15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tilbereder pizza på grillen med og uten pizza stein: oppskrifter på deig og pålegg

Tilberedning av pizza på grillen Ingredienser Kombiner saus

Hvem vil sitte på det varme kjøkkenet om sommeren for å bake pizza i ovnen? Det ville vært mye lettere hvis pizzaen kunne tilberedes på grillen. Og det kan den også gjøre – pizza blir tradisjonelt grillet i USA i sommermånedene. Ikke bare fordi den er mer praktisk, men også fordi smaken ligner mer på den opprinnelige oppskriften i pizzaovnen. I artikkelen vil vi fortelle deg hva du må ta hensyn til og hvordan en pizza tilberedes på pizzasteinen eller direkte på grillen. Du vil fortsatt finne ut hvordan du raskt kan lage en pizzadeig selv og hvilken pålegg som smaker spesielt deilig.

Pizza på grillen – hva du skal passe på?

Forbered pizza på grilloppskriften

Grillsesongen har lenge vært i gang, og senest i midten av juli har alle grilloppskrifter på kjøtt og pølser blitt prøvd ut. Men kveldsmenyen trenger ikke være kjedelig – overrask familie og venner med en deilig pizza på grillen. Det smaker mye bedre enn de som er bakt i ovnen. Dette er fordi den beste pizzaen er tilberedt på en veldig varm overflate. Grillristen varmes opp veldig raskt og kan lett nå den optimale temperaturen på 220 grader. Den italienske delikatessen kan lages både på en gassgrill og på en kullgrill. Avhengig av hvilken type grill du har, hvor tykk / tynn deigen og pålegget er, hvor varmt været er og hvor utekjøkkenet ligger (i skyggen, på et vindfullt sted), kan enheten varme opp raskere / tregere. Det viktigste her er – prøv. Etter noen få forsøk vil du utvikle et sikkert instinkt. Uansett kan disse rådene hjelpe deg i begynnelsen:

pizza på grillen lag fersk tomatmozzarelladeig selv

 • Kjevle ut pizzadeigen tynt – den blir raskere ferdig.
 • Skjær den ferdige pizzaen bare med en skarp pizzakniv.
 • Velg ingredienser til pålegget som bare trenger å varmes opp – for eksempel tomater, ost, salami, prosciutto. Unngå ingredienser som rått kjøtt eller fisk, egg.
 • Planlegg bakeprosessen i detalj – deigen blir veldig raskt klar, og du bør derfor ta vare på den. Siden pizzaen skal toppe rett på grillen, bør du ha alt innen rekkevidde. Så forbered alle ingrediensene, rengjør grillen og eventuelt pizzasteinen og varm den opp.
 • En pizza på kullgrillen har en typisk BBQ -røyksmak, som du må venne deg til for første gang.

Tilbereder pizza på grillen – oppskrift på rask røre

Lag pizza på grillen selv

Den neste oppskriften på pizzadeig er flott til matlaging på grillen. Det er også ekstremt raskt – avhengig av hvor mye gjær som tilsettes deigen, kan den heve på en time eller doble volumet hele natten. Takket være olivenoljen fester ikke den ferdige deigen seg til grillristen eller pizzaskuffen. NB: Deigen er noe fastere enn den “vanlige” deigen til ovnen slik at den ikke går i oppløsning på grillen.

Ingredienser til åtte små pizzaer: 1 2/3 kopper lunkent vann, 1/4 kopp olivenolje, 5 kopper mel (hvetemel type 550 eller 00), 2 ts salt, tørr gjær eller fersk gjær. Når det gjelder gjæren: En pakke tørrgjær er lik en halv terning fersk gjær – begge er tilstrekkelig for 500 gram mel. Uansett, med fersk gjær må du blande ingrediensene til en forhåndsdeig, mens fordeigen viser seg med tørr gjær. I den neste oppskriften, tilsett en teskje til røren hvis du lar den heve over natten. Bruk deigen samme dag, og tilsett deretter to teskjeer.

pizza på grillen sommeroppskrifter deigpålegg

Tilberedning: Ha vannet og gjæren i en bolle, smuldre gjæren og oppløs den under konstant omrøring. Vent flere minutter, og tilsett deretter først olivenoljen, rør og tilsett mel og salt. Elt deigen med hendene i 6 til 8 minutter til den blir glatt. Form deretter deigen til åtte kuler og legg i en bolle. Dekk til med en våt klut og la heve på et varmt sted i 60 til 90 minutter. Da skulle deigen ha doblet seg i volum – elt den igjen i 4 minutter. Du kan tilberede eller fryse deigen som er laget på denne måten samme dag. Alternativt kan du oppbevare det i kjøleskapet for natten – i dette tilfellet må du varme det opp på arbeidsflaten i 1 time dagen etter. Først da kan du rulle den ut.

Tilbered pizza på grillen – kombiner direkte og indirekte grilling

Lag pizza selv på grillen

Det neste trinnet er å varme opp grillenheten – den slås på 10 til 15 minutter før du griller. Hvis du har en gassgrill, kan du ganske enkelt regulere temperaturen – vi forklarer prosessen i detalj nedenfor. Hvis du har en kullgrill, bør du dele grillområdet i to områder slik at du kan kombinere direkte og indirekte grilling under tilberedningen. Men hva er forskjellen mellom de to metodene? Hvis maten grilles på direkte varme, ligger den over de glødende kullene. En skorpe dannes og maten forblir saftig og myk inni – perfekt til pizzadeigen. Med indirekte varme blir maten derimot ikke plassert direkte over kullene. Det tar lengre tid å lage ferdig mat – perfekt for pizzatoppet. Hva er den raskeste måten å regulere direkte og indirekte varme? Ordne kullene på den ene siden av grillen. Så på denne siden har du de beste forutsetningene for en sprø pizzadeig, og på den annen side kan du pynte pizzaen og grille pålegget.

Pizza på grillen: trinnvise instruksjoner

Bake pizza på grillen oppskrift instruksjoner gjør det selv

Og slik tilberedes pizzaen på grillen:

Trinn 1: Forbered sausen til pizzaen og ingrediensene til pålegget på et sidebord. Tilbehør som grillhansker, pizzaskjærere, grilltang, pizzaskovler, grilllokk osv. Bør også være innen rekkevidde.

Trinn 2: Forvarm grillen. Sett temperaturen på gassgrillen til 220 grader og vent 10-15 minutter. For en kullgrill – skyv kullene på den ene siden, tenne kullgrillen og vent 10-15 minutter.

Trinn 3: Rull ut pizzadeigen på pizzaskuffen og legg den forsiktig på gassgrillen. Legg deigen rett over kullene på kullgrillen. Grill i 2-3 minutter, og snu deretter med grilltangen. Med gassgrillen kan du stille temperaturen til 200 grader, med kullgrillen kan pizzaen grilles på indirekte varme.

Forbered pizza på grillen påleggssausoppskrifter

Trinn 4: Pynt pizzaen raskt, og den skal være klar på omtrent 3 minutter. Tiden som er angitt kan variere avhengig av grilltype og er kun veiledende. La aldri pizzaen være uten tilsyn mens du griller.

Grilling av pizza på en pizzastein – instruksjoner

Pizza grill pizza stein forberede oppskrift

Hvis pizzaen ikke tilberedes direkte på grillen, men på en pizzastein, er prosessen også forskjellig. Først blir pizzasteinen grundig rengjort og tørket av. Deretter forvarmes grillen. Pizzasteinen dekkes deretter og forvarmes i 20-30 minutter.

pizza grill forbereder pålegg oppskrifter

I mellomtiden kutter du ingrediensene i biter på sidebordet, forbereder sausen og ordner tilbehøret innen rekkevidde. Rull deretter ut pizzadeigen på pizzaskuffen og legg den på pizzasteinen. Stek pizzaen under lokket i tre minutter, snu den deretter med grilltangen, pynt og grill i ytterligere tre minutter.

pizza grill pizza stein baking instruksjoner

NB: Hvis du har en pizzastein, må du koke pizzadeigen og topping over indirekte varme. Det beste er å ordne kullene på kanten av grillen slik at det dannes en tom sirkel i midten – og plasserer pizzasteinen rett over den. Selve steinen fordeler varmen regelmessig over hele overflaten, og den perfekte pizzaen bakes på hver grill. På slutten lar du bare pizzastenen kjøle seg ned og rengjør den grundig.

Videre i artikkelen finner du forskjellige oppskrifter med ingredienser som passer for en pizza på grillen.

Pizzatopp med pølser og mozzarella

pizza grill pølser rukola sopp

Du har nettopp grillet med venner i helgen, og det er pølser igjen? Deretter kan du grille neste pizza med de resterende ingrediensene. Du trenger pålegg: mozzarellaost, sopp, rakett, pestosaus og selvfølgelig pølsene som allerede er grillet. Bare grill pizzaen på den ene siden, snu den og pynt med pestosaus, sopp og rakettblader. Fortsett å grille til osten smelter, og fjern den deretter fra grillen. Fordel pølsene jevnt på bitene.

Vårt tips: Grill aldri en pizza med pålegg av egg eller rått kjøtt – 3-4 minutter på indirekte varme er rett og slett ikke nok for dem. Sluttresultatet er enten at røren brenner eller at kjøttet og eggene ikke griller ferdig. Rå egg og kjøtt er farlig!

Pizzafyll med bladgrønnsaker og bacon

pizza grill bladrike bacon cheddar toppings oppskrift

Ingredienser: olivenolje, ferskpresset hvitløksfedd, 2 kopper finhakket og kokt bladgrønnsaker, 1 kopp revet cheddarost, 1/4 kopp bacon.

Tilberedning: Grill bacon separat og la det stå til side. Grill pizzadeigen på den ene siden i 3-4 minutter til deigen blir sprø, snu deretter forsiktig med grilltangen. Pensle deigen med olivenolje, fordel presset hvitløksfedd regelmessig over den, dekk med bladgrønnsakene og cheddarosten og stek i 1-2 minutter til. Så snart osten smelter, pynt pizzaen med baconet.

Tilbered pizza på grillen: oppskrift på pålegg med prosciutto, mais og basilikum

pizza grill oppskrift pålegg mais basilikum ost prosciutto

Ingredienser: 2 ss olivenolje, 1 ferskpresset hvitløksfedd, revet mozzarellaost, ferske maiskjerner, 30 gram prosciutto, veldig tynn, skåret i stykker på 2,50 cm, 1 kopp fersk og finhakket basilikum, 1 1/2 kopper rakett, 1/4 ts pepper.

Tilberedning: Grill pizzaen på den ene siden, snu den, pensle med olivenolje, pynt med finpresset hvitløksfedd, prosciutto skinke, maiskjerner og mozzarellaost. Grill i 2-3 minutter til osten smelter. Dryss deretter finhakket rakett og basilikum på pizzaen, dryss over pepper.

Deilig pizza uten kjøtt: oppskrift med fetaost, tomater og pestosaus

pizza grill tomatost oppskrift pålegg

Ingredienser: 1/2 kopp pestosaus, 4 tomater, finskiver, 1/2 kopp fetaost, revet, nykvernet pepper etter smak, 1/4 kopp basilikumblader, finhakket.

Grill pizzaen på den ene siden, vend den deretter og pynt med pestosaus, tomater og fetaost. Stek i ytterligere 2-3 minutter under lokket, og fjern deretter pizzaen med pizzaskuffen. På slutten drysser du de finhakkede basilikumbladene.

Ingen pizza smaker like godt som den hjemmelagde. Hobbykokkene bør ikke nødvendigvis begrense seg til baking – hagegrillen tilbyr et annet alternativ. I stedet for å sitte på det varme kjøkkenet, kan du sitte komfortabelt i den kjølende skyggen i hagen. Denne delikatessen fra Italia vil selvfølgelig ikke miste smaken, og omvendt – grillen blir fort veldig varm og er derfor den beste forutsetningen for en deilig, sprø pizza. Uansett må du følge disse tipsene når du tilbereder maten:

 • Tilbered pizzadeigen selv – avhengig av hvor mye gjær du tilsetter, vil deigen gå raskere eller saktere.
 • Den optimale temperaturen for den perfekte pizzaen er 220 grader. Hvis du har en gassgrill, kan du enkelt stille inn temperaturen du ønsker. Hvis du tilhører eieren av en kullgrill, må du kontrollere bakeprosessen hele tiden.
 • Jo tynnere deigen rulles ut og pålegget pyntes, jo raskere blir pizzaen klar.
 • Pynt aldri pizzaen med rått kjøtt, fisk eller egg. Du må alltid forberede disse separat på forhånd.
 • Tilberedningsprosessen varierer avhengig av hvilken type grill du har. Med kullgrillen grilles pizzaen først med indirekte og deretter med direkte varme. Dette er ikke nødvendig med en gassgrill.
 • Prøv oppskriftene på pizzadeig og deilige pålegg, og la dem smake godt for deg!

Previous Post
Optimistisk tenkning som en viktig faktor for bedre søvn
Next Post
Bygg en liten vertikal hage av Euro -paller