15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De vakreste innsjøene i Tyskland: TOPP 10 av de beste stedene for sommerferien!

Plask rundt, svøm, dykk – sommerferien er rett og slett ren avslapning! Men for å nyte en forfriskning i det kjølige vannet i varmen, trenger du ikke nødvendigvis å fly langt unna. På grunn av COVID-19-pandemien velger flere og flere å tilbringe ferien i hjemlandet, og det er selvfølgelig en god ting! I tillegg til en rik historie, unik kultur og deilig mat, er det også mye å oppdage i Tyskland når det gjelder naturlige underverk. Enten det er fantastiske fossefall eller en ferie på Østersjøkysten – alle vil finne ferienes lykke i Forbundsrepublikken. Hva med å oppdage de vakreste innsjøene i Tyskland i år? Kroatia har Plitvice -innsjøene, Italia Gardasjøen. Og Tyskland? Vel, i Tyskland er det mer enn 12 000 innsjøer, som er omgitt av fantastiske baktepper og er egnet for en dagstur så vel som for en lengre ferie. Hvilke er de? Vi vil fortelle deg om det nedenfor!

Königssee er utvilsomt en av de vakreste innsjøene i Tyskland

Königssee -ferie tipser de vakreste innsjøene i Tyskland

Midt i hjertet av Bayern venter en av de vakreste innsjøene i Tyskland, nemlig Königssee. Det ligger i Berchtesgaden nasjonalpark og ligger veldig nær den østerrikske grensen. Den smaragdgrønne alpinsjøen er omgitt av fjell opp til 2700 m høye og er også en av de dypeste og reneste innsjøene i Tyskland. Panorama båtturer over overflaten og den praktfulle fjellutsikten gjør de reisende målløse. Alt dette gjør Königssee til det perfekte stedet å slappe av og slappe av for alle som ønsker å oppleve turstiene og den flotte naturen. Siden vannet nesten ikke blir varmere enn 20 grader selv på midtsommer, er innsjøen bare delvis egnet for bading. Alle hobbyfotografer bør ikke gå glipp av det såkalte malerhjørnet på den nordøstlige bredden. Og alle kulturelskere kan besøke St. Bartholomä kirke – en katolsk pilegrimsreise i østortodoks stil fra 1697.

Bodensjøen, Baden-Württemberg / Bayern

Bodensee ferietips for de vakreste innsjøene i Tyskland

Du er garantert kjent med Bodensjøen, og selv om vi fortsatt deler den med Sveits og Østerrike, bør den ikke mangle på vår liste over de vakreste innsjøene i Tyskland. Med en størrelse på rundt 536 kvadratkilometer, er det fremdeles kjent som “Schwabenhavet” og med god grunn. I tillegg til mange badeområder tilbyr Bodensjøen mer enn 60 badestrender, for eksempel i Constance, Sipplingen eller Immenstaad. Innsjøen troner i den mest solrike regionen i Tyskland og ligger i et spektakulært alpint bakteppe. I tillegg til vakre strender finner du en rekke severdigheter og muligheter for vannsport rundt innsjøen. Fra kanopadling, seiling, wakeboard eller surfing – alt er mulig! Syklister og naturelskere kan boltre seg på den 273 kilometer lange Bodensjøen – den følger strandlinjen nesten overalt og er en av de mest populære sykkelstiene i Europa. Blomsterøya Mainau, øybyen Lindau og grønnsaks- og klosterøya Reichenau er også blant de største attraksjonene og er derfor et must for en ferie ved Bodensjøen.!

Chiemsee, Bayern

Chiemsee ferietips ferie ved innsjøen i Tyskland

Når vi snakker om de vakreste innsjøene i Tyskland, må vi selvfølgelig ikke glemme Chiemsee, som er øverst på listen over besøkende, spesielt for ferierende i Bayern. På grunn av sin rene størrelse på 80 kvadratkilometer blir det ofte referert til som “Bayerske hav”. Plassert mellom Salzburg og München, matet av flere elver og skoger og panoramautsikten over Alpene, gjør Chiemsee til et ekte paradis. Du finner en spesielt vakker strand i utlandet – vannet der er veldig grunt, slik at barna dine enkelt kan svømme mens du nyter solen. Surfing, seiling og dykkerkurs tilbys for vannsportentusiaster. Og de som har fått nok av å slappe av og plaske rundt, kan nyte den fantastiske utsikten fra Amalienruhe og besøke det rolige Fraueninsel med benediktinerklosteret. Kong Ludwig II satte også pris på skjønnheten i Chiemsee og lot Herrenchiemsee -palasset bygge på Herreninsel, den største øya ved innsjøen, som den bayerske versjonen av Versailles. Interiøret og den praktfulle hagen er nå fritt tilgjengelig for besøkende.

De vakreste innsjøene i Tyskland: Müritz, Mecklenburg-Vorpommern

Müritzsee ferieliste over de vakreste innsjøene i Tyskland

Hele Mecklenburgische Seeplatte er et ekte paradis for barnefamilier og naturelskere, og Müritzsee er intet unntak. Oversatt fra slavisk betyr Müritz “lite hav” og med en bredde på 10 kilometer og en lengde på 17,9 kilometer minner badesjøen faktisk om et lite hav. Urørt natur og fine sandstrender, som gir en skandinavisk sjarm – stedet har alle ingrediensene for den perfekte sommerferien! Müritzsee er ikke bare en av de vakreste innsjøene i Tyskland, men også den største med et areal på 112,6 kvadratkilometer, som er helt innenfor Forbundsrepublikken Tyskland. Innsjøen ligger i nærheten av Müritz nasjonalpark, hvor hundrevis av sjeldne fuglearter gjør sitt hjem. Med litt flaks kan du til og med få øye på kraner og havørn eller fiskeørn. Og for alle som ønsker litt mer action, er Müritzsee ideell for seiling, dykking, brettseiling eller wakeboard. Men det er også mye å beundre på land, og besøkende har muligheten til å oppdage de fascinerende byene Röbel, Mirow, Sietow og Ankershagen.

Eibsee, Bayern

Ferie ved innsjøen i Tyskland Eibsee vannsporttips

Hvis du vil oppleve smaragdgrønt vann og den karibiske følelsen på ferie i Tyskland, er du på rett sted ved Eibsee. Omgitt av tette skoger og gjemt dypt i Alpene, ser den glitrende innsjøen ut som noe fra et bayersk eventyr. Den 2450 meter lange og 850 meter brede innsjøen ligger ved foten av Zugspitze og er uten tvil en av de reneste og vakreste innsjøene i Tyskland. De forskjellige blå tonene i vannet, de idylliske utendørsbassengene og de pittoreske buktene inviterer deg til å bade og somle. På grunn av høyden er vannet behagelig friskt og det vakre landskapet med gigantiske bergarter gjør bading til en uforglemmelig opplevelse. I tillegg tilbyr Eibsee 8 individuelle øyer, hvorav den ene er mer fantastisk enn den andre. For å nyte den fantastiske utsikten fra toppen, kan du ta taubanen fra innsjøen direkte til Tysklands høyeste fjell. Eibsee er ikke bare et populært feriemål om sommeren. Om vinteren fryser hele innsjøen over og blir til et magisk vinterland og et paradis for alle skiløpere.

Steinhuder Meer, Niedersachsen

Steinhuder Meer ferie tipser de vakreste innsjøene i Tyskland

Steinhuder Meer ligger omtrent 30 kilometer nordøst for Hannover, og er en av de mest populære badevannene i Tyskland og den største i Niedersachsen. Steinhuder Meer er omgitt av grønne enger og et mildt kupert landskap, og tilbyr ideelle forhold for en sommerferie. Enten du svømmer, surfer, seiler, fotturer eller sykler – det er noe for enhver smak. På nordbredden og på en kunstig skapt, stor badeøy finner du sandstranden “White Dune”, som gir deg en ekte feriefølelse. Du kan nå øya til fots via en 80 meter lang bro, og når du kommer dit, vil du bli blåst bort av den fine pulveriserte sukkersanden og det krystallklare vannet! Forresten, med en gjennomsnittlig dybde på rundt 1,5 meter, er Steinhuder Meer veldig grunt og derfor perfekt for en familieferie med barna. Eller kanskje du heller vil utforske fastlandet rundt? Ta deretter en lang spasertur langs den 32 kilometer lange sykkelstien, og besøk den mystiske Dead Moor eller la deg sjarmere av den landlige sjarmen til feriestedene Mardorf og Steinhude.

Wannsee, Berlin

Wannsee Berlin ferie de vakreste innsjøene i Tyskland

“Pakk badebukse, ta lillesøsteren din, og la oss dra til Wannsee!” – Conny Froboess ‘hit er fortsatt gyldig i dag med full styrke! Den tyske hovedstaden tiltrekker seg turister ikke bare med currywurst og mange severdigheter, men også med Wannsee. Du trenger bare å kjøre 30 minutter i retning Potsdam og en vakker lido med plass til opptil 50 000 gjester strekker seg foran deg. Ok, faktisk er Wannsee egentlig ikke en egen innsjø, men bare en omfattende Havelbukt, men for oss er det fortsatt en av de vakreste innsjøene i Tyskland. De store solplener, strandstoler, sklier og behagelig vanntemperatur garanterer den perfekte feriefølelsen! Det er heller ikke mangel på vannsport og i “badekaret i Berlin” er alt fra stand-up padling til surfing mulig!

Alpsee, Bayern

Alpsee -ferie tipser de vakreste innsjøene i Tyskland

Ligger direkte på den fortryllende “Romantic Road”, er Alpsee et sted du umiddelbart vil bli forelsket i. De tette Allgäu -fjellene og eventyrslottene Neuschwanstein og Hohenschwangau, som ligger veldig nært, gjør området rundt Alpsee til et av de mest pittoreske i Tyskland. Plassert i mørke skoger og imponerende klipper, er det perfekt for alle som ønsker å nyte naturen. Selv om innsjøen er relativt liten med sin 5 km lange strand, er den fortsatt verdt et besøk! Om sommeren tilbyr Alpsee båtliv, fotturer, svømming og seiling, og om vinteren er det ideelt for ski- og snøvandring.

Edersee, Hessen

Edersee Hessen tipser de vakreste innsjøene i Tyskland

Selv om Edersee ikke er kjent for mange, er den også på listen over de vakreste innsjøene i Tyskland. Med nesten 12 kvadratkilometer vannoverflate er det også et av de største reservoarene i Europa. Edersee ligger midt i naturparken Kellerwald-Edersee og omgitt av den grønne lavfjellkjeden, og tilbyr både sportslige utfordringer og avslapning. Vannsportsfans kan velge mellom fiske, vannski, roing, seiling samt pedalbåt og elektrisk båtliv, og alle soldyrkere kan slippe damp på strendene i Rehbach og i lido Waldecker Bucht. Og hvis du trenger en liten pause fra svømming, kan du besøke Waldeck slott eller gå på tur på den 68 kilometer lange Urwaldsteig.

Bleilochtalsperre, Thuringia

Bleilochtalsperre Thuringia de vakreste innsjøene i Tyskland

Med en lengde på 28 kilometer og et volum på 215 millioner kubikkmeter, er Bleilochtalsperre det største reservoaret i Tyskland. Demningen ble bygget i 1932, og området tiltrekker seg først og fremst turgåere og vannsportentusiaster. På grunn av sin smale og svingete form minner den blå hullsperren faktisk om fjordene i Skandinavia. Så hvis du vil ha følelsen av ferie i utlandet, ville du være i gode hender der. Tett skog, frodig natur, krystallklart vann og pittoreske strender – i Thüringen finner du alt ditt hjerte begjærer. De store fiskeskolene, de oversvømte broene og båtvraket tilbyr ideelle dykkeforhold, mens de totalt 5 badeplassene inviterer deg til å dvele. Eller hva med å utforske naturen med en kanotur gjennom eventyrpassasjene? Foretrekker du å være ute på landet? Deretter kan du velge mellom mange severdigheter rundt Bleilochtalsperre. De mest populære attraksjonene inkluderer eventyrgrottene Saalfeld, eventyrskogen og sommeren akebakke.

Obersee Bayern ferie tips de vakreste innsjøene i Tyskland

De vakreste innsjøene i Tyskland: TOPP 10 av de beste stedene for sommerferien!

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!