15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Beijing Daxing: En titt på verdens største flyplass

Verden har noen virkelig Beijing Daxing internasjonale flyplass. Hvis du noen gang har hatt en tilkoblingsflytur via Atlanta Hartsfield-Jackson flyplass, vet du hva vi mener! Imidlertid er det en flyplass som nylig åpnet som tar alle andre med storm – Beijing Daxing International Airport, verdens største flyplass. Mega flyplass åpnet dørene mindre enn 5 år etter at byggeprosessen begynte og ser så spennende ut å bli utforsket som du kan forestille deg.

Beijing Daxing Airport: A Starfish Design

Beijing Daxing lufthavn ny flyplass futuristisk

Dette nye knutepunktet ble designet i form av en sjøstjerne, noe som førte til at det fikk kallenavnet “Starfish”. I et imponerende område på 700 000 kvadratmeter burde passasjerer på flyplassen bare trenge rundt 8 minutter for å gå til porten lengst fra sikkerhetskontrollen – en vanskelig oppgave. Selv om Beijing Daxing International Airport, den største flyplassen i verden, Ligger et stykke fra Beijing store knutepunkter, er det høyhastighetstog som tar reisende rett til sentrum av byen for forretninger eller sightseeing på mindre enn tjue minutter.

Beijing Daxing flyplass: En enorm kapasitet

Beijing Daxing lufthavn er den største flyplassen i verden

Når Beijing Daxing internasjonale flyplass er på full kapasitet rundt 100 millioner reisende vil reise gjennom salene hvert år. Imidlertid vil det ta en stund før dette vil skje, ettersom passasjerer vil krysse de svingete korridorene.

Denne flyplassen forventes å operere flyvninger til over 100 destinasjoner over hele verden innen våren 2020, men til tross for den enorme størrelsen, blir sikkerhetskontroller utført på sekunder takket være en rekke splitter nye teknologier som er tatt i bruk, inkludert ansiktsgjenkjenningssystemer.

Beijing Daxing lufthavn har den største terminalbygningen

Beijing Daxing lufthavn flyplass har store terminalbygninger

Terminalbygningen til Beijing Daxing internasjonale lufthavn er den største som noen gang er bygget i en sømløs stålkonstruksjon. Den har verdens første plattformdesign med dobbeltdekk for ankomst og avreise. Det er noen andre ganske imponerende tillegg til bygningen som gjør at den skiller seg ut fra mengden.

I tillegg til to gulvterminaler er det også sensorer som kan oppdage radioaktivt materiale, og en integrert solpark. Den enorme hovedterminalen ble designet av Zaha Hadid, en kjent sent irakisk arkitekt som også var den første kvinnen som mottok Pritzker arkitekturpris.

Støtte til Beijing Capital internasjonale flyplass

Beijing Daxing lufthavn største terminalbygning

Til tross for Daxings enorme størrelse, er den ikke designet som en erstatning for den eksisterende hovedflyplassen – Beijing Capital International. Den er snarere designet for å utfylle tjenestene den tilbyr. Det eldre internasjonale knutepunktet har nå nådd sin fulle kapasitet og kan ikke lenger utvides på grunn av plassmangel.

Et megahub som koster milliarder

Beijing Daxing tilbyr mange tjenester til reisende

Ifølge The Asia Times innebar byggingen av megahubet på flyplassen et enormt økonomisk utlegg (rundt 17,5 milliarder dollar). De første flyvningene som kommer til flyplassen vil bli operert av Hebei Airlines, Capital Airlines, China Southern, Air China, China United Airlines og China Eastern. Imidlertid er det svært sannsynlig at flere flyselskaper snart vil begynne å fly inn og ut av navet.

Beijing Daxing flyplass: Åpningen

Flyplass i Kina koster milliarder gir gode tjenester for flyselskaper

Byggingen av flyplassen “Starfish” ble fullført i juni 2019, med åpningsseremonien som fant sted 25. september samme år. Bygningen ble åpnet for publikum dagen etter, med den første rutefly som lander på flyplassen kl. 10:12 26. september. Denne flyplassen ligger 46 km sør for den verdensberømte Den himmelske freds plass og 65 km sør for den eksisterende internasjonale flyplassen, og vil betjene byene Hebei, Tianjin og Beijing.

Det er også et knutepunkt for SkyTeam -allianseflyselskapene og noen av Oneworld -medlemmene, selv om Star Alliance -medlemmer forblir på den eksisterende internasjonale flyplassen foreløpig. Den første prosjektfasen er designet for rundt 72 millioner passasjerer og to millioner tonn post og gods.

I 2025 anslås det å ha 620 000 flybevegelser, men på lengre sikt forventes det at 100 millioner passasjerer per år vil være gjennomsnittlig antall. Det vil sikkert være en av de mest imponerende flyplassene i verden å fly gjennom.

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer