15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Malta-ferie: nyttige tips og severdigheter du må se!

Etter mer enn et år med korona -pandemien, lengter mange etter en liten pause og et par dager unna den stressende hverdagen høres ganske fristende ut. Heldigvis er grensene åpne fra tysk side, og det er mange land uten karantene ved retur som du kan besøke. Hva med for eksempel en eksotisk Malta -ferie? Den lille øya ligger mellom Sicilia i Middelhavet og Nord -Afrika og tiltrekker seg millioner av besøkende hele året med sine fortryllende bukter og strender. Enten du er interessert i kultur, undervannsfans, vindsurfere eller solsøkere – øystaten har noe for enhver smak, og alle vil finne sitt eget personlige paradis. Drømmer du også om litt sol og en avslappende strandferie? Da har du rett hos oss! Hva er adgangskravene til Malta, som er de vakreste strendene og severdighetene og mye mer, vil vi fortelle deg i den følgende artikkelen!

Opptakskrav Malta: hva du bør ta hensyn til!

Opptakskrav Malta ferie reiser uten karantene Europa

Antallet nye infeksjoner på Malta har falt kraftig de siste ukene, og butikker, restauranter og kafeer vil kunne betjene kundene igjen fra 10. mai. Siden 27. april har innreise til Malta fra land på den såkalte “Amber List” (Safe Corridor Countries) vært mulig igjen hvis en negativ PCR-test presenteres som ikke er eldre enn 72 timer på tidspunktet for innreise. Hvis ingen negativ test kan presenteres, må turister ta en test på flyplassen eller gå i en 14-dagers karantene. I tillegg må reisende fylle ut en “Folkehelsereiseringserklæring” og et “passasjersøkingsskjema” i sin helhet og levere dem på flyplassen før de reiser på ferie på Malta. Fra 1. juni får fullt vaksinerte personer lov til å reise inn i Tyskland 14 dager etter å ha mottatt den andre vaksinasjonsdosen uten PCR -tester – men bare hvis “EU Green Vaccination Passport” er blitt innført da.

Malta -ferie: detaljert tidsplan for ytterligere avslapning av korona -tiltak

Besøk Malta hovedstad Valletta reise uten karantene ved retur

Sperringen på Middelhavsøya vil gradvis avslappes, og internasjonal turisme starter igjen fra 1. juni. For at du skal kunne nyte ferien i Malta fullt ut, har vi satt sammen en detaljert liste over ytterligere lindring av korona -tiltak for deg.

Fra 17. mai

 • Restauranter og kafeer kan være åpne til midnatt.
 • Basseng på hotellene kan brukes til svømming frem til kl..

Fra 1. juni

 • Turismen starter igjen.
 • Bruk av masker på strender og i bassenger er ikke lenger lovpålagt.

Fra 7. juni

 • På restauranter er 6 personer tillatt per bord (tidligere fire).
 • Grupper på opptil 6 personer er offentlig tillatt (tidligere fire).
 • Kinoer og kinoer åpner igjen.
 • Klubber og barer kan åpne igjen i henhold til restaurantprotokollene.

Hvordan er Malta -været i mai, og når er den beste tiden å reise?

Marsacclovk fiskeværsfly til Malta

Klimaet på Malta er Middelhavet og er preget av en varm, tørr sommer og en mild og ganske fuktig vinter. Med opptil 12 soltimer er sommermånedene ikke bare supervennlige, men også ganske lange. Været vil være merkbart mildere allerede i mars og er ideelt for turer, sportsaktiviteter og kulturbesøk. Malta -været i mai gir optimale forhold for de som ønsker å sole seg. Temperaturene er mellom 25 og 30 grader og havet er allerede varmt nok til å kunne svømme i det. Mai er helt klart en del av hovedsesongen og er den perfekte tiden for en Malta -ferie. Du kan også finne en ganske billig flyreise til Malta i mai. Årsaken til dette er ferie- og charterflyene som flyr dit fra våren.

Maltas hovedstad Valletta er alltid verdt et besøk

Malta feriesiktninger reiser land uten karantene ved retur

På grunn av sitt areal på bare 316 kvadratkilometer, er Malta også kjent som en dvergstat. Øystaten er faktisk mindre enn området i byen Bremen. Men til tross for sin kompakthet, har Middelhavsøya mange spennende severdigheter og vakre strender å by på. Mesteparten av tiden, hvis du ser etter bilder av Malta på internett, vil du se den vakre skyline i Valletta med tårnet i St. Paul’s Pro-Cathedral og kuppelen til Carmelite Church. Maltas hovedstad Valletta er et unikt syn som alle må oppleve på turen. Det er et UNESCOs verdensarvliste og er Europas kulturhovedstad i 2018. Den vakre, gamle byen trollbinder alle turister med sin typiske maltesiske arkitektur og den ene historiske bygningen etter den andre er stilt opp i de trange gatene. De mange restaurantene, kafeer og små lokale butikker og butikker er ideelle for en liten pause. Den beste måten å utforske den maltesiske hovedstaden, Valletta, er til fots – en fordel hvis du er i Europas minste hovedstad.

St. John’s Co-Cathedral er et must for en Malta-ferie

de vakreste kirkene på Malta ferie uten karantene

Valleta er hjemmet til den mest praktfulle og vakre kirken på Malta – St. John’s Co -Cathedral. Relativt lite synlig fra utsiden finner du en virkelig imponerende kirke inni. Takene er rikt dekorert med enorme malerier, og det som ikke er malt er blitt raffinert med bladgull. Katedralen ble bygget mellom 1573 og 1578 og er fremdeles DEN viktigste attraksjonen i Maltas hovedstad Valletta den dag i dag. Det tok imidlertid nesten 100 år å fullføre interiøret, og når du går inn vil du forstå hvorfor. Spesielt imponerende er marmorgulvet med over 400 forskjellig dekorerte gravsteiner, som skal minne om ridderne i St. John’s Order.

Malta Ferietips: Utforsk Tricity

Malta Ferie Attraksjoner Tre byer Valletta Besøkstips

Byene Vittoriosa, Cospicua og Senglea er også kjent som “De tre byene” og ligger overfor den maltesiske hovedstaden Valletta. De tilbyr turister et helt spesielt innblikk i fortiden og nåtiden på øya. Som et lite besøkt sted er de så å si et lite stykke av den uforfalskede livsstilen og tilhører dermed de ultimate Malta-ferietipsene for alle som er interessert i kultur og historie. Hver av de tre byene har sin helt spesielle karakter og sin unike attraksjon. Du kan utforske byene enten til fots eller med hopp på, hopp av-buss. La deg fortrylle av fortidens skjønnhet og besøk noen av de mange restaurantene, vinbarene eller marinaen.

Et stykke historie: besøk Mdina

Mdina sightseeing Malta ferie aktiviteter

Mdina er en 4000 år gammel by og var Maltas hovedstad fram til 1500 -tallet. Oversatt betyr det “bymur” og ligger i sentrum av hovedøya. Mdina er utvilsomt et av de vakreste og mest imponerende stedene på øya og derfor et absolutt must for hver ferie i Malta. Siden nesten dagsturister besøker byen og det nesten ikke er biler, er Mdina også kjent som “Den stille byen”. Så det perfekte stedet å tilbringe en avslappet og rolig dag. For å forvirre fiendens angripere ble gatene lagt ut som en labyrint. Blant de mest praktfulle severdighetene i Mdina er St. Paul -katedralen med sin dobbelttårnede fasade og hovedporten, inngangsporten bygget i barokkhuset. Et lite kjent og veldig interessant faktum er at den gamle byen fungerte som filmsett for den første sesongen av den verdensberømte serien “Game of Thrones”. På en guidet tur viser tidligere medlemmer av produksjonen de mest interessante stedene og vil fortelle deg mange flotte historier om serien. Filmene “Gladiator”, “Troy” og “Assasins’s Creed” ble også spilt der – en sann drøm for alle filmfans!

Besøk fiskehavnen i Marsaxxlok

Malta ferie tipser de vakreste fiskemarkedene i Europa

Den pittoreske fiskerlandsbyen Marsaxxlok er definitivt verdt et besøk, og bør ikke gå glipp av noen Malta -ferie. Hundrevis av lystmalte fiskebåter i alle størrelser venter på deg der, og du kan slå av og nyte det lokale kjøkkenet i de mange restaurantene på promenaden. En gang i uken – alltid på søndag – er det også et fiskemarked i Marsaxxlock, der alle gourmetfans og hobbykokker får pengene sine.

Landsbyen Popeye

Popeye Village Besøk Malta Ferietips

Husker du tegneseriehelten Popeye og spinatboksen hans? Hvis du planlegger en Malta -ferie med hele familien, bør du definitivt besøke den uvanlige fiskeværet “Popeye Village” i Mellieha. Strengt tatt er det ikke en ekte landsby, men et filmsett som har blitt omgjort til en kul fornøyelsespark. I de små husene i “Sweetheaven” vises mange rekvisitter fra filmen, og “Popeye Village” er et skikkelig høydepunkt for både unge og gamle ferierende. I tillegg til vann- og fornøyelsesparken kan du ta en spasertur gjennom landsbyen eller ta en båttur. På slutten kan du bade direkte i den turkisblå bukten.

Utforsk Gozo

Malta ferie aktiviteter de vakreste strendene for dykking

Gozo er en liten naboøye og er fremdeles kjent som “lillesøsteren til Malta”. Totalt sett er øya mye roligere enn hovedøya og perfekt for de som ønsker en rolig Malta -ferie. Den beste måten å utforske Gozo er til fots og bli fortryllet av de rustikke landsbyene og fascinerende arkeologiske stedene. Slik at du kan besøke de beste severdighetene på øya, bør du planlegge minst én overnatting. Hovedstaden i Gozo er Victoria og ligger midt i sentrum. Marlforn, derimot, er den viktigste kystbyen og tilbyr mange interessante og utmerkede dykkesteder med grotter og skjær. Vannet der er krystallklart og sikrer optimal sikt på opptil 30 meters dybde – et ekte dykkeparadis!

de vakreste strendene i Gozo Flight til Malta

Fra Cirkewwa Reef kan du nå et annet høydepunkt på Malta, det vil si det blå hullet. Det 40 meter lange skipet “Rozi” ble bevisst senket der og regnes nå som en dykkerattraksjon. En annen opplevelse for alle undervannselskere er Santa Marija Cave og Coral Garden. Den sirkulære turruten nær Mosta er et av de beste Malta -ferietipsene for alle turgåere som liker å kombinere sport og kultur. Tallrike ruiner, kirker, elver og juv venter på deg på den nesten 12 kilometer lange ruten.

Malta -ferie: Dette er de vakreste strendene!

Ramla Bay Beach Malta Ferietips

Steinete strender, gylden eller rødfarget sand eller sandbukter – uten tvil tilbyr Malta noen av de vakreste strendene i Middelhavet! Nedenfor viser vi deg noen av de beste stedene å besøke under din Malta -ferie!

 • Ramla Bay er den største sandstranden på Gozo og en ekte perle med rødgullsand og lysbølger. Bukten ligger under terrasserte, bratte åser og er rundt 400 meter lang. Du kan også besøke noen historiske ruiner rundt stranden eller Calypso Grotto, som ligger rett ovenfor klippen Ramla Bay.
 • Den blå lagune på Comino – Ingen ferie på Malta ville være komplett uten en tur til den vakreste bukten på øya. Comino er den minste av de bebodde øyene, men det er hjemmet til en av de viktigste severdighetene: Den blå lagune. Du har sikkert aldri sett så fantastisk blått og krystallklart vann skinne noe annet sted! Så ta tak i snorkleutstyret ditt og ikke gå glipp av denne skjønnheten! Dessverre har den blå lagunen lenge ikke vært noen hemmelighet blant turister, og siden sandstranden ikke er spesielt stor, er det ekte folkemengder i løpet av dagen. Hvis du har muligheten, vil vi anbefale å besøke Den blå lagune tidlig på morgenen.

Blue Lagoon Beach Malta Vær Mai Ferie Uten karantene

 • Golden Bay Beach er veldig fjernt i den nordvestlige delen av øya, og selv om det ikke er så lett å komme til, er det definitivt verdt innsatsen! Den svakt skrånende stranden tilbyr nok plass til ulike lekeaktiviteter og er derfor ideell for en hyggelig Malta -ferie med barna.
 • Mellieha Bay – Nord på hovedøya, omtrent 2 kilometer fra feriebyen Mellieha, finner du den lengste og største sandstranden på Malta. Stranden er fremdeles kjent blant lokalbefolkningen som “Ghadira Bay” og anbefales spesielt for familier med barn. Det turkisblå vannet er krystallklart og veldig rolig, og det er knapt noen bølger – perfekt for en rolig dag på stranden!

Malta -ferie tipser de vakreste strendene i Gozo

Previous Post
Sammenleggbare servietter – 15 instruksjoner som er enkle og effektive
Next Post
Lag din egen lykt – 26 kreative og enkle håndverksprosjekter for barn