15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Slik kan hyllebær bearbeides til alle slags delikatesser!

Hyllebæroppskrifter som behandler bærjuice lager sirup selv

Kjenner du de små lilla-svarte hyllebærene som smaker litt syrlig og aromatisk? Tidligere ble den eldre tilskrevet magiske krefter for mennesker og dyr. Det ble ansett som “livets og klanens tre”, og det var ikke tilfeldig at det ble brukt som mat og medisin. Hyllebærene er ikke bare deilige, men også veldig sunne. De kan også brukes på mange måter på kjøkkenet. Vi har valgt hyllebæroppskrifter for deg som lover kulinarisk nytelse.

Hvorfor er hyllebær sunne?

oppskrifter hyllebærbehandling kjøkken helsemessige fordeler

Hyllebær er rik på vitaminer og inneholder i tillegg til vitamin A, B og C også sink, jern og folsyre, i tillegg til essensielle oljer og glykosider. Hyllebær brukes som et tradisjonelt middel mot forkjølelse og bivirkninger som feber, rennende nese eller hoste. De har antiinflammatoriske, febernedsettende og svettefremkallende effekter, som har en positiv effekt på helbredelsen. Hyllebær styrker også immunsystemet.

Elderberry oppskrifter behandler stripping av juice sirup syltetøy

De små mørke bærene inneholder giftstoffet sambunigrin og må ikke konsumeres rå. Dette toksinet finnes hovedsakelig i de umodne fruktene. Derfor bør bare fruktene som er fullt modne høstes. Forbruk av store mengder rå frukt kan forårsake mageforstyrrelser, frysninger, diaré og oppkast. Denne aktive ingrediensen blir bare ineffektiv når den varmes opp.

Hyllebæroppskrifter – Hvordan tilberede hyllebær?

I det følgende har vi valgt noen deilige hyllebæroppskrifter for deg som du kan tilberede av de modne fruktene og dra nytte av både den gode aromaen og helsemessige fordeler.

Tilbered hyllebærjuice – trekk ut juice fra hyllebær

Elderberries oppskrifter hjemmelaget juice grunnoppskrift frisk frukt

Først og fremst har vi valgt en oppskrift på hyllebærjuice for deg. Den aromatiske juicen kan brukes på mange måter, eller den kan gjøres til en sirup ved å koke den lenge. Du kan oppbevare den hjemmelagde saften i kjøleskapet i opptil et par dager. Saften smaker også spesielt godt som en drink til frokost eller for å krydre forskjellige puddinger og desserter. Til tilberedningen trenger du omtrent 10 minutter og bare 3 ingredienser:

250 g hyllebær

50 ml vann

3 ss kokosblomstsukker

Ha bær og kokosblomstsukker i en kjele og kok i 10 minutter. Når hyllebærene har myknet, tøm alt gjennom en sil. Klem frukten med en skje og press ut saften. Du kan deretter fylle saften i flasker.

Hyllebæroppskrifter – Hyllebærjuice med epler

Elderberry juice oppskrift epler fruktjuice drink

Vi vil gjerne presentere deg for en annen oppskrift som er beriket med den gode smaken av eplene.

Tilberedningstid: ca. 1 time

Ingredienser til 2,5 liter juice:

2,5 kg hyllebær

10-12 epler

1 liter vann

800 g sukker

modne hyllebæroppskrifter juice lag sunne epler selv

Etter at hyllebærene er fjernet fra grenene, vaskes de grundig. Vask også eplene, del dem i to og kjern dem. Ha fruktene i en kjele og hell vannet over dem. La alt småkoke i 30 minutter. Bekled et dørslag med et rent kjøkkenhåndkle og legg det over en stor bolle. Sil blandingen ved å presse ut saften med en skje. Varm opp saften igjen og tilsett sukker. Rør alt til sukkeret er oppløst. Fyll saften i flasker og lokk umiddelbart. Oppbevar hjemmelaget juice på et kaldt sted.

Hyllebæroppskrifter – Hyllebærsirup uten tilsatt sukker

Hyllebærsirup uten sitronsyre oppskrift sunn

For mange er høst og vinter også årstidene med forkjølelse og influensa. Hvis du er interessert i å spise immunforsterkende matvarer som finnes i naturen, er du på rett vei med immunforsterkere som en hjemmelaget beinbuljong eller en deilig hyllebærsirup. Hyllebærsirupen kan lindre influensasymptomer som feber, frysninger, ondt i halsen, muskelsmerter og tretthet og øke helbredelsen betraktelig. Kanel og ingefær er tilsatt som smakfulle og fordelaktige ingredienser i denne oppskriften. Ingefæren hjelper mot kvalmen som kan komme med influensa. Ikke bare gir kanelen god smak, men den kan også roe magen. Den rå honningen gir en ekstra immunforsterkning. Det er et naturlig, deilig søtningsmiddel som har antimikrobielle og antibakterielle egenskaper. For å beholde sine verdifulle egenskaper, er det viktig å tilsette den i saften først etter at du har fjernet sirupen fra ovnen.

Elderberry oppskrifter sirup uten tilsatt sukker immunforsterkende

Ingredienser:

1 kopp fersk eller 3/4 kopp tørket svart hyllebær

720 ml vann

2 ss nyklippet ingefær

1 ts kanel eller 1/2 kanelstang

1 ts fedd

340 g rå honning

Ha hyllebær, vann, ingefær, kanel og nellik i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 45 minutter til en time. Fjern karet fra varmen og sil blandingen gjennom en finmasket sil eller klut. Rør til slutt inn honningen. Du kan lagre den ferdige hyllebærsirupen i en forseglet flaske i kjøleskapet i 2-3 uker.

Elderberry gelé oppskrift

Elderberry gelé oppskrift sunn frokost rik på vitaminer

Du kan lage en deilig gelé av modne hyllebær som ikke er like søt som de andre geléene. En hyllebærsmørbrød om morgenen lover en deilig og sunn start på dagen.

Ingredienser:

1,3-1,8 kg hyllebær

60 ml ferskpresset sitronsaft

1 pektin (vær oppmerksom på instruksjonene på emballasjen)

900 g sukker

1/4 ts smør

hyllebæroppskrifter gelé pektin sitronsaft

Vask hyllebærene og skrell dem av grenen. Ha bærene i en kjele og kok opp. Mos dem med en potetmasker til massen begynner å koke. Sett temperaturen til middels nivå. Etter noen minutter, senk varmen til et lavt nivå og la bærene putre i 10 minutter. Sil dem over en sil og puree frukten over den. Mål 3 kopper saften og ha dem sammen med sitronsaft og pektin i en stor gryte og kok det over høy temperatur. Tilsett sukker og smør, rør med en treskje og kok opp. Reduser blandingen og se prosessen mens blandingen skummer opp. Så snart blandingen begynner å sette seg, selv om du rører, vent 2 minutter til og ta kjelen av varmen.

Varm opp 5-6 syltetøyglass, 200 ml hver, i ovnen på 100 grader. Hell geléen i murkrukkene og lukk dem umiddelbart etterpå. Snu de forseglede glassene opp ned og la dem avkjøle.

Hyllebær med hagtornbær og aronia

Hyllebær Hagtornbær Aronia Hjemmelaget

Vårt neste forslag er en hyllebæroppskrift som inneholder ingredienser som er gode for hjertet ditt, styrker immunforsvaret og er bra for urinveiene..

Ingredienser:

2 kopper frosne aronia bær, tint

2 kopper hagtornbær

2 kopper hyllebær

1,4 kg sukker

1/2 ts smør, valgfritt

Vask og steriliser 12 x 200 ml steinkrukker. Ha alle bærene i en stor kjele og dekk dem bare med vann. Kok opp alt og senk deretter temperaturen. La bærene putre i ytterligere 10 minutter. Sil blandingen og saml saften i en egen beholder. Nå må du måle hyllebærjuice. Du trenger mengden sukker angitt ovenfor for hver 5 kopp. Ha saften tilbake i kjelen, tilsett sukker, rør alt godt og kok opp. Skum etter behov. Fortsett å lage mat. Gjør testen for å se om noen dråper av blandingen geler i fryseren i noen minutter. I så fall er den velsmakende hyllebærgeléen klar og kan helles varm i de tilberedte glassene. De fulle glassene kokes deretter ned i 10 minutter. Ta til slutt glassene opp av vannet og legg dem oppreist på et håndkle. La avkjøles helt.

Tilbered hyllebærsyltetøy

Elderberry oppskrifter syltetøy matlaging shortbread kjeks spredt

Hyllebær kan bearbeides til deilig syltetøy, som er raffinert med appelsinskall og stjerneanis. Smør på deilige smørkjeks, det smaker utrolig deilig.

Ingredienser:

8 kopper hyllebær

1,3 kg sukker

60 ml eplecidereddik

8 stykker stjerneanis

Skrell av en stor appelsin

Tilbered hyllebærsyltetøy appelsinskall sukker

Ha alle ingrediensene i en stor gryte og kok dem under konstant omrøring til sukkeret er helt oppløst. Fortsett å røre, bare etter noen minutter vil skummingen bli betydelig mindre. Ta syltetøyet av ovnen og kontroller, som beskrevet ovenfor, om geleringspunktet er nådd. Hvis dette ikke er tilfelle, setter du syltetøygryten tilbake på ovnen og steker syltetøyet i noen minutter til. Så snart ønsket konsistens er oppnådd, fjern kasserollen fra varmen og hell syltetøyet i steriliserte glass. Skru på lokkene og kok glassene i 10 minutter.

Elderberry likør oppskrift

Hyllebærlikør med et korn vaniljestang og sukkersukker

Hyllebær kan også brukes til å lage en utsøkt likør, som kan pakkes pent og gis bort ved forskjellige anledninger. Her er ingrediensene til en hyllebærlikør med korn:

400 g modne hyllebær

1 vaniljestang

200 g brunt steinsukker

800 ml alkohol (f.eks. Et mildt korn)

Fjern bærene fra vinstokkene og skyll dem grundig. Skjær opp vaniljestangen og skrap ut fruktkjøttet. Bland vaniljen med de resterende ingrediensene og fyll på flasker. Lukk flasken og la hyllebærlikøren stå på et mørkt og kjølig sted i ca 8 uker. I løpet av denne tiden bør du riste flasken av og til slik at rykningen løses helt opp. Til slutt kan du helle den ferdige likøren gjennom en fin sil, fjerne hyllebærene og fylle likøren i en ren flaske. Når den er lukket, kan hyllebærlikøren oppbevares i opptil et år.

Elderberry Recipes – Cold Elderberry Soup

hyllebæroppskrifter suppe epler kjeks garnityr

Den neste oppskriften kan overraske deg, men den er definitivt verdt å prøve. Hvis du vil servere en kald, ukonvensjonell suppe på varme dager, vil du utvilsomt skape en sensasjon med hyllebærsuppen.

Ingredienser:

400 g moden hyllebær

200 g epler

1-2 ss sitronsaft

Sitronskall fra en sitron

1 liter vann

50 gram sukker

20 g maisstivelse

Strimle og skyll hyllebær. Ha dem i en kjele med sitronskallet og hell vannet over dem. Stek dem i ca 20-25 minutter til de går i oppløsning. Pensle dem gjennom den fine silen og hell sirupen tilbake i kjelen. Skjær eplene i biter og damp dem i en panne til de faller sammen. La dem stå til side. Rør deretter maisenna med 2-3 ss vann og rør inn blandingen og den fortsatt varme suppen. Når suppen har tyknet, kan du tilsette sukker og sitronsaft etter smak. Til slutt legger du til eplebitene og lar den ekstraordinære suppen bli kald.

Enkle hyllebæroppskrifter – Tilbered hyllebæreddik

Lag dine egne oppskrifter med hyllebæreddik og finere salatdressinger

Hyllebær kan brukes til å lage deilig eddik for å krydre salatene dine. Salatdressingene får et interessant fruktig notat, en geitostsalat servert med hyllebæreddik og sprø brød ville være en perfekt og sofistikert forrett. Jo lenger eddiken eldes, jo bedre smaker den. Hvis du vil nyte den fruktige duften av hyllebær hele året, trenger du følgende ingredienser:

200 g ferske hyllebær

500 ml rødvinseddik

valgfritt: 50 g sukker

Ha de vaskede bærene i en panne og mos lett med en potetmasker. Hell eddiken over hyllebærene. La alt småkoke i 10 minutter og overfør det til et sterilisert glass. La eddiken avkjøles og lukk beholderen først. La det trekke i en måned på et mørkt og kjølig sted. Hvis du vil ha litt mer sødme, kan du etter denne tiden varme eddiken sammen med sukkeret til den er helt oppløst og deretter overføre den til en sterilisert flaske.

Previous Post
Den høyeste statuen i verden – India avslører offisielt statuen av enhet
Next Post
Å bruke terrakotta blomsterpotter annerledes: 20 ideer for hjem og hage