauhaus”, er en spesiell type kunstmuseum, og det er ikke for ingenting at det er en av de mest populære og mest besøkte severdighetene i Karlsruhe. Den ble åpnet i 1989 i en tidligere ammunisjonsfabrikk og organiserer mange arrangementer og spesialutstillinger. Målet med grunnleggerne er å kombinere klassisk kunst som skulptur og maleri med kunstformer innen video, performance, teater og mediekunst. Det er et unikt sted hvor vitenskap, kunst, moderne teknologi og kreativitet kommer sammen. I tillegg omhandler ZKM også forskning og produksjon av kunst og har sitt eget laboratorium, hvor vitenskapelig utvikling og forskning utføres. Uansett hvilken utstilling som kjøres for øyeblikket – et besøk til ZKM er alltid verdt.

Botanisk hage Karlsruhe Ferie i Tyskland

Bildekilder: Pixabay.com © 1./3./ 4./6. ; 2. wikipedia.com / Meph666 © 5. obs / ZKM Karlsruhe ARTIS

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer