15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Corona -tur under epidemien og tips for beskyttelse på ferie

Du har sikkert lagt merke til at en Corona-tur har blitt en ganske bekymringsfull handling de siste månedene med at viruset har spredd seg rundt om i verden og COVID-19-infeksjonen. Mange måtte avbryte den bestilte ferien og ble advart av helsemyndighetene om å minimere kontakten med land som allerede er berørt. I tillegg utsteder mange utenriksdepartementer råd og innreiseforbud for å bidra til å dempe den globale virkningen av utbruddet innenfor og utenfor grensene.

Corona -tur mulig til tross for krisen?

ferie i korona tider gjør tips vernetiltak innreiseforbud reiseplanlegging

Kanskje du bestilte en internasjonal Corona -tur for måneder siden og har gledet deg lenge. Eller kanskje du vil dra nytte av det plutselige prisfallet på flybilletter for en ferie i Corona -tider. Så hvis du har bestemt deg for å reise til Corona av en eller annen grunn, bør du beskytte deg selv og andre mot en mulig overføring av Corona -viruset. Reiseforsikring kan dekke deg hvis du får sykdommen i utlandet. Men er det til og med trygt å reise under epidemien??

ung mann på rulletrapp på flyplassen bruker ansiktsmaske som beskyttelse under corona -tur

Dessverre kan ingen garantere at en Corona-reise er helt risikofri, uavhengig av alder, helse eller reisemål. Selv om dødsraten fra COVID-19 ser ut til å variere, og du til og med kan komme tilbake fra ferie uskadd og uten symptomer, er det noen få viktige ting du bør vurdere før du planlegger turen. I tillegg har den tyske regjeringen også startet en returkampanje som tyske borgere og deres familiemedlemmer fra de mest berørte landene kan bruke.

Endre reiseplaner

Reisende forretningsmann bruker ansiktsmaske beskyttelsesmaske på grunn av korona -tur

Eldre mennesker, spesielt de over 80 år, kan ha størst risiko for komplikasjoner fra koronavirussykdom, mens de i alderen 10 til 39 år har en relativt lav dødelighet (rundt 0,2%). Det betyr imidlertid ikke at yngre mennesker er mindre sannsynlig å bli smittet. Dette gjelder spesielt hvis du for tiden har andre sykdommer. I slike tilfeller øker også sannsynligheten for at sykdommen vil være alvorlig. Så uansett alder kan du fortsatt bli smittet og spre sykdommen mens du er på ferie.

lege med digitalt termometer måler temperaturen på grunn av koronaviruset

Så mennesker med eksisterende sykdommer er mer utsatt for alvorlige koronavirusinfeksjoner enn de som tidligere var friske. Hvis du lider av luftveissykdommer, hjerte- og karsykdommer, diabetes, høyt blodtrykk, kreft, etc. Av denne grunn bør du revurdere en mulig Corona -tur. Myndigheter rundt om i verden rapporterer stadig om nye saker, og antallet øker dramatisk. Det er allerede mange soner med tusenvis av infiserte mennesker, inkludert Tyskland. Som et forebyggende tiltak kan du unngå eller utsette en ferie i de sterkt berørte områdene når det ikke er absolutt nødvendig.

Venezia tomme gondoler på grunn av koronavirusutbrudd san marco square

Det betyr imidlertid ikke at det er tryggere å reise til land med et lavere antall rapporterte tilfeller. I tillegg er det en mulighet for at du etter hjemkomst fra et høyrisikoland må gå i karantene i to uker, selv om du ikke er smittet.

Ta forebyggende tiltak før du reiser til Corona

opplyst skilt som indikerer covid 19 unngå korona -reiser

Flere land tar skritt for å beskytte innbyggerne mot viruset. Noen har til og med forbudt innreise eller opphevet visumfritak for folk som kommer fra Kina, Italia, Iran eller Sør -Korea. Mange stater i Amerika stenger skoler midt i utbruddet, og hele landet Italia har vært i karantene gjennom april. Så reiseplanene dine kan endre seg mens koronaviruset fortsatt sprer seg aktivt.

far og mor med lille datter og kofferter kom fra ferie

Siden COVID-19 fremdeles er veldig ukjent, advarer helsemyndighetene stadig mot reiser til berørte områder eller store og offentlige samlinger. De oppfordrer også folk til å bli hjemme så lenge som mulig hvis de er i en berørt sone. Hvis du bestemmer deg for å ta en Corona -tur uansett, enten fordi du er villig til å ta risikoen, fordi du reiser til et sted med lav risiko, eller fordi reisen er viktig, må du sørge for at du tar de nødvendige trinnene å hjelpe deg selv og beskytte andre.

Beskytt deg selv under en Corona -tur

Familie med barn og bagasje på flyplassen

I følge WHO (Verdens helseorganisasjon) er det noen ting du må gjøre for å beskytte deg selv hvis du reiser under COVID-19-utbruddet. Håndvask er uten tvil det viktigste du kan gjøre for å minimere risikoen for koronavirusinfeksjon. Dette betyr imidlertid at du skal vaske hendene med såpe i minst 20 til 30 sekunder ved enhver anledning. Dette gjelder spesielt når du er offentlig eller reiser med offentlig transport. Hvis du ankommer med fly, må du vaske hendene etter at du har forlatt flyplassen. Hvis du ikke har tilgang til såpe og vann, gni hendene og håndleddene med håndsprit med minst 70% alkohol. Husk imidlertid at desinfeksjonsmidler ikke er like effektive som å vaske grundig med såpe.

Skum fra såpe når du vasker hender som et forebyggende tiltak mot covid 19

Ikke rør ansiktet ditt med uvaskede hender. Hvis du har vært på et offentlig sted, berører du bare ansiktet ditt etter å ha rengjort hendene grundig. Det nye koronaviruset kan overleve på overflater i flere timer. Etter å ha rørt en overflate av en infisert person, kan du røre deg i munnen, nesen og øynene. Hvis du merker noen som hoster, nyser eller viser symptomer som ligner influensa eller forkjølelse, må du sørge for at du er minst 1 meter unna dem. Du kan bli smittet av hoste eller nysing fra de luftbårne dråpene. Så avstand er veldig viktig her.

Følg lokale forhold

advarselsskilt på vinduet coronavirus -karantene

Rengjør gjenstander som ofte berøres med en rengjøringsspray eller våtservietter. Når du bor på et hotell eller herberge i utlandet, må du bestille på et sted hvor du vet at det er rent. Når det er sagt, skader det ikke å sjekke med personalet og ledelsen for å se om de har rengjort rommet ditt grundig. Du kan til og med kunne rengjøre gjenstander som ofte berøres selv med et desinfeksjonsmiddel.

koronavirusinfeksjon nyser hoste kvinne på kontoret med lommetørkle

Unngå folkemengder, spesielt i lukkede rom. Når du reiser til et land med et stort antall koronavirus -tilfeller, er det best å holde seg borte fra steder der det bor et stort antall mennesker. Forskning på spredningen av koronavirusutbruddet i landet du besøker. Sjekk hva helse- og myndighetspersoner i dette landet gir råd og følg de samme reglene. Hvis de anbefaler å holde seg borte fra folkemengdene eller et bestemt område, bør du også det. Bruk ansiktsmaske eller maske og søk medisinsk hjelp hvis du opplever symptomer. Hvis du utvikler COVID-19 symptomer som feber, hoste eller pustevansker, bør du også bruke en beskyttelsesmaske. Dette vil minimere risikoen for å smitte andre mennesker.

Helseforsikring under Corona -tur

Corona reiser ansiktsmaske forbereder pass og flybilletter

Om reiseforsikringen din dekker deg i tilfelle koronavirusinfeksjon, avhenger av to hovedfaktorer. Det viktige er hvor du skal og når du er forsikret. Som du kanskje vet, er slike pakker delt inn i helseforsikring og reiseforsikring. Reisehelseforsikring gir dekning for ulykker eller plutselige sykdommer som oppstår i utlandet. Dette vil dekke ting som legebesøk, sykehusopphold, akuttmedisinske tjenester, ambulanser og reseptbelagte legemidler. Reiseforsikring dekker også andre relaterte spørsmål. For eksempel kan forhåndsbetalte utgifter som flyreiser, hoteller eller utgifter knyttet til tapt bagasje godtgjøres helt eller delvis. Avhengig av forsikringen din, kan du også bli dekket hvis du avbestiller turen.

Covid -19 -effekt - tom ved siden av bassenget

La oss si at du er i et fremmed land og er smittet med koronaviruset. Reisehelseforsikringen din dekker deg bare hvis du ankom landet før utbruddet. Hvis myndighetene allerede har advart mot å reise til et bestemt land som Italia eller Iran, og du fremdeles reiser dit og inngår covid-19, dekker ikke din reisehelseforsikring noen av dine medisinske kostnader knyttet til sykdommen. Helseforsikringsselskapet dekker ikke medisinsk behandling eller kostnader i denne forbindelse. Dette gjelder hvis du reiser fra et land med et stort antall koronavirus -tilfeller.

Avbryt ferien

svarte gummihansker bruker pengesedler som beskytter mot koronavirus

Om du kan avbryte ferien eller flyvningen avhenger av reisebyrået eller flyselskapet. Siden antall bestilte flyreiser har gått ned de siste månedene, har imidlertid mange flyselskaper frafalt avbestillings- eller endringsgebyrer for reisende som nylig har bestilt flyreiser. Dette er gjort for å fjerne usikkerheten knyttet til bestilling av flybillett. Alt dette gjelder imidlertid bare for visse flyselskaper. Ta kontakt med flyselskapet ditt om endringer og avbestillingsgebyrer før du bestiller. Legg også merke til tall og statistikk ved avreise. Det er best å spørre helsemyndighetene før du bestemmer deg for en internasjonal Corona -tur.

Previous Post
Birkenstock -sandaler som en stilig skotrend i sommer
Next Post
De beste leggings for enhver treningssituasjon – du bør ta hensyn til dette!