15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Chili con carne ifølge Jamie Oliver: Den populære retten i to varianter

Stekt chili con carne i henhold til Jamie Oliver kindey beans

Vi har allerede presentert noen få oppskrifter for den populære meksikanske retten chili con carne. Den verdensberømte retten tilberedes vanligvis med kjøtt og varm chilipepper og har derfor en helt spesiell, varm smak. Du kan enten spise dette som det er eller med ris som tilbehør. I dette innlegget er den berømte retten igjen i fokus. Vi har laget oppskriften på Chili con Carne av Jamie Oliver i to varianter som passer perfekt til de kalde høst- og vinterkveldene.

Original oppskrift på Chili con Carne av Jamie Oliver

Chili con carne i henhold til Jamie Oliver -oppskriften kikærteryoghurt

Nedenfor finner du den klassiske oppskriften på chili con carne ifølge Jamie Oliver. Kjendiskokken tilbereder chilien med bønner og kikerter og serverer den med basmatiris og naturlig yoghurt.

Tilberedningstid: 1 time og 15 minutter

Vanskelighetsgrad: veldig enkelt

Ingredienser til 6 porsjoner:

2 mellomstore løk

2 fedd hvitløk

2 mellomstore gulrøtter

2 stilker av selleri

2 rød paprika

oliven olje

1 teskje chilipulver

1 teskje spidskommen pulver

1 teskje malt kanel

1 x 400 g boks med kikerter

1 x 400 g boks nyrebønner

2 x 400 g bokser hakkede tomater

500 g kjøttdeig

1/2 haug fersk koriander

2 ss balsamico

400 g basmatiris

500 g naturlig yoghurt

chili oppskrift ingredienser tilberedning deilig mat

Forberedelse:

1. Skrell løk, hvitløk, gulrøtter og selleri og skjær i små terninger. Halver og kjern paprikaen, fjern stilkene og grovhakk.

2. Varm to ss olivenolje i en stor gryte over middels varme. Tilsett de hakkede grønnsakene sammen med chilipulver, spidskommen, kanel og en stor klype havsalt og svart pepper hver og stek i ca 7 minutter eller til alt er mykt, rør regelmessig.

3. Tøm kikerter og kidneybønner og ha i kjelen. Hell tomatene i fatet og fyll en av de tomme boksene med vann og tilsett den. Tilsett kjøttdeigen og hakk store biter.

gryte chili varm deilig høst vinter oppskrift meksikansk

4. Plukk bladene av korianderen og sett til side. Finhakk stilkene og ha i retten. Smak til med balsamicoeddik, havsalt og pepper.

5. Kok opp chilien, sett deretter på svak varme og la det småkoke med lokket på gløtt i ca 1 time. Rør av og til.

chili con carne bønner med guacamole

6. Rett før Jamie Oliver Chili con Carne er klar, kok du basmatirisen i henhold til instruksjonene på pakken. Server retten med ris, et stykke brød, litt yoghurt og noen limeskiver til krydder. Drypp korianderblader og fersk chili hvis du vil. Den meksikanske retten kombinerer like godt med hjemmelaget guacamole.

Chili con carne ifølge Jamie Oliver med ristede nyrebønner

chili con carne jamie oliver ristede kidneybønner rømme

Hvis du har invitert flere gjester til ditt hjem og vil imponere dem med en deilig rett, så er denne oppskriften på chili perfekt. Den serverer 10 porsjoner og er en velsmakende idé til middag. Hvis du har venner som ikke spiser kjøtt, kan du også tilberede den velkjente oppskriften uten kjøtt. Du kan finne noen deilige oppskrifter på vegetarisk chili sin carne i dette innlegget.

Tilberedningstid: 2 timer 25 minutter

Vanskelighetsgrad: ikke for vanskelig

Ingredienser for 10 personer:

2 tørkede chili, f.eks. B Chipotle

2 store rødløk

4 fedd hvitløk

1 stor haug fersk koriander

3 ferske røde chili

oliven olje

2 gulrøtter

1 1/2 ss søtt, røkt paprikapulver

1 kanelstang

1 ss spisskummenfrø

500 g kjøttdeig

500 g hakket svinekjøtt

4 x 400 g bokser med skrellede tomater

3 fargede paprikaer

2 x 400 g bokser nyrebønner

rømme

chili nyrebønner rømme koriander lime

Forberedelse:

1. Hell kokende vann over de tørkede chiliene i en bolle og la dem rehydrere.

2. Skrell løk og hvitløksfedd og skjær dem i terninger. Plukk korianderbladene og finhakk deretter stilkene. Kjern den ferske chilipepperen og skjær den i fine skiver.

3. Legg en stor, tørr gryte på middels varme og tilsett deretter en spiseskje olivenolje, etterfulgt av hakket løk, korianderstilker og det meste av fersk chili. La det småkoke i 10 minutter til løken er gjennomsiktig.

4. Skrell og skjær gulrøttene i terninger og rør deretter inn i de glassaktige løkene sammen med hakket paprika, kanelstang og halvparten av spisskummenfrøene. Stek i ca 5 minutter.

5. Tøm de rehydrert chilien og skjær i små skiver. Sett til side det resterende vannet. Rør deretter inn chili og kjøtt i pannen og skjær i biter med en treskje. Smak til og stek i ca 5 minutter eller til væsken har fordampet og kjøttet blir brunt.

forbereder chili con carne matlaging høst vinter oppskrift

6. Tilsett beholdt vann og tomatene fra formen og hakk større biter med treskjeen. Smak til og kok opp. La retten småkoke på svak varme i mellom 1 og 2 timer eller til sausen tykner.

7. I mellomtiden steker du paprikaene hele til belgene blir svarte på alle sider. Legg deretter i en bolle, dekk til med film og la dampe. Når paprikaen har avkjølt seg litt, skrell du av skinnet, fjern frøene, skjær i strimler og ha i chilien.

jamie oliver oppskrifter chili con carne kidneybønner kjøttdeig

8. Hvis du bare har 5 minutter til å lage Jamie Oliver Chili con Carne, kan du varme en tørr panne over middels varme og rist de resterende spidskommen. Tilsett deretter litt olje, renne av og tilsett nyrebønnene. Virvle pannen flere ganger til bønnene begynner å åpne seg. Smak til, dryss med friske korianderblader og legg i en liten bolle for servering.

Chipotle rømme Chili hakket kjøtt Oppskrift

9. Krydre chilien etter smak, fjern kanelstangen og dryss deretter den resterende ferske chilien over. Server med de ristede nyrebønnene, rømme eller andre tilbehør du ønsker.

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen