15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Slow Travel: Hva er det og nyttige tips for sakte reiser!

Uansett om du planlegger en ferie på Østersjøen eller ønsker å besøke en eksotisk øy – reiser er utvilsomt en av de mest givende og vakre opplevelsene for mennesker. Å åpne våre sinn og vårt verdensbilde for nye steder, møte nye mennesker og fordype oss i den lokale kulturen – ferier er alltid meningsfulle og uforglemmelige. Nå som det er mulig å reise igjen og landegrensene åpnes forsiktig, er savnet etter en pause enda større. Vi lever i en tid som er preget av stress og hektisk tempo. Og selv om vi er klar over dette, kommer vi sjelden til ro. Selv på ferie skynder vi oss ofte fra det ene synet til det andre og ønsker å se så mye som mulig på kortest mulig tid. Har du noen gang kommet hjem fra ferien mer utmattet enn du var før du dro? Så er det på tide å prøve noe nytt. Utover pakkereiser og masseturisme etablerer sakte reiser seg for tiden som en del av en ny reiseadferd og blir stadig mer populær. Men hva er egentlig bak det, og hvorfor er det verdt å reise sakte og bærekraftig? Vi vil forklare dette for deg nedenfor!

Hva betyr langsom reise?

Vandreferie i Europa Sakte reisetips

Oversatt til tysk betyr Slow Travel “slow travel”. Men skulle vi ikke nyte ferien intenst, vil du sikkert spørre deg selv nå? Egentlig allerede. Det er imidlertid knapt noen som gjør det i dag, ettersom det er veldig vanskelig for oss å la stresset og det hektiske tempoet ligge igjen, selv på ferie. Vi er for opptatt av å komme til målet raskt, og når vi kommer dit, vil vi besøke alle severdighetene og de “beste” restaurantene. Forestill deg nå følgende scenario: Du våkner i et vakkert gjestehus, mottar en kjærlig og tradisjonelt tilberedt frokost fra eieren og nyter kaffen på den lille balkongen midt i et idyllisk panorama. Høres ut som et eventyr, ikke sant? Vel, det er nettopp det som er sakte reiser. Målet er ikke å oppleve og se så mye som mulig, men å nyte og oppfatte så bevisst som mulig – avslapning i stedet for spenning.

de vakreste øyene i verden Slow Travel Tips

Det er ingen enkel definisjon av treg reise, og du trenger ikke en lang ferie for å prøve reisetrenden. Hovedmålet med sakte reiser er å finne tid til oss selv, la den hektiske hverdagen ligge bak og fordype deg i kulturen i landet du besøker. Egentlig er Slow Travel ikke en ny oppfinnelse og er nært knyttet til Slow Movement -bevegelsen som oppsto i Italia på 80 -tallet. Da en McDonald’s -restaurant skulle åpne på Piazza Navona i Roma, holdt en gruppe restauranteiere en offentlig protestmiddag med tradisjonelle italienske retter. Målet var å beskytte det italienske kjøkkenet mot påvirkning utenfra. Akkurat som slow food fokuserer på å spise som en fornøyelse, handler treg reise ikke om målet, men om selve reisen. I stedet for å skynde deg fra punkt til punkt, kan du se ferien som en mulighet, kjøkkenet, området å føle, lære og koble dypere til kulturen og menneskene på stedet.

Hvordan fungerer “slow travel”?

Langsom reiseferie fordeler de vakreste byene i Europa

Mens en altomfattende ferie tilbyr turister prefabrikkerte utflukter, fokuserer sakte reiser mer på de individuelle beslutningene. Mottoet “kvalitet i stedet for kvantitet” gjelder her. Enten du velger et ukjent sted eller besøker et klassisk feriemål i lavsesongen, er helt opp til deg. Det er bare viktig at du tar deg tid til å oppdage og nyte stedet, menneskene og kulturen i fred. Så i stedet for å stoppe for en selfie ved Berlinmuren, kan du se og oppleve byen med helt andre øyne på en tur med en krigshelt. Våre tips hjelper deg med å nyte din neste ferie på en helt ny måte!

Reis mer bærekraftig

Togreiser gjennom Europa langsomme reisetips

Å ta en bærekraftig ferie er trenden. Flying er en virkelig klimamorder, og rundt 5% av alle klimaskadelige effekter på miljøet tilskrives fly. Flyreise er obligatorisk i noen tilfeller på grunn av de store avstandene, men det er mer miljøvennlige alternativer i Europa eller Tyskland. I tillegg merker vi knapt noe om selve prosessen med å reise med flyet. Alle som noen gang har tatt en biltur med bil eller en togreise gjennom Europa, kjenner imidlertid den fantastiske følelsen når landskapet rundt deg sakte endrer seg. Det første øyeblikket du stopper på et fransk stopp og nyter en croissant eller drikker en espresso i Italia – ubeskrivelig! I tillegg setter du tempoet selv på bilturen – du kan stoppe når som helst og dermed se mer av landskapet og få en bedre følelse av feriemålet.

Sakte reisetips: Vær spontan

Feriedestinasjoner sommeren 2021 det som er sakte reiser

Det beste med sakte reiser er at du kan organisere turen selv og tilpasse den til dine egne ønsker og preferanser. Dette vil sikkert være vanskelig for deg i begynnelsen, men prøv å konsentrere deg kun om de viktigste tingene som overnatting og overføringer når du planlegger. Bare overlat resten til din spontanitet. Selv om planer gir oss mer sikkerhet, blir det lykkeligere å være spontan. Selv om en reiseguide ikke kan skade, vet lokalbefolkningen sannsynligvis best hva skjønnheter og skjulte perler regionen har å tilby. Overlat noen ting til tilfeldighetene og lev i øyeblikket. Litt uformell vil garantert gjøre deg godt og vil utvilsomt gjøre noen uforglemmelige opplevelser som du vil huske med et smil mange år senere.

Ta kontakt med lokalbefolkningen

Sakte reisetips kan nytes på egen hånd

Langsom reise handler om å være lokal og fordype seg i kulturen. Og den beste måten å oppnå dette på er selvfølgelig å komme i kontakt med lokalbefolkningen. I mange tilfeller er dette imidlertid lettere sagt enn gjort, ettersom språk kan være et hinder. Men noen ganger tar det virkelig noen få ord eller til og med et smil for å starte en samtale med noen. Alt du trenger å gjøre er å lære noen få stikkord på det lokale språket. Lokalbefolkningen kjenner området som hånden og kan gi deg de aller beste tipsene for oppholdet ditt. Vær modig og inviter noen til lunsj. Bli involvert i menneskene for å bli bedre kjent med de lokale tradisjonene og skikkene. Med Slow Travel har du ikke bare muligheten til å få nye bekjentskaper, men kanskje til og med noen få venner.

Slå av telefonen og ta en lang tur

Sakte reisetips for å dra på ferie alene i Europa

Hovedmålet med Slow Travel er å glemme hverdagens mas og mas og oppdage reisemålet med nye øyne. Og for å gjøre det, anbefaler vi at du slår av mobiltelefonen din! En kort digital detox er ikke bare bra for helsen vår, den hjelper oss også med å virkelig slå av og konsentrere oss fullt ut om omgivelsene og oss selv. Tross alt er det eneste som teller på ferie nettopp det: ferien og vår time-out. E -postene fra jobb, samt Facebook og Instagram, kan vente noen dager. Den digitale detoxen gjelder ikke bare mobiltelefonen, men også den bærbare datamaskinen og nettbrettet. Noen dager med frakoblet tid gjør en stor forskjell, og vi bør faktisk unne oss det i hverdagen. Eller hva med å slå av satnav og ta en lang tur rundt i området? Selv om du går deg vill, er det ikke så ille, for det er den eneste måten å oppdage nye hjørner på. I stedet for å skynde deg fra syn til syne, lever du her og nå. Sitt på en kafé og se omgivelsene og menneskene for et mer autentisk bilde av destinasjonen.

Bo i et feriehus

de vakreste strendene i verden det som er sakte reiser

En pakkereise med et 5-stjerners hotell og SPA-område er uaktuelt for sakte reiser. I henhold til mottoet “Lev i stedet for bare å overnatte”, kan du bo der du vil. En lokal gård eller vingård, et familiedrevet bed and breakfast eller en liten familieleilighet – alt som appellerer til deg er mulig! Du er ikke lenger knyttet til internasjonale hotellkjeder og kan i stedet støtte lokalbefolkningen. Ferieleiligheten føles mer som ditt eget hjem. Du har mer personvern, du har ekte nøkler i stedet for et nøkkelkort, og du er ikke avhengig av måltider. I tillegg er de fleste feriehusene utstyrt med kjøkken, hvor du kan tilberede lokale retter selv og nyte dem i fred.

Sakte reisetips: Reis i lavsesongen

Biltur tipser hva som er oppmerksom reise

Hvor ofte har du sjekket når “den beste reisetiden” er for et bestemt sted og bestilt ferien din for denne perioden? Har du alltid ønsket å besøke Paris, Barcelona eller Mallorca? Dette er fortsatt mulig med langsom reise, men helst i lavsesongen. Fordelene med en tur utenfor hovedsesongen er faktisk åpenbare. Det er mindre bråkete og bråkete, og det betyr automatisk at du kan oppleve folket og landet mer autentisk. De store folkemengdene er over, og du får et bedre og mer ekte syn på alt. De lavere prisene bør heller ikke undervurderes – i lavsesongen er stort sett alt opptil 50% billigere!

hva er langsom reise stille ulraubsorte i Europa

Og sist men ikke minst – med sakte reiser i lavsesongen reiser du mye mer bærekraftig og forsiktig. Mange populære feriemål lider under masseturismen. For å takle folkemengdene, bygges det stadig nye hoteller og infrastrukturen må bygges opp. Hvis du derimot drar på ferie i lavsesongen, kan du bruke det som allerede er der og dermed sikre mer bærekraftig og balansert turisme.

hva er sakte reiser bærekraftige ferietips

Previous Post
Sammenleggbare servietter – 15 instruksjoner som er enkle og effektive
Next Post
Lag din egen lykt – 26 kreative og enkle håndverksprosjekter for barn