15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Oaxaca Mexico Vacation – Reiseguide og tips for sightseeing rundt i byen

Når du planlegger en Oaxaca -ferie i Mexico, kan byen bli masse moro. Oaxacas gangbare historiske sentrum har vakker arkitektur som strekker seg over fire århundrer som er fylt med mange landemerker. Kunstgallerier, historiske kirker, fascinerende museer, noen av Mexicos beste restauranter og natteliv venter også på deg i Oaxaca City. Vi har satt sammen den viktigste informasjonen og reisetipsene i dette innlegget.

Reis til Oaxaca Mexico

flere turister på gatene i oaxaca by i løpet av dagen

Med fargerike bygninger, ikoniske kirker og gater fulle av kaktuser og agaves, er Oaxaca City fantastisk. Men denne byen er ikke bare Instagram-verdig, den er også full av kultur og historie. Det tilbyr fristende mat, vennlige lokalbefolkningen og en atmosfære som du raskt vil bli forelsket i. Egak Uansett om du er her i noen dager eller en hel uke, er det mange måter å fylle tiden din på. Vi har samlet de beste tingene å gjøre i Oaxaca City for deg, inkludert hva du skal spise og hvor du skal bo. For de som ikke vet: Oaxaca uttales “wa-ha-kah”.

Aktiviteter i Oaxaca City

meksikansk sanger med gitar som spiller musikk i restauranten

Regionen er utrolig mangfoldig. Her finner du små landsbyer, så vel som kultursenteret i Oaxaca City. Det er også mange fjell, strender og til og med en vill ørken for naturelskere. Enten du vil prøve den beste maten i Mexico, slikke sol eller snorkle i Huatulco, for eksempel, har dette stedet noe for enhver reisende. Kultur og god mat kan være høydepunktene, men det er så mye mer å oppdage og så mange flotte ting å gjøre i Oaxaca.

Tradisjonell mezcal og fulle flasker meskal drink i oaxaca mexico spirit

Du kan også dra på fantastiske eventyr fra denne bemerkelsesverdige byen for å oppdage flere attraksjoner i hele staten Oaxaca. En rekke dagsturer venter på besøkende, fra å smake mezcal i destillerier til å utforske gamle ruiner til en forsteinet foss. Så i vår reiseguide finner du ikke bare noen av de beste kulturelle aktivitetene, men også noen av de mest givende turene å ta på ferien i Oaxaca Mexico. Bare se på de morsomme tingene å gjøre i denne fargerike meksikanske byen som ligger i den majestetiske Sierra Madre.

Gå og ha det gøy på Zocalo Square

zocalo square med kafeer og folk som liker oaxaca -severdighetene

Det er ingen måte du kan dra på en tur til Oaxaca uten å besøke Zocalo. Dette er hovedtorget midt i byens historiske sentrum. Du vil uunngåelig komme hit på et tidspunkt, men det kan også være et perfekt sentralt sted å bli kjent med byen. Oaxacas Zocalo er alltid full av lokalt liv, men kom på en helg kveld, og du vil virkelig oppleve Zocalo i all sin prakt. Til glede for lokale barn er det aldri mangel på heliumfylte ballonger.

urfolks tegninger på veggen til en bygning i oaxaca mexico

Sett deg ned i Zocalo og fordyp deg i den umiskjennelige Oaxaca -atmosfæren. Du kan også kjøpe en respado (cocktail -is med tequila) fra en av de mange gateleverandørene som gjerne hjelper deg med å friske opp. I den sørlige enden av torget, ta til høyre inn i regjeringspalasset. Bygningen er åpen for publikum og har et vakkert veggmaleri som viser historien til Oaxaca. Alternativt kan du slappe av på en av de mange terrassekafeene som omgir hele Zocalo. Sørg også for at du har noen ekstra pesos til rådighet uansett hvor du vil. For eksempel kan du tipse xylofonspillerne som nesten helt sikkert kommer forbi, slik at de vil underholde deg med en improvisert forestilling.

Oaxaca kulturmuseum

utgravninger og historisk monument mitla -ruinene

Det er en håndfull museer i Oaxaca-området, men Kulturmuseet er fortsatt et must-see for besøkende til byen. Selv de som ikke liker å bevege seg sakte gjennom museer, vil sannsynligvis fortsatt finne Oaxaca Museo de las Culturas en av de veldig givende tingene å gjøre der. Du vil kunne oppleve et av de mest verdifulle høydepunktene på museet. Det er en meksikansk hodeskalle som ble avdekket på et gammelt sted i nærheten. Det alene er verdt den beskjedne inngangsavgiften på 70 Peso til Kulturmuseet.

for utstillingen på oaxaca kulturmuseum en hodeskalle med elementer i fargen på en turkis

Bortsett fra den vanvittige skallen og flere kulturelle utstillinger som fascinerer mange mennesker, er selve museet et naturskjønt sted å gå en tur. Museumsbygningen ligger i et tidligere kloster fra 1600 -tallet. Selv om du ikke ser på noen av museets utstillinger, er det interessant å bare spasere gjennom de romslige gamle korridorene og gårdsplassene til det tidligere klosteret.

utsikt fra vinduet til den etnobotaniske hagen med kaktuser i oaxaca mexico

Den imponerende utsikten fra vinduet i den omkringliggende etnobotaniske hagen kan til og med distrahere deg fra utstillingene i museumshusene. For den uformelle botanikeren tilbyr imidlertid kulturmuseet noen flotte innsikter i den imponerende hagen med sitt store utvalg av velstelte kaktuser.

Tempo de Santo Domingo kirke

tempo de santo domingo kirke i oaxaca mexico

Det er også noen flotte kirker og katedraler å se på ferien i Oaxaca i Mexico. Dette er de du bare må fordype deg i mens du rusler gjennom de sjarmerende gatene i byen. Men hvis du bare vil utforske en av kirkene i Oaxaca, må du sørge for at det er Templo de Santo Domingo. Dette er et imponerende syn utenfra. Sørg for å gå gjennom de praktfulle dørene til den mer enn 400 år gamle bygningen, som innbydende avslører sitt intrikate interiør.

interiør i en meksikansk kirke med mange ikoner og gylne elementer

Det mest bemerkelsesverdige er kanskje hvordan alt er dekket av gull. Sørg for å gå til det utsmykkede rosenkranskapellet. Dette er til høyre etter at du har gått gjennom hovedinngangen til kirken. Husk imidlertid å være respektfull når du går inn i Templo de Santo Domingo eller noen av Oaxacas kirker. Det anbefales å dekke knær og skuldre. Dette er ikke tatt for strengt i Oaxaca, men bør fortsatt sees på som et tegn på respekt.

Spaser gjennom markedene

søndagsmarked i oaxaca mexico med lokale selgere og en rekke varer

Som i mange deler av Latin -Amerika har Oaxaca City mange markeder, hver med sin egen trekning. Så ingen tur til Oaxaca kan være komplett uten å spasere gjennom et av de livlige lokale markedene. Dette er et flott sted å starte eventyret ditt, og ligger like sør for Zocalo, hvor du kan oppdage herlighetene til to nabo Mercados: Benito Juarez -markedet og 20 de Noviembre -markedet.

Stor kurv på markedet full av gresshopper stekt i chili og krydder

Det er en vakker scene som må kunne oppleves selv for de som ikke har tenkt å handle. Du kan finne nesten alt her, fra blomster til leker, kjøtt, sjokolade, mezcal, klær og urter til lokalt håndverk og selvfølgelig kvinner som selger masse kapeller. Dette er stekte gresshopper som selges i kurven.

Drikker mezcal i Oaxaca Mexico

nyte deilige cocktailer om kvelden i en bar

Oaxaca er verdensberømt for den deilig berusende meskalen. Denne blå agave -drikken drikkes vanligvis umiddelbart og ved romtemperatur. Det drikkes i stedet for eks-drukket, og bruk av salt og kalk ville være en fornærmelse. Noen ganger serveres mezcal med sure appelsinskiver og sal de gusano. Dette er en pulverblanding av salt, krydder og malte ormer som faktisk er mye bedre enn det høres ut. Andre mezcal -drikkere kan ganske enkelt få et lite glass vann for å fortynne drikken. Mescal ligner tequila ved at den er laget av agave, men drikken er mer kompleks i smak og produksjon. Mange forskjellige typer agaves brukes til dette, mens tequila faktisk er en type mezcal som bare bruker blå agaves. I tillegg gir den underjordiske stekeprosessen til mezcal vinen den unike røykfylte smaken som den er så kjent for.

mezcal destilleri i en meksikansk landsby for tradisjonell blå algave -drink

For å få et dypere inntrykk av brennevinet, kjør til landsbyen Matatlan omtrent 45 minutter utenfor byen. Mange av Mexicos berømte mezcal -destillerier ligger her. Det er dusinvis av fabrikker i dette området, hvorav noen tilbyr en gratis omvisning og rikelig med smaksprøver av mezcal og crema de mezcals. Ofte stopper turer til Mitla og / eller Hierve de Agua også i et av destilleriene i Matatlan. Husk å spørre om dem når du bestiller en dagstur til disse attraksjonene i Oaxaca. Mange turer til Hierve de Agua stopper ved El Rey de Matatlan. Noen mennesker kan vitne om at de ble tilbudt noen veldig sjenerøse smaksprøver av mezcal etter å ha mottatt en kort omvisning som demonstrerte produksjonsprosessen.

Arbol del Tule – Det bredeste treet i verden

vakker hage foran en meksikansk kirke med et stort tre og figurer

Har du noen gang lurt på hvor det bredeste treet i verden vokser? Vi har egentlig aldri tenkt på det når det gjelder en ferie i Oaxaca Mexico. Men det er akkurat her, like utenfor byen, i landsbyen Santa Maria del Tule.

arbol del tule det bredeste treet i verden ligger i nærheten av oaxaca mexico

Treet er ikke i en skog, men på torget foran den vakre kirken i landsbyen. Lokalbefolkningen hevder at det bredeste treet i verden er over 2000 år gammelt.

typisk drosjebil i mexico i klarett og hvit stopper på gaten

Arbol del Tule er et interessant syn, selv om vi ikke vil anbefale å ta en 20-minutters kjøretur eller taxi fra Oaxaca bare for å se den. Bedre å vurdere å besøke denne rekordholderen på vei i den retningen til andre attraksjoner, for eksempel ruinene av Mitla eller forstenet Hierve de Agua -fossen.

Svøm i den fossiliserte fossen Hieve de Agua

fossilisert foss hieve de agua på en klippe

Hierve de Agua er en av de mest populære dagsturer fra Oaxaca, og med god grunn – det er et ganske utrolig syn. En drøy time utenfor Oaxaca City er en av de få forsteinede fossene i verden. Dette ble ofte sammenlignet med Pamukkale i Tyrkia. Tusenvis av år med det mineralrike vannet som renner over sidene av en klippe har utviklet de vakre hvite lagene av kalsium som faller elegant over siden av den bratte fjellsiden.

ung kvinne går på hieve de agua som ligner på pamukkalen

Hierve de Agua betyr bokstavelig talt “kokende vann”. Men vanntemperaturene er faktisk lunkne og perfekte for en rask svømmetur. På toppen av Hierve de Agua finner du også mange drinkstativer som hjelper deg med å oppdatere deg selv.

Beundre Mitla -ruinene

besøk mitla ruins historiske sentrum og lær mer om zapotecene

Det er nesten utrolig at zapotecene bodde på den hellige eiendommen til Mitla i omtrent to og et halvt årtusen. Dette var imidlertid hjemmet til den gamle sivilisasjonen fra rundt 900 f.Kr. Dette varte til den spanske invasjonen av Mexico på 1500 -tallet. Det gamle stedet Mitla var det religiøse sentrum for denne sivilisasjonen. Tenk på det som Vatikanet for zapotecene. Mange viktige seremonier ble utført her, inkludert grusomme menneskelige ofre. Denne Oaxaca Mexico -regionen har også ekstremt tørr luft som bevarer noen av resten av strukturene utrolig godt. I dag kan du spasere gjennom det tidligere religiøse senteret og forestille deg hvordan livet var tidligere.

Klatre de utrolige Oaxaca Monte Alban -pyramidene

oppdag oaxaca monte alban -pyramidene som en kulturarv i Mexico

Mitla er ikke den eneste ruinen i Oaxaca. Monte Alban er et utrolig imponerende nettsted som er enda mer praktisk å nå fra byen. Vi vil garantere at et besøk til Monte Alban er den mest verdifulle halvdagsturen fra Oaxaca. Disse godt bevarte pyramidene tårner over byen og gir til og med en vid utsikt over Oaxaca. Men det er ruinene i seg selv som virkelig imponerer. Monte Alban regnes som det viktigste arkeologiske stedet i denne regionen. Mens Mitla jobbet i det religiøse sentrum, var Monte Alban det politiske sentrum for zapotecene. Nylig har Monte Alban blitt erklært et UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin regionale betydning.

Nyt lokal Oaxaca -ost og tradisjonell mat

den tradisjonelle oaxaca -bollen med lokale grønnsaker, chili, krydder og frukt

Oaxaca Mexico er også et matknutepunkt, og det er noen fantastiske matfunn over hele byen. Så å spise er et must i Oaxaca. Du kan besøke noen restauranter av topp kvalitet for en ekte kulinarisk glede. Sørg imidlertid for å prøve den billige gatemat i Oaxaca, som du synes er like velsmakende eller enda bedre. Hvis du ønsker å oppdage det beste av lokal gatemat, hold øye med lange køer av lokalbefolkningen. Du er sikker på å finne en vinner i prosessen. Enkel navigering i byen er en av de beste tingene å gjøre i Oaxaca. For eksempel er Quesillo den hvite Oaxaca -osten du kan finne fersk på markedet. Imidlertid kan den også bli funnet som hovedingrediens i mange tradisjonelle retter, for eksempel tlayuda. Ostetypen ligner på mozzarella, men er litt salt.

Strandferie på kysten av Oaxaca Mexico

gylden sand på en oaxaca surfestrand utenfor byen oaxaca

Delstaten Oaxaca har noen fantastiske, uoppdagede strender å besøke. Oaxaca -stranden ligger imidlertid ganske langt fra byen. Men hvis du kan ta deg tid til å nå kysten, vil du bli belønnet med de sannsynligvis de beste strendene i Mexico. Vakre gylne sandstrender og blå bukter venter reisende på denne mindre besøkte og urørte kyststrekningen. Det er også noen flotte steder for surfing og snorkling langs kysten av Oaxaca. Sjøfugl florerer også, mens delfiner og hvaler regelmessig blir sett på havet. Legg også til det vakre Oaxaca -været, i tillegg til all den deilige lokale sjømaten som serveres i de mange palapa -restaurantene på stranden. Så du kan nyte dette unike paradiset fullt ut.

Oaxaca overnatting

ferie i oaxaca mexico og utforske byens gater

Når det for eksempel gjelder et Oaxaca -vandrerhjem, vil du finne mye å tilby der. Imidlertid, som nevnt ovenfor, er dette en veldig gåbar by. Av denne grunn anbefaler vi at du bare er en 20-minutters spasertur fra sentrum, slik at du enkelt kan komme deg rundt til fots. Uansett hvor du er lenger unna, kan du ta lange turer eller stole på drosjer. Disse regulerer trafikken i byen, så vel som kriminaliteten i Oaxaca som er lav. Hvis du bor der i de varmeste månedene, april til mai, må du sørge for at boenheten din har klimaanlegg. Mange gjør det ikke, ettersom Oaxaca ellers har et mildt klima og klimaanlegg vanligvis ikke er nødvendig.

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer